Hai – nu – zău !!

Hai –  nu –  zău !!

Religia întemeiată pe Iisus se bazează pe „iubirea aproapelui” (adică tot un fel de iluzie). Cea propusă de Don Quijote se bazează pe „încrederea în iluzii” (adică tot un fel de iubire). – Octavian Paler

” Tentaţia noastră de a bagateliza orice prin băşcălie, prin zeflemea, nu e singura care ni-l face străin pe Don Quijote, împiedicându-ne să ajungem la ce este dincolo de partea amuzantă a aventurilor lui. ” – Octavian Paler

CUVINTELE de mai sus, unor deontologi spre RUMEGARE !

Ca să NU se mai înfigă cu eticheta vis a vis de dumneamea cum că aş lupta cu … morile de vânt.  Spre DEOSEBIRE de muherile-n izmene şi paraşutele ” aterizate ” prin peisaj, eu LUPT, nu şed la DOAR cârcotit de pe margini, nu vegetez, NU am… reţineri, de niciun fel. Sunt doar un OM. Unul din milioanele de români care luptă cu Famiglia dracilor şi fără de doruri când om scăpa de ei.

Sunt doar un OM, unul din cei mulţi… o derbedea a dracului, unul din ciumpalacii inculţi, etc etc… dar sunt un OM mândru de mine ŞI pentru că-s intitulată ” instigator şef pe facebook ” după cum zisă una bucată mameluc, nimeni altul decât prefect de Caraş-Severino, Ţunea. Şi-s mândră de dumneamea, pentru că scandez alături de ceilalţi în Centrul Civic din Reşiţa : ” JOS frunză”verde” !! ” …

Noi, cei ce luptăm ” cu morile de vânt ” vom fi fiind cei care vom clădi o lume mai bună, pentru că noi avem CREDINŢA că se poate, PUNCT.

*******

NU agreez deloc, dar deloc,  zminteala aia fluturată de câte unii ” dacă eşti înregimentat politic ”, nu crâcneşti, nema opinie, ciuciu neuroni, doar te aliniezi … Da ce, suntem pentru unii viermi, ciumpalaci, inculţi iar pentru ceilalţi, oi, mieluşei ? Vai de steaua noastră, că Baci nema nişta şi până la proba contrarie şi dumneamea insistă pe proba concretă ( !! ), cam ciuti toţi !

Va să zică :

Rovana Plumb: Îi solicit Mariei Băsescu să-l determine pe Traian Băsescu să demisioneze
HAIDA DE…. ASTA E CUM NUCA-N PĂREŢI, DOAR DE DRAGUL SĂ IEŞIM ÎN EVIDENŢĂ CUMVA, CU CEVA, ZBANG !!

NU CU ASTFEL DE DECLARAŢII IMPUNEM RESPECT, CREDIBILITATE, SAU ORICE ALTCEVA S-AR FI DORIT/URMĂRIT ! NU DE CONCURENŢĂ A RIDICOLULUI AVEM NEVOIE ACUM, CI, DE ALTCEVA ŞI CÂT TIMP NU SE PRICEPE AISTA….. BATEM PASUL PE LOC, NO OFENSE !

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că Birourile Politice ale PSD şi ACD vor stabili, luni, calendarul acţiunilor USL, inclusiv dacă demisia parlamentarilor este sau nu o soluţie viabilă.
DEOCAMDATĂ RĂMÂN LA …. : DOINI-M-AŞ ŞI N-AM CUI ! DAR, DA, VREAU SĂ NU MAI AM DREPTATE !! TRECEŢI NAIBII LA MĂSURI RADICALE, N-O MAI LĂLĂIŢI ÎN BĂTAIA VÂNTULUI CĂ UN TSUNAMI RISCAŢI SĂ VĂ IA LA GRĂMADĂ ŞI-AR FI MARE PĂCAT !! PUNCT.

Adrian Năstase : ” este nevoie de soluţii mult mai ambiţioase !

