CUTREMURATOR ; „Daca viata e o scena, Romania de azi are cei mai nepriceputi actori… „…

 

deschideti ochii si veti vedea !!!

 

 

CUTREMURATOR ; „Daca viata e o scena, Romania de azi are cei mai nepriceputi actori… „…

 

 

Observam de ceva vreme.. in mediul online : eforturile, insistenta, incrancenarea unor postaci aflati pe diverse state de plata ale unor ograzi ale politichiei mioritice, tiriplici care, primesc punctaje de informatii si…. dupa ce s-au erijat in „ voci „ , „ lideri de opinie „, folosesc tehnici de manipulare cu scopul spalarii creierelor, constiintelor – isi primesc cei trei arginti pentru care si-au vandut sufletele, dupa ce si-au facut „ treaba „… – victimele colaterale sunt cei care „ pun botul „ ! Ei NU sunt platiti sa fie morali ! Nu, nu sunt „ agenti de influenta „, sunt bieti LACHEI in slujba altora ! Agentii de influenta de gasit prin absolut TOATE studiourile tembeliziunilor mioritice, in media mioritica, ca-mi amintii de „ morsa competenta „ de ex…. dar exemple sunt mult prea multe si slujesc doar intereselor straine de Neam si Patrie ! Ca-s ceea ce numim coordonatori ai „ tefelistilor „ ori postacilor de prin TOATE ograzile politichiei mioritice, ca-s manipulatori de serviciu, agenti platiti gras, ca-s antiromâni , același ghem ! Stăpânii lor din umbră sunt alții și alții și ceilalții… Buni români, patrioți, NU-S ! Cum NU-S nici păcălicii de-și zic fățarnici, sanchi politicieni, păcălicii care și-ar vinde și mămicuțele pentru vreo funcție vremelnică, pentru bani și putere… Suflete VÂNDUTE!

 

 

”Suntem victimele unui NOU TIP DE CATEHISM GLOBAL, care ne impune SĂ NE DESPRINDEM DE RĂDĂCINI, inclusiv de istorie”

 

„Parcă suntem mai dezbinați ca niciodată, mai apăsați de griji și de năpaste ca niciodată și mai dezorientați ca niciodată. Suntem îndemnați să ne desconsiderăm înaintașii și să ne depreciem valorile esențiale, cele care ne dau identitatea, care ne dau sensul și rostul de a alcătui o națiune. Dacă vrem să ne apărăm familia, suntem arătați cu degetul și considerați „proști” sau „fundamentaliști”. Dacă ne apărăm Biserica, suntem acuzați că am fi „retrograzi” și că am vrea să tragem țara în Evul Mediu. Observăm, cu mare mâhnire, cum ne pătrunde și ne stăpânește, sistematic, o ură de sine și de tot ce e al nostru.”

 

 

“Ideea de patrie este o idee desueta. Nu mai ai cu cine sa mai vorbesti. In primul rand esti tratat de nationalism, ca si cum nationalismul ar fi blenoragie sau sifilis, adica e ceva de rusine sa fii nationalist. Ce inseamna nationalismul? Inseamna ca tii la natia ta, nu inseamna nici ca dispretuiesti pe altii, nici ca vrei sa-i persecuti, mi se pare ceva firesc. Sa tii la natia ta, in definitiv tu faci parte dintr-o comunitate care se cheama patrie. Tari sunt multe, Patria e una singura.”

 

„Lucrurile se vor schimba în România nu prin campania DNA-ului, nu prin reforme guvernamentale sau parlamentare, ci prin mişcări ca cele de la moţi! Pentru că avem de-a face cu generaţii care încep să înţeleagă că îşi pierd identitatea nu numai pentru că nu au istoria predată în şcoală, ci pentru că nu mai au nici pădurile, nu mai au nici gazul, nici petrolul, nici pământul!”

 

„Noi suntem de aici. Asta este ţara noastră. Toţi ceilalţi au venit din alte părţi, dar noi suntem de aici, suntem datori să clădim în continuare această ţară şi s-o facem mai frumoasă. Ca să faci lucrul ăsta trebuie să te baţi, să nu-ţi fie frică, să te baţi pur şi simplu!” – SA TE BATI PENTRU PATRIA TA !!!

