Pe Agenda USL!
Prioritatile Uniunii Social Liberale
-
1. Ne opunem eliminarii subventiei la incalzire. Nu vom accepta abandonarea populatiei de catre Guvern.
-
2. O discutie despre demararea proiectului de la Rosia Montana nu poate avea loc fara o transparenta deplina. Nu vom accepta ca interesele financiare ale unor grupuri obscure sa prevaleze in fata interesului national.
-
3. Cerem Guvernului sa isi respecte angajamentele si sa respecte deciziile Curtii Constitutionale, care obliga la revenirea cat mai rapida a salariilor la nivelul de dinainte de taieri.
-
4. Ne opunem comasarii alegerilor. Vrem alegeri anticipate, pentru a scapa tara de actuala guvernare. PDL incearca sa se permanentizeze la putere, prin amanarea alegerilor.
-
5. Vrem modificarea legislatiei electorale astfel incat votul oamenilor sa nu mai fie furat de cei de la PDL.
Moţiune USL pe subvenţia la incalzire
-
Credem ca aceasta masura trebuie discutata obligatoriu in Parlament, pentru a arata ca exista si alte solutii decat abandonarea cetatenilor – asa cum face Guvernul.
-
Guvernul condus de PDL se face vinovat de lasarea in frig a peste 1 milion de familii. Nu vom accepta aceasta abordare!
-
Parlamentarii puterii nu pot arata decat intr-un singur mod ca nu isi abandoneaza electoratul. Sustinand motiunea pe care o va initia USL.
-
Guvernul va taia subventia pentru incalzire si va lasa primariile sa se descurce singure. Din 1,4 milioane de familii racordate la CET-uri, 330.000 pot beneficia de ajutor de incalzire. Subventia se taie. Iar numarul famiilor afectate va depasi 1 milion (deci, marea majoritate familiilor din mediul urban vor incasa in plin aceasta lovitura!).
-
Emil Boc si PDL mint acum populatia, incercand sa responsabilizeze primarii pentru o masura dura si negandita luata de Guvern. Boc si PDL au condamnat milioane de romani la frig, in scop politic.
-
Taierea subventiei va avea un efect dramatic asupra populatiei. Vom asista la explozia intretinerii la iarna (probabil, la dublarea pretului).
-
Guvernul a taiat subventia, iar suma pe care o da pe ajutoare este mai mica decat suma banilor dati pe subventie si pe ajutoare anii trecuti.
-
Pana acum, din pretul gigacaloriei, guvernul suporta o parte, primariile o parte si cetateanul o alta parte. La populatie, factura care ajungea era injumatatita de aceasta subventie, impartita aproape egal intre primarii si Guvern.
-
Dupa ce Guvernul a taiat total subventia, acum primariile vor putea acoperi doar o parte din subventie, asa cum au facut-o intotdeauna. Diferenta se va simti in buzunare, iar oamenii trebuie sa stie ca autorul scumpirii este Guvernul! Acum guvernul nu mai acopera nimic. S-a retras din aceasta schema.
-
Este atacata si subminata clasa de mijloc. Efect: diminuarea serioasa a ponderii clasei mijlocii din urbanul mare si mijlociu.Oamenii cu adevarat bogati nu mai locuiesc “la bloc”.
-
Nu la primarii este problema, ci la guvern, unde s-a luat o decizie criminala.
-
Decizia guvernului pune o presiune foarte mare asupra primarilor, in special pe cei ai USL. Primarii de la PDL au fost si vor fi in continuare sprijiniti cu fonduri.
-
Nu intamplator, primul oras in care s-a anuntat mentinerea subventiei este Clujul, acolo unde este un primar de la PDL.
-
-
Primarii vor cauta sa sprijine populatia, dar resursele lor sunt limitate. Fara bani de la Guvern, efortul primarilor nu este suficient.
-
Exista bani pentru acordarea subventiilor sau pentru eficientizarea CET-urilor. Ei ajung azi la „baietii destepti din PDL”!
USL nu este de acord cu comasarea, în toamnă, a alegerilor locale cu cele parlamentare
-
Mandatele aleşilor locali, care expiră în iunie 2012, nu pot fi prelungite, decât daca actuala putere dă o lovitură de stat.
-
Conform legii, mandatul primarului, consilierului local, respectiv al preşedintelui consiliului judetean şi al consilierului judeţean poate fi prelungit în caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav.
-
Având în vedere contraperformanţele guvernului Boc, România se află într-o situaţie dezastruoasă, dar nu putem accepta ideea de a prelungi sinistrul.
-
Dimpotrivă, suferinţa românilor ar trebui scurtată prin alegeri parlamentare anticipate.
-
PDL încearcă o formulă nedemocratică – prelungirea mandatelor aleşilor locali, fără să existe motiv!
-
Se doreşte modificarea legii şi amânarea alegerilor locale din raţiuni politice subiective. PDL ridică interesul de partid la rang de lege.
Dacă actuala putere face acum acest lucru, se creează un precedent extrem de periculos pentru
-
democraţie: orice guvern va putea să modifice legea şi să amâne sau să devanseze alegerile oricât şi oricând doreşte.
-
Astfel, momentul alegerilor va deveni fluctuant, fiind stabilit în baza intereselor şi a calculelor politice şi electorale ale celor aflaţi la putere.
-
USL acceptă ideea comasării doar dacă acest lucru se produce în urma dizolvării Parlamentului, deci a alegerilor parlamentare anticipate.
-
USL a susţinut în repetate rânduri că România are nevoie de o nouă majoritate parlamentară şi de un nou guvern legitimat prin votul popular.
USL susţine votul uninominal pur
-
Susţinem votul uninominal pur pentru alegerile parlamentare. Candidatul care obţine în colegiul său cele mai multe voturi, să intre în Parlament.
-
Am şi depus un proiect de lege în acest sens. PDL este duplicitar şi nu doreşte să promoveze şi să susţină acest proiect de lege.
-
Atragem atenţia că, dacă se întârzie foarte mult cu modificarea legislaţiei electorale se vor încălca recomandările Comisiei de la Veneţia şi bunele practici în materie electorală.
-
Modificarea frecventă a normelor sau cu puţin timp (cel puţin un an) înainte de alegeri poate dezorienta alegătorul.
-
@ Sibilla
Prima prioritate a USL-ului ar trebui sa fie : ” Respectarea legii ” si atunci multe aberatii nu ar mai exista. Ai vazut destule astfel de lucruri chiar la tine in Resita.
Politicienii evita acest subiect , al justitiei si nu inteleg de ce fac acest lucru.
Sa fii iubita…
Cu stima Emil
ApreciazăApreciază
Deacord !!
Ei de ce…. cât încă mai există păcălici de-şi zic politicieni care mimează opoziţia dar se ” mişcă ” pe criteriul ” hai să dăm mână cu mână ”, a se ceti mână-n mână, of course, de ” înţeles ” oareşce …. reţineri, evitarea subiectului cu pricin(i)a….
Ihim, să fiu iubită 😉 🙂
ApreciazăApreciază