Dacă vă iubiți Patria, veţi şti a o întări…. dacă…

26907665_373836696413887_5677454406833737030_n

,,Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română, 

Să-nvârtim hora frației, pe pământul României….”

 

 

Frumoase versurile,  inaltatoare…. incarcate cu emotie, semnificatie, un indemn, apel… daaar….

 

Dar ramane, din pacate, de actualitate si-un inca DOAR vis frumos, un vis frumos pentru doar noi,  noi cei pentru care Unirea nu  ”  da bine la imagine „, nu e  doar slogan si-atat, : 

 

„Am ascultat „Pe-al nostru steag e scris unire!” Asta-i! Asta-i! Asta-mi place! Bravos, băieţi! Asta-i adevărată, şi nu „Deşteaptă-te, române!” Aia-i tânguitoare, mă, şi noi am plâns destul până acuma. Mă, de-acum să nu mai cântaţi pe ţăran cu plete lungi şi cu fluierul de cioban la buze. Azi fluieră trenul. Să-i faceţi pe ţărani un popor european.” – Ion Luca Caragiale în România Mare 

 

 

amintiri vesnice, spre Trezie :

 

 

” La 11 decembrie 1861 a fost dată de domnitor proclamaţia prin care făcea cunoscut întregii naţiuni că „Unirea este îndeplinită. Naţionalitatea Română este întemeiată. Acest fapt măreţ, dorit la generaţiunile trecute, aclamat de Corpurile Legiuitoare, chemat cu căldură de noi, s-a recunoscut de Înalta Poartă, de Puterile garante şi s-a înscris în datinile Naţiunilor. Dumnezeul părinţilor noştri a fost cu ţara, a fost cu noi. El a întărit silinţele noastre prin înţelepciunea poporului şi a condus Naţiunea către un falnic viitor. În zilele de 5 și 24 Ianuarie aţi depus toată a voastră încredere în Alesul naţiei, aţi întrunit speranţele voastre într-un singur Domn. Alesul vostru va da astăzi o singură Românie. Vă iubiţi Patria, veţi şti a o întări. Să trăiască România!”

PILDE :

 

” Cati dintre noi nu si-au dorit sa faca ceva maret pentru acest neam cand au aflat in copilarie de faptele pline de vitejie ale acestor voivozi ai nostri? Nu ne tresare oare inima ca ne-am nascut din asemenea neam de eroi si ca acum ni se cere sa nu uitam ca suntem români? Sa fi murit oare in inimile noastre curajul de care au dat dovada cei de dinaintea noastra? Priviti-va inimile si va veti da seama ca iubirea, credinta si nadejdea sunt mostenirea pe care ne-au lasat-o parintii nostri.

Sa facem in asa fel incat si cei ce vor veni dupa noi sa poata fi mandri ca s-au nascut pe pamant românesc. Sa aratam acum ca nimeni, niciodata, nu poate sa stinga geniul national care a dat nastere unui Eminescu, Brâncusi, Enescu, Blaga sau Mircea Eliade. Ca nimeni, niciodata, nu poate sa opreasca naiul lui Gheorghe Zamfir sau scripca lui Tudor Gheorghe sa cante despre sufletul neamului românesc. Ascultati cu tot sufletul si va veti aminti ca românul are o inima de doina si dor.

Daca vrem sa ne salvam ca popor nu trebuie sa cautam identitatea noastra ca indivizi in ceea ce este strain acestui popor ci sa ne intoarcem sufletul si mintea catre bogatia sufletului neamului românesc, care cuprinde in el iubirea de tara, dragostea de natura, respectul fata de cei intelepti, omenia, ospitalitatea, dreptatea, umilinta si credinta in Dumnezeu.

Nu ni se cere sa ne dam viata pentru tara, cum au facut mosii nostri ci doar sa pastram mostenirea ce ne-a fost lasata spre a fi ocrotita. ” – sursa aici

TREZIREA CONȘTIINȚEI NAȚIONALE!

Pentru a putea ajunge aici e nevoie ca suficient de mulți români să devină conștienți de necesitățile vremurilor în care trăim, să se unească în numele aceluiași ideal.

La multi ani Romania! 

ani CU Intelepciune, Echilibru, Unire….

 

 

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.