Trista realitate CONTRAZICE ipocrizia unui ” congres ” cu final dinainte stiut(decis)

Daca ieri inca mai exista falfaire de  sperante  si spuneam ca : PSD are de ales intre neuron-Ecaterina Andronescu si… „globila” – grea „decizie „, ca-n final obtinem calificativul… ala pe care-l meritam, ierte-ma Tatal, ca ma stie !

si nadajduiam ca : Bănicioiu susține că poate da peste cap jocurile lui Dragnea

astazi,

doar constatam cu tristete, amarata REALITATE :

media-152061629534999300

previzibilii preavizibili !!! „Cam prea mult chiar și pentru standarde morale joase

Cui foloseste ” congresul ” ? Unui personaj, unuia ! Ca sa-si etaleze ” muschii ” .. Din nou ! Iarasi… a cata oara iarasi si iara – dovada de lasitate, slabiciune, in niciun caz de putere ! Impotenta. Politica.

dancila – pres executiv

neacsu – secre

vicepresi – decisi pe pohta sufletelului tatucului

Statut INCALCAT ( http://evz.ro/solicitarea-radiere-psd.html ), boborul ” votant ” dinainte motivat, MDRAP-CNI +vocea „ratiunii”… cine nu sare, adio ” aripioare „… Aista-i ” scula „, unealta cu care dragnea isi santajeaza delegatii : MDRAP-CNI !! Luati-i ” scula ” sa vedeti cata putere mai are lasul, santajabilul, mediocritatea !

” PSD ” , actuala grupare = mediocritate, ipocrizie, fictiune, tragi-comedie, si-o spun cu amaraciune SI cu gandul ca veni-va si acea zi cand prostia si ticalosia se vor plati, sunt convinsa ! Unii vor deconta pe persoana fizica…

Imi tot spun toti, aceiasi lozinca ” asta e politica „… Asa inteleg ” ei ” politica, sa ridice nonvaloarea, mediocritatea la rang de virtute, sa transforme politica, tara in bordel, sa calce pe cadavre pt functii vremelnice, sa aia, ailalta – visatorii, luptatorii, cei ca mine – victime colaterale. Ale mizeriei si ticalosiei far de limite ! NU au principii, NU au Dumnezeu, NU au Demnitate , doar interese. Traim vremuri cutremurator de putrede, duhneste a hoit la orizont …. trupul tarisoarei…. a fost odata o Patrie in care exista odata PSD, a fost odata…

” Drama demografică a României continuă: aproape jumătate dintre românii care pleacă din ţară au între 20 şi 35 de ani

Aproape 94.000 de români, adică 45% din totalul emigranţilor din 2016, au vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

Numarul emigrantilor din 2016 a fost de 209456. Adica zilnic ne parasesc 570 romani. Exodul continua desi salariile s-au marit in 2017. Cautand sa deslusim cauzele putem sa ne gandim si la lipsa perspectivelor, la aspectele politice, etc „

Ecaterina Andronescu , Ionut Vulpescu , Serban Nicolae , Plesoianu, Banicioiu, si altii…. asezati-va pe mal langa noi, cei multi si-ai doar Cerului si priviti curgerea râului… căci într-o zi, vom vedea plutind… Îmi pare sincer, din tot sufletul îmi pare rău c-am ajuns să trăim și să ne căznim să supraviețuim aste vremuri… 😦

 

Romanian Ruling Party Chief Under Investigation in Brazil-Report

 

Dragnea, la colțul mesei „statului paralel”. Bombele care îi explodează în față

 

Concluzionand : mistocareala…smecherilor

 

„să nu luăm şansa unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD”- zice vataful dragnea, la misto!

Va sa zica, Andronescu, Vulpescu, Negrescu, Banicioiu, Plesoianu, Serban Nicolaie etc , MUCLES ! Simtiti-va ca fiind mediocritati, c-asa a decis tatucu , mediocrul istet cu probleme morale SI penale, daddy ! Faceti loc in peisaj celor pe care-i nrecomanda ” vocea si talentul „, pe unii taticutu, familia, ca era sa scap Famiglia !

