Punct. ŞI… de la capăt : JOS cu javra ordinară, valea Mafiei PD !

Punct. ŞI… de la capăt : JOS cu javra ordinară, valea Mafiei PD !

motto:

” … în România politica, şi nu numai, se insultă, se înşală, se şantajează, se ignoră realitatea, se dispreţuiesc interesele generale, se minte. Toate astea nu sunt păcate inventate de Băsescu. „Meritul” lui e că a reuşit să le transforme în virtuţi în ochii multora, le-a făcut să devină condiţii de reuşită socială. ”

Ce s-a petrecut la Cotroceni :

bă-SECU a chemat Opoziţia DOAR pentru a le comunica – de parcă n-am ştii – care îi  este pohta şi  că el oricum va face ceea ce doreşte, doar e javră ordinară, ce-i pasă lui de ceea ce vor, pătimesc românii, vax albina consultările populare, dialogurile sociale, ia mai scuteşte-l  onor Opoziţie, mucles bobor, şăfu Mafiei PD face legea, ce naiba !

Băsescu a eșuat în tentativa de mituire politică a liderilor USL

USL a mers la Cotroceni cu o serie clară de propuneri pentru a ieşi din situaţia actuală.

Adică, soluţii politice concrete la impasul guvernamental şi soluţii care să facă fezabilă o discuţie despre modificarea Constituţiei şi regionalizare.
Băsescu a fost surprins de propunerea alegerilor anticipate, pentru că ştie că oamenii şi le doresc. Ca şi în cazul referendumurilor locale pe regionalizare, s-a văzut că Băsescu şi PDL fug acum de popor.
 Victor Ponta a ridicat o problemă cât se poate de reală la Cotroceni:

vorbim vorbe despre proiectul de regionalizare al Băsescu/PDL, când nu există niciun document public. De două săptămâni comentăm frazele lui Băsescu, repetate de Boc.

Până şi Traian Băsescu a fost nevoit să recunoască faptul că Parlamentul bicameral, cu o cameră care să reprezinte administraţiile locale, este varianta dezirabilă. USL va propune modificarea Constituţiei în acest sens, DUPĂ alegerile parlamentare.

 Traian Băsescu NU a dorit însă în mod real un compromis sau un dialog, ci pur şi simplu să anunţe că el doreşte ca lucrurile să se facă într-un anumit fel. A spus clar: 8 regiuni, modificare Constituţiei aşa cum vreau el, chiar şi în dezacord cu CCR.

USL NU poate accepta aşa ceva.

Faptul că România nu este cel mai corupt stat din lume NU este o realizare.

Traian Băsescu NU avut niciun răspuns la propunerile USL şi atunci a apelat tot la atacuri mârşave, personale. L-a jignit pe Antonescu, l-a atacat pe Ponta folosind articole de presă.

EXPLICATIA ” VOTULUI ” LUI VICTOR PONTA

Este absurd de imaginat ca cineva este atat de fraier incat sa planifice un vot fraudulos cand merge la Cotroceni
Opozitia oricum e in minoritate, deci  NU se pune problema de o frauda
Frauda e la cei de la putere, care voteaza filmat la doua maini
Aici este vorba doar de o confuzie
Cand a plecat la Cotroceni, VP a lasat cartela la grupul parlamentar. Acolo, a fost luata din greseala de un alt parlamentar, in locul propriei cartele, si a votat cu aceasta
Lucrul acesta va fi probat si mergem mai departe
Nu se poate sa amestecam lucrurile in acest hal, PUNCT.

Ce s-a petrecut în Caraş-Severino :

Nu va fi referendum în Caras-Severin

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au respins marţi, în şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre referitor la organizarea unui referendum local privind desfiinţarea acestei unităţi administrativ-teritoriale.

” Ayatollahul ” Sorinache Frunzăverde, Tzuică-man, o întoarce ca la Kosovo. Previzibil acest pedelichea !

La rândul lor, consilierii judeţeni din partea USL au subliniat faptul că este de datoria lor să lase mai departe judeţul aşa cum l-au preluat.

‘Demersul nostru nu are nicio conotaţie politică. Reorganizarea poate suporta multiple îmbunătăţiri, dar nu prin desfiinţarea judeţelor’, a afirmat Nicolae Ştefănescu, din partea PSD.

