aşa… NU se mai poate ! România vrea Dreptate !!

aşa… NU se mai poate ! România vrea Dreptate !!

Ninsoare, lapoviţă şi… Hora Unirii!

Resita, 24 ianuarie 2012…

Protestatarii au jucat Hora Unirii pe o lapovita foarte deasa
Nici frigul pătrunzător și nici ninsoarea abundentă ce s-a abătut peste oraș nu i-a ținut pe reșițeni în case.
Pentru a 10 ( unii a 12 )-a zi consecutiv, peste 150 de oameni s-au strâns în fața Prefecturii, pentru a protesta împotriva clasei politice, a președintelui Băsescu, a autorităților județene și a masurilor de austeritate impuse de Guvern.
Oamenii au scandat lozinci împotriva președintelui Traian Băsescu, a premierului Emil Boc, a autorităților județene și împotriva tuturor partidelor din coaliția de guvernământ.
La un moment dat, cei din piață au cântat și dansat Hora Unirii pe ninsoare abundentă și vânt tăios.
Cu toții purtau pancarde, steaguri tricolore și strigau lozinci cerând demisia și organizarea de alegeri anticipate. Printre protestatarii din Piața 1 Decembrie 1918, s-au aflat ieri și membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă și în Retragere, dar si revoluționarii. Aceștia au declarat pentru Infocs că nu renunță la proteste, deși au primit unele asigurări că se va încerca reluarea plății indemnizațiilor de revoluționar. Ca în fiecare zi, față în față cu protestatarii au stat jandarmii.
Protestul a fost unul autorizat si nu s-a semnalat nici un incident. Astăzi, reșițenii se vor strânge din nou în centrul civic. Aceștia spun că nu vor renunța la proteste fiindcă ori și cum nu mai au nimic de pierdut. Mai rău decât așa, nu au cum să o ducă.

sursa InfoCS

REŞIŢA : Hora Unirii, lapoviţă… împreună cu Olga Neagu , Mişu Orbulescu, Tibi Porge , Apostol Marian , Mariana Zvarici, Traian Gogu, pensionari, revoluţionari, presa şi toţi cei care am ales să fim acolo, în Centrul Civic , nu la căldură în case dar cu sufletele însufleţite de Speranţa-n Schimbare, în mai Bine !!

Proteste sub ninsoare, la Reşiţa şi Caransebeş, de Ziua Unirii Principatelor
Pe o ninsoare cu fulgi mari, care a acoperit umbrelele reşiţenilor, dar nu a reuşit să-i blocheze în case, aproximativ 200 de protestatari au ocupat şi astăzi, marţi, 24 ianuarie, piaţa din centrul civic al municipiului capitală de judeţ.
Alături de revoluţionari, de pensionari, de şomeri şi persoane defavorizate, astăzi, la protestele de la Reşiţa a fost prezent şi un grup de peste 30 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate şi în Rezervă, din municipiul Caransebeş, conduşi de liderul de sindicat Marius Frăţilă.
Protestatarii au strigat obişnuitele lozinci antiBăsescu şi antiguvernamentale, dar au scandat, destul de determinaţi, şi o lozincă nouă:

„Frunzăverde, te-ai uscat, noi de-aici te vrem plecat!”.


Câţiva dintre manifestanţi au recitat, la megafon, versurile din poezia „Împărat şi proletar”, de Mihai Eminescu:
„Spuneţi-mi ce-i drepatea? – Cei tari se îngrădiră
Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi,
Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
Şi le subjugă munca vieţii lor întregi”.

sursa : Argument

Ignoră scandările cărăşenilor sătui şi scârbiţi de ticăloşiile la care s-a tot dedat şi continuă… Cum cine ? Frunză”verde”,  mai cunoscut ca Tzuică-Man. E turbat de furie şi nu-i vine să creadă şi coace… 

Între timp, se năpusti în declaraţii de presă : AICI ! Mutu”… Până acum, de ce  A TĂCUT ??? De LAŞ !

Aşadar,

Nu doar alcoolicul mârlan de la Cotroceni e în delir! Se trezi şi muierea-n izmene, alt alcoolic, Frunză”verde” să delireze despre… diverse, dând lecţii, numai el ştie cui, că-n gura ăstui masonsky nici ai săi tîmpiţei de Curte NU se mai uită… E deajuns să vezi halul în care a adus judeţul Caraş-Severin de când domneşte împreună cu hoarda-i de fini, finuţe, pretenari de pahar sau afaceri, tutele blonde din dotare, hahalerele pe care le-a modelat/ clonat după chipul şi asemănarea sa hidoasă – din păcate de mai TOATE coloraturile politichiei mioritice – şi te-ai convins de… ” buna sa credinţă ” şi NU doar… D-apăi să tacă dracului şi ăsta, că NU i-a cerut/aşteptat NIMENI părerea !

L-a rezolvat informativ Udrinela, că dacă avu cu ce… şi-a vândut mereu apropiaţii, buldogul, partenerii de afaceri necurate şi ne-curate, n-a avut niciodată puterea să-l înfrunte direct, dur, până la capăt pe bă-SECU, dar se trezi şi hăsta ” analist ”… Marş, PĂCĂLICIULE !