Liviu Dragnea s-ar pregăti de fraudarea votului. Informațiile arată că Liviu Dragnea a dat ordin ca toți responsabilii de zonă să aibă grijă ca delegații la Congres să taie de pe buletinul de vot numele ”rebelilor”, iar când intră în cabina de vot doar să simuleze votul.

 

Andronescu îl critică DUR pe Dragnea. Ce mesaj i-a transmis FOSTUL ministru al Educației

Excluderi ciudate în PSD. Ivan, „năzdrăvanul” de la Dobrovăţ

În PSD, s-a depășit orice limită în ce privește mânăriile, josniciile, netrebniciile ! Spectacolele actualei conduceri se țin lanț, din păcate .

Oamenii curați, onești, responsabili NU au loc de a măcar spune ce-i doare și.. dor al dracului de multe. Non-valoarea, pupincurismul, țâfna și afacerile necurate, minciuna și demagogia sunt ridicate la rang de sanchi valori. Valorile și principiile social-democrației au ajuns hârtie igienică pt cei ce ” fac legea ” în prezent, în partid. Munca, modestia, dăruirea, deschiderea către Oameni.. vă sunt străine și aceasta Oamenii NU vor ierta ! NU aveam niciun drept să devenim ca ceilalți!!!

 

NU noi am făcut averi de milioane euro si nu noi suntem subiecte de presă ori cercetări cu iz penal ! Noi ne-am doar săturat să tolerăm derapajele voastre, încercările de impunere a dictaturii, să ne uităm la voi cum vă comportați precum moșierii. PSD NU E FEUDA voastră ! Sunteți LAȘI ! Lași, vicleni dar, vai vouă, vremelnici ! la PSD nu mai există alegeri, nici măcar mimate. Se merge pe numiri, numiri agreate de către șefii șefilor. Numiri în folosul și spre beneficiul conducerii PSD de rit nou..  care-a luat-o pe aratura.

 

28783311_787996674744024_4633771046718638806_n

Sunt social-democrat, dintotdeauna si asa RAMAN ! NU recunosc impostura ! NU sunt prieten cu ipocrizia ! – opinii pe persoana fizica, sa NU existe discutii prin carciumi …

Mi-e dor de PSD! Ca multora, din ce in ce mai multora…
Aista de-amu, NU e PSD ! E primul Congres la care NU particip, ista NU-i congres ! Nici macar teatru NU e – teatru-i arta, nu-i la indemana smecherasilor , mediocritatilor istete…

Sunt mandra ca sunt : DEMNA – caci Demnitatea NU se negociaza cu nimeni si pentru absolut nimic ! Sunt mandra ca din respect pentru mine, ceea ce sunt, mai inainte de toate si orice, OM si mereu un bun roman, patriot, reusesc sa NU imi patez obrazul, sa-mi pastrez coloana vertebrala dreapta, astfel aratand respect celor ce cred in Oameni ! Onoare, Demnitate, Respect, Adevar, Omenie, Cinste, Onestitate – mereu m-au ghidat in viata si le multumesc parintilor mei pentru ca mi le-au cultivat ! Ca-s Luptator si Cred in Unul Dumnezeu, in Patria si Neamul meu romanesc, am mostenit de la Mama si de la tatal meu, de la olteni si sarbi am deprins sa NU ma tem de VREMELNICI, sa continui sa fiu Eu ! Si n-am a ma rusina ca sunt cum sunt ! Intr-o zi, vremelnicii de inca doar folos altor tiriplici, n-or mai fi prin peisaj – am rabdare ! Pentru ca sunt dintre cei ce cred in doar Unul Dumnezeu, in Oameni, pretuiesc valori si principii, nu dau doi bani gauriti pe parvenitism, glorie efemera, fatarnicie, fariseism, oportunismul imi mrepugna si-n general pentru mine si cei ca mine, politica s-ar impune sa fie in slujba Oamenilor si NU bordel ! Pentru mine Patria e PATRIE, NU republica procurorilor ! Pentru mine NU exista Pact cu diavolii, refuz categoric !

