De ce OXI ? D-aia !! Nu e vorba despre doar Grecia !

afisa_oxi_2015-736x1024

De ce OXI ? D-aia !! Nu e vorba  despre  doar Grecia !

Nimic nou sub soare, tembeliziunile mioritice sunt foooarte, dar foarte  ocupate cu manipularea, descriu situația din Grecia ca fiind  haos, fug de realitate, aceea că Europa se ridică ÎMPOTRIVA răului !

E limpede : cămătarii FMI, UE sunt DISPERAȚI și aista o dovedesc mai ales scribii sub simbrie, sanchi jurnaliști care găsesc mereu scuze cămătarilor chitiți pe experimente, jupuirea națiilor, înrobirea popoarelor…

păi ȘI pentru că :

nu e vorba doar despre Grecia ! OXI pentru DEMNITATE, SOLIDARITATE, LIBERTATE și ÎMPOTRIVA AUSTERITĂȚII IMPUSE DE TROICA ( cămătari ! ) ! Să plătească și să fie trași la răspundere cei ce îndatorează popoare fără să-i consulte…
OXI !

Indiferent de rezultat : Alexis Tsipras E un erou și-un mare patriot ! S-a ridicat împotriva cămătarilor, a renunțat la renunțare, a trezit conștiințe !

Până și  si Papa le arata Troicii, soricul !

Iată argumente în rezumat, pescuite din online :

” astăzi este ziua Greciei și a democrației în Europa.
Oricum vor vota la acest referendum, grecii merită respectul nostru pentru că au opus oligarhiei bancare răspunsul democrației. ”

11220070_394086397468389_1424688508260275255_n

Alexis Tsipras
Let us make history together, once again. I invite you to say a big and proud NO to ultimatums this Sunday.
Our people are fighting without swords or bullets. They have something much stronger: Justice.
We have justice on our side.
We will succeed.
With integrity, boldness and freedom.
For Greece, ‘Oxi’ Referendum Campaign Is Resonant of Anti-Nazi Resistance
‪#‎Syntagma‬ ‪#‎Greferendum‬ ‪#‎OXI‬

Argentina a putut! Islanda a putut! Ungaria a putut! Turcia a putut! Grecia poate!!! Noi?..eh! noi…il avem pe K(i)WI, Hellvig si MeReU…Kovesi, Stanciu, baSECU, coldea&ghita(=love) etc etc etc…
Noi CÂND ???
„Troika are nevoie de victoria lui DA la referendumul de azi, nu doar pentru a umili Grecia in continuare, ci si pentru ca umilinta cu pricina sa serveasca de exemplu pentru alti potentiali rebeli, de la Italia la Spania si Portugalia sau oricare alta tara… Nu e vorba de Romania, desigur, sa vorbesti despre demnitatea politrucilor aborigeni e curata pierdere de vreme…”

Europe says OXI
Asa m-am saturat de imperialismul acesta european../ I am so tired of this European imperialism – OXI !!! „No to Austerity”
„Submission will take us to ruin, resistance gives us hope. With the strength of a people: NO!” ‪#‎OXI‬! We are all Greeks!
Greek Referendum : „YES” for SLAVERY and SUBMISSION or „NO” for FREEDOM and INDEPENDENCE
Alexis Tsipras a insistat că „astăzi poporul grec trimite un mesaj cum că și-a luat destinul în propriile mâini, că democrația învinge teama, hotărârea învinge propaganda fricii”. Într-o circumscripție electorală plină până la refuz de camere de luat vederi și în aplauzele concetățenilor, Tsipras — îmbrăcat cu o cămașă albă și pantaloni gri — a lansat un mesaj și Uniunii Europene, afirmând că votul de duminică reprezintă „un mesaj al hotărârii nu doar de a rămâne în Europa, ci și de a trăi cu demnitate în Europa”.
Alexis Tsipras : ” Europa Comisiei Europene a Fondului Monetar International si a Bancii Central Europene, NU este Europa mea ”
„Sa va para rau pentru popoarele care merg cu capul plecat, NU pentru greci!”
” Acceptarea condiltiilor impuse de Troika este exclusa, nu vom permite ca poporul grec sa fie sclav in propria tara, ostatic al FMI si Bancii central europene…Avem o datorie istorica pentru poporul grec, pentru generatiile urmatoare sa nu cedam suveranitatea Greciei.”