 CORECT !! PUNEŢILE-N PRACTICĂ ! NOI, NU VĂ OPRIM, DIMPOTRIVĂ !! DOVADA VIE E-N STRADĂ, SUNTEM ACOLO, VREM SCHIMBARE, VREM  ALTERNATIVA !! CE MAI AŞTEPTAŢI ???!!! NU E BINE CU DEPUNEREA MANDATELOR CĂ NE ” LOVIM ” DE DOAR ALEGERI PARŢIALE, FĂSIŢI ALTCEVA, NUMAI TRECEŢI LA FAPTE, C-ATÂTA O-NTOARCEM CUM LA KOSOVO, CĂ RISCĂM SĂ NE-O TRAGEM !!!

în loc de concluzie… :

LEO :

” Păcat pentru acest popor că n-a avut parte şi de oameni politici la înălţimea celor de la talpa ţării, că nu s-ar fi ajuns atât de departe cu nemernicia unui PIRAT degenerat… Că doar somnul naţiunii născător de monştri fără discursul sforăitor al jigoidiilor ŞI de stânga, ŞI de dreapta nu s-ar fi putut întâmpla…
JOS! ”

Daniel Bejan :

” Fiecare cu licuriciul lui, sau cu cel care-i stă deasupra. Mă tem că s-a ‘ntâmplat o schimbare de relaţii în intelectualitatea noastră. O spun cu o adâncă tristeţe, prea devreme parcă, deşi natura, biologia, ştii cum e, nu-mi cere mie părerea. Mă refer la plecarea prea devreme dintre noi a unor oameni, care cred că ar fi avut o poziţie mult mai asumată. Mult mai limpede. Uite, un Octavian Paler, un Alexandru Paleologu, Dumnezeu să-i ierte !

N-am ştiut să ni-i apropiem, să învăţăm prin învecinare.

N-am ştiut să le păstrăm cu demnitate moştenirea. Dar, cine ştie…?… ”

p.s. că nu strică uneori-când e cazul, câte-o săpuneală !! Apropo de CURĂŢENIE, MORALITATE şi muuulte altele… Pentru că noi, cei mulţi ne-am regăsit Drumul, am îmbrăţişat DEMNITATEA ! Voi ? Să vă vedem !

Şobolănimea portocalie, pedelichelele NU dorm şi numai de lipsă de muniţie împotriva noastră nu pot fi suspectaţi ! NU faceţi greşeala să-i subestimaţi. Ne va costa scump. Şi vom plăti, noi. Noi, ciumpalacii, viermii, inculţii…

Voi…. Chiar aşa, voi… ? Ne uimiţi, sau…

p.p.s. ÎN ANARHIE NE ADUCEŢI TOT LĂLĂIND-O LA NESFÂRŞIT !! FACEŢI CEVA !! NOI SUNTEM ÎN STRADĂ , CEI CARE SUNTEM, CEI CARE NU IES DOAR O ZI, CĂ IARĂ M-APUCĂ DRACII PE OAREŞCE ” COLEGI ” CE IES DOAR PT O ZI ŞI DOAR  PT …. IMAGINE, PFFFF…

 Sibilla

UPDATE !!! (  nainte să mă teleportez la Proteste, căci dumneamea NU renunţă !! ) :

Din categoria „Citeşte şi dă mai departe”…

Scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu

C.T.Popescu

„Domnule Băsescu, te-am privit şi voi continua să te privesc cu statornică scârbă.

Însă, dincolo de scârba mea, un concurs de împrejurări care conţine prostia unora, ticăloşia altora şi indiferenţa celor mai mulţi a făcut să devii preşedinte al ţării mele. Nu m-am aşteptat nicio clipă ca, ajuns în această demnitate, să poţi deveni altceva decât eşti, dar am vrut să sper că măcar vei încerca să pari. Mă felicit că nu am investit prea mult în această speranţă. Ex nihilo nihil. Dispreţul pe care ţi-l port e lesne de argumentat: reprezinţi suma a tot ce are mai detestabil poporul român.

Fără a avea măcar una din însuşirile admirabile ale acestui popor. Vreme de şase ani am trăit o neîncetată stupoare, colorată când şi când cu indignări sterile ori revărsări gastrice provocate de conduita ta.

Vreme de şase ani, mulţi dintre noi am încetat să fim doar cetăţeni ai acestei ţări şi am devenit victime ale tulburărilor tale de personalitate, ale crizelor tale de nervi, ale sevrajelor tale, ale revărsărilor tale de ură, ale ticăloşiei tale, ale incompetenţei tale.