Sa ridice piatra, s-o arunce, sa ma scuipe si sa ma suduie, sa ma blameze oricine c-am ales sa raman incrancenare pentru Senin !
Cu toata dragostea, mai draga ” PSD „, din tot sufletul oricarui Om, in pieptul caruia bate o inima de patriot si iubitor de semeni : Iesi române la lumina

INDEMN LA LUPTà
de Radu Gyr

Nu dor nici luptele pierdute, 
nici ranile din piept nu dor, 
cum dor acele brate slute 
care sa lupte nu mai vor.

Cat inima in piept iti canta 
ce’nseamna’n lupta-un brat rapus ? 
Ce-ti pasa’n colb de-o spada franta 
cand te ridici cu’n steag, mai sus ?

Infrant nu esti atunci cand sangeri, 
nici ochii cand in lacrimi ti-s. 
Adevaratele infrangeri, 
sunt renuntarile la vis.

Radu Gyr
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru patule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
ci ca să aduni chiuind pe tapsane
o claie de zări şi-o căciula de stele,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

 

p.s.despre incultura politica n-are rost sa aducem vorbire, sa nu-i trezim din ” simtire „…

p.p.s. in cateva ore ne delectam la tembeliziunile mioritice cu defilarea bulendrelor de firma – ” eveniment ” ce NU tine loc de sanchi proiect de tara… trista dar reala ” priveliste ” !

„Actiunile de forta ale lui Dragnea, in PSD, de zilele astea, par fix actiunile de forta ale Sistemului, ale Binomului, ale Stapinirii straine, cum vreti sa ii spuneti, impotriva celor ce incearca sa organizeze o firava rezistenta.

PSD este un partid controlat de Stapinire, ca toate celelalte.”

 

Opiniile  ” pescuite ”  – de luat aminte :

 

29063382_1782036281836251_2186137708934987881_n

 

VICTOR PONTA :

“Discursul lui Victor Ponta la Congresul PSD din 10 Martie 2018”

Titlul de mai sus reprezinta , din pacate, doar o dorinta / de la formarea oficiala a PSD in 2001 (prin fuziunea PSDR cu PDSR) am participat la toate Congresele Partidului – si am si luat cuvantul la toate pentru a-mi prezenta viziunea despre Romania / azi din pacate nu pot sa fac acest lucru – nu pentru ca delegatii la Congres nu ar fi dorit sa ma vada si sa ma asculte ( sunt convins ca 99% dintre ei au luptat alaturi de mine in multe batalii politice si nu uita acest lucru – asa cum mi-au aratat la Congresul din Octombrie 2015 cand m-au primit cu atata emotie si caldura ) / nu pot participa deoarece un singur om, Liviu Dragnea, a confiscat PSD si il foloseste doar pentru propria sa putere si imbogatire , pentru promovarea oamenilor sai fideli de la Teleorman si pentru a se apara de raspundere in fata legii.

Daca azi as fi fost in sala as fi spus urmatoarele :

“ Stimati colegi – PSD se afla acum in fata celui mai mare pericol din existenta sa – acela de a-si pierde ideologia, valorile pe care alegatorii sai le-au apreciat, increderea oamenilor pe care ii reprezinta si capacitatea de a insufla speranta in viitor ! Pentru un prezent de putere, functii , bani si protectie juridica distrugeti viitorul PSD – acest Congres dupa parerea mea este ultima sansa de a ne intoarce de pe aceat drum gresit !

1. In primul rand trebuie sa cerem iertare electoratului caruia i-am promis in Campania din 2016 unitatea Partidului si mai ales unitatea tarii in anul Centenarului , stabilitate si profesionalism guvernamental , masuri economice si sociale progresiste, sanctionarea abuzurilor , parcurs european si domnia legii!

