* DE CE … ???… *

* DE CE … ???… *

Moto :

Cine s-a ridicat împotriva tăcerii a riscat totdeauna să se facă tăcere în jurul lui. Oamenii îţi iartă multe, dar nu-ţi iartă când le arăţi cu degetul laşitatea. Ei vor să pară nobili chiar când nu fac nimic pentru asta sau mai ales când nu fac nimic. – Paler

*******

Tragedie în tabăra de vară a copiilor din Centrul de zi „Speranţa“ din Reşiţa

Două ONG-uri umanitare vor ajunge în mijlocul străzii, cu tot cu asistaţi, din cauza autorităţilor

Dreptul la întrebare

Din toate drepturile lumii
Pe unul singur nu-l cedez,
E strategia mea intimă
Şi este singurul meu crez.

Nu-l dau chiar dacă vin la mine
Toate statuile călări,
E dreptul meu la îndoială
Şi de a pune întrebări.

Nu l-a epuizat nici Hamlet,
Deşi l-a folosit de-ajuns,
Cred în puterea întrebării
Chiar dacă nu-i găsesc răspuns.

Ea mi-e religie în viaţă,
Cu ea termin, cu ea încep,
Eu , simplu cetăţean al lumii,
Măcar atât mai am: întreb.

Cu pumnii strânşi în faţa morţii
La fel copiii mi-i cultiv,
Ca neamul omenesc de-a pururi
Să fie interogativ.

( Adrian Păunescu )

* Cine a văzut ceva şi n a orbit? Cine ştie cu adevărat un lucru şi mai poate să l spună? Cine a întîlnit adevărul, un adevăr oarecare, şi n a fost strivit de el? * – Constantin Noica

* Când ai să fii în ordinea ta, omule? Când ai să faci din fiecare ceas un pas şi din paşii zilei tale un mers, şi nu o împleticire? *

Se numea DENISA, un suflet, o viaţă care s-a stins… la doar 14 ani…

Şefii * protecţiei copilului * din Twin Peakse-ul cărăşean scuză incompetenţa multora astfel : * era un copil neastâmpărat *… ??!!!

Scria cineva la rubrica de comentarii la acest articol :

Tragedie la Brebu Nou

Comentariu de la : Anonim , 10.07.2010 14:30

La cireşe

Raspuns | Semnalare

Îmi imaginez acei copii fugind din sala de mese şi pe supraveghetori fugărindu-i ca Mătuşa Mărioara pe Nică..Când a avut timp fetiţa să urce în cireş? Să înţelegem că aşa s-a nimerit ca toţi supraveghetorii să fie obezi de nu au putut să o oprească la timp? Ruşine! Unde erau aşezaţi „supraveghetorii „în sala de mese? Poate ar trebui să aveţi mai multă grijă atunci când declaraţi ceva.
Până una-alta un copil a devenit înger.Dumnezeu să o odihnească!

*******

Întrebări multe, răspunsuri NU vom primi vreodată, căci în Twin Peakse-ul cărăşean mizeria, rahatul se tot adună şi înghesuie sub preş, te şi miri cât, Doamne, mai tot încape, Demisii care s-ar impune în normalitate, nici vorbă…  totuşi, important e ca astfel de tragedii să NU se mai întâmple…!

Şi pentru aceasta e necesar ca * deştepţii * să priceapă că acei copii neastâmpăraţi, am încheiat citatul, NU trebuie să moară, acelora le dai ocupaţii, să nu le vine * idei * şi eşti între ei, ca să previi !

De ce NU s-a prevenit ?

De ce nu auzim de Demisii ale şefilor din * protecţia copilului * cărăşeană ?De ce NU demiteri, tovarăşe Frunzăverde… de ce o protejezi pe Ana ?

De ce mor copii ?

De ce se minte că e primul caz, singurul,  de copil decedat în ograda celei ce se comportă ca şi când ar fi Stăpâna domeniului protecţiei copilului ?De ce .. ?

De ce a murit * Hendre *, aceiaşi instituţie… ?

De ce se pleacă în tabere cu copii instituţionalizaţi FĂRĂ cel puţin un cadru medical ?

De ce incompetenţa e ridicată la rang de virtute de chiar * Împăratul * judeţului ?

O viaţă pe conştiinţa unor personaje, indivizi fără de Dumnezeu şi fără de suflet!

Dumnezeu s-o hodinească-n pace ! Se numea DENISA !