 

„ Înainte, istoria, mai ales asta de a XII-a, era ca o povestire. În clasa a XII-a am luat cunoştinţă de scrisoarea circulară pe care Ştefan cel Mare a trimis-o tuturor mai-marilor Europei, arătând biruinţa lui de la Vaslui şi ce adversari au venit împotriva Moldovei şi scria: “pe toţi i-am trecut sub ascuţişul sabiei noastre”. Şi mai spune: “…Dar daca această poartă a Creştinătăţii va fi pierdută – Dumnezeu să ne ferească de aşa ceva – atunci toată Creştinătatea va fi în mare primejdie”. „ – SA STAM DE PAZA CRESTINATATII !!!

 

 

„Tari sunt multe, patria este una singura. Sufletul meu este legat de tara asta. Si daca ma rog la Dumnezeu pentru ceva este pentru linistea si prosperitatea, pentru binele ei. N-am dorit niciodata sa traiesc in alta parte – si am avut ocazia, si sa traiesc in mod onorabil! -, n-am dorit niciodata sa plec din tara asta! Si-mi este foarte mila de oamenii care sa duc sa culeaga smochine sau capsuni in alte parti… E o mare tristete! E o mare tristete sa se depopuleze o tara pentru ca nu are locuri de munca… Nu se poate asa ceva! Nu suntem asa de numerosi, incat sa nu mai avem unde munci in tara noastra! Dar daca totul se inchide, totul se vinde, totul se lasa in paragina, in mod evident voit… N-avea niciun cusur cazinoul din Constanta sa fie lasat sa se darame… si-atatea alte cladiri! [….] „ – PATRIA ESTE UNA !

 

„Indiferenţa faţă de aspectul identitar naţional, cultivată cu insistenţă în ultimele decenii pe toate planurile, este, când nu semn de incultură şi ignoranţă, simptomul unor intenţii destabilizatoare. A scoate aspectul naţional din plămada unui individ e, de altfel, aberant. (…) .. suntem victimele unei confuzii care s-a perpetuat interesat, cel puţin în spaţiul public, mediatic: aceea dintre naţionalismul autentic, organic, decent şi necesar şi cel de paradă, delirant, paranoic, cu derapaje de xenofobism. Ideea naţională trebuie să funcţioneze în orice stat modern, în termenii deschiderii faţă de celălalt, în spiritul consimţământului de a respecta valorile pe care s-a clădit civilizaţia europeană de după ororile de la jumătatea secolului trecut. Acceptarea diferenţei presupune însă conştientizarea propriului specific şi, am impresia, într-un context globalizant din ce în ce mai confuz, ale cărui fisuri se văd, sub presiunea ultimelor evenimente politice şi sociale, din ce în ce mai acut, tocmai acest ADN naţional, cultural ne poate salva. Nu e cartea perdantă, ci am impresia, e asul din mânecă de care trebuie să ştim să profităm la nivel diplomatic şi politic. Pentru că, dacă tu nu te accepţi ca atare şi nu crezi în identitatea ta, nu vei reuşi să smulgi nici respectul celorlalţi.

 

Cred că indiferenţa faţă de aspectul identitar naţional, cultivată cu insistenţă în ultimele decenii pe toate planurile, este, când nu semn de incultură şi ignoranţă, simptomul unor intenţii destabilizatoare. A scoate aspectul naţional din plămada unui individ e, de altfel, aberant. Cu toţii ne tragem de undeva, avem nostalgia locului natal, al copilăriei. Or, copilăria înseamnă nu doar familia, ci şi un loc, mai important poate decât ne putem da seama. Un loc umplut nu doar cu oameni, ci şi cu mentalităţi, bune sau rele, cu un anumit mod de a privi lumea, de a înţelege viaţa, de a asimila realitatea, de a ierarhiza valorile morale. Toate acestea se scurg în noi, ne formează, ne fac ceea ce suntem azi, fiecare în parte şi toţi laolaltă. Toate acestea poartă amprenta unei naţiuni, a unui mod specific de a ocupa spaţiul dat. Modernitatea nu poate fi concepută în afara ideii de stat naţional.