Niciodata in politica noastra nu a existat o diferenta mai mare intre ce s-a promis in Campanie si ce s-a facut odata ajuns la Putere : dictatura in Partid si eliminarea tuturor celor care nu asculta orbeste, schimbarea fara motiv a 3 guverne intr-un an, razboaie propagandistice absurde, catastrofa din zona fiscal – bugetara, megaminciuna cu cresterea salariilor, mascarada de conflict cu Statul Paralel si Kovesi (adica fostii “camarazi” si protectori ai lui Dragnea ) , relatia aberanta cu reprezentantii Uniunii Europene si ai SUA ( pe care ii atacam fioros in emisiunile de la TV si ii pupam mieros la intalnirile directe).

Anul 2017 si inceputul lui 2018 au dezamagit profund alegatorii care ne-au votat, i-au radicalizat impotriva noastra pe alegatorii altor partide si, mai ales, i-au convins pe cei care nu au votat ca au gresit si trebuie sa vina la vot ca sa fie contra PSD!!! Nu va mirati de rezultatele negative ale ultimelor sondaje – trebuie sa va ganditi ca in 2019-2020 va fi chiar mai rau daca nu se schimba nimic.

2. In al doilea rand trebuie sa luam niste decizii guvernamentale care sa asigure stabilitatea si predictibiliatea in zona fiscala, bugetara, economica si sociala! Trebuie revenit la Codul Fiscal din 2015 si garantat ca nu va mai fi schimbat deloc pana dupa 2020/ trebuie oprit dezmatul bugetar care ne-a adus anul trecut o gaura de 5 miliarde de euro care se mareste in fiecare luna/ trebuie sprijinit mediul economic in zona de productie si servicii pentru a limita deficitul comercial ( alte 12 miliarde de euro care au iesit in 2017 din tara doar pe importuri)/ trebuie spus adevarul oamenilor despre cat este realist si sustenabil sa le crestem salariile si pensiile ( fara sa venim dupa cu inselaciunile de genul “crestem salariile cu 25% dar trecem contributiile de 21% la angajat sau taiem sporurile si de fapt luati mai putini bani)!

3. Trebuie oprite atacurile populiste si demagogice la adresa sistemului bancar, a fondurilor de pensii, a societatilor multinationale si a firmelor private romanesti sau straine / PSD a fost in Guvernarile Nastase si Ponta cel mai eficient si profesionist Partid – capabil sa asigure o economie de piata functionala, sa sprijine mediul de afaceri si investitiile, sa echilibreze buna guvernanta economica si masurile sociale ! Am avut mereu bani de salarii si pensii cand mediul economic privat a fost multumit si s-a dezvoltat – alta cale nu exista ! In 2017 se culeg roadele acestor politici din 2012-2015 dar se risipesc toti banii astfel obtinuti pe programe populiste si iresponsabile care ne vor duce direct la situatia cu care ne-am confruntat cu ocazia Crizei din 2009-2010 ( parca nu am invatat nimic de atunci si suntem condamnati sa suferim din nou la fel)!

4. Trebuie lamurita relatia noastra cu Uniunea Europeana -trebuie spus clar ca vrem sa fim in continuare in aceasta Uniune, sa profitam de avantajele acesteia, sa fim mai implicati si sa avem o voce mult mai puternica cu ocazia Presedintiei UE pe care o avem in 2019, sa participam la proiectul de reformare si sa fim un exemplu de succces pentru Moldova, Serbia si ceilalti vecini ai nostri. Jocurile si frustrarile personale ale lui Liviu Dragnea ( care se viseaza mai recent un Viktor Orban sau Jaroslaw Kaczynski de Teleorman) sunt meschine si duc la dezastru pentru PSD si Romania .

La fel relatia cu SUA / punem niste parlamentari PSD sa il injure pe Ambasadorul Klemm dupa care il primim cu zambet mieros in Cabinet/ platim miliarde de euro pentru armament din SUA dupa care ne jeluim la televizor ce rai sunt cei de la Departamentul de Stat si cum sprijina americanii “Statul Paralel” / vorbim de Parteneriatul Strategic dar dam bani negri la firme de lobby ca sa facem poze si vizite aranjate la Washington/ atacam zi de zi SRI si SIE pe care americanii ii considera partenerii lor de prima mana in aceasta regiune! Jocul de negociere al lui Dragnea ( va dau bani si ce vreti dar voi ma scapati de dosare) este imoral, stupid si sortit esescului.