De-acolo, de pe * steaua pe care s-a mutat * atât de devreme, ochii Denisei privesc întrebători * DE CE … ???… * …

Sibilla

UPDATE

De ce caon scrie abia acum despre decesul copilei… se aştepta  * aprobare * de la * Împărăţie * ce şi cât să se scrie ? Să-mi fie iertat, nu mă plac rea, sunt TRISTĂ… şi dezamăgită de Nina C care de ode nevestei * Împăratului * şi-a făcut timp, dar pentru sufletul acestui copil, NU… de ce Nina, şi tu… de ce ??

Dumnezeu să-i hodinească sufletul Denisei !

A * plecat * fără de voie dintr-o lume urâtă, haină, cretină, ce NU consimte să tolereze… copii neastâmpăraţi, o lume ce pute  a nemoşaguri ale şefilor, directorilor, o lume în care banul, funcţia, gradul de rudenie e deasupra vieţii unor copii… copii * ocrotiţi * …

Interesul superior al copilului, pe domeniul Ayatolahului Sorin Frunzăverde este doar vorbă-n vânt… şi aceasta pentru că tolerează de ani buni NEOAMENII şi-o face cu bună ştiinţă, ceea ce e şi mai grav !

UPDATE 2 :

Un postac, care se semnează * Alexandru V *,  lasă tot soiul de mesaje pe blogul meu ! Mesajele conţin mizerii la adresa mea. Printre altele, tovarăşul postac din Caraş-Severin, al cărui IP este :

79.116.174.8

afirmă că, şi pe vremea când am lucrat eu la protecţia copilului a murit un băiat şi mă întreabă pe mine dacă acelui băiat i s-a mulat capul pe dulap… *, va să zică, postacul recunoaşte că au mai murit şi alţi copii, ba ne dă şi nişe detalii…

Răspunsul meu pt tovarăşul în cauză :

NU ştiu, din simplul motiv că atunci când a murit Hendre, mă aflam în  spital, la maternitate, năşteam, apoi în concediu de maternitate..!! TOATE se pot verifica. Nici cînd prestaţi LA ORDIN nu ştiţi s-o faceţi, minţiţi numai ca să vă acoperiţi mizeriile, ticăloşiile.

Acelaşi postac, care face pe avocatul diavolului mă avertizează să nu uit că am fost dată afară din servici, NIMIC MAI FALS, eu am demisionat, punct.

Azi a fost înmormântată DENISA !  Voi mai scrie… ca să NU se uite şi ca să NU se mai întâmple !

UPDATE 3:

Tragedie la Brebu Nou

BREBU NOU – O tânără de 14 ani dintr-o tabără a căzut dintr-un cireş şi a intrat în moarte clinică.

O tragedie cumplită a zguduit joi seara micuţul sat turistic de la poalele Semenicului, unde era organizată o tabără pentru aproximativ 20 de copii din centrul de plasament.

Din nefericire, nu exista şi un cadru medical, aşa cum ar fi fost normal. Una dintre fetiţele din tabără s-a urcat într-un cireş, de unde a căzut, necesitând resuscitarea. În lipsa cadrului medical, a fost chemată ambulanţa şi s-a mers cu o maşină în întâmpinarea acesteia. Personalul medical de pe ambulanţă, care a preluat fata în moarte clinică, a reuşit să o resusciteze de-abia după 15 minute.

La UPU Reşiţa, doctorul Daniel Leucon s-a străduit să o stabilizeze, după care s-a decis transportarea acesteia de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Timişoara. În urma incidentului, poliţia a demarat o anchetă. „Se fac cercetări pentru a stabili modul şi împrejurările în care a avut loc accidentul“, ne-a declarat comisarul şef Dan Bortiş, de la cabinetul inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

„Fetiţa are un traumatism cranian prin cădere de la înălţime, în comă de gradul 3/4, probabil leziunile nervoase sunt ireversibile. Este stabilizată, funcţiile vitale sunt monitorizate, dar pronosticul este rezervat“, spune dr. Leucon, specialist pediatru la UPU Reşiţa.

O tânără de 14 ani dintr-o tabără a suferit un grav accident ce i-a pus în pericol viaţa. Potrivit lui Virgil Popa, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, „fetiţa, împreună cu alţi doi copii, a ieşit din sala de mese şi s-a urcat în cireş, supraveghetorii ieşind imediat după ei. După accident, fetei i-a fost acordat primul ajutor, după care a fost chemată ambulanţa“.

DGASPC va demara o anchetă în acest caz, pentru a stabili cine se face vinovat de producerea incidentului şi spune că este primul caz de acest fel când funcţionează.

