Câte ceva despre ” viziunile ” şi preocupările gubernului bă-SECU-Udrea-Boc…

Câte ceva despre ” viziunile ” şi preocupările gubernului bă-SECU-Udrea-Boc…

sursa : aici

Anul universitar NU începe sub auspicii favorabile

Situaţia sistemului superior de învăţământ nu este deloc cea pe care cu toţii ne-o dorim:

o    Profesorii unviersitari sunt batjocoriti, iar sistemul este mai subfinantat ca oricand.

o    Este pentru prima dată când sistemul de învățământ funcționează după o lege care NU este în totalitate pe placul celor pe care îi vizează (studenți, elevi, profesori, părinți).

o    Ministrul Funeriu a amenințat că vrea să facă în universitar dezastrul pe care l-a făcut la Bac.

Universitățile au început să fie clasificate și ierarhizate, dar nu de către piața muncii, nu de rezultatele stuenților și de performanța profesorilor, ci de minister sau de anumite instanțe internaționale. Dacă vorbim despre o piață liberă a învățământului, atunci, ierarhia o stabilește piața (cererea și oferta).

Dacă lângă indolența unor elevi pe care acum îi condamnăm doar pentru că societatea le-a arătat că poți reuși în viață și fără școală, adăugăm capriciile lui Băsescu și incompetența lui Funeriu, obținem aproape 100.000 de tineri care nu au luat Bac-ul.
Acest lucru afectează universităţile, dar şi bugetul de asigurări sociale (şomaj).

o    Ei nu pot fi integrați pe piața muncii deoarece nu au calificările necesare, dar nici locuri de muncă nu sunt. Ei se adauga somerilor produsi de decizia gresita a lui Boc de a bloca posturile in sistemul de stat pentru tinerii absolventi.

PDL a făcut iarăși terapie de grup!

Întâlnirea de duminică seară a PDL a fost o nouă terapie de grup, în care cei de la PDL s-au încurajat unii pe alții cu privire la alegeri.

Dramatic este faptul că în ședința de ieri problemele reale – cele care țin de guvernare – au fost trecute la capitolul… diverse.

o    Remanierea a fost un subiect neimportant, deși miniștrii PDL sau susținuți de PDL au ratat obiective importante, precum aderarea la Spațiul Schengen sau atragerea fondurilor europene.

o    Nu a fost luată în discuție nici măcar o singură măsură de stimulare a creșterii economice, pe fondul revenirii crizei și alungării investitorilor din România, de către actuala guvernare. Situația de la Nokia și neîncrederea investitorilor în autorități nu au fost teme de preocupare pentru liderii PDL.
Discuțiile din astfel de întâlniri informale arată, de fapt, cât de mult interes alocă cei din PDL guvernării. Ce vedem? Că PDL este preocupat doar de găsirea unor soluții care să le maximizeze șansele în alegeri.

o    Regionalizarea a devenit o temă de troc politic de cea mai joasă speță. PDL este gata să negocieze România pe bucăți, doar-doar va putea aduna mai multe voturi dacă dă peste cap actuala împărțire teritorială. Și tot așa.

PDL a mai făcut odată dovada dezinteresului față de România. Obiectivele PDL se rezumă doar la interesele mărunte ale găștii care îl conduce și conduce totodată și România.

Săptămâna aceasta se dezbate, în Senat, moţiunea simplă a USL – „Căldura care îngheaţă România, regimul Băsescu-Boc”

USL atrage atenţia asupra faptului că Guvernul este responsabil pentru majorarea costului căldurii şi a întreţinerii. Nu primarii! USL trage astfel un semnal de alarmă şi atenționează Executivul că, din cauza măsurii aberante pe care a luat-o, mai mult de jumătate din populaţia României va suferi de frig la iarnă.

Plafonul de 786 de lei este ridicol! Cei care au un venit pe cap de familie de 800 de lei nu pot fi considerați bogați. Acești oameni nu vor putea suporta costul integral al gigacaloriei. Nici cei cu venituri mai mici de 786 lei nu răsuflă uşuraţi, având în vedere condițiile stricte, și chiar aberante, în baza cărora va fi oferit sprijinul.

Dintr-o așa-zisă “intenție de economisire” a Guvernului, pentru a atinge țintele FMI, ne vom trezi cu efecte neașteptate care conduc la o împovărare insuportabilă a administrațiilor locale şi, implicit, a populației, în condițiile în care oamenii nu vor mai putea să plătească factura la întreținere. Va fi transferat golul de astăzi într-un risc de neplată a sute și sute de mii de oameni.