5. Opriti imediat conflictul PSD cu Justitia si celelalte institutii ale statului ! PSD a fost mereu un sprijinitor al unui stat romanesc puternic – nu suntem anarhisti si nici revolutionari pasoptisti! In cele 15 luni de cand avem majoritate parlamentara absoluta am vorbit la telvizor, am speriat magistratii, am enervat milioane de romani si ne-am certat inutil cu SUA si Comisia Europeana – dar nu am schimbat un alineat sau o virgula dintr-o lege chiar daca avem decizii ale Curtii Constitutionale, Directive Europene si cazuri clare de abuzuri si aplicari aberante ale unor texte de lege!

De 15 luni Liviu Dragnea isi negocieaza propriile dosare penale folosind PSD , Guvernul si Parlamentul ca arme in aceasta negociere! Haideti sa numim un grup de 5 oameni de drept ( fara probleme penale) care sa faca o lista clara de texte de lege care trebuie modificate pentru a aplica Deciziile CCR, Directivele Europene si a opri abuzurile de Sistem ( nu Portocala e problema principala – ci Legile pe baza carora el a actionat)! Aceste modificari se discuta si se explica CSM, Presedintelui Iohannis, Comisiei Europene, ambasadorilor acreditati la Bucuresti, reprezentantilor ONG urilor si mass media – dupa care le adopti in Parlament si cu votul Opozitiei! Si asa incheiem aceasta problema.

Iar Dragnea sa fie achitat daca e nevinovat sau condamnat daca a furat bani europeni sau Insula Belina cu Teldrum, daca a spalat bani in Brazilia sau orice altceva – dar acestea sunt problemele lui personale si PSD nu mai trebuie sa fie scut pt el!

6. In final – nu va mai lasati pacaliti si cumparati de Dragnea cu functii efemere/ am avut curiozitatea sa ma uit pe rezultatele Congresului PSD din Octombrie 2015 si am constatat ca Presedintele Executiv ales atunci Vali Zgonea a fost exclus din Partid la fel ca vicepresedintele Mihai Chirica – restul de 9 vicepresedinti barbati nici nu mai candideaza azi pentru functie! La ce va folosesc azi functiile din Partid daca absolut totul ( de la numele Premierului pana la orice secrtara a unui Ministru sau Parlamentar ) se decide doar de catre Liviu Dragnea? Credeti ca este onorant sa mergi acasa in Banat, Ardeal, Moldova sau Dobrogea si sa spui ca faci parte dintr-o conducere in care Presedintele este din Teleorman, Presedintele Executiv din Teleorman, vicepresedinta de la femei din Teleorman?!?!

Cred ca la acest Congres trebuie redata PSD o conducere colectiva / cred ca Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana si Victor Ponta ( dupa ce au fost stersi toti patru chiar si de pe website-ul PSD de catre noul lider venit de la PD Basescu) pot sa aiba macar o implicare simbolica / cred ca singura decizie buna azi ar fi ca Dragnea sa demisioneze din toate functiile – ca Viorica Dancila ( in baza functiei de Premier) sa asigure conducerea interimara a Partidului alaturi de Cati Andronescu , Nicu Banicioiu, Gabriela Firea sau Adrian Tutuianu / si PSD sa aiba dreptul in 2018 la un nou inceput care sa ii permita sa refaca guvernarea si sa construiasca pentru 2019-20 o noua viziune de centru stanga pentru Romania!

Daca nu veti face nimic din aceste lucruri PSD va inceta sa existe efectiv si toti cei prezenti veti fi prizonieri in PDT – Partidul lui Dragnea de la Teleorman ! Iar romanii nu va vor intelege si nu va vor ierta!