Cristian Franţ, Sorin Goruianu

© 2005-2010 – Inform Media

Există 40 păreri pe această temă

Părerea ta

Comentariu de la : Anonim , 14.07.2010 22:08

DENISA

Raspuns | Semnalare

Părerea ta

Comentariu de la : Anonim , 14.07.2010 22:19

DENISA SE APLA IN CAPELA NR.2 GOVANDAR

Raspuns | Semnalare

DENISA SE AFLA IN CAPELA NR 2 GOVADAR

Comentariu de la : Anonim , 14.07.2010 22:13

DENISA

Raspuns | Semnalare

Părerea ta

Comentariu de la : Alexa , 13.07.2010 23:50

……

Raspuns | Semnalare

Din pacate fetita numai este..Toata lumea ii acuza pe cei care au fost supraveghetori in tabara (ca au fost 10,20 de oameni asta acum numai conteaza) dar nu se gandeste nimeni ca acei oameni poate sunt socati, marcati de cele intamplate.?Nu isi da nimeni seama cum dor unele vorbe aruncate in vant!De ce trebuie judecat un om????Numai Dumnezeu ne judeca si ne poate ierta!Numai judecati!

Comentariu de la : Anonim , 14.07.2010 03:11

Cineva, Acolo Sus ştie dacă şi cine e în adevăr şocat…

Raspuns | Semnalare

Nu mai judecaţi, NU numai judecaţi 😉

NIMENI nu acuză supraveghetorii ! De ce insişti ? Am spus LIMPEDE că, peştele, de la cap se împute …

Toţi cei care au comentat aici au spus doar că era bine să fi fost mai atenţi, să fi prevenit, mai ales că nu noi ci, chiar Popa, dir adj afirmă că SE ŞTIA că fetiţa era neastâmpărată…

Repet, peştele de la cap se împute şi au mai murit copii !

Da, ar fi fost bine să NU se întâmple, ar fi foarte bine să NU se mai întâmple vreodată, să se acorde importanţă PREVENŢIEI, să nu-l sfideze nimeni pe Dumnezeu şi mă refer la şefime, să… multe…

Păcat de sufletul plecat atat de devreme, păcat şi PĂCAT…

Păcate îşi fac cei care MINT chiar şi o vocală în acest caz, pentru că asta NU place lui Dumnezeu, păcat şi păcate…

Dumnezeu s-o odihnească !

Cineva, Acolo Sus ştie dacă şi cine e în adevăr şocat… că de-l sfidează din nou pe Doamne, Doamne… zău nu merită nici milă, nici iertare, se cheamă că n-a învăţat nimic şi-şi va merita soarta.

Vorbim de o viaţă a unui copil care… nu mai e… iar protecţia copilului scârţie la nivel naţional, Să nu uităm de faptul că psihologii protecţiei petrec atât de puţin timp cu copii şi atât de mult prin comisii de disciplină şi aceasta e doar una din rotiţele care scârţâie şi poate că sunt oameni buni, bine pregătiţi, profesionişti dar nu sunt lăsaţi de şefi să-şi facă meseria, ci, li se impune să se ocupe de nimicuri, să execute ordine, să servească toanele şi fiţele şefilor…

Las-o baltă !

Ştii f bine că NU va plăti nimeni pentru viaţa acestei copile, măi Alexa, măi… ŞTII, cum ştiu şi eu, PUNCT.

Comentariu de la : Alexa , 14.07.2010 11:49

……..

Raspuns | Semnalare

„Ştii f bine că NU va plăti nimeni pentru viaţa acestei copile, măi Alexa, măi… ŞTII, cum ştiu şi eu, PUNCT”

De unde ma cunosti tu ca sa poti face o asemenea afirmatie?Nu vroiam sa intru in polemici cu tine dar deja ai intrecut orice masura a bunului simt!

Comentariu de la : Alexa , 14.07.2010 08:19

…..

Raspuns | Semnalare

Nu insist cu nimic.Este opinia mea si atat!Fiecare a spus ce a considerat de cuvinta!Nu am nici o legatura cu sistemul de invatamnat si poate da…Nu stiu cum functioneaza acesta dar este parerea mea despre cele intamplate!De ce daca se audauga un comentariu imdeiat trebuie sa fie si replica?