De asemenea, consilierul social-democrat Vasile Mircea Zaberca, în calitate de istoric, a subliniat că, în 1929, a fost votată Legea Asociaţiei Judeţelor, cu configuraţia de azi, tocmai pentru a se uni posibilităţile financiare, în ceea ce priveşte lucrările de anvergură.

Agerpres

Presa locală consemnează detalii :

S-a intamplat cum a vrut Frunzaverde

„Aţi dat dovadă de tărie de caracter“, i-a spus  Nicolae Ştefănescu ( PSD ) lui Frunzăverde.( PD )

În Caraş-Severin, Opoziţia e pe val: îi mulţumeşte lui Frunzăverde!

Deşi USL a ridicat problema referendumului în acele judeţe în care PNL şi PSD sunt majoritare, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Caraş-Severin cu toate că, din start, se ştia că n-avea nici o şansă să treacă de votul consilierilor lui Sorin Frunzăverde.

Propunerea a fost respinsă şi, cu toate acestea, unii consilieri din Opoziţie nu s-au putut abţine să nu-i mulţumească lui Frunzăverde pentru faptul că a fost singurul membru BPN al PD-L care s-a opus propunerii de reorganizare teritorial-administrativă a ţării, în forma avansată în prezent.

Şi cine o putea să o facă – de parcă Frunzăverde i-ar fi fost şef de partid şi nicidecum adversar politic – decât Nicolae Ştefănescu, liderul consilierilor judeţeni ai PSD. Ştefănescu i-a mulţumit pentru faptul că s-a zbătut şi continuă să lupte pentru o regionalizare, dar cu păstrarea judeţelor actuale. Mai mult decât atât, Ştefănescu nu a scăpat ocazia să-i mulţumească lui Frunzăverde şi pentru implicarea sa în organizarea Târgului de Fonduri Europene, desfăşurat la Răcăşdia în urmă cu zece zile. Şi, ca să se ştie cine este jupânul judeţului, liderul social-democrat a avut o remarcă demnă de a intra în istoria şedinţelor CJ, conform căreia, deşi n-a putut veni la Răcăşdia, Frunzăverde a fost prezent spiritual la acest târg!

Cu un asemenea discurs şi o astfel te atitudine de permanentă căciulire, cu siguranţă că PD-L va câştiga lejer alegerile de anul viitor din Caraş-Severin.

VICTOR NAFIRU

La rândul lor, reprezentanţii USL, prin vocea consilierului judeţean Nicolae Ştefănescu (PSD) a mulţumit preşedintelui CJCS Sorin Frunzăverde pentru susţinerea deschisă a judeţelor, în forma actuală, chiar dacă cu introducerea în constituţie a unei noi forme de organizare administrativ-teritorială: regiunea, aşa cum aceasta există şi în majoritatea statelor Europei.

15 voturi pentru şi 16 voturi împotrivă au fost înregistrate pe propunerea organizării unui referendum asupra desfiinţării judeţului, în şedinţa de marţi, 21 iunie, a Consiliului judeţean Caraş-Severin. Acest rezultat consemnează respingerea proiectului de hotărâre înaintat de USL, prin consilierii judeţeni ai grupurilor PSD şi PNL.

*******

Opinii personale :

– BA DA, USL  VA CÂŞTIGA  Alegerile ŞI în Caraş-Severin !

– Sorinache Frunzăverde NU trebuie subestimat şi nici permanent aplaudat, cu atât mai puţin să i se mulţumească pentru că şi-a făcut datoria, adică şi-a îndeplinit sarcinile care-i revin, apropo de sprijinul acordat în organizarea Târgului de Fonduri Europene, desfăşurat la Răcăşdia în urmă cu zece zile, o iniţiativă lăudabilă, de altfel, una în plus care dovedeşte că EXISTĂ regiuni de dezvoltare, că NU desfinţarea judeţelor ajută ţara să iasă din criza economică ; cu alte cuvinte, Sorinache nu are merite deosebite, ba dimpotrivă… şi halul în care e judeţul e cea mai vie dovadă!

