Bien… un zâmbet, aşa a fost Bien şi aşa ni-l vom aminti…

Marcel Bien N’Zemba …

sursa : aici

Bien… un zâmbet, aşa a fost Bien şi aşa ni-l vom aminti…

motto:

” Când ai venit pe lume, ai plâns şi cei din jurul tău s-au bucurat. Trăieste în aşa fel încât atunci când vei părăsi această lume să zâmbeşti tu iar cei din jurul tău să plângă. ”

*******

Bien… bătrânii din Lescoviţa îi spuneau Ben. Un tânăr mereu cu ” sărut-mâna ” şi zâmbetul la buzunarul pieptului pentru oricine.  Mama lui, Zlatia, l-a dorit , l-a iubit, l-a crescut frumos, cu dragoste de oameni, natură, în respect…

E cumplit să-i supravieţuieşti copilului tău şi-o spun cu mare tristeţe şi din proprie experienţă. Bien s-a mutat pe steaua sa mult prea devreme … zâmbetul lui cald ne va lipsi. Ben n-a avut niciodată duşmani, dar mereu mulţi, mulţi prieteni. Şi i-au fost atât de dragi vacanţele petrecute în Lescoviţa, alături de verişorul său Cătălin şi tinerii de vârsta sa care nu-l vor uita niciodată. Atât de bun, de prietenos, de… zâmbet. Aşa era el, Bien.

Dumnezeu sa-l aibe in pază pe prietenul nostru Bien!

Despre ceilalţi tineri, cu siguranţă vor scrie mai multe cei care i-au cunoscut. Păcat de tinereţea lor, păcat…….

Dumnezeu să-i hodinească pe cei trei nevinovaţi!


Trei tineri ucişi de un inconştient !

Reşiţeni, studenţi la Timişoara, circualu REGULAMENTAR . Se întorceau acasă, aşa ar fi trebuit…

Cele trei persoane care și-au pierdut viața au 20 de ani și sunt: Caius Bălteanu, Mihai Romeo Turcea și Bien N’zemba.

Autoturismul implicat în accident era cumpărat de Moldomin, cu banii jos şi era folosit de Chişărău, deşi din anul 2006 angjaţii fuseseră daţi afară.

Chiar dacă societatea are datorii uriaşe, bolidul a fost cumpărat cu banii jos, în condiţiile în care pentru o asemenea maşină sunt necesare câteva zeci de mii de euro! Chişărău meregea la ziua fiicei sale cu maşina firmei, deşi şi el avea un salariu cât al unui secretar de stat! Plus indemnizaţia de consilier judeţean. Deşi este consilier judeţean PD-L de mai bine de doi ani, Chişărău nu are depusă declaraţia de avere pe site-ul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, http://www.cjcs.ro, aşa cum impune legea!

sursa : InfoCS

Un al 4-lea tânăr este grav rănit, lovit la cap, spate…

Accident cu trei morti pe ruta Timisoara – Moravita

Conducătorul autovehiculului VW Touareg care a intrat pe contrasens este Iacob Chişărău, directorul Molomin Moldova Noua şi vicepreşedinte PDL Moldova Nouă.

Trei studenţi au murit într-un accident provocat de directorul Moldomin Moldova Nouă!

Toţi cei trei tineri care au decedat aveau 20 de ani şi erau studenţi la Timişoara. Mihai Romeo Dulcea conducea Opelul care a fost izbit frontal de maşina consilierului judeţean Iacob Chişărău. Pe scaunul din dreapta se afla un prieten al acestuia, Marcel Bien N’Zemba, fiul purtătoarei de cuvânt a Finanţelor Publice Caraş-Severin, student şi el, la Facultatea de Economie, Administraţie şi Afaceri din Timişoara, în anul întâi. Al treilea pasager al Opelului era Caius Bălteanu. Ca să vină acasă în weekend, acesta a ieşit la ocazie în Calea Şagului, deşi fratele său mai mare îi spusese să aştepte, pentru că va veni el să-l ia din Timişoara. Ceea ce a şi făcut, însă pe drum nu a mai putut înainta din cauza traficului blocat de un accident. Câteva minute mai târziu, bărbatul a aflat că una dintre victime este chiar fratele său mai mic.

Cel care a provocat accidentul, şoferul Touaregului, Iacob Chişărău, mergea în Timişoara împreună cu sora sa la ziua de naştere a fiicei. În loc să meargă la petrecere, a ajuns la spital.

sursa : Argument

Consilierul judeţean Iacob Chişărău riscă o pedeapsă de până la opt ani de închisoare

Ne mor copiii când vin acasă, de la facultate

După calvarul veştii morţii celor trei tineri, acum familiile trec prin calvarul birocraţiei româneşti!