Comentariu de la : Anonim , 13.07.2010 20:20

prea stiti multe

Raspuns | Semnalare

cred ca nu suntem in masura a judeca

Comentariu de la : Lucian S. , 13.07.2010 00:00

FARA CUVINTE SI PLIN DE DURERE

Raspuns | Semnalare

daca ar fi dupa parerea mea,ar trebui ca in fiecare centru de plasament,ca si director sa fie un parinte responsabil,un om cu suflet mare,nu un monstru sacru care umbla numai dupa spagii cat mai grase,plase doldora si grija de a asigura un loc de munca fiecarei rude…ar trebui anchetati toti,chiar din varful piramidei,si sa se ia insfarsit masuri drastice…demiteri,din varful piramidei in jos…sunt atatea persoane mult mai sufletiste si mai dornice de a lucra cu acesti ingerasi uitati de monstrii de parintii lor…cunosc deajuns de bine pe bunica Denisei,o cunosteam si pe Denisa,din pacate o cunosteam,si nu pot spune decat ca in cei 10-11 ani de cand a fost aicin in aceasta zona,au avut grija de ea,mai ceva ca de ochii lor din cap…cine a avut grija???pai Batranica asa cum considera sistemul bolnav,indemnat de ANA VASILE,si fiul acestei batrane…erau viata si sufletul lor…si-ar fi dat viata pt ea de se putea… RUSINE SA VA FIE VOUA CELOR CE A-TI LASAT UN SUFLET INOCENT SA DISPARA ASA DE PREMATUR, RUSINE,DESI EU NEG VARIANTA CA DENISA S-A URCAT IN COPAC…DE BUNAVOIE SI FUGIND DIN SALA DE MESE…ACOLO ALTCEVA S-A INTAMPLAT DESIGUR…POLITIA SA-SI FACA DATORIA TRANSPARENT SI SA I-A MASURIILE LEGALE,SI AUDIEREA MARTORIILOR SI A TUTUROR COPIILOR SA SE DESFASOARE DE ASEMENEA TRANSPARENT…

CU LACRIMII IN OCHII TRANSMIT CONDOLEANTE BATRANICII CARE SE AFLA IN STARE DE SOC SI INTREGII FAMILII… ANEI VASILE II TRANSMIT SA STEA NOPTIILE SA REFLECTE ASUPRA DECIZIILOR PE CARE LE IA SI SA JUDECE CU SUFLETUL SIECARE AMANUNT DIN CENTRU DE PLASAMENT,NU CU PORT -MONET-UL….

ATAT AM DE SPUS,CACI DURTEREA ESTE PREA MARE PENTRU A MAI PUTEA SCRIE CEVA…

DUMNEZEU SA TE AIBE IN PAZA INGER NEVINOVAT…

Comentariu de la : Anonim , 13.07.2010 12:49

CORECT !

Raspuns | Semnalare

Dar oare se va da verde ca să se afle ADEV{RUL ?

NU CRED.

Rămâne să+i pedepsească DUMNEZEU pe toţi cei vinovaţi.

Comentariu de la : Adi , 12.07.2010 08:43

UN SISTEM DE CACAT!!!

Raspuns | Semnalare

Sa dea dumnezeu ca aceasta fetita sa scape, dar la noi din pacate doar cind moare cineva incep deontologii sa-si puna intrebari ,sa constate ,sa ia masuri. Apropo,IDIOTII ca-si spala rufele aici pe caon si lovesc fara sa aiba macar demnitatea de a se legitima sa stea ascusi in spatele anonimatului. Niumeni de aici de pe cOMENTARII NU DA IN SISTEMUL ACTUAl al educatiei ,toti arunca cu piatra in saracii ingrijitori ,sau in supraveghetori. Oameni buni treziti-va ca daca nu va treziti o sa mai auziti de copii morti ,de copii maltratati de profesori , violati de acestia ,pentru ca e mare colaps in sistem,acum invatamantul in mare parte nu produce prosti ci monstri care peste ceva timp o sa ne conduca sistemele. Scuze ca ma trecut la alt subiect ,dar e oarecum legat de acesta si de intimplarile de aici. Sa-i dea Dumnezeu zile acestei fetite si apoi lucrurile o sa fie mai simple!!!

Comentariu de la : Robert , 11.07.2010 20:16

DOAR ACUZATI???

Raspuns | Semnalare

Oameni buni ,doar acuzati ,intimplator ,muncesc cu copiii si cunosc sistemul. Pun si eu o intrebare vi se pare normal ca norma didactica a unui cadru didactic sa fie de peste 20 de copii???Care om poate sa se imparte in 10, in tarile civilizate un cadru didactic are max 8 copii ,la noi se lasa doar in mana destinului acesti copii pentru ca doar daca esti super om poti supravegheia atitia oameni. E simplu de acuzat e simplu de dat cu piatra ,dar cei care scriu aici au supraveghiat peste 10 cipii sa vada cum e. In cazul de fata cred ca niste didioti folosesc cazul sa dea in aceasta directoare ANA VASILE ,acuzand prosteste.

