dacă ” CEVA ” s-ar întâmpla !

sursa imaginii : aici

dacă ” CEVA ” s-ar întâmpla !

” Trahanache e mărginit și influent. Cațavencu e veros, lipsit de scrupule. Agamiță Dandanache e decrepit și cu pretenții. Totuși, în comparație cu Cațavencii, Farfurizii și Tipăteștii de azi, lumea lui Caragiale pare aproape idilică! E chiar capabilă să se mântuie prin râsul pe care-l provoacă, pe când demagogii, carieriștii, canaliile de azi n-au haz. In fața lor, râsul se transformă în grimasă….. ( … )

( … ) La Caragiale, “cetățeanul turmentat” e doar amețit de trăncăneala politică și indecis. Acum, a depășit această stare. E dezamăgit, nervos, hărțuit de griji. A obosit ascultând fraze goale. Nu mai are răbdare să urmărească “spectacolul”, să-l asculte pe Farfuridi vorbind despre Europa, pe Agamiță vorbind despre cum a întors-o, “cu politică”, pe Trahanache invocând “enteresul țării”, pe Cațavencu amenințând cu publicarea de plastografii în “Răcnetul Carpaților”. ( … )

Cațavencu, Trahanache și ceilalți contează, la Caragiale, pe șansa de a-l “manipula”, cum am zice azi, pe “cetățeanul turmentat”. În privința aceasta, nu s-a schimbat nimic. Numai că fără fostul “cetățean turmentat”, devenit “cetățeanul apatic”, “cetățeanul scârbit” sau “cetățeanul disperat”, toată agitația Cațavencilor, a Farfurizilor, a Tipăteștilor e lipsită de noimă. De aceea, retragerea lui de pe scenă și metamorfozele lui ar trebui să-i neliniștească, ba chiar să-i sperie. “Spectacolul” rămâne fără sens, hilar, grotesc, dacă Farfurizii, Cațavencii, Tipăteștii ajung să joace între ei, pentru ei, într-o sală goală……. “ – PALER

sursa : http://octavianpaler.ro/

Numai că… 

pe nimeni nu pare să neliniştească ABSENŢA…

” Aleşii ” n-au griji. Cantitatea de ” pulpă de porc cu şoricu gros ” a crescut /metru pătrat/feudă… cui pasă însă? Nimănui.

Noi, mai avem un  maţ firav de care ne-atârnăm unica grijă. A zilei de mâine. Atât. Cât o mai avem şi pe aceea. Când nici aceea nu mai e, nici durere, nici cine să întrebe nu mai fi-va. Doar grohăitul porcilor rămâne-va şi-acela fără de putinţa de-a tresări tăcerea deformată de-atât-amar de nepăsare.

O lume ABSENTĂ stăpânită de ei, ” Fraţii ”. Asta E. Din păcate.

Noi… umbre, şoapte…

Ei, stăpânesc guverne, feude, biserici, bănci, tot.

Noi… ai nimănui, sau, cine ştie, cobaii mai cui.. Şi de-ar fi doar astfel. Canaliile de azi par lipsite de fler, ba mai mult : noi, dovedim răbdare prostească. Prostească şi de oţel.

Şi totuşi…

au nu vă e dor să ne cam fie dor de…  frigărui de…. ” pulpă de porc cu şoricu gros ”,  grătărel… ?..

De fleică-n sânge stropită, nu cred că e rostul, dar… poate oţelul răbdării topit de… ” ceva ”, de orice, nu cere-va oare un strop de mirare c-absenţa de public în sală e cum zvâcnetul sării din oală? Ei,  da…

Ştiţi ceva ?

Nădăjduiesc că  ” ceva ”, va urma. Şi-o nuia , cât de mică, peste boturi de porci grohăind, vezi, nicicând n-ar strica, dacă… ne-am încumeta !…

dacă…

dacă ” CEVA ” s-ar întâmpla !

Democraţie fără partide? Postdemocraţie sau pseudodemocraţie?

Cine conduce lumea? Vezi lista participanţilor la reuniunea 2012 a Grupului Bilderberg

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la dacă ” CEVA ” s-ar întâmpla !

  1. Popateapa zice:

    Trăiască USL cu frunze verzi la putere!

    Apreciază

  2. Pingback: Crâmpeie electorale « Popateapa's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.