Răpuşi de durere părinţii se străduiesc să ia cei trei tineri acasă, pentru a-i îngropa creştineşte, aşa cum e tradiţia. Dacă la morga Spitalului din Timişoara au găsit îngăduinţă şi li s-au făcut actele, la Primăria din Pădureni ofiţerul de stare civilă refuză să completeze certificatele de deces!

Sursa : InfoCS

Reţelele de socializare plâng după Bien, Kebs şi Romeo

“6 mai 2011. O zi lipsită de însemnătate pentru atâta lume. Ce oameni norocoşi. De-aş putea spune şi eu acelaşi lucru… Unii spun că asta-i viaţa, alţii că e plin de oameni răi în lumea asta, oameni care uită că nu sunt singuri pe şosele, singuri pe lume, unii pur şi simplu nu spun nimic. Până azi eram sigur de un lucru: Dumnezeu îţi ia atunci când îţi e lumea mai dragă. În aceste momente, am o altă certitudine, azi Dumnezeu a luat poate prea mult”, a postat pe Facebook Răzvan Rotariu.

În amintirea lui Caius Bălteanu, Tibi Lorincz a creat un blog. “Nu am cuvinte să încep… am primit un telefon de la un amic, care a spus: Ştii ce s-a întamplat? Caius (sau mai bine zis pentru cei care nu îl cunosc, Kebs) a murit în accident de maşină. Nu eram cine ştie ce prieten cu el, dar îmi apare în minte înfăţişarea lui şi nici acum nu pot să cred ce s-a întâmplat”, sunt cuvintele lui Tibi. Despre Mihai Romeo Turcea, în vârstă de 25 de ani, toată lumea spune că era un bun inginer, o pierdere uriaşă.

sursa : Argument

” Dacă sunteţi întrebaţi „Ce este moartea?”, răspundeţi „Adevărata moarte este ignoranţa”. Câţi morţi printre cei vii? ” – Pitagora

” Moartea este un atentat continuu la adresa conştiinţei treze. ” – Tudor Arghezi

Cei vii, se hodinesc şi rămân şi după ce pleacă să doarmă puţin pe steaua lor, rămân în  memoria, amintirile noastre !!

” Moartea este o provocare. Ne spune să nu irosim timpul. Ne spune să ne spunem chiar acum că ne iubim… ” – Leo Buscaglia

Sibilla

Update 1

Vicenţiu Tamaş a fentat moartea pe podul de la Pădureni!

Update2

Tinerii ucişi de Chişărău sunt plânşi de rude şi de prieteni VIDEO

” Dintre fiarele contorsioante ale Opelului lovit violent de maşina de lux a directorului de la Moldomin un singur tânăr a ieşit viu. Ceilalţi trei, şoferul Romeo Turcea, pasagerul din dreapta, Bienvenue N’zemba, şi unul din ocupanţii locurilor din spate, Caius Bălteanu, nu au avut nicio şansă… ”

sursa : facebook

Lacrima ce nu se va usca

Bien doarme… la Capelă… ” Beni, bunul meu, doarme ţuşie-l majka … ” aşa se plânge la capul său maica lui din Lescoviţa. Pe obrajii mamei sale, Zlatia, lacrimile nu contenesc. Abia se mai ţine-n picioare. Prieteni, colegi, lescovicienii în număr mare, cu toţii au fost azi să vegheze ” somnul ” zâmbetului Bien, un zâmbet care ne va lipsi, de care ne va fi tare dor… A fost un copil tare bun!!

Un iresponsabil, Iacob Chişărău ( PD-L )  şi ca el şi alţi ” aleşi ” ( PSD ) la fel de cretini, lipsiţi de grăuntele de … uman, fără de frică de Dumnezeu, îşi vor aranja ” ploile ” într-un fel sau altul. NU le pasă că-n urma zmintelii lor lasă morţi, familii îndoliate, nicicând împăcate. Ticăloşia NU are culoare politică!  Doar monştri în care sălăşuie…

” Cei trei tineri au fost aduşi încă de sâmbătă seară acasă. Doi dintre ei sunt depuşi în capelele unu şi doi din aceeaşi casă mortuară din Cimitirul VIII din Reşiţa. Romeo şi Bien au fost colegi de camere şi la Timişoara. Acum sunt colegi de capelă. Cel de al treilea, Caius, fiindcă locuieşte în alt cartier, se odihneşte în altă capelă din alt cimitir. Cu siguranţă că se vor întâlni cu toţii în Rai. Trupurile lor tinere sunt desfigurate de rănile accidentului. Dar rămân pozele în care cei ce au venit să-i salute pentru ultima dată, să îşi ia rămas bun de la ei, îi pot vedea aşa cum au fost: tineri, frumoşi şi plini de viaţă.