Comentariu de la : Anonim , 13.07.2010 18:01

Pare-se ca NU cunosti sistemul.

Raspuns | Semnalare

In 1992 cand m-am angajat eu in sistem, erau 176 de copii si tineri si faceam cu toti acesti copii tabere de cate doua luni, neintrerupt, n-a murit niciunul.

Pe Ana Vasile NU o loveste nimeni, singura si-o face, cu manuta ei. E demna de mila, pe cine sa loveşti … cine e ea, o muritoare ca noi toti.. vremelnic pe-o functie de care se agata cu disperare, de ce cu disperare si nu admite o demisie, asta cu siguranta e numai problema ei, pt ca NU noi platim greselile, pacatele altcuiva. Simplu.

E un proverb ce spune cam asa * fie roata si patrata tot se invarte ea odata… *, va veni si vremea cand se vor spune mai multe, inca NU e vremea aceea, mai are de facut greseli.

Sa fii atent la rezultatul celor doua anchete, ale politiei si ale DGASPC… ai sa te convingi ca viata unui copil NU e niciodata mai presus de functie, rude, etc, si ma tot intreb, oare cei avizati sa faca LUMINA, gandesc ca au si ei copii ? N-o spun cu pacat nici cu rautate, ci ca trebuie sa-si faca numai datoria, onest, nu la ordin, sa se spuna lucrurilor pe nume.

Va iesi Ana Vasile in fata presei sa spuna cu guritza ei rezultatul anchetei, va putea privi in ochi cand o va face vreun carasan ? La cum o stie tot judetul, da, va putea… trist dar adevarat..

Dumnezeu s-o odihneasca pe fetita !

NU e un singur copil deja langa Doamne, Doamne, dar cine sa recunoasca ? Ana ? Glumesti. Chiar nu o cunosti sau… da, si-atunci aperi pe cine nu trebuie, pt ca se descurca singura la pitit mizerii.

Comentariu de la : Anonim , 13.07.2010 15:53

..

Raspuns | Semnalare

Dragul meu Robert, tu o cunosti pe Ana Vasile??? Iti spun eu ca nu!

Comentariu de la : Anonim , 13.07.2010 12:53

Erau 6 adulţi cu 20 de copii, dar au fost ei atenţi , i+au supravegheat sau …

Raspuns | Semnalare

Între anii 90-98 se pleca cu peste 100 de acopii in tabara si NU a murit vreunul!

NEGLIJENTA IN SERVICI, INCOMPETENTA !

Comentariu de la : Anonim , 11.07.2010 13:47

Primul caz ???

Raspuns | Semnalare

Dar baiatul mort dupa o bataie administrata de o fata mai mare ? S-a intamplat in 2000, tovarase Popa lovit de amnezie la comanda.

Dar copii fugiti din tabere cand erau cu anumite persoane ?

Sa-i fie rusine individului Virgil Popa scos in fata mereu ca sa justifice incompetenta si sa apere neamurile directoarei. Popa spune ca fata era neastamparata, tata de fata fiind !! RUSINE ! AVETI O VIATA PE CONSTIINTA !

bUNI ASA ZISI SUPRAVEGHETORI AU GASIT SA PAZEASCA ACEI COPII IN TABARA, DOI BARBATI… UNUL VERISOR AL DIRECTOAREI , MDA…

Nimic nu ramane neplatit, nimic ! Si directoarea DGASPC e mama si de fata. Sa NU musamalizeze cazul caci nu se stie pe cine pica pacatul! E vorba de neglijenta in servici ! Pe langa cei doi, instructorul si juristul, mai erau si doua Marii, si Geta si Ana, in total 6 oameni cu 20 de copii si nu au fost capabili sa previna accidentul!

De ce au luat copila de la bunica cei de la DGASPC C-S pe motiv ca are peste 70 de ani. Iata, a fost in grija a doi barbati tineri, halal grija !

Apropo,.Ion Albai avea cu el in tabara si copiii sai sau de data asta nu ? Ca asa obisnuia.

Cati copii erau prezenti intabara si cati invoiti la lucru cu ziua de supraveghetori ? Ei, asta nu se discuta.

Dumnezeu sa o odihneasca pe fetiza decedata !