Sa aveti un gand bun si curajul sa faceti ceea ce toti stiti in inima voastra ca este drept de facut!

Va Multumesc- si voi ramane mereu acelasi Victor Ponta alaturi de care ati muncit, ati luptat si ati fost mandri ca sunteti romani si pesedisti!”

 

Adrian Severin : ” Congresul PSD: un noneveniment

PSD nu (mai) este nici Partid nici Social nici Democrat. Tot așa cum PNL nu este nici Partid nici Național nici Liberal. Argumentele în susținerea unor atari afirmații sunt evidente și de necontestat. (Un electorat – de stânga sau de dreapta – nu echivalează cu un partid.)

Lucrurile stau astfel pentru că România nu (mai) este nici democrație nici stat (în sensul modern / național sau postmodern / transnațional al acestui cuvânt). Ea a ajuns o simplă etichetă care pe harta lumii marchează un teritoriu împărțit între potentați locali cu comportament premodern, și disputat între principalele puteri euro-atlantice – SUA, Germania și Rusia.

Luptele și alianțele fluide dintre toți aceștia mențin societatea într-o dezordine neofeudală generatoare de nevroze individuale și colective, interne și externe, amplificate prin pierderea identității naționale, atât în mod spontan cât și planificat. Refugierea românilor, lipsiți de protecția unui stat coerent, suveran și eficient, în forme arhaice de socializare, îi împinge inevitabil spre abandonarea identității naționale, răpindu-le astfel orice criteriu de coeziune la nivel central. Totodată, globalizarea neoimperială le sugrumă, cu sau fără mănuși, specificitatea culturală precum și conștiința acesteia. Dacă jucătorii globali sunt de acord cu ceva, este că de națiunea română nu (mai) este nevoie.

Problema democrației române la data de 10 martie 2018 nu este lipsa unui veritabil partid de (centru) stânga – ca și de (centru) dreapta, de altfel – , așa cum o susțin mulți, ci absența unui stat românesc (național) real. Ficțiunea care îi ține loc la ora actuală nu are cum supraviețui mai mult de aproximativ doi ani.

Ce “proiect de țară” poate fi conceput atât timp cât nu (mai) există țară?! Singurul proiect care ar mai trebui și ar mai putea interesa pe români în clipa de față ar fi acela având ca obiect “renașterea țării / națiunii”.

Un asemenea proiect nu se află, însă, pe agenda Congresului PSD; de fapt o butaforie ipocrită menită a acoperi lupta nemiloasă pentru putere într-o țară fără putere. De aceea Congresul cu pricina este un eveniment fals, incapabil de orice impact autentic în viața românilor. Deci, un noneveniment.

Să dea Dumnezeu să mă înșel. „

Ionut Vulpescu : ” Coincidență, mai mult ca sigur, Congresul PSD (căruia eu, și nu doar eu, îi căutăm încă rostul) are loc în luna în care se mplinesc 125 de ani de existență a social democrației românești. Este important de spus că înființarea Partidului Social-Democrat al Muncitorilor din România, din care făceau parte, printre alții, Ioan Nădejde și Vasile G. Morțun, fondatorii revistei ”Contemporanul”, Constantin Dobrogeanu-Gherea și Constantin Mille, părintele ziaristicii moderne, aducea pe scena politică a Regatului României un partid modern, reformist, care milita pentru accelerarea dezvoltării țării prin democrație, drepturi și libertăți cetățenești, educație, stimularea economiei autohtone.

Un partid care a purtat, cu demnitate și determinare, cu inteligență și respect față de valorile democratice, bătăliile politice ale sfârșitului de secol XIX și ale primei jumătăți ale secolului XX. Un partid care a plătit, prin jertfa liderilor și membrilor săi, consecvența în apărarea principiilor, drepturilor și libertăților cetățenești. Nici democrația ”burgheză”, nici cea ”populară” nu au fost tandre cu membrii și simpatizanți partidului, care au cunoscut și închisorile monarhiei, și pe cele ale republicii socialiste. Nu înțeleg de ce ”uităm” mereu aceste lucruri. Stânga românească are o tradiție de care poate fi mândră, o tradiție onorabilă și exemplară.