Nu ştiu dacă în istoria modernă există şef de stat care să fi insultat atât de mulţi dintre propriii cetăţeni, cu atâta nesimţită uşurinţă. Observi că nu folosesc pluralul politeţii. Pentru că tu însuţi, în dialogul cu ceilalţi, ai răul obicei de a nu-l folosi. Şi voi refuza să îl folosesc doar formal, demonstrativ, numai pentru a vădi că sunt mai bine crescut decât tine. Vremea convenţiilor şi demonstraţiilor de tipul acesta a trecut.

Am privit cu îngrijorare, în aceşti şase ani, obsesia ta maladivă pentru puterea absolută. Au fost concetăţeni de ai mei care au crezut că poate ţi se cuvine, că poate, atunci când o vei avea, vei face din ea instrumentul schimbării în bine al ţării. Se înşelau. Ai folosit puterea doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-ţi asupra noastră, a tuturor. Iar ţara e astăzi mai schimonosită ca niciodată. Sărăcită, desfigurată, doar un contur înlăuntrul căruia cei mai mulţi sunt prinşi ca într-o capcană, prizonieri ai unui rău destin. Precum în cel mai întunecat fanariotism, ai folosit demnităţile publice ori resursele statului pentru a-ţi căftăni apropiaţii, pe cei care ţi se închinau cu ipocrită smerenie, într-un detestabil qui pro quo. Astfel au ajuns cele mai multe demnităţi ale statului să fie ocupate de incompetenţi, imbecili şi neamuri proaste, personaje lipsite de orice merit, dar cu prea-plin de obedienţă faţă de tine, despotul.

Şi când ţara e rânduită după legea aceasta, nu e de mirare că astăzi am ajuns la această mizerie, promiscuitate şi decădere a instituţiilor. Ţi-ai făcut din minciună un crez politic. Şi unii găsesc asta scuzabil. Peste cei care au îndrăznit să spună altfel decât crezi tu că se cuvine spus ai revărsat diluvii de ură. Ai inventat categorii generice peste care să îţi reverşi ura şi insultele primitive. 322, moguli, tonomate, reprezentau categorii încăpătoare în care mizeria ta să poată fi eficient distribuită. Toţi cei care nu acceptau fanariotul qui pro quo erau detestabili, maculabili, expulzabili.

Rar mi-a fost dat să văd atât risipă de resurse (ale statului, ale instituţiilor publice ori ale unor dubioase instituţii private) menită unui singur scop: împroşcatul cu mizerie.

Au fost şase ani urâţi. Iar rezultatul lor e reaua stare de azi a ţării. Prea mult şi prea des am vorbit despre toate cele care au fost pentru a le mai repeta acum. Altul e motivul pentru care scriu astăzi.

Afirmi, domnule Băsescu, fără să roşeşti, cu o nesimţire prietenă cu iresponsabilitate, că ţara mea e o ţară de mâna a doua. Iar când îndrăzneşti să spui aşa ceva vremea pamfletelor şi a indignărilor din laringe a trecut. O ţară care cere bani cu împrumut, o ţară care nu poate plăti pensiile este o ţară de mâna a doua – spui tu cu o nesimţire care sfidează orice stupoare. Nu ţara a cerut bani cu împrumut, domnule Băsescu, ci tu. Împotriva tuturor acelor voci care se opuneau acestui demers.

Nu suntem toţi amnezici şi încă ne amintim cum predicai nevoia acelui credit de la FMI, deşi nu puţini erau cei care strigau că e o cale greşită. Şi i-ai potopit cu insulte. Aşa cum ştii să faci. Ai susţinut acel credit nu pentru că ţara avea nevoie de el, ci pentru că tu, deprins cu logica licuricească, ai încercat să cumperi bunăvoinţa unor stăpâni pe care noi nu-i vedem. Şi ai fost gata să plăteşti acea bunăvoinţă cu sărăcirea, umilirea şi nenorocirea noastră a tuturor.