Interesant de urmarit cum vor decurge asa zisele anchete si cum se asteapta sa treaca timpul, sa treaca valul sa se astearna uitarea ca si in alte cazuri de neglijenta si incompetenta. Tot ce e musamalizat pe constiinta directoarei Ana Vasile ramane. Mai poate cara constiinta ei multe asemenea ?

Nu avem jurnalisti de investigatie in Caras dar exista altii si care nu vor sta cu mainile in san ca prea multe se tot aduna..

Comentariu de la : Alexa , 11.07.2010 22:34

……..

Raspuns | Semnalare

Din nou „Anonim” care le stie pe toate.Numai acuza!Ca nu e cazul si ti-am mai spus, parerea ta nu conteaza!Chiar nu vrei sa intelegi?

Comentariu de la : Anonim , 12.07.2010 00:26

Cine si-a cui parere conteaza decide Dumnezeu la timpul potrivit.

Raspuns | Semnalare

NU conteaza parerile NOASTRE, conteaza insa ca astfel de tragedii se intampla si ca trebuie facut ceva ca sa NU se mai intample, * desteptule *.

Acu dispari si spune ca NU meriti platit, pentru ca NU ai abilitati , iata, nici macar sa faci pe avocatul diavolului ! PUNCT.

Comentariu de la : Anonim , 10.07.2010 14:30

La cireşe

Raspuns | Semnalare

Îmi imaginez acei copii fugind din sala de mese şi pe supraveghetori fugărindu-i ca Mătuşa Mărioara pe Nică..Când a avut timp fetiţa să urce în cireş? Să înţelegem că aşa s-a nimerit ca toţi supraveghetorii să fie obezi de nu au putut să o oprească la timp? Ruşine! Unde erau aşezaţi „supraveghetorii „în sala de mese? Poate ar trebui să aveţi mai multă grijă atunci când declaraţi ceva.

Până una-alta un copil a devenit înger.Dumnezeu să o odihnească!

Comentariu de la : Anonim , 11.07.2010 14:38

urata zi

Raspuns | Semnalare

doamnee

Comentariu de la : flore , 13.07.2010 20:18

stiti totul si de fapt ni stiti nimic

Raspuns | Semnalare

sti multe, ai lucrat in sistem, ai fost marginalizat sau esti un incapabil.Ar fi bine sa fi in locul acelor oameni ca sa sti cu e sa isi dea tot prostul cu parerea.Pacat de fetit[, dar aceste lucruri se pot intampla si copiilor din familie si atunci nimeni nu acuya pe nimeni.

Comentariu de la : Anonim…din obligatie , 09.07.2010 22:39

Raspuns | Semnalare

Decizii haotice ale unora din conducerea institutiei susnumite produc asemenea tragedii…pacat, ca e tanara.

Apropo domni jurnalisti…institutia in culpa are mai multi directori adjuncti (deci nu „directorul adjunct” ci „director adjunct”).

Ca orice om normal trag nadejde la mai bine…dar nu in DGASPC

Comentariu de la : Anonim , 10.07.2010 14:39

La cirese

Raspuns | Semnalare

Îmi imaginez copiii fugind din sala de mese şi pe supraveghetori fugărindu-i ca Mătuşa Mărioara pe Nică.Cum a reuşit fetiţa să urce în cireş ..sau toţi supraveghetorii erau obezi? Mie mi-ar fi ruşine cu astfel de declaraţii. Păcat că a plătit altcineva chiar cu preţul vieţii INCOMPETENŢA!

Comentariu de la : silversound56@yahoo.com , 09.07.2010 18:37

Replica

Raspuns | Semnalare

Mi-ar fi de folos o adresa de mail ca sa vb. Messenger-ul nu-mi e de folos, pentru ca nu folosesc. (poate din lipsa de timp?)

Comentariu de la : silversound56@yahoo.com , 09.07.2010 15:15

A PATRA PUTERE IN STAT

Raspuns | Semnalare

Dincolo de invidii, plati de polite, pareri partinice si interesate, ramane tragedia unei vieti tinere curmata intr-un accident stupid.

E drept ca si analfabetii sau cei care se dau analfabeti ,ca sa-si disimuleze si mai bine anonimatul declarat cu atata „mandrie si responsabilitate”, au dreptul la parerea lor despre ce se intampla in comunitate.

Numai ca ne asteptam de la cea de-a patra putere in stat = PRESA, sa ne informeze rapid, corect, documentat, impartial si sintetic despre ce se intampla cu noi, si langa noi.

