Despre delictul de… opinie cu premeditare …

7a59c27a963dce04411366bcca1af8db

Despre delictul de… opinie cu premeditare …

în loc de moto :

” Mai întâi fii liber; apoi cere libertatea! ”
” Intotdeauna vor fi unii care privesc lucrurile numai din afara, si altii care incearca sa le vada dinauntrul lor, e ceva atat de binecunoscut. ”
” O parere este inainte de toate un act de credinta ideologica si o credinta nu poate sa fie confortabila ca un rand de haine gata. ”
” Toate intrebarile pe care le pun, vantul mi le aduce inapoi intacte. Va trebui sa raspund, probabil, eu singur la ele, dar prin insusi faptul ca-mi pun intrebari nu mai sunt singur. E un prilej sa-mi micsorez lista, sa-mi declar sentimentele fara sa ma rusinez de ele. ”

1395789_1580937338786005_4240769443383892632_n

Mărturisire ȘI temă de casă urechilor ce vor să auză… Dacă vor, dacă nu, nu…
“De prea mult gând n-a îmbătrânit nimeni niciodată.” – Nicolae Iorga
Nu știu ( dar cunosc ! ) alții cum sunt… dar dumneamea a rămas mereu ne-bună și totuși constantă, pt lumea ” bună ” a păcălicilor de se vor a fi percepuți ceea ce, bieții, nu-s . Păcălici și păcăliți – tragi-comedia mioritică, tune buba-n el de mit al mioriței. Nu fac parte nici din tagma păcăliților, nu suport nici spiritul de turmă, nici pupincurist nu-s. Nu pot fi astfel și nici nu vreau. Dar sunt Eu !
Ce vreau să subliniez ca să priceapă mai ales colegii mei din PSD de la absolut toate nivelele : dacă delictul de opinie e aspru sancționat, apoi și delictul de abuz de putere, așișderea ! Nu cred că delictul de opinie are ce căuta printre valorile unui partid democratic. ..!!!! Că dacă e așa, atunci PSD, din păcate, NU mai e PSD ci naiba știe, ce.
În Patria noastră pare că cvasitotalitatea sanchi clasei politice e ruptă de realitate : pricep că păcălicii ne vor proști, asta nu înseamnă că și suntem iar ei NU dau semne să priceapă / să-i intereseze.
Sunt social-democrat, niciodată în vreo tabără ( văz că e la modă să fii parte a unei găști sau alteia, prin partide, din păcate, dar facem apel la unitate, că dă bine… ), am fost și sunt cumva ” de capul meu ”, iertată fie-mi expresia. Mă bat cu absolut oricine pentru opiniile, convingerile mele, admit că mai și greșesc însă : pupincurist să NU-mi ceară nimeni să fiu că ați greșit omul. N-aș mai fi eu ! Critica mea se vrea constructivă. Dacă se lovește de zidurile ignoranței, aroganței, timpul va demonstra de fiece dată cine, ce, cum a greșit au ba. Atitudinile totalitare ale potenților de la vârf, de la toate nivelele, se impune să înceteze, sunt dăunătoare, nu aduc nimic bun, iară potenții trebuie să bage la mansardă că fost-au aleși la conducere să reprezinte, nu să doar cuvânte după bunul plac ! Aceia s-ar cuveni să renunțe la bălăcăreala pretutindeni prin intermediari, că vezi, poziția nu le permite să scoboare de pe tron să-și asume greșeli, să-și asume responsabilități și ajung astfel să dea dovada comportamentelor dictatoriale pitite sub glazura fetițelor de pension… Rușinos și penibil demers.
Politica pumnului în gură e nocivă și găunoasă chiar și într-un partid iar opiniile, criticile constructive sunt de dorit și NU încalcă vreun Statut decât pt cei ce vor să interpreteze acel Statut în interese personale ori obscure ! Cei ce mimează că nu pricep aista, sunt păcălici NU Politicieni , punct.
Niciodată NU voi admite că dacă ești membru al vreunui partid s-ar impune să taci, să nu ai opinii, să devi oaie. Niciodată. Asta numai democrație NU e. Prin urmare ” un alt fel de politică ”, nici atât.
Avem dreptul să ne indignăm, să punem întrebări, sîă cerem explicații, să nu fim deacord, să sancționăm derapaje, nedreptăți, să nu tolerăm musai promovarea unor nonvalori și răstignirea celor ce au încă multe de spus și au calități, abilități, experiență și expertiză de-a demonstra că lucrurile pot fi mișcate și-n direcții bune. Avem dreptul să nu agreăm cioflingari și cioflingării. Avem dreptul să spunem limpede și răspicat că ne e dor de PSD și aceasta ar trebui să fie perceput ca un semnal de alarmă că stânga se-ndepărtează de politicile de stânga … geaba aruncăm ceva ” grăunțe ” celor mulți care se simt ai nimănui – se cheamă că undeva greșim, că undeva e o ruptură mare între noi și oameni și asta e dureros de dureroasă, prăpastia între cei ce spun că sunt reprezentanții lor, dar oamenii se simt abandonați. Stânga nu stă într-un pumn de doar liederi, la naiba ! Coborâți cu picioarele pe pământ, dați-vî jos de pe tronuri și luați în seamă ce spunem ȘI noi, ăștia mici și-ai naibii, măcar printre rânduri, că nu pică diademele de pe mansarda nimănui și-o fi ceva din toate și cu folos. De ce ne încăpățânăm să semănăm cu adversarii pe care-i înfierăm cu orice prilej ?!! Diferențele de opinie nu înseamnă neapărat sfârșitul lumii : liederii autentică nu se împiedică de ele, ci, dimpotrivă, cumpănesc cu tact, calm, Echilibru și iau aminte și la alte opinii chiar dacă nu și le însușesc, nu le urmează, dar au puterea să le măcar asculte, audă, suporte. Altfel, nu sunt liederi, ci, păcălici. Ții seama ȘI de părerea celor ce par ” gică-contra ” mai ales dacă nu-s contra orice și oricine – or avea ceva de spus și cu siguranță tre să cătăm la cauze nu să ne încrâncenăm să punem la zid… efecte. Că poate efectele-s și rod al neîndemănărilor noastre…
Ne-am aduce aminte să fim înainte de toate și orice OAMENI, buni români, deschiși la dialog, la critică, la și alte idei și-abia apoi membri ori liederi de partid și-a fi Bine ?! NU luăm cu noi când ” plecăm ” nici vorbe, nici titluri, nici funcții, nici … dar lăsăm după noi fapte și pe cei ce-i formăm după chipul și asemănarea noastră……………… Putere cu orice preț ? NU ! Nu cu orice preț, mai ales in interiorul ogrăzii NU cu orice preț, că se surpă ograda și ajunge să sufle vântu-n pustiu, printre doar bălării și ruine și-ar fi mare păcat. Asta dacă ne pasă cu adevărat.

