Clubul bestiilor – prolog…

Clubul bestiilor – prolog…

Bestia din om poate fi înfrântă sau mulţumită, pentru ca gândul să-şi ia zborul. A o mulţumi e şi mai uşor, şi mai plăcut. Mai viteaz e a o înfrâna. – N Iorga

*******

A fi dezamagit este un lucru, a fi descurajat este altul. (Tennessee Williams)

Ei bine, am avut parte de dezamăgiri, însă, NU m-am abandonat descurajării, niciodată ! Dac-am lipsit câteva zile din peisajul blogosferei, NU e din pricina vreunei temeri, necum a vreunor melancolii fîţoase , dimpotrivă… se găsi o * minte  *diabolică să-mi stimuleze aripile. Din respect pentru valorile în care cred şi-n oamenii pe care n-am dorit să-i întinez, am tăcut… ceea ce NU înseamnă că am lăsat garda jos ori că n-aş fi pregătită de… TOATE. Acelea care vor urma, pentru că vor urma…

Apăi dumneamea când tace, face ! Ceea ce amatorii , tot NU au înţeles.

Vor urma o serie de dezvăluiri incendiare. Tema: miliţia politică din Twin Peakse-ul cărăşean . Sigur că nu mă voi dezice. În afară de oareşce documente în posesia cărora sunt la acest moment, voi relata  faptele mai ales folosindu-mă de materialul clientului, că dacă a insistat să fie bal, apoi nu-i bai, ci cu muultă  plăcere… bal fie !

Voi relata despre cum a omis cineva doi ani din viaţă la CV, aceia din vremurile când vîndea lapte pe cartelă, că deh, nu dă bine la imaginea de teleptual şi frustrările, neîmplinirile unor aspiraţii cum nuca-n perete sunt  mari . Vom descrie cu răbdare,  dar, în detaliu despre  : traficul de influenţă, despre fals în acte, uz de semnături false,  joaca cu ştampile şi încălcarea unor Protocolului, despre nepotism şi cum se colaborează cu duşmanul mimând opoziţia, despre cum şi cine a tolerat personajul şi manifestările-i deviante, deseori cu iz patologic, despre metode de hărţuire, denigrare, presiune, intimidare, despre cum se terfelesc imagini şi vina cui a tot tolerat de-a ajuns păduchele să se crează elefant… ei bine, despre uneltele diavolului care e, prin zonă, deh…

Dosta. Pentru moment… Cât să-mi trag sufletul, că-s o mână de Om. Niţel obosită, puţin tristă, însăăă… cum dumneamea se repliază rapid şi are darul şi harul de-a reintra pe turaţiile normalno, adicătelea turbo, ne-auzim curând.  Repet, CU materialul clientului, amatorismului, cu mare atenţie să nu comentiram în plus, că-s fată deşteaptă, frâu liber numai neuronilor şugubeţi şi… cum zice Sfânta Scriptură, * cere şi ţi se va da… *, a cerut, va căpăta! Cu DOVEZI, ca să fiu limpede.

Să nu vă avântaţi să-mi amintiţi c-avem dreptul la supărare, nu şi la răutate… Sunt rea, de bună, spre deosebire de amatorii răi de … gură , la propriu ŞI figurat. Ei prestează, cei ca mine DOAR relatează. Spre ştiinţă !

Între noi fie vorba, ce-ţi e şi cu amatorismul unor prestatoare de profesie… bleah!

* Se poate înţelege munca unui om care vrea să nu mai fie dobitoc. Dar se înţelege mai puţin munca fără preget a celor care par a voi să arăte tot mai mult ce mai dobitoace sunt.  * – N Iorga

Bun. În curând dezvăluiri de senzaţie cu şi despre dobitoace, clubul bestiilor, punct.

Sibilla

Update:

până când oi avea chef să mă * ocup * de larve, târâturi, citiţi-mă AICI!

Şi nu rataţi ce spune Adrian Năstase : Adormirea statului a dus la cresterea saraciei !!

Îngrijorător este faptul că actuala criză şi efectele sale au fost şi sunt gestionate, în principal, de guverne de dreapta.

Iar politicile de austeritate conduc la sărăcie. Reducerile de cheltuieli duc doar la şomaj şi la rate scăzute de creştere, care la rândul lor conduc la deteriorarea finanţelor publice.

Stanga are solutii, si va trebui sa gasim cai sa iesim din defensiva ideologica pe care social-democratia a parcurs-o ani de zile. Criza este provocata de excesele conservatoare, si solutiile nu le apartin celor care guverneaza in prezent – in Romania sau in Europa. Solutiile le apartin celor care privesc dincolo de “tirania prezentului” si care doresc sa gandeasca pentru viitor.

Modelul alternativ pe care socialiştii europeni îl propun poate crea peste cinci milioane noi locuri de muncă până în 2015.


Cred într-unul Dumnezeu,
Tatal ziditorul,
dar mai cred si-n neamul meu,
înfratit cu dorul.
Cred în sfinti, dar si-n voinici,
cred în flori si-n cremeni,
caci tacutii mucenici
cu haiducii-s gemeni.
Dar mai cred ca într-o zi,
aspru, din furtuna,
neamul meu se va trezi
cu securea-n mâna.
Si-atunci ierte Cel din cer
liftele spurcate,
caci prin sânge si prin fier
ne-om croi dreptate.
Cred într-unul Dumnezeu,
Tatal ziditorul,
ce-a-nfratit în neamul meu
sfântul crez cu dorul!

Radu Gyr – Crez

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Clubul bestiilor – prolog…

  1. Imaginea asta e cea mai reprezentativa pentru ceea ce simt cand citesc ce spui aici http://dheo.ro/i_feel_like.jpg

    Apreciază

  2. Pingback: A treia zi « Rinder Razvan Catalin

  3. teonegura zice:

    Ce frumos e crezul lui Radu Gyr! 🙂 Si alegerea fotografiilor e intr-adevar inspirata 🙂

    Apreciază

  4. Pingback: Poveste de vis (30) « Teo Negură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.