11168756_1681898558697287_8177829847308706103_n

Filozoful Jürgen Habermas: “Politica Europei faţǎ de Grecia este scandaloasǎ”/ Responsabilii europeni sunt niste “zombi”

” Ce s-ar fi ales de Germania, scrie el, dacǎ în 1954 nu i s-ar fi şters o bunǎ parte din datorii pentru a putea porni din nou la drum pe baze mai sǎnǎtoare şi a se redresa economic. Ori, scrie filozoful german, astǎzi grecii cer acelaşi lucru: un nou start. De ce deci trebuie sǎ li se refuze grecilor ceea ce i s-a acordat Germaniei? Si nu ar trebui oare ca în cazul crizei greceşti sǎ ia decizii mai degrabǎ oamenii politici decît bancherii?
Cam aceasta este poziţia lui Jürgen Habermas, un pro-european convins, care s-a implicat şi în dezbaterea legatǎ de redactarea unei Constituţii europene.
Jürgen Habermas mai are cuvinte critice pentru responsabilii europeni care, spune ei, se comportǎ ca nişte „zombi”, în sensul cǎ par mai degrabǎ sǎ apere poziţiile bancherilor decît sǎ-şi asume misiunea de a da un sens viitorului. De notat şi aceastǎ criticǎ adresatǎ presei: „Aţipirea post-democraticǎ a opiniei publice se datoreazǎ de asemenea faptului cǎ presa a basculat într-un jurnalism de conivenţǎ, care avanseazǎ mînǎ în mînǎ cu clasa politicǎ şi se preocupǎ de bunǎstarea clienţilor sǎi”.
El îl mai citeazǎ pe economistul indian Amartya Sen, laureat al premiului Nobel pentru economie, cu urmǎtoarea afirmaţie: „politica de austeritate impusǎ grecilor de guvernul german este ca un medicament conţinînd un amestec toxic de antibiotice şi şoricioaicǎ”. ”

OXI !!! „No to Austerity” – RESPECT GRECIA !!
IMPOTRIVA AUSTERITATII IMPUSE DE TROICA !!! PENTRU LIBERTATE, DEMNITATE, SOLIDARITATE , DEMOCRATIE !!!!
„Vă îndemn ca, la referendum, să spuneţi „nu” ultimatumurilor, şantajului, diviziunilor şi temerilor”, a declarat Alexis Tsipras
„Democratia NU se negociaza”

Ministrul Varoufakis îi acuză pe creditori de TERORISM

„Aproape nimic din marea cantitate de bani împrumutată Greciei nu a mers de fapt la greci. A fost folosită pentru a plăti creditorii din sectorul privat, inclusiv băncile germane și franceze. Deși Grecia nu s-a ales cu mare lucru, a plătit scump pentru a proteja sistemele bancare ale acestor țări. FMI și alți creditori „oficiali” nu au nevoie de banii pe care îi cer. Într-un scenariu obișnuit, banii primiți de la Grecia vor fi folosiți pentru a împrumuta din nou Grecia … nu despre bani este vorba. Este vorba de a folosi termenele-limită pentru a forța Grecia să se supună și să accepte inacceptabilul – nu doar măsuri de austeritate, dar și alte politici regresive și împovărătoare …… De ce liderii Uniunii Europene se opun referendumului și refuză chiar și să prelungească cu câteva zile termenul-limită de 30 iunie al plății către FMI? Europa nu iubește democrația? …. Această grijă pentru legitimitatea populară nu este compatibilă cu politicile din Zona Euro, care nu a fost niciodată un proiect prea democratic. Multe dintre guvernele care o compun nu au cerut aprobarea popoarelor lor pentru a-și ceda suveranitatea în favoarea Băncii Centrale Europene. Când Suedia a făcut-o, suedezii au spus nu. Au înțeles că șomajul va crește dacă politica monetară a țării va fi stabilită de o bancă centrală a cărei unică preocupare este inflația” Laureatul Nobel Joseph Stiglitz