– de dorit ca presa să relateze discuţiile , modul în care se desfăşoară evenimentele, şedinţele, manifestările, etc,  redând în întregime , netrunchiat şi obiectiv pentru ca informaţiile să fie cât mai curate, concluziile să aparţină cititorilor;

– ca să cerem liederilor politici ai Opoziţiei să se opună  cretinului de-şi zice ” Împărat ”, trebuie ca şi noi, inclusiv presa locală să dea dovadă de CURAJ, incisivitate, să nu se împiedice în MITUL Sorin Frunzăverde;

AVEŢI CURAJ ŞI COMPLETAŢI HARTA MAFIILOR PD-L !! SPUNEŢI CINE SUNT MAFIOŢII CARE TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ !!

Refuzaţi să fiţi/rămâneţi captivi neputinţei induse de Mafia PD ! RIDICAŢI-VĂ !!

NU pricep şi NU admit şi INSIST : de ce presa locală NU relatează mai vajnic, apropo de sloganul ” nu suntem în slujba nimănui ” sau de mult clamata independenţă a presei din România, subiectele incomode, e drept pentru autointitulatul ” Împărat ” al feudei Caraş-Severino, ” ayatollahul ” Sorinache Frunzăverde, subiecte REALE cum ar fi :

!.

IONESIE GHIORGHINI ÎMPIEDICĂ UN CONTROL AL AUTORITĂŢILOR!

– vrem detalii !!

– de ce NU se autosesizează DNA ?

– ce are de spus Sorinache Frunzăverde vis-avis de multele ilegalităţi şi abuzuri la care se dedă omul său de Curte ???

2.

Deputatul social-democrat ION MOCIOALCĂ a depus la Camera Deputaţilor  o Interpelare, anume :

Interpelarea nr. 3439B/21-06-2011

Situaţia îngrijorătoare a membrilor Asociaţiilor de Crescători de animale din Caraş-Severin privaţi de unele primării de locurile destinate păşunatului.