Domnule CRISTIAN FRANT care ai semnat articolul, daca te-ai fi documentat ceva mai adanc, ai fi aflat ca in personalul care insotea copii exista o persoana specializata si acreditata in acordarea primului ajutor si ca in localitate exista o echipa de paramedici, prezenti la Garana pentru evenimentul cultural, care a intervenit rapid, adica a facut tot ceea ce putea face intr-o astfel de situatie. Indiferent de circumstante, care – desigur – vor trebui lamurite, o cutie craniana sparta instantaneu ramane ireparabil sparta, pana in momentul cand cercetarea medicala mondiala ne va pune la dispozitie un lipici miraculos, cu „binecuvantarea” guvernului, primului ministru, Bancii Mondiale, Fondului Monetar International si cine crezi dumneata ca trbuie pomenit aici!

Ramane si pentru mine o intrebare: vrem sa manipulam sau ne „reuseste” din neprofesionalism?

Comentariu de la : Anonim , 10.07.2010 02:44

Javra

Raspuns | Semnalare

persoana specializata si acreditata in acordarea primului ajutor…. te referi la Tulbure care face munca de îngrijitor , Dorino ???

Pe Ion l-aţi internat în spital…. hmmm… sună a muşamalizare, nu-i aşa ?

AVEŢI PE CONŞTIINŢĂ MOARTEA FETII ! Şi de ar fi doar asta, şi se tot adună….

Hai să-ţi spun o noutate, se va face o anchetă de către oameni din alt judeţ! N-ai ştiut ? Bun, acu ştii.

Nu puteţi ascunde ororile la nesfârşit!

Comentariu de la : Anonim , 09.07.2010 19:02

De ce lovesti in presa, bai pufarina ??

Raspuns | Semnalare

Se ştie clar ca presa caraseana e amutita la comanda ! NU loviti in singurii jurnalisti pe care-i mai avem !

NU vb despre ce NU cunosti ! Se ştie mai mult decat crezi tu si cei ce te pun sa aperi niste inconstienti!

Cristian Frant e OM, e jurnalist, tu insa esti un nemernic, pentru ca e vorba de o viata, de un suflet nevinovat si tu, un netrebnic aperi vinovatii ! RUSINE!

BRAVO C Frant, esti unul din putinii oameni care nu ascund adevaruri ! Nu lua in seama cretinii fara de frica de Dumnezeu !

Comentariu de la : cf , 09.07.2010 17:24

Fata nu a fost resuscitata pana la venirea ambulantei

Raspuns | Semnalare

De ce s/a sunat in stanga si in deapta pentru a se face un BLS, la jandarmii montani, daca era medic sau cadru medical acolo. M/am foarte interesat prietene, nu am spatiu suficient sa scriu foiletoane si tot ce stiu…

Comentariu de la : Anonim , 09.07.2010 11:16

Cazul NU va fi muşamalizat pentru ca NU vom lasa aceasta !

Raspuns | Semnalare

Vom urmarii acest caz….

Comentariu de la : grigoruta80@yahoo.com , 09.07.2010 10:09

sper sa isi revina

Raspuns | Semnalare

cred ca ar trebui mai atent supravegheati , si in fieca tabara sa mearga cel putin un cadru medical ; am stat in centru 24 de ani , lucrez in centru ca educator de 6 ani , dar sunt ingrozit de ce vad acum ca se intampla in centre. Se pleaca in tabere cu 3 educatori la 40 copii la mare sau la munte, nu se iau masuri concrete pentru indisciplina , iar daca ii mai dai parinteste cate una esti tarat in comisii de disciplina . sper sa isi revina si sa fii invatat ceva din toata patania .. Principalii vinovati nu sunt educatorii sau personalul ..ci intreg sistemul care le de numai drepturi si foarte putine indatoriri

Comentariu de la : Anonim , 10.07.2010 02:49

Dar Ana Vasile cand isi revine si cand va realiza ca nu e doar de pomana ci in plus in batatura ?

Raspuns | Semnalare

NU isi va mai reveni. Dumnezeu s-o odihneasca !

Acu grija conducerii e musamalizarea si protejarea neamului, nu sufletul plecat dincolo – al fetizei.

Oare cei ce au FETE constientizeaza ca toate minciunile, pica pe fetele, nepoatele lor c-asa e cu pacatele celor mari!

Comentariu de la : Anonim , 09.07.2010 08:04

problema

Raspuns | Semnalare

intrebarea nu este cum ci cine le-a dat voie sa organizeze tabara

Comentariu de la : Anonim , 09.07.2010 11:45

na asile trimite ameni si copii i tabere fara cadru medical. Punct.

Raspuns | Semnalare

Insotirea copiilor in tabere este OBLIGATORIE cu asigurarea prezentei unui cadru medical !!!!

