Conspirația tăcerii : complicitate care VORBEȘTE despre ” iubirea ” de Neam și țară…

Conspirația tăcerii : complicitate care VORBEȘTE despre ” iubirea ” de Neam și țară…

motto:

” Patriotismul nu înseamnă ura împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenţia că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic. ” – Mihail Sadoveanu

399195_10151716072312974_868288879_n

” Îi trebuie neamului acestuia o generaţie care să se jertfească, o generaţie de viteji şi de patrioţi până la nebunie. În toate timpurile au fost căutaţi oamenii de treabă, dar niciodată n-am avut mai mare nevoie ca acum de luptători hotărâţi, de oameni vrednici şi de
caracter pe care să nu-i abată nimic din drumul lor, să nu-i ademenească nici strălucirile deşarte ale puterii, nici pofta de un trai mai îndestulat, nici slava cea ieftină şi trecătoare, pe care o vântura de colo-colo huietul mulţimii. ”
Alexandru Vlahuță

*******

Un Politician veritabil, Adrian Năstase, atrage atenția : Va invit sa cititi un articol interesant si lucid in contributors.ro – “Marsul lui Viktor Orban si ‘greutatea’ geopolitica a Ungariei”, articol semnat, in 29 iulie,  de Csaba Asztalos.

” Universitatea de Vară Balvanyos – organizată la Tușnad, cum corect observa unul dintre lectorii din acest an – a fost conceputa ca un spațiu de dialog româno-maghiar. Ea s-a transformat la un moment dat într-un moment al întâlnirilor maghiaro-maghiare, ca într-un final să devină o scenă a monologului partidului lui Viktor Orban și a grupării politice reprezentate de Tokes Laszlo. Această evoluție a evenimentului exprimă pierderea calității și capacității de partener de dialog a organizatorilor în raport cu clasa politică și cu intelectualitatea română și într-o măsură importantă cu Uniunea Democrată Maghiară din România, ca reprezentant politic determinant al comunității maghiare din România. ( … )

Lecturând cu atenție articolul, nu poți să nu ” prinzi ” esența,  apelul la rațiune, semnalul de alarmă : ” – aspectul cel mai îngrijorător al evenimentului a fost entuziasmul și adularea cu care auditoriul a primit, recepționat mesajul premierului Viktor Orban. Lipsa spiritului critic constructiv al participanților poate fi un semn al gradului de importare a doctrinei Orban în rândul comunității maghiare din România. ”

Csaba Asztalos descrie o REALITATE !

FĂTĂLĂII din ograda politichiei mioritice adoptă din ce în ce mai des  poziția struțului, probabil din interes.  Interesul o fi constând în atracția bolnăvicioasă pentru voturile maghiarimii, dar să tolerezi la nesfârșit derapajele unor cioflingari în slujba unor oculte, e deja strigător la Cer!

Un necităv,  tokes, cere ” protectorat ” unui amic – susținător al Demisului.

Necităvul tokes  răcnește din toți rărunchii că Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea de Vară “Balvanyos, reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc.

REMEMBER : Băsescu a dat, în schimbul boicotării maghiarilor la referendum, garanţii pentru autonomie.
Băsescu: Tradiţional, eu şi Viktor Orban ne susţinem în alegeri

( înțelegeți desigur că-n  ” virtutea ” tradiției dintre popolarii ioropeni… )

Deocamdată, DOAR verbal, un deputat propune , repet, declarativ, retragerea cetățeniei pastorului fifi-înaripat, tokes :

Preşedintele Comisiei parlamentare de control SIE propune retragerea cetăţeniei române pentru Tokes. „A dovedit-o de atâtea ori că este anti-român, că susţine interesele unui alt stat pe teritoriul României, încât acest lucru i-ar putea fi aplicat de mâine”, a spus Mihăiță Calimente.

Victor Ponta : Regret faptul ca nu avem un presedinte al Romaniei care sa isi indeplineasca atributiile constitutionale si sa ia pozitie atunci cand este atacata integritatea teritoriala si independenta statului roman”, a precizat premierul Victor Ponta.