Un 24 Ianuarie altfel. Romanii au dat mana cu mana pentru a striga “Jos Guvernul!”

Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a fost invitat luni seară la Antena 3, după ce a mers să protesteze în uniformă, a apărut la CNN.

În articolul publicat pe site-ul CNN, se spune că locotenentul, în vâstă de 27 de ani, a uimit o întreagă lume prin protestul său.

Alexandru Gheorghe, din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost invitat, luni, în studioul televiziunii Antena 3, unde şi-arătat dezaprobarea faţă de guvern.

Militarul a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că a ales să vină în mijlocul manifestanţilor din respect pentru această naţiune şi pentru a le demonstra că „armata nu i-a părăsit”.

sursa Cotidianul

Destituit din poliţie pentru libera exprimare! A fost destituit deoarece scria pe blogul personal articole care „deranja” Puterea

Alienarea lui Băsescu – în faza „agenturilii”

Basescu nervos, cu vocea tremurind, amenintind

Ura – liantul dintre români de Ziua Unirii

” A șaptea aniversare a Zilei Unirii în regimul Băsescu a golit de sens versurile: „Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română ” . Ura a ajuns liantul fundamental al societății românești.

Cultura urii semănată cu sârg în ultimii 7 ani de regimul Băsescu a ajuns la maturitate și riscă să sugrume o națiune. ”

sursa : dc news

… aşa… NU se mai poate, România vrea Dreptate… :

aţi promis o viaţă bună

şi acum strigăm la  Lună

azi nu mai găsim servici

viaţa noastră e un chici

ne trataţi ca pe gândaci

dar noi suntem fii de Daci

şi-o să fie judecat

cel ce ţara şi-a trădat

aşa …  NU se mai poate

România vrea dreptate !! ( bis  ! )

ne e frig şi n-avem bani

ne-aţi minţit atâţia ani,

vă rugăm să ne scuzaţi

nu producem cât furaţi

v-aţi bătut joc  de popor

ţara asta nu-i vapor

ne luptăm pentru dreptate

ţara asta nu mai poate…

aşa … NU se mai poate

România vrea dreptate !!! ( bis ! )

nu vreau să muncesc afară

vreau servici la mine-n ţară

vreau copii mei să  crească

într-o ţară părintească

aţi lovit destul în noi

am crezut destul în voi

dar voi n-aveţi Dumnezeu

sunteţi doar hoţi cu tupeu

aşa … nu se mai poate

România vrea dreptate !!!

” Am ajuns în periculoasa situaţie în care Preşedintele României se substituie guvernului, şi împreună cu acesta, cenzurează Parlamentul, când singurul cenzor legitim al Executivului este Parlamentul.

Ce este de făcut? Societatea civilă trebuie să mărească presiunea asupra partidelor, pentru a face o mai bună selecţie a celor pe care îi propun să le reprezinte, ca primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri, parlamentari. Se pot imagina noi criterii de selecţie. Dar nu avem dreptul să acredităm ideea că în România nu există alternativă la PDL. Există ! Dar ea trebuie să se comporte ca atare şi să fie mai convingătoare. ( … )

Nu trebuie să lăsăm să fim guvernaţi din nou de frică. Am făcut o revoluţie pentru a fi liberi, înfrângându-ne frica. Acum trebuie să păstrăm ceea ce am câştigat în decembrie 1989. Şi nu o putem face decât sancţionând la urne pe cei care au guvernat doar în interesul lor, şi care acum vor să se permanentizeze la putere, apelând din nou la frică. ”

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la aşa… NU se mai poate ! România vrea Dreptate !!

 1. quadratus zice:

  buna vreme Sibi:)
  Să pare ca romanasii nosti sa trezesc la frig, caldura îi moleseste 🙂 Unirea lui Cuza s-o facut iarna, unirea de la 1 decembrie s-o facut iarna, iarna s-o pornit si MIhai Viteazu campania in sudu Dunarii de o bagat Stambulu în tate racorile. Iarna sa pare ca ne prieste.
  Ma ( scuze apelativu, da-mi place sa cred ca vorbesc cu o prietena veche) cand vazui io trebusoara cu protestu de la Tg Mures zac: ” Apa de ploaie, tane cel mult pana-l pune pe Arafat la loc”. Nu fu sa fie ase!Şi mi-s mandru ca poporul roman din tata Tara Romaneasca si-o regasit coloana vertebrala. Chiar daca nu-s tati in strada, aia care îs îi reprezinta si pe aia de nu-s din diferite motive care li-s cunoscute lor. Io vrui sa purced la Bucuresti. N-am reusit da dadui de oamenii din Oradea. Si aici protestele continua zilnic. Cateodata mai putini (50 de oameni) cateodata mai mult (150-200).
  Acelasi lozinci ca peste tot . Şi….las ca vine ea si vremea buna si-i hasaim cu tatu dupa-aci pe „amiral” si pe „mus”:D
  Pana una alta important e sa fie mentinuta flacara care s-o aprins ca inca astia îs departe de asi dori sa plece:

  http://quadratus.wordpress.com/2012/01/19/frati-romani/

  zamolxe

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.