 

Din păcate, mulţi dintre intelectualii notorii, blocaţi într-un discurs anticomunist revanşard, explicabil în anii ʼ90, dar retardat, deşi încă avantajos, acum, la 26 de ani de la căderea comunismului, au contribuit la îngroşarea acestei confuzii: cine rosteşte cuvinte precum „naţiune”, „românesc”, „patrie”, „naţional” este un eşuat, un expirat, un nostalgic, vezi bine, al ceauşismului. Nimic mai fals! Patriotismul, identitatea naţională nu au dispărut din discursul unor popoare europene, şi nu numai, cu o imensă cultură şi, mai ales, cu o obişnuinţă a dezbaterii publice. Francezul nu se ruşinează că e francez, englezul că este englez; nici germanul nu ascunde că e german, deşi, acum 60-70 de ani, ar fi avut, acesta din urmă, toate motivele să o facă. La noi, orice nuanţă patriotică, temperat-patriotică, e luată în răspăr, batjocorită, ironizată cu rafinament de unii intelectuali subţiri.

 

În fond, e de bun simţ şi de o simplitate elementară: nu putem fi europeni fără a fi români – iată un truism pe care mulţi îl ignorăm. „

 

 

„( … ) asta s-a și dorit. Să nu mai ai sentimentul că aparții unei națiuni, stăpână peste o țară. Să nu mai prețuiești ceea ce e al neamului tău, să nu mai sărbătorești ceea ce e important pentru nația ta, să nu mai speri. Să accepți blegit plecarea în pribegie, să îți fie cumpărat pământul de către “investitori străini”, să nu îți mai percepi valoarea, rostul sau importanța. Să te simți rușinat de tine sau să nici nu mai știi cine ești. În felul ăsta e mai ușor să fii folosit tu, cu neamul și cu țara ta cu tot.

 

Oricât de tare te-au zăpăcit și au dat cu tine de pâmânt, să știi că nu ești mort și nici înfrânt. E însă vremea să te deștepți! Măcar pentru că ești prins între strămoși care au pus oase și sânge pentru țara asta și copiii care te vor întreba de ce nu le-ai lăsat-o lor moștenire. Știu că o vei face și pentru tine. Fiindcă în sinea ta, nu i-ai crezut niciodată când au tot încercat să îți bage în cap că ești un nima-n drum! Primul lucru pe care trebuie să îl faci e să ridici fruntea din pământ și steagul.. „

RIDICATI TRICOLORUL, IMBRACATI PORTUL NATIONAL, CINSTITI PATRIA SI EROII NEAMULUI!

 

 

“Ridicaţi Tricolorul, îmbrăcaţi Portul Naţional, cinstiţi Patria şi Eroii Neamului, puneţi în toate casele şi grădinile, la porţi şi în toate răspântiile, aşezaţi în Sfintele Biserici şi în faţa Troiţelor, pictaţi în Sfintele Mânăstiri şi Calendare, chipurile sacre ale voievozilor şi cărturarilor noştri! Umpleţi cărţile copiilor şi visele lor, cu martirii Neamului Românesc! Aprindeţi candele în toate cimitirele şi tămâiaţi sufletele nevegheate ale strămoşilor, rostiţi rugăciuni şi jurăminte pentru Ţară, închinaţi-vă şi puneţi Crucea din vârful degetelor în adâncul pieptului, ca un nou duh!

Iubită Naţiune Română, eşti însăşi Învierea ta!”

 

 

“Portul naţional românesc este haina noastră strămoşească şi împărătească, sfinţii din Bisericile noastre poartă haine populare de parcă ne-ar fi primii strămoşi, inima noastră este cusută pe acest port naţional. “

 

 

Lectura :

 

 

“SUNTEM COBAII UNEI PUTERI SUPRASTATALE. E UN HAOS ORGANIZAT”/ “CE MAI E NATIONAL IN ROMÂNIA DE AZI?” 

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.