Iar dacă ţara nu poate plăti pensiile este pentru că tu ai adus-o aici. Nu mogulii, nu tonomatele, nu noi. Noi doar trudim, îndurăm şi plătim biruri. Nici nu ar trebui să mai spun lucrurile acestea. Sunt deja ştiute. Şi nu ar trebui să accept logica rudimentară după care funcţionezi, aceea care măsoară demnitatea, înălţimea ori măreţia după grosimea pungii.

Doar judecând cu maţul poţi ajunge să spui despre ţara mea că este o ţară de mâna a doua.

Iar dacă punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umple, ci pentru că tu şi cei din jurul tău sunteţi prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi pentru a şti să o chivernisiIar dacă punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umpleţi. Dar ţara asta încă are bani să îşi plătească preşedintele şi imbecilii deveniţi miniştri, are bani să îşi plătească nulităţile devenite europarlamentari, are bani să te trimită la reuniuni internaţionale unde să ne umileşti pe toţi respirând dispreţul cu care eşti tratat de ceilalţi, are bani pentru a plăti pentru capriciile neroade ale favoritei tale, are bani pentru a îngrăşa guşile lăudătorilor şi numeroşilor tăi servitori.

Are încă bani din care să plătească sinecuri pentru cei care ştiu să îşi manifeste îneajuns de zgomotos şi fără ruşine obedienţa faţă de tine. Are bani să îmbogăţească afacerişti suspecţi, dar cunoscători ai conturilor de partid. Să ierţi, atunci, biata ţara dacă nu mai are îndeajuns pentru a plăti şi pensiile acelea.

În aceeaşi zi când eu scriam: Pentru că eu nu accept că România e o ţară de mâna a doua în UE. Nici că eu aş fi un cetăţean de mâna a doua. Dar admit că avem politicieni de mâna a şaişpea. Mai pe seară, preşedintele României spunea că ţara mea este o ţară de mâna a doua. Iar asta nu mai poate fi îngăduit. Pentru aşa ceva nu mai este de ajuns să ne revoltăm pamfletar, să respirăm vocalele indignării la televizor ori să risipim cerneala stupefacţiei în gazete.

Atunci când mizeria ta nu mai încape în hârdăul categoriilor generice şi nu se mai revarsă doar asupra tonomatelor, parlamentarilor, mogulilor, ci asupra ţării înseşi, atunci e vremea să fii trimis definitiv acolo unde îţi e locul.

Atunci când, nu are rost să ne mai ascundem după cuvinte, îţi îndemni cetăţenii să îşi părăsească ţara , tu trebuie să pleci, nu ei. E timpul! Asta e tot ce am avut să îţi spun, domnule Băsescu. Aşa cum ţi-am promis, îţi sunt pe mai departe dator cu întreg dispreţul. Şi îţi promit că mă voi achita de această obligaţie.

Dar vreau că de acum să te dispreţuiesc ca pe un ticălos oarecare şi nu ca pe preşedintele ţării mele. Du-te! Rândurile care urmează nu îţi mai sunt adresate, deşi te privesc.

Vreau să sper că prieteni şi neprieteni din blogosferă mi se vor alătura. Pentru că este o limită care nu trebuie trecută. Şi aşa, prea multă vreme, prea multe am îngăduit. Şi mai vreau să sper că, mai ales, politicieni, cu şi fără blog, vor prelua revolta mea şi îi vor da cuvenită îndreptare. Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu.

Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua.”
IEŞI AFA-RĂ JA-VRĂ OR-DI-NA-RĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ!!!!!
JOS!

by LEO,  draghe Baciul LEO

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Hai – nu – zău !!

 1. Nea Costache zice:

  Cine stie ce s-o fi gandit d-na Rovana Plumb, ca poate Prima Doamna ii va pune ilustrului sot interdictia la treaba aia sau il arde pur si simplu la polonic, fortandu-l astfel sa demisioneze!!! In ceea ce priveste prima chestie, nu-i o problema ca PDL-ul e plin de domnite sprintare iar cu a doua, nu prea cred ca da rezultate…
  Eu stiu, poate daca-i ascunde sticlele de wisky!

  Apreciază

 2. Atentie! Textul lui C.T. Popescu e putin „zapacit”. Ar fi bine sa postezi varianta corecta.

  Apreciază

 3. Primiti cu ghicitoarea?

  Ghici ghicitoarea mea
  Nastase cite oua-avea
  Roberta daca numara?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.