Ana Vasie face ce stie ea mai bine,aica econme cand e vb de copii si personal, nu si cand e vb de aacrile sale sau sponsoriyarea PD-L.

Cazul acesta TREBUIE MDIATIZAT mai mult si urmarit indeaproape ca sa nu se musamalizezea altele ….

Albai Ion si Mureşan Vali, unde erau cand s-a produs accidentul ???

Vinovati nu sunt decat cei care trimit FARA cdare medcale copii in tabere si personal insufcient, adca sefii care niciodata nu raspnd!

Comentariu de la : Alexa , 09.07.2010 13:11

…..

Raspuns | Semnalare

Domnule „Anonim”…Vezi ca in clasa intai se invata alfabetul…

Comentariu de la : Anonim , 09.07.2010 13:02

……………..

Raspuns | Semnalare

Tu nu ai invatat sa scri idiotule ?

Comentariu de la : Anonim , 09.07.2010 13:19

Tastatura e un harb dar tu….

Raspuns | Semnalare

Dupa reactia pe care o ai esti deranjat de cele scrise!

Stai bland, cazul E DEJA INTENS MEDIATIZAT !

Comentariu de la : Alexa , 09.07.2010 13:29

…..

Raspuns | Semnalare

Daca tot esti la curent cu atatea lucruri de ce te semnezi cu Anonim?Nu esti in stare sa iti scri numele?

Comentariu de la : Anonim , 09.07.2010 14:47

SCRIE TU LA COMANDA CUI PRESTEZI AICI PE FORUM! PUTIN VA PASA DE SUFLETELE NEVINOVATE, NU SUNTETI OAMENI CI SLUJBASI AI….

Raspuns | Semnalare

NUMELE COMENTATORILOR CONTEAZA SAU COPILA DEJA IN MOARTE CLINICA ???

TE DOARE CA SE STIU MAI MULTE DECAT VA INCHIPUIATI ??

Comentariu de la : Alexa , 09.07.2010 17:22

……

Raspuns | Semnalare

Nu stii absolut nimic!.Chiar nu ne intereseaza parerea ta!!!!.Nu contezi!!!!

Comentariu de la : Anonim , 09.07.2010 18:47

corect. NU eu contez ci viata acelei fete si gasirea vinovatilor !!!

Raspuns | Semnalare

NU conteaza parerile NOASTRE, conteaza insa ca astfel de tragedii se intampla si ca trebuie facut ceva ca sa NU se mai intample, * desteptule *.

Acu dispari si spune ca NU meriti platit, pentru ca NU ai abilitati , iata, nici macar sa faci pe avocatul diavolului ! PUNCT.

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la * DE CE … ???… *

  1. pastel zice:

    Domnule Prim-ministru, BOC al IV-lea, „De ce ?”
    – mor nevinovati;
    – nimic din cele semnalate nu sint analizate, sau macar contrazise argumentat;
    – nu sint demisi cei care sint vinovati;
    – si pina cind mai vrei sa stai in frunta guvernului care aduce numai nefericire in casele oamenilor;
    – minciuna este parte din fiinta omului boc, fara sa trezeasca remuscari, rusine sau teama de Dumnezeu;
    – si pina cind vei mai „ingenuchia” in fata lui basescu;

    @ Sibilla ,
    Dumnezeu să-i hodinească sufletul Denisei !

    Tu cunosti cel mai bine starile sufletesti ale celor oropsiti. Curaj! Sa-i bata Dumnezeu pe acesti oameni pusi in slujba lui SATAN!

    Apreciază

  2. octavpelin zice:

    Sibilla si este numai inceputul…:( 😦 😦

    Apreciază

  3. Cristian Ion zice:

    Sensibil, ca de obicei.
    Fara sa vreau m-am gandit la Einstein care spunea:
    „Vreau sa stiu gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii” si „Sunt convins ca Dumnezeu nu joaca zaruri” si „Dumnezeu este subtil dar nu este malitios”
    Merci pentru Paunescu si Paler.
    O zi minunata iti doresc prietena draga

    Apreciază

  4. Pingback: A mai cazut o stea: fata cu parul de foc, Madalina Manole « Societate

  5. Pingback: Asigurarea locuintei obligatorie « Societate

  6. Pingback: Dumnezeu are braţe mai lungi decât justiţia. « Sfinxul

  7. Pingback: Rămâne cum am stabilit : JOS Băsescu ! JOS MAIFIA PDL ! Jos Frunzăverde&co!! AMIN! « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.