Meta
Categorii
Sibilla&Leo
Musafirii Sfinxului
- 1.196.886
De vizitat:
De vizitat:
Şi eu sunt mămică de îngeri !
Îngeraşul meu din Cer – Dariana ! Îngeraş pe Pământ, frăţior de Dariana – Zoran !
"Dacã vei rosti numele copilului meu, poate cã voi plange. Dacã nu il vei pomeni, mi se va frange sufletul." "Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!" "Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"- A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi! (Octavian Paler)
Sibilla
Eroare: Twitter nu a răspuns. Te rog așteaptă câteva minute și împrospătează această pagină.
ION ILIESCU – ECHILIBRU
ADRIAN NĂSTASE
CORINA CREŢU
MIRCEA BADEA
- A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
VICTOR CIUTACU
MANA CIUTACU
ROXANA IORDACHE
GEORGE ŞERBAN
ADRIAN VOICU
MORDECHAI
SIMONA IONESCU
ANCA CHISER
- A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
CRINA DUNCA
OANA STOICA MUJEA
HORIA BLIDARU
- A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
LUCIA VERONA
VIO BOTA
DEJAN IUDICI
LUCAS
Floarea de colț
Ma gasesti si pe Twitter
Eroare: Twitter nu a răspuns. Te rog așteaptă câteva minute și împrospătează această pagină.
Morile de apă de la Rudăria, Caraș-Severin, nov. 2013
Banatul Montan e binecuvântat cu locuri unice, de-o frumusețe copleșitoare. Unul din aceste mângâietoare privirii tărâmuri este cel al morilor de apă de la Rudăria, Caraș-Severin, unic în Europa și deosebit și prin spectacoluzitatea peisajului ispititor.
sursa: aici
eu sunt o metaforă. una sângerie …
șinie n-are dor pră lumie….
Morile de apa vie– Pe un râu din Muntii Almajului, in Banat, supravietuiesc peste veacuri 22 de mori. Botezate cu nume ca din povesti, roata lor toarce nu doar fuiorul de apa vie, ci si viata localnicilor, misterele si credintele lor ancestrale. Se spune ca Tara Morilor din Banat a fost intemeiata de daci. Dainuirea ei pana in pragul mileniului trei este o poveste fantastica,
Despre Sibilla
sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Ganduri cu parfum de poesii..., Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla și etichetat 7, Almaj, Apa noastră-i Rudărica, asemenea unei salbe de mărgele de-a lungul cursului apei pe o lungime de 3 km, BANATUL DE MUNTE, Banatul montan, Bogdăneasa, CARAS-SEVERIN, cea mai mare aglomerare de mori de apă din Europa, chei înguste şi stâncoase, Complexul Mulinologic de la Rudăria este restaurat și conservat sub patronajul Muzeului "Astra" din Sibiu., credinte populare, CĂLĂTORII, Dacicoanea, drumetii, Drăgiloanea, dăruitori de modele într-ale meșteșugurilor., Eftimie Murgu, faina, FOLCLOR DIN BANAT, Frunză verde ca iglica, ghid turistic Banatul Montan, IMBRESCU, Intretinerea morilor cu dalta si ciocanul, Kaplan, maora, minereu, Moara Îndărătnica dintre Râuri, Moara de la Tunel, Moara De Piatră, Moara Firiz, Moara Hămbăroanea..., Moara Maxinoanea, Moara Popeasca, Moara Prundulea, Moara Roşoanea, Moara Trăiloanea, mori cu apa vie, mori de apa, Morile de apă au pătruns în spaţiul carpato - danubiano - pontic încă din vremea daco - romanilor, Morile de apă de la Rudăria, morile de pe „Rudarica”., Morile de pe Valea Rudăriei, nov. 2013, oameni si locuri, OM, Parcul Mulinologic Rudăria, pastratorii, Pilde, păstrători de tradiții, reka, roti cu linguri, Rudaria, rudărenii nu folosesc morile doar pentru a obţine făină, Se spune că măcinatul „înapoi” deschide porţile timpului şi spaţiului într-o trecere fermecătoare spre vechile credinţe populare, Sfetoanea, SFINX777, SFINXUL, Sibilla, singura rezervaţie mulinologică aflată în patrimoniul UNESCO, Strâmtoarea, SUB SEMNUL LUI 7, TOUR, traditii si obiceiuri din Banatul de munte, TRASEE MONTANE, travel, Trocolea, Tunelul de aducţiune a apei este săpat în stîncă dură cu mijloace rudimentare., turbina, TURISM, turism in Europa, turist in Romania, Valea Almajului, Valea Rudăriei, VALORI, Şutoanea. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.