Deja, se pare că au început să se tragă sforile la nivel înalt pentru al favoriza pe cel ce a produs accidentul. Se cunoaşte faptul că în prima fază, s-ar fi încercat aruncarea răspunderii pentru accident pe umerii femeii care se afla cu Chişărău în maşină, dar la Poliţie s-a revenit la declaraţie. Rudele şi prietenii celor pieriţi în accident spun că se încearcă schimbarea declaraţiilor cu ajutorul avocaţilor, dar , repetăm, informaţiile sunt venite pe surse şi nu este nimic oficial. ”

Credeti ca se va incerca musamalizarea accidentului in care au murit cei 3 tineri?
DA ! Cunoaştem ” strategiile ” fiarelor cu chip uman… Banii fac legea 😦
Ticăloşia NU are culoare politică doar trupuri de monştri în care sălăşuie… Nouă, ne-a mai rămas doar Justiţia Divină, ” aleşii ” DE TOATE coloraturile, fac legea, una  întotdeauna favorabilă lor, monştrilor, repet,  DE ABSOLUT TOATE COLORATURILE  politice!  Din păcate 😦

Fuga de răspundere, laşitatea,  influenţarea anchetei, sunt la îndemâna unor jigodii cărora nu le pasă de suferinţele pe care le produc, iar noi… ne tot ” mirăm ” : cum îi mai înduri, Doamnee şi cât…. ??

Trăim vremurile de pe urmă… vinovaţii sunt cercetaţi în libertate,  copii, tineri, nevinovaţi, sunt îngeri iar supravieţuitorii devin fără de voie cei care poartă povara lacrimilor, dorului sfâşietor şi-al neputinţelor de-a putea să dea timpul înapoi…

Păcat. Păcat de tinereţea tinerilor… PĂCAT mare  al celor ce nu numai că nu-şi regretă  ticăloşia, nu şi-o asumă şi continuă să polueze aerul cu damful niminiciei , al micimii lor , PUNCT.

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Bien… un zâmbet, aşa a fost Bien şi aşa ni-l vom aminti…

  1. Ema zice:

    Oooo.Doamne,este crunt…In asemenea momente ramai fără grai…Dumnezeu sa-i odihnească în pace… Condoleanțe sincere familiilor îndoliate!

    Apreciază

  2. Beni zice:

    8 ani?
    8 ani risca… scapa.. pentru ca asa sunt legile noastre … ai putere faci ce vrei, chiar si masacru..
    Eu daca as fi sa pronunt pedeapsa animalului ar fi:
    – DEATH BY LETHAL INJECTION (moarte prin injectie letala)
    3 vieti pierdute, 3 tineri de 20 de ani si un infinit de lacrimi pentru familiile si prietenii celor 3.
    Sincere condoleante familiilor.

    Apreciază

  3. Andra zice:

    Sincere condoleante a fost un baiat foarte bun :((

    Apreciază

  4. Anonim zice:

    doamne.. foarte trist , R.I.P . nu te vom uita niciodata

    Sa te odihnesti in pace , acolo unde esti acuma este mult mai bine..

    Apreciază

  5. Salut! Te intereseaza un link exchange cu ARFE.RO? Are PageRank 3 si aproape 2000 unici/zi. Contacteaza-ma te rog pe contact[at]arfe.ro daca te intereseaza. Mai multe detalii aici: http://arfe.ro/parteneri/

    Apreciază

  6. matilda zice:

    Nedrept, prea nedrept ! Uneori, îngerii noştri păzitori pare că se uită în altă parte….
    Dumnezeu să-i odihnească şi să mîngîie sufletul celor rămaşi aici !

    Apreciază

  7. Pingback: Banu face legea! « Popateapa's Blog

  8. anonim zice:

    cata nedreptate este in lumea asta,mor cei care au toata viata inainte,cei care isi doresc sa realizeze ceva in lumea asta de 2bani,cei fara nici o vina si scapa vinovatii…sper ca idiotul ala sa aibe macar toata viata pe constiinta moartea unor suflete nevinovate…l-am cunoscut pe bien bine,am fost colegi si prieteni ani de zile si nu pot sa cred ca s-a dus…sincere condoleante mamei sale,nu exista consolare pt o asa pierdere dar cu siguranta bien este intr-un loc mai bun si mai frumos acum…condoleante si familiilor celorlalti tineri

    Apreciază

  9. viorel zice:

    Excelent articol ! blogul meu : http://www.stiripolitice.net ! multumesc

    Apreciază

  10. MARIA zice:

    Iubita mama,
    sa-ti dea Dumnezeu taria sa poti duce duderea fara margini si sa poti lupta impotriva acelui criminal cu chip nemeritat de om
    D

    Apreciază

  11. Pingback: universalitatea constiintei cristice

  12. Pingback: Banu face legea! | OLTENITA

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.