La Mulți Ani !

2013 (2)

La Mulți Ani !

în loc de Motto:

Fir de iarbă …
şi, s-a mai dus un an…deja-i în urmă,
dar vine altul peste noi, l-auzi .. e, nu-i .. ?
Se-nalţă firişor de iarbă cum o glumă,
ne zămislim iubirea, din chinul naşterilor lui …
sibilla

*******

Mi-e drag să citesc scrierile prietenilor mei, ai prietenilor de suflet. Citesc mult. Scriu mai rar… Comentez pe ici , pe colo, mi-e dor de…  BINE.

Azi, Adrian Năstase :

” Ce am înțeles eu, citind versuri de tot felul: poezia te învață că, totuși, nu ești niciodată singur. Mai există cineva, aproape sau departe, care se gândește la tine, cititorule, deși – așa cum spunea Antoine de Saint- Exupery – “e ceva atât de misterios ținutul lacrimilor”. ”

sursa : Adrian Năstase

Adrian Năstase, azi, pentru că la Cumpăna Anilor m-am născut eu, o furnică.

Una pe care acest Om, ” Arogantul ”, a observat-o și nu numai  că n-a strivit-o vreodată , nici din greșeală, dar, atât cât s-a putut și s-a priceput, a ocrotit-o și a învățat-o să CONTINUE…

Acest OM a știut că furnica va continua și  i-a arătat încredere și a zâmbit atunci când furnica s-a zburlit la unul din comentatorii blogului său ( nici nu contează cine și de ce ) și-a scris apăsat, ferm :  ” mică, mică, da rădică.. ! ”. Ridică și-acum furnica glasul și spune :  AN  va reveni, pentru că TREBUIE !

Și-n loc de Pildă,  tot AN ne deschide ochii minții  , să vedem ce se petrece… :

Ce nu avem voie să facem…

Randuri scrise pentru Flacara lui Adrian Paunescu, 15 noiembrie 2012.

Plecat în 1917, la vârsta de 27 de ani, în Japonia, pentru a vizita țara gheișelor și a florilor de cireș, Ioan Timuș a rămas acolo timp de cinci ani.

Alături de generalul Gheorghe Băgulescu – fost atașat militar și apoi ambasador la Tokyo, autor al unei lucrări celebre, “Suflet Japonez”, Ioan Timuș a scris, la întoarcerea în țară, despre experiențele sale în Țara Soarelui Răsare. Am citit, de curând, romanul său, plin de sensibilitate, “Ogio-San”.

Între altele, el povestește călătoria sa la Nikko (“Dacă n-ai văzut Nikko, nu pronunța cuvântul minunat”). Pe poarta unei pagode imense, vede sculptate, trei maimuțe – una astupându-și ochii, a doua urechile, iar a treia gura.

Preotul budist îi explică simbolul celor trei rele de care trebuie să ne păzim – să nu auzim, să nu vorbim și nici să nu vedem fără-de-legi. Călătorul din romanul lui Timuș adaugă – “Așa e în viață, părinte – nu e frumos s-asculți, să vorbești și să privești răul, da de făcut poți să-l faci”!

sursa :  Adrian Năstase

  SĂ LUĂM AMINTE !  Ca să știm încotro și… cu cine !!

Privind cu speranță spre mâine, spre mai BINE, zicem : vă fie Noul An  bogat, cu  traista plină cu de toate : iubire, bucurie, sănătate și   echilibru, împliniri și-un strop de omenie  și Credință… să mai FIM ! Doamne Ajută !!

318657_477287098983882_625810548_n

La Multi Ani fericiti, cu multa sănătate, lumină si satisfacții si, mai ales, să vă ajute Dumnezeu in toate! Un An Nou plin de bucurii!

Sibilla&Leo

522392_356078054486460_1736722838_n

UPDATE !!

” LA MULTI ANI cu bucurie! Casa, casa sa va fie, Masa, masa sa ramaie Iar in jurul ei sa vie Oameni buni, de omenie, Sa v-aduca veselie, Ganduri bune, cumpatate si urari de sanatate/ Zile multe si prospere, de la Dumnezeu putere/ Sa invingeti relele ce va-ncurca vietile! ”

Vă doresc sănătate , iubire, echilibru și împliniri ! La multi ani si… sa fie totul dupa sufletul nostru!

HAPPY NEW YEAR !!! SRECNA NOVA GODINA !!! LA MULTI ANI !!!

sinceră prietenie,
sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Ganduri cu parfum de poesii..., Leo dixit, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla, Sibilla poesii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la La Mulți Ani !

  1. Pingback: La mulți ani! « Popateapa's Blog

  2. Velisar Iancu zice:

    La multi ani, sanatate si bucurii, doamna! Aniversare placuta.
    Multumiri amandurora pt urari.

    Apreciază

  3. Iancu V zice:

    La multi ani!Incercarile pe care Dumnezeu ni le da,nu sunt intamplatoare!Pe toate,intr-un fel,sau altul,le meritam!Important este sa invatam din ele,sa devenim mai buni si mai curati!2013,sper sa fie anul Dvs.plin de lumina,de incredere si de realizari!Aveti aceasta datorie fata de cei care va stimeaza si va iubesc!Si nu sunt putini!
    La multi ani!Multa sanatate

    Apreciază

  4. pastel zice:

    Parca niciodata nu am dorit sa-ti spun : La multi ani, Sibilla! La multi ani om deosebit! La multi Furnicuta! La multi ani Mamica de Zoran! La multi ani fiinta iubitoare! Te imbratisez, Te pup! A trecut Ziua ta si am uitat. Imi pare rau ca doar pe FB am fost linga tine uitind de ziua ta nastere. Azi , 1 ianuarie 2013, iti urez sa te bucuri de sanatate si liniste sufleteasca, impacare cu tine insuti si Domnul sa-ti intareasca Spiritul, sa-ti ajute sati implinesti sperantele! Te pup Sibilla!
    pastel

    Apreciază

  5. Cârcotaşu zice:

    Multă sănătate cu bucurii.
    La mulţi ani!

    Apreciază

  6. Radu Humor zice:

    La multi ani cu sănătate şi bucurii !
    Cu stimă şi simpatie,

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.