999385_10151715700467974_1560674208_n

Ponta : “Tokes face declaratii penale. Romania n-are presedinte”

Ponta : “Tokes face declaratii penale. Romania n-are presedinte” – în fine, o declarație… acolo, O declarație cât să fie, să nu se spună că nu e…
Dar parlamentarii și europarlamentarii de ce naiba TAC, neisprăviții ?

Dacă-s în concedii și atitudinea e-n vacanță în România ??!! Chiar să nu existe mijloace legale pt ca zmintitul pastor să fie aspru sancționat ??!!

Parlamentarii, europarlamentarii noștri, tac complice – nici măcar nu catadicsesc să mimeze patriotismul…bă-SECU e-ndatorat cretinului tokes care l-a ajutat și pe deasupra îl și doare-n chipiu de ce declară pokemonul tokes, dar ai noștri NU au nicio ” scuză ” pt că TAC !! Îi ia cu valuri de patriotism numa-n campanii electorale, hm ?
Apropo, RTV-ul păpușelului sebi ghiță nu dezbate PROBLEMA că-i deja o problemă gravă fiece afirmație/declarație a acestui pastor necităv… de ce NU dezbate, aaa ??
Păi dacă necităvul pastor tokes” face declarații penale ”, ca să-l cităm pe onor premier, de ce NICIO amendă penală ???!!! Ce buba, chiar am ajuns o țară de doar FĂTĂLĂI ?!! Fătălăi și duduițe pripășiți prin PE și Parlamentul României pe care mereu și de fiecare dată trebuie  să-i tragi de mânecă să facă ceea ce se impune !!

TRIST e că și patriotismul a ajuns la noi precum :  Sexul în grup

Conspirația tăcerii : complicitate care VORBEȘTE despre iubirea de Neam și țară… Păcălicii de-și spun politicieni sunt patrioți doar când au nevoie de voturi ? Încă așteptăm reacții, atitudini și mai ales FAPTE ! Dar…. cum spuneam, deocamdată,  TĂCERE. O tăcere complice care DOARE !! Care doare și care NU iartă…

Sibilla

p.s. cum CORECT  a subliniat Premierul Victor Ponta, NU e de glumit pentru că  ESTE ATACATĂ INTEGRITATEA TERITORIALĂ ȘI INDEPENDENȚA STATULUI ROMÂN !! Să sperăm că dincolo de vorbe vor fi fiind sancționate faptele zmintitului tokes !

Inima foarte caldă şi minte foarte rece se cer de la un patriot. – Mihai Eminescu

A fi patriot nu e un merit, e o datorie. – George Topîrceanu

A fi patriot înseamnă: a fi cinstit, a avea conştiinţa curată şi o inteligenţă vie, a avea un arbitraj filozofic pentru compatrioţii tăi; în fine, un criteriu, din care să reiasă principiul că viaţa ta aparţine tuturor şi că tu nu eşti decât un luptător într-un război care tinde spre fericirea şi gloria ţării tale. – Vasile Conta

Intr-o tara asa de frumoasa, cu un trecut asa de glorios, in mijlocul unui popor atat de destept, cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea, ca falnicii stramosi de odinioara, mandru ca poti spune:”Sunt roman!” – Alexandru Vlahuță

Scut şi armă

Domnul Sfânt să ne iubească,
Şi-al său duh ocrotitor
Plin de pace să plutească
Peste Ţara Românească
Şi-al românilor popor!

Noi, prin vremi ce ne-ncercară
Altă armă n-am avut
Numai dragostea de ţară
Ce strămoşii ne-o lăsară
Şi pe Sfântul Domn de scut.

Dar ne-a fost destul atâta!
Fruntea sus, voi, fraţi ai mei!
Astfel cerul hotărât-a
Să se-nalţe amărâta
Ţară, prin puterea ei!

Mai făţiş, mai fără veste,
Ne-aţi lovit, duşmani de voi!
Dar ce-a fost, a fost poveste!
Dragostea de ţară este
Şi mai-tare acum în noi.

Şi de cine ne-o fi teamă?
Mult a fost, să vă răbdăm,
Nebăgaţi de voi în seamă –
Astăzi ştiţi voi cum ne cheamă,
Dacă nu, să vă-nvăţăm!

Numai Domnul ne iubească
Şi-al său duh ocrotitor
Plin de pace să plutească
Peste Ţara Românească
Şi-al românilor popor!

 George Coșbuc

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.