Istoria social-democrației românești ne spune un lucru, fundamental pentru a înțelege ceea ce se întâmplă în politica românească, sterilitatea ei, lipsa ei de viziune: politica nu se rezumă la lupta pentru putere. Scopul politicii este slujirea binelui comun, chiar și atunci când asta implică sacrificii personale. Asumarea identității, a valorilor și tradițiilor democratice, generozitatea, respectul diferenței și permanentul dialog cu societatea sunt obligatorii pentru toți cei care vor să activeze în politică. Este obligatoriu ca PSD să mediteze la aceste lucruri, inclusiv în perspectiva congresului de sâmbătă, 10 martie. Altminteri orice partid, nu doar PSD, poate ajunge un partid care, privind în istorie, nu se mai recunoaște. „

 Dumitru Iliescu : „SUNA GOARNA… LA PSD!!!
OFITERI ACOPERITI DIN TOATE SERVICIILE, UNITI-VA!!!
Este de prisos sa va spun al cui indemn este! Cum este de prisos sa amplific comentariul, titlul spune totul! Schimbarea nu este agreata de structurile de forta pentru ca ea le poate afecta statutul si facilitatile…!!!”

George Serban : „Mercenarocratia In politica romaneasca, cel putin in ultimii o suta de ani, convingerile politice, curajul, demnitatea si loialitatea au trimis lideri si militanti ai partidelor nationale in temnite pentru multi ani iar pe unii la moarte. Daca ar fi tradat, daca si-ar fi schimbat „convenabil” convingerile politice, ar fi scapat. N-au facut-o pentru ca, inaintea intereselor personale, a fost mai intai Romania. 
Astazi, ceea ce vedem ca se intampla in PSD, este caracteristic tuturor partidelor politice, fara exceptie. Pe langa militantii vechi, au aparut tineri frumosi si liberi, maturizati de-a lungul a doua, trei decenii, dornici sa intre in politica, mai ales cand politica netezeste, previzibil, calea spre putere, spre sinecuri.
Clivajul dintre cei vechi si cei noi, in interiorul partidelor a decredibilizat politica romaneasca.

Exceptii exista si printre cei vechi, la fel ca printre cei noi. Detest exceptiile dintre cei vechi si admir exceptiile dintre cei noi. 
Convingerile, pana la daruire, au fost inlocuite de un pragmatism ce pare sa creeze o noua clasa politica in care rolul principal il vor avea pragmatiile. 
Curajul a fost inlocuit de tupeu iar loialitatea de traseism, deviza fiind „mai intai Romania sa ne dea ceva”. 
Si, treptat, eroii neamului sunt inlocuiti de erorile neamului iar patriotii – ce cuvant invechit si jenant?! – sunt inlocuiti de mercenari, dispusi sa se inregimenteze acolo unde-i mai avantajos.

Ar fi o naivitate, sa nu o numesc prostie, sa ne imaginam ca oamenii care intra in politica sunt goliti de interese. Dar bunul simt, onestitatea si demnitatea fac diferenta intre un militant politic si un mercenar de care trebuie sa te feresti, in permanenta.

Alienarea in politica romaneasca, pe masura ce miracolul „tinerei generatii” se lasa asteptat, sarind peste o generatie, pare de neoprit. Si ceea ce este si mai grav, de la politica, mercenarocratia, ostila eticii profesionale, pare sa cuprinda si alti piloni ai democratiei. Justitia si mass-media. „

Ioan Rus îl desființează pe Dragnea: Duce PSD spre dezastru! Congresul vizează reglări de conturi! EXCLUSIV

PSD. Cronica unui congres ratat

Năstase, MESAJ CLAR pentru Dragnea, ÎNAINTEA Congresului PSD: „Va reprezenta un CARTUȘ TRAS în GOL”

 

Pe cine are Dragnea la mana? Pe Kovesi sau pe Iohannis?

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.