Un număr de 70 de localnici, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de animale din Domaşnea au blocat zilele trecute traficul pe Drumul European 70.  Anterior, un număr de  100  de vaci şi câteva sute de oi au fost aduse de proprietari  în faţa primăriei din Domaşnea. Exasperaţi fiindcă nu mai au unde să îşi ducă aproape 3000 de vite – vaci, cai şi oi la păscut, localnicii din Domaşnea au trecut la măsuri extreme. Crescătorii de animale îl acuză pe primarul comunei Domaşnea, Petru Lorinţ, de numeroase ilegalităţi.
Principala problemă a oamenilor este aceea că edilul refuză să concesioneze asociaţiei 250 de hectare de pământ, loc destinat paşunatului. Consilierii locali din Domaşnea au emis o Hotărâre ( CL ) prin care terenul se concesionează doar persoanelor fizice, nu şi asociaţiilor. Acuzaţiile membrilor Asociaţiei vizează şi aspectul referitor la modul în care au fost cheltuiti milioane de lei din bani publici pe lucrări de întreţinere a păşunilor, lucrări care ar fi putut fi făcute gratuit de membrii asociaţiei, care deţin utilaje corespunzătoare, totuşi, primăria a contractat firme plătite cu sume mari din bugetul local, firme agreate de către acelaşi edil.
De subliniat şi faptul că de ceva ani localnicii din Domaşnea şi-au tot manifestat  nemulţumirile vis-a-vis de primarul Lorinţ şi consilierii PD-L,  multe dintre hotărârile consilierilor fiind atacate în Contencios administrativ sau au trezit polemici, conflicte  în comună.
Oamenii spun că primarul a vândut şi concesionat aproape tot izlazul comunal unor oameni de afaceri din afara satului. Ei suspectează intenţia primarului de a desfiinţa Asociaţia Crescătorilor de Animale din Domaşnea. ,,Aceasta numără peste 160 de membri care la un loc au peste 500 de cornute şi cabaline. În această formă, membrii doresc accesarea unor fonduri europene cu care să pună la punct o afacere ce cuprinde toate fazele: de la creşterea animalelor, producţie şi până la procesarea laptelui şi comercializarea cărnii de vită” spune preşedintele Asociaţiei, Petru Izbaşa.
Protestatarii solicită  ca administraţia publică locală să nu-i discrimineze pe membri Asociaţiei şi să încheie şi cu Asociaţia Crescătorilor de Animale un contract pe o durată de cinci ani, în aceleaşi condiţii cu persoanele fizice. De asemenea, protestatarii solicită începerea acţiunii de revendicare a păşunilor alpine pe care sunt coproprietari şi care aparţin comunei  Domaşnea. Acest lucru le-ar permite accesarea de fonduri de la APIA, dar se pare că tocmai acest lucru este mărul discordiei în sat. Neexistând Asociaţie, fondurile sunt ridicate de primărie şi distribuite după bunul plac al primarului.
La presiunea contestatarilor, Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Ţunea, a decis  constituirea unei Comisii de control,  după multe insistenţe şi după ce membrii Asociaţiei au fost puşi pe drumuri să bată şi să se umilească la uşile  autorităţilor care dacă manifestau interes s-ar fi evitat astfel de situaţii . Deşi prefectul a promis să fie prezent la întâlnirea cu protestatarii, acesta a preferat Buziaşul, locaţie unde Frunzăverde s-a întâlnit cu ceva primari PD şi oamenii au aşteptat în zadar onorarea promisiunii reprezentantului Guvernului în judeţ.
În spatele refuzului de prelungire a contractului se ascund mari interese financiare a căror miză o reprezintă sumele care trebuie primite de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Membrii Asociaţiei doresc, firesc,  un loc de păşunat. Reprezentantul Guvernului în teritoriu pare incapabil să găsească soluţii, priorităţile sale sunt de altă natură,  iar oamenii au ajuns la limita răbdării. Subprefectul județului, Nicolae Merindeanu, spune că problemele din Domaşnea ” sunt încă în evaluare ”, deşi de mai multe luni oamenii sunt plimbaţi cu vorba şi puşi pe drumuri iar soluţiile şi răspunsuri limpezi lipsesc. Nimeni nu este interesat în a restabili normalitatea într-o localitate în care se trăieşte din creşterea animalelor şi agricultură.
Zilele se curg… în folosul cui, d-le Premier ??
Vă atrag atenţia că situaţii similare celei prezentate mai sus se petrec la nivelul judeţului Caraş-Severin , acesta nefiind un caz unic. Recent, Consiliul Local al primăriei Vermeş, majoritar PD-L a adoptat o Hotărâre a CL prin care se ia dreptul de păşunat a 100 crescători de animale, care sunt constituiţi în Asociaţie de creştere a animalelor. Şi la primăria Bozovici sunt nereguli semnalate des iar primarul Aurel Miclea  se joacă de-a concesionatul. Ce să înţelegem ?  Cărăşenii pun întrebări, nemulţumiţi pe bună dreptate : ” Au găsit primăriile PD-L vreo metodă de-a face rost de bani în acest fel, lovind în crescătorii de animale ? ”, ” În Caras Severin primăriile au devenit focare de coruptie si stagnare economică ? ”
Prefectura afirmă declarativ doar cum că  evaluează şi ar căuta soluţii iar timpul trece în defavoarea cărăşenilor şi repet : favorizând pe cine, d-le Premier ?
Sunt convins că ne veţi informa cum se va soluţiona situaţia îngrijorătoare prezentată şi veţi face demersurile necesare astfel încât nemulţumirile crescătorilor de animale din judeţul Caraş-Severin să fie rezolvate.

sursa : cdep.ro

In Caras Severin primariile PD   sunt focare de coruptie si stagnare economica, centre de colectare bani pentru PD !!

Au cerut schimbări, au primit promisiuni

Cu turmele de vaci şi oi în faţa primăriei din Domaşnea, sau, jandarmii paznici la vaci şi oi

3.

Cât timp o mai  ţine-n braţe pe Ana Vasile ” onor ”  CJ C-S şi DE CE ?

Politica de stat in stat !

Cum a cumparat DGASPC Caras-Severin 18 de locuinte într-o singura zi?

Protecţia copilului ???

” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit !

Din nou despre nereguli grave în protecţia copilului din România !

Recunoasteti personajul/ele??

