Suflet pentru suflet ÎMPREUNĂ PENTRU OLIMPIA!

78922523_551639858991965_7525337449157885952_n

 

Împreună pentru Olimpia

 

Când sufletul simte mai mult decât ochii pot vedea, atunci Dumnezeu dă naştere iubirii, speranţei, milei creştine şi uneşte oamenii în gând şi-n cuget!”

 

 

 

Oameni de Bine, oameni frumosi, oameni CU Credinta, romani minunati : impreuna, pentru o cauza nobila!Studentii anului I ai Universitatii Eftimie Murgu din Resita, specializarea Asistenta Sociala, inimosi, emotionati, implicati – bravo lor si doamnei professor Lavinia Popp!

Cu Zoran si Maestrul Dan Puric, la Cinema Dacia, in Resita..

Zoran mi-a daruit o carte a Maestrului “ Cine suntem “, la randu-mi, i-am daruit fiului meu cartea “ Fii Demn!” iar Maestrul ne-a onorat iscalindu-le si… am imortalizat momentul.

Nadajduim ca Olimpia sa se faca bine, sa vada din nou Icoana Maicii Domnului! Si va fi Bine!!

„Demnitatea creştină nu este a chipului omului în om, ci este demnitatea chipului lui Dumnezeu în om.” – Dan Puric

Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pământul și credința. (Dan Puric)

El le-a transmis și un îndemn tinerilor: „Apucaţi-vă şi citiţi, apucaţi-vă şi interesaţi-vă. V-au văduvit de valori, trebuie să învăţăm să fim români. Nu este nicio ruşine, puilor, în treaba asta.”

Acţiunea umanitară „Împreună pentru Olimpia” a fost un succes. Sute de reşiţeni au venit să ajute!

„Am venit să ajut, nu am venit pentru spectacol, drama acestei tinere ne-a marcat şi am donat o sumă de bani în speranţa că va ajunge să facă o operaţie de ultimă generaţie ca să vadă din nou”, au precizat participanţii la eveniment.

Atât sora Olimpiei, care s-a implicat trup şi suflet în această campanie cât si reprezentanţii Facultăţii de Asistenţa Socială, iniţiatorii campaniei umanitare au fost uimiţi de numărul mare de participanţi. Pentru a vedea din nou, Olimpia are nevoie de un transplant cu celule stem, costul tratamentului fiind de 22.000 de USD. Pentru că nu s-a strâns toată suma campania umanitară va continua a dat asigurări şi părintele Mihai Ciucur, cel care a sprijinit şi această acţiune caritabilă, alături de Asociaţia ATOR.

Campania umanitară „Suflet pentru suflet” la Reșița

 

Apoi, maestrul Dan Puric a amintit de recentul interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei

”Există o mare diferență între: mari oameni de cultură și Conștiințe. Eminescu nu a fost doar un mare poet, jurnalist, prozator, ci mai întâi de toate a fost o Conștiință.

 

Și conștiința e unită cu credința. O conștiință artistică este un paznic al ființei care nu lasă ca acea ființă să fie terfelită. Noi astăzi nu mai avem conștiințe artistice, avem un proxenetism cultural. Un artist nu trebuie să fie un narcotizat al instinctului dezlănțuit care creează artă-șoc.

 

Eminescu nu a șocat. Brâncuși nu a șocat. Sunt trist în fața culturii de astăzi. Azi, artistul asistă la o sinucidere în masă și participă la ea. Există un colaboraționism pe care nu mi l-am imaginat vreodată: artiștii, oamenii de cultură și publicul.

 

Ce este Coloana infinitului? Este bob de grâu cu bob de grâu, sugerând veșnicia, regenerarea. Profesorul meu de arte

plastice, însă, mi-a dezvăluit o taină, că aceste boabe de grâu sunt și… profile de coșciug. Coloana lui Brâncuși este o așezare de coșciug peste coșciug și ultimul este deschis, simbolizând: jertfa continuă a neamului românesc.

 

Unde este poporul care rezistă etnic? Noi trebuie să rămânem în zona de Armonie. S-a uitat că țara aceasta, oricât de rănită, de hăituită a fost, a vorbit mereu despre Frumos. Așa a luptat românul, păstrând viu Frumosul. Uitați-vă în folclorul românesc! Nu vedeți urmă de dezechilibru. Priviți o ie țărănească, niciun exces cromatic, nici o geometrie patologică, ca în cubism. Ci o organicitate extraordinară.

 

”Transcendența care coboară”, despre care vorbea Blaga. Azi vedem gunoiul care se ridică. Se distruge tot eșafodajul creștin al acestui neam: Iubirea!”, a spus Dan Puric.

de lecturat :aici

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.