Guvernarea PDL nu are în vedere și o strategie de investiții pentru reabilitarea și modernizarea sistemelor energetice și a celor de încălzire. PDL nu are voie să arunce povara numai pe spatele cetățenilor și a comunităților locale, în vreme ce Guvernul nu are un plan de investiții concret. Dar există bani pentru acordarea subvenţiilor sau pentru eficientizarea CET-urilor. Ei ajung, însă, la „băieţii destepti din PDL”!

În viziunea PSD, măsura de eliminare a subvenţiei ar fi trebuit să fie precedată de măsuri complementare, precum investiţii în modernizarea CET-urilor, şi reducerea TVA până când sistemele vor fi modernizate astfel încât preţul pe gigaclorie să fie suportabil pentru cetăţeni.

Plecarea Nokia ne va costa, în 2012, peste un punct procentual în PIB

Economia este afectată pe două componente: încasările la buget și exporturile. Nokia devenise unul dintre cei mai mari exportatori din România.

Chiar dacă reprezentanţii guvernului anunţă cu disperare că sunt în discuţii cu alţi investitori care să vină la Cluj, aceştia nu vor reuşi să acopete, într-un timp atât de scurt, gaura lăsată de plecarea finlandezilor de la Nokia.

o    În plus, discuţiile nu conferă certitudinea venirii unor noi investitori.
Guvernarea PDL nu au făcut nimic pentru a crea un mediu fiscal sustenabil, predictibil şi prietenos pentru investitori.

A fost ignorant într-un mod iresponsabil mesajul USL privind nevoia de a stimula economia, de a susţine investiţiile şi de a crea locuri de muncă.

Avem cea mai mare fiscalitate pe forta de munca, platibila atat la angajat cat si la angajator. Toate statisticile Eurostat situeaza Romania pe primul loc la acest capitol.

Nicio companie nu se simte bine atunci când Codul Fiscal se schimba la jumatatea anului, iar TVA creste peste noapte, aşa cum s-a întâmplat la noi.

În România, mediul politico-fiscal este instabil, iar coruptia este la ea acasa. Acestea sunt motivele principale pentru care suntem ocoliti de investitori.

La toate acstea se adaugă un Cod al Muncii impus de Traian Băsescu şi de guvernul său, care le permite companiilor să-şi închidă oricand şi brusc porţile şi să se mute acolo unde există mână de muncă mai ieftină si un cadru fiscal mai prietenos.

Într-u corectă informare, SĂ NU RATAŢI:

Corina Creţu :

Când investitorii abandonează corabia

Ion Iliescu:

Marti, 4 octombrie, de la ora 19.00, voi fi invitatul realizatorului Claudiu Lucaci la prima editie din aceasta toamna a emisiunii : “Spatiul deciziilor”, pe TVR 3.

Adrian Năstase :

Fundatia Europeana Titulescu are onoarea sa va invite la dezbaterea Alternanta Putin – Medvedev. Viitorul politic al Federatiei Ruse. Puncte de vedere

Daciana Sârbu şi Renate Weber:

Daciana Sarbu si Renate Weber cer Comisiei Europene interzicerea cianurilor in minerit

Victor Ponta :

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că USL caută soluţii legislative pentru a bloca deciziile din ultima şedinţă a CSAT privind reorganizarea poliţiei şi privatizarea sistemului energetic.

Octavian Ştireanu:

„Dragă Angela, facem istorie“


Cu tot palmaresul său de contraperformanţe diplomatice, dar după mesajele spumoase din jacuzzi, abstinenţa autoimpusă în faţa Elenei Udrea şi acel cam scump „dear Hillary“ de la Washington n-ar fi de mirare să-l auzim pe dl Baconschi zicând pe coridoarele Cancelariei de la Berlin, „dragă Angela, cu modestie facem istorie“.

Pentru că tupeismul este o altă etapă a barocului politic ilustrat de dl Baconschi.

” Politicienii iresponsabili  NU  trebuie lăsaţi să facă experimente pe spatele României. ” ( Adrian Năstase )

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Câte ceva despre ” viziunile ” şi preocupările gubernului bă-SECU-Udrea-Boc…

  1. Pingback: Proteste împotriva romilor în Republica Cehă « Popateapa's Blog

  2. Pingback: Gata, “SuperBlog 2011″ mă face om! « Popateapa's Blog

  3. Pingback: INCORUPTIBILII! « Popateapa's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.