APEL : ” Este cazul ca, în pregătirea Congresului, să se pună în discuție o nouă ofertă politică, un nou proiect de țară, o nouă ofertă electorală. Toate astea plecând de la nevoile și așteptările oamenilor. Să nu ignorăm pe nimeni, mai mult, să nu uităm că sunt aproape opt milioane de oameni care nu au votat. De ce nu au votat? Poate pentru că nu le-am oferit o miză, un motiv să vină la vot. Electoratul se construiește, nu apare spontan. Dar mai ales se fidelizează, prin bună guvernare. Plătim consecințele a zece ani de vot emoțional, pe teme care nu au legătură cu viața oamenilor. Nu trebuie să mergem și noi pe acest drum, facil și periculos.

Nu avem de ce să ne fie rușine de identitatea noastră. Nu avem de ce renunța la valorile stângii. Trebuie să renunțăm însă la vanitate, la superficialitate, la abordarea conflictuală a problemelor din partid. Dacă ne concentrăm asupra căutării ”vinovaților”, în loc să căutăm soluții, vom eșua și în guvernare, și vom deveni un partid fără prea multă relevanță pe scena politică. De unde și apelul meu la responsabilitate și la sinceritate din partea tuturor.”

Ion Iliescu

 și ca temă de casă și instigare la meditație : „Aceasta asa-zisa lege a presei avea 3 capitole, continind 8 articole. Capitolul I din care rezulta ca partidul are dreptate, capitolul II din care rezulta ca partidul are intotdeauna dreptate, si capitolul III de unde rezulta ca atunci cind partidul n-are dreptate, se aplica capitolele I si II. Asta era legea presei din ’74.”- Corneliu Turianu

( pe curând )

sibilla
p.s.
Victor Ponta …….. poate ne auziți și n-am fi sacrificați chiar toți cei care suntem dotați cu minte și nu suntem neapărat oaie cuminte. Că suntem și de bună credință și bine intenționați, așa, furnici, ” neica-nimeni ” cum suntem priviți / tratați dar OAMENI. Și atenție la cei cu care vă înhăitați, măcar acum că încă nu-i prea târziu…

Nu, NU ai dreptate tot timpul, Victore,  nici tu, nici ei, nu tot timpul ! 

*******

nu-i lumina nicari… or murit toti Oamenii ??????
am uitat sa fim OAMENI ! suntem membri de partid, suntem functii, titluri, parteneri de afaceri, sponsori de partid, amantele parlamentarilor, oameni de Curte ai baronilor, , scribi sub simbrie, lachei ai nush cui…suntem orice numai oameni NU – din pacate !!!!!!!!

Și totuși…….

p.p.s. de luat aminte !!

Gândul nu este o crimă, ci o necesitate a reţelei sociale!

Facebook se poate transforma într-o reală platformă de dezbatere politică în măsura în care ieşitul din rând va fi acceptat şi stimulat. Suntem atât de diferiţi deja în mediul online încât a încerca tu, utilizator, să îi reduci sau să îi filtrezi pe toţi ceilalţi în funcţie de propriile preferinţe politice şi ideologice (în măsura în care le ai pe cele din urmă) este nu doar o misiune imposibilă, ci un efort îndreptat tocmai împotriva dimensiunii sociale a reţelei. „Crimă-gânditul” (acuza cea mai gravă la Orwell, în urma căreia protagoniştii erau vaporizaţi mental) din mediul online trebuie stimulat, nu redus la tăcere. În caz contrar, izolându-ne de cei din jurul nostru care gândesc altfel, vom deveni  chiar noi acei propagandişti şi cenzori pe care, altfel, îi criticăm. Cu alte cuvinte, consumatori media care se auto-alimentează cu informaţii trunchiate, având la finalul zilei satisfacţia că au dreptate în dezbaterea cu ei înşişi.

sursa : aici

 

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Despre delictul de… opinie cu premeditare …

  1. Mirela zice:

    Welcome to the real world ! 🙂

    Apreciază

  2. Pingback: Victore, Victore… pe mâna cui lăsași partidul…. | Sfinxul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.