La Frunzăverde-n * ogradă *, Şăfi sunt, … şi-o, pisică moartă…

Angajatii lui Frunzaverde nasc pui vii, pe care îi hranesc cu lapte si miere de la consiliul judetean. De * succesuri *, tovarase Frunzaverde, de * succesuri *, halal !

Caras-Severin este, cu siguranta, cel mai sarac judet din vestul tarii. Cu economia in deriva si cu o rata a somajului peste media pe tara, zona aspira la titlul de judet al sarmanilor.

Se pare ca pozitia de secretar la consiliul judetean ofera astazi multe oportunitati de castig, chiar si intr-un judet sarac

Time is money

Declaratia de avere a directorului executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin (DGASPC), Ana Vasile, contine mai multe inadvertente referitoare la sursele sale de venit. Voit sau nu, Ana Vasile a omis sa treaca numele institutiilor la care lucreaza fie ca titular, fie în calitate de cadru asociat. ( … )

Cum ajung la serviciu angajaţii CJ, care nu au, conform declaraţiilor de avere, case în Reşiţa?

Potrivit declaraţiei de interese a vicepreşedintelui CJ Caraş Severin, Ionesie Ghiorghioni… ( … )

D-ale PD-L-ului ” succesuri ” …

Tentativă de sinucidere la Centrul Speranţa

Tragedie la Brebu Nou

A pierdut lupta pentru viaţă

Aventuri la 14 ani: evadare cu ajutorul cearşafului!

Învaţă de la toate : “Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!”…

SFINX667 – PRIMUL BLOG DIN ROMÂNIA SANCŢIONAT !

SFINX667 – PRIMUL BLOG DIN ROMÂNIA SANCŢIONAT ! ( II )

Ana Vasile. Un personaj care sfideaza pe toata lumea. Inclusiv legea.

Caraş-Severino – feuda porno?!

ADRIAN NĂSTASE:

” … Când a închis speriat capacul cutiei, Epimeteu a constatat că înăuntru mai rămăsese doar o singură fiinţă plăpândă: speranţa. Cea care nu moare niciodată. Sigur că şi astăzi există speranţă în România, dar ca să o transformăm în realitate mai avem nevoie de mult discernământ şi de o enormă capacitate de a construi împreună după ani lungi în care am fost învăţaţi să ne risipim, să ne privim cu suspiciune şi să ne urâm. ”

” sunt absolut de acord ca nu trebuie sa facem compromisuri cu Basescu. El este cel care crede ca Boc e bun, in timp ce majoritatea covarsitoare a romanilor (nu doar noi, opozitia) cred ca Boc este o pacoste pentru Romania. Cata vreme Basescu considera ca tot ce face PDL e bun,  consultarile de la Cotroceni nu au niciun sens.. ”

Punct. ŞI… de la capăt : JOS cu javra ordinară, valea Mafiei PD !

Îmi menţin opinia : ADRIAN NĂSTASE – CEL MAI POTRIVIT PREMIER !

LA MULŢI ANI, AN!! Rămâne cum am stabilit !

*******

 

Update :

 

Mocioalca versus Frunzaverde

REŞIŢA – În urma apariţiei articolului „S-a întâmplat ce a vrut Frunzăverde“, liderul PSD, Ion Mocioalcă, a vrut să facă o precizare referitoare la atitudinea consilierilor PD-L de a respinge organizarea referendumului privind desfiinţarea judeţului.

„Vreau să spun că, deşi declarativ este împotriva desfiinţării judeţelor, Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ, cel care a impus votul împotriva consultării cetăţenilor judeţului în această problemă extrem de importantă, nu a făcut altceva decât să se alinieze în plutonul celor care doresc desfiinţarea judeţului“, a precizat Ion Mocioalcă.

sursa : caon

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Punct. ŞI… de la capăt : JOS cu javra ordinară, valea Mafiei PD !

  1. Bibliotecaru zice:

    Mi-e teamă că lucrurile nu sunt atât de simple. Şi iar mi-e teamă că România va mai coborî încă mult, mult mult…

    Apreciază

  2. Velisar Iancu zice:

    Cum sa zic, va rog sa gazduiti urarile mele pentru aniversarea lui leo. Nu voi fi prezent la prima ora. La multi ani, prietene, sa fii sanatos si sa ai parte de toate bucuriile normale, alaturi de cei dragi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.