„Sindromul Stockholm
Dobânda impusă de instituțiile monetare creditoare, FMI și UE, pentru datoria Greciei, de 1,6 miliarde de euro, este de aproximativ 1000 de euro pe secundă.
Citiţi acest anunţ şi în acest timp, băncile plutocraţiei mondiale vor lua de pe spatele grecilor vreo 10.000 de euro. Aşa, pentru un coniac mai scump şi o havană.
Şi totuşi, toţi neoliberalii noştri sunt de partea instituțiilor care-i spoliază inclusiv pe ei. Basescu a imprumutat 20 miliarde euro. Ce investiții au fost făcute cu acești bani, nu discutam acum, dar probabil că avea o viziune de viitor asupra silicoanelor lui Nutzi.
PS Principalul pericol la acesta ora este mass media, deținută de serviciile secrete, care răspund exclusiv la comenzi externe. Aproape fără excepție. Aţi văzut vreo dezbatere cinstită asupra crizei din Grecia pe vreun canal tv? Globaliştii se feresc de adevăr ca dracu’ de tămâie. „- Iulian Capsali

mina

” Propaganda mediatica finantata de la bugetul UE si FMI se chinuie sa ne convinga ca grecii sunt leneşi, că muncesc puţin, că au concedii anuale plătite mari, că se pensionează prea devreme şi cheltuie cel mai mult din PIB cu pensiile. Nimic mai falsGrecii nu sunt leneşi, ei muncesc numărul cel mai mare (maxim) de ore pe săptămână din Europa, anume 42 de ore pe săptămână faţă de media UE de 37,2 ore pe săptămână.
Grecii au mai puţine zile de concediu anual plătit decât lucrătorii din Italia, Franţa şi Suedia, de exemplu, conform cifrelor UE din anul 2013. Majoritatea ţărilor (19 din 28) au un concediu anual plătit minim standard de 20 de zile (printre care se numără Belgia, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Olanda şi UK); Malta are 24 de zile, şase ţări au minimum 25 de zile concediu anual plătit (Austria, Danemarca, Franţa, Italia, Luxemburg şi Suedia), iar Portugalia şi Spania au 22 de zile. În 2012, grecii au primit prima pensie la vârsta medie de 57,8 ani, imediat după italieni, care au primit prima pensie la vârsta medie de 58 de ani, suedezii au primit prima pensie la vârsta medie de 63,6 ani (maximum), media pe UE fiind de 59,1 ani, şi sunt ţări care se situează după Grecia ” ( Marius Mina )

For Greece, ‘Oxi’ Referendum Campaign Is Resonant of Anti-Nazi Resistance

Au şi grecii dreptate! Presa tace: Submarine de la nemţi, trilionul BCE şi iertarea Germaniei în 1953

Laureat al Premiului Nobel pentru economie: Un NU la referendum ar salva Grecia

”  Grecia va servi drept lecție unor măgari, care cred că națiunile din UE sunt sclavele lor. Nu există alternativă? Coana TINA dă din poponeț? Ei bine, gata cu fiesta Bruxellesului! Întotdeauna se găsesc alternative. Și oricât s-ar strădui propaganda anti-greacă, anti-rusă, anti-chineză, anti orice nu e american și occidental, să discrediteze alternativele, ele există, și funcționează. ( … )
Ceea ce se dorea o acțiune de disciplinare a Greciei, prin umilire, s-a transformat într-un dezastru de imagine și printr-o gravă criză de credibilitate a Uniunii Europene, dar și a unor instituții financiare internaționale. Grecia este buturuga mică. Aia care răstoarnă carul mare. E drept, mare, dar plin cu proști. Care oricum s-ar fi răsturnat și fără buturugă. Dar așa e mai bine: întărește moralul celor care sunt umiliți de aroganța ”stăpânilor”.
Indiferent de ce vor zice unii, de ce oferte vor face ăia de la Bruxelles, Referendumul din Grecia trebuie să aibă loc. Oricare ar fi rezultatul lui, nimic nu va mai fi la fel în UE, dar și în ordinea internațională impusă de americani și de occidentul european. Niște politicieni meschini, lași și fără viziune, au distrus un proiect construit cu greutăți și sacrificii timp de șase decenii. Și-au bătut joc de națiunile lor, de visele și speranțele cetățenilor din țările lor. Doar pentru că au putut. Așa, de amorul artei. Din păcate nu ei vor plăti prețul acestei tragedii geopolitice. Acum începem să înțelegem spusele lui Putin despre dezmembrarea URSS. Și vom suporta consecințele lipsei noastre de reacție față de abuzul de putere al unor birocrați și al unor politicieni cărora puterea le-a luat mintea. ” ( Constantin Gheorghe )

11707627_10204756084527785_8165415233170445328_n

În tot acest timp, o altă forță a lumii Ortodoxe, aflată tot în Grecia (având, însă, un statut juridic special), Muntele Athos, a transmis un mesaj, semnat de mai mulți călugări, prin care grecii erau îndemnați să voteze ”NU” la referendum.

Călugării i-au numit pe susținătorii adoptării condițiilor impuse de creditorii europeni la adresa Greciei ”mercenari” care vor să nască frica în inimile celor slabi ”vânzându-și sufletele și demnitatea pe o mână de arginți ai trădării lui Iuda. […] Alegerea nu este, pur și simplu, între drahmă și euro, între UE și un stat independent, ci e mult mai profundă”, se arată în scrisoare.

”De-a lungul timpului, prin participarea la UE, Grecia și-a schimbat aproape 80% din legile sale. Toate aceste legi nu au fost adoptate doar pentru ca Grecia să-și piardă suveranitatea, ci și pentru a-i distruge sufletului ortodox liber”, se mai spune în mesaj.

Scrisoarea îi îndeamnă pe oameni să nu voteze doar cu gândul la pensii și salarii, ci și pentru trezirea din ”letargia ucigătoare anti-creștină occidentală”.

sursa : aici

” Cashless Society Coming Soon : Dupa criza care va lovi Europa, la toamna , eurocratii vor introduce masuri radicale pentru controlul total al tranzactiilor financiare.Vor fi limitate tranzactiile in cash la 3000 de euro. De acolo mai este un sfert de pas pina cand Comisia si Sovietul Suprem European vor reduce limita la 1000. De la mie la suta distanta se masoara in centimetri. Disperati sa colecteze tot , sa controleze fiecare cent , sa obtina monopolul absolut pe economiile populatiei. Vor confisca, dupa bunul plac, oricand si oricat vor avea nevoie pentru a-si promova programele politico economice aberante. Cer austeritate din partea supusilor dar continua sa incaseze salarii megalo-nesimtite si sporuri de frecat menta , sa plateasca zero taxe , sa huzureasca pe spinarea contribuabilului. Orice prescolar stie ca sistemului monetar mondial actual și structura datoriei publice sunt nesustenabile .Ciprul și Grecia au fost primele victime . Epidemia, deocamdata in stare incipienta, se va declansa rapid . ”

Guvernul a aprobat Legea confiscării depozitelor din bănci

” Martin Schulz: „Grecia va trebui să părăsească zona euro dacă măsurile creditorilor vor fi respinse.”….Herr Schulz…du-te neica si impuscate! Inafara de amenintari si impovarari peste masura mai stiti ceva?Stati in birouri si decideti dupa bunul plac soarta popoarelor! Huuuuuuooooo… ”  RUȘINE, fătălăule !!!

OXI – 70%
Ecco un sondaggio dell’Università di Salonicco che attribuisce al No il 69,7% e al Si il 29,3%

Grecia, sondaggio vero: il no al 70%

Europe Stands in Solidarity with Massive #OXI (No) Vote Rally in Athens Greece

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.