Scrisoare deschisă, urechilor ce se impune să audă…

sursa imaginii : aici

Scrisoare deschisă, urechilor ce se impune să audă…

( apel la … normalitate. pentru cine are urechi să audă, pentru cine nu… nu. )

Motto:

* Adevărul este greşeala îndelung corectată. * – Hegel

…….

„Eu vreau un muzeu lângă mine“ spune Constantin Gruescu, renumitul mineralog.

Jurnal de Caraş-Severin a scris despre demersurile făcute de Primăria Bocşa pentru a înfiinţa acolo un muzeu al mineralogiei.

Primarul Mirel Pascu şi-a asumat responsabilitatea achiziţionării şi modernizării la standarde europene a unei case care să găzduiască mineralele, dl Gruescu ar fi angajat, i s-ar pune o maşină la dispoziţie şi ar avea o serie de facilităţi. Întrebat luni când vom putea vizita muzeul din Bocşa, dl Gruescu ne-a spus: „Ştiţi, eu mereu mi-am dorit un muzeu aici, lângă mine, în defileul Dognecei. Am cumpărat şi un teren în acest scop. Şi la Bocşa e bine, pentru că e aproape, dar nu îmi doresc o casă veche pentru mineralele mele. Eu vreau un sediu modern. Nu refuz categoric un muzeu la Bocşa, dar acum sunt în tratative cu Universitatea «Eftimie Murgu».

Ei dezvoltă aici un proiect şi poate sunt interesaţi şi de muzeu. Mai discut cu dna rector Frunzăverde şi să vedem ce o ieşi. Mi-e ciudă că toată lumea s-a lăudat cu mineralele mele, dar eu mereu am fost marginalizat în munca mea“.

Nina Curiţa

suesa : caon online

sursa imaginii : aici

Ce nu ştie, ce NU i s-a comunicat d-lui Constantin Gruescu , evident, domnia sa neavând nicio vină… :

Întrebări şi interpelări adresate Guvernului în legislatura 2008-prezent adresate de către deputatul social-democrat ION MOCIOALCĂ:

Întrebarea nr.4922A/24-11-2010 Muzeul de mineralogie estetică a fierului – înfiinţarea unei case europene a tezaurului mineralogic.

Conţinutul : aici

Acelaşi deputat  Ion Mocioalcă, a depus câteva Amendamente asupra proiectului  Legii bugetului de stat pe anul 2011. Printre aceste Amendamente se regăseşte şi :

– solicitarea alocării unei sume necesară pentru  înfiinţarea unei Case Europene a tezaurului mineralogic, utilare , în comuna Dognecea, localitatea Ocna de Fier şi înfiinţarea unui muzeu de mineralogie estetică a fierului, în localitatea Ocna de Fier,  judeţul Caraş-Severin.

Amendamentul a fost RESPINS. ca multe altele depuse ( linia ferată de patrimoniu naţional Oraviţa-Anina, alimentare cu apă, canalizare, modernizare, a unor sate şi comune din judeţul Caraş-Severin, renovare, reabilitarea unor obiective, instituţii din judeţ, etc ). Printre  * bineintenţionaţii * care au respins , ridicând ambele  mâini,  aceste amendamente este  ( previzibil , în opinia mea ) deputatul PDL Valentin Rusu, finul * ayatollahului Sorin Frunzăverde. Acest Valentin Rusu e de pomană şi în plus în peisaj, e împotriva celor pe care-i * reprezintă * – cărăşenii, e  unul din groparii din Lista Ruşinii Naţionale, e… finu naşului frunzesky şi ATÂT.

Este clar că guvernul Basescu-Udrea-Boc NU guverneză pentru România şi pentru români, ci doar pentru cei care au ales culoarea portocalie. Toţi românii au nevoie de apă şi canalizare, de încălzire, de şcoli, de spitale, toţi!
Sunt voci din PD-L care mimează jucând un teatru ieftin, cum că nu s-ar alinia politicii de genocid social promovată de guvernul dezastru Băsescu-Udrea-Boc. Teatru ieftin pentru că aceşti portocalii n-au votat niciodată vreo Moţiune depusă de Opoziţie în interesul poporului, nu au avut curaj să-l înfrunte pe Băsescu alocând de pildă bani în proporţii egale primăriilor din teritoriu ci au îndeplinit ordinele de la centru, din spirit de turmă, probabil.. Mint cu neruşinare că le-ar păsa de soarta judeţelor pe care le păstoresc, că sunt cei mai buni, capabili… pentru cine, pentru ei şi gaşca lor ?
Teatru  ieftin al celor din PD-L ŞI pentru că, de pildă, deputaţii Opoziţiei au depus şi înaintat interpelări şi întrebări în Parlamentul României, au depus amendamente asupra proiectului  Legii bugetului de stat pe anul 2011 cu privire la : soarta liniei ferate de patrimoniu naţional Oraviţa-Anina, reabilitarea, renovarea şi includerea în circuitul turistic al Mănăstirii Sf Sava din Baziaş, alimentarea cu apă canalizare a satelor cărăşene,  înfiinţarea unei Case Europene a tezaurului mineralogic, utilare , în comuna Dognecea, localitatea Ocna de Fier şi înfiinţarea unui muzeu de mineralogie estetică a fierului, în localitatea Ocna de Fier,  judeţul Caraş-Severin. amenajarea şi modernizarea unor obiective, comune cărăşene. Informăm spre ştiinţa cărăşenilor că toţi parlamentarii cărăşeni ai puterii au votat Împotriva, deci nu soarta judeţului îi interesează pe aceştia ! Cei care au votat împotrivă sunt cei care vă mint că se opun premierului-preşedinte jucător Băsescu. Se opun cântându-i în strună, se opun trăind bine, Ei de ei, între ei şi numai ei !
Ca să cunoaşteţi pe cine să NU mai votaţi, ca să ştiţi cine sunt mieluşeii care cerşesc voturi pentru ca odată instalaţi pe scaune, să vă uite, ba să vă şi pedepsească pentru că… aţi avut încredere în vorbele lor în vânt….

De ani de zile,  Frunzăverde  afirmă * interesul * pentru şi … pentru… Promisiuni deşarte, niciodată onorate ! Nu se poate afirma că  ayatollahul n-ar cunoaşte priorităţi, resursele judeţului dimpotrivă…

S-au tot semnalat, în blogosferă, pe forumuri, în presa locală şi centrală diverse aspecte şi mai diverse propuneri, iniţiativa venind de la bloggeri, jurnalişti, nicidecum de la împărăţia Twin Peaks-ului cărăşean. Ba mai mult, unul ca Valentin Rusu care nu-i iese din cuvânt naşului, şăf peste giudeţul cu pricin(a)i, votează întotdeauna ÎMPOTRIVA unor iniţiative care vizează folosul comunităţilor, beneficiile judeţului, vai mămicuţa lui  sub bocanci portocalii , că-i deajuns să recunoşti ce-a fost odată Caraş-Severinul şi ce-a ajuns : fruntaş în topul codaşelor!

Din nou, despre risipa de valori – Twin Peakse-ul cărăşean..

Posted on 15 aprilie 2010 by Sibilla | Editare

Semnalare Sibilla pe blogul d-lui Preşedinte Ion Iliescu : AICI!

Cei care ne-mbucură sufletele!

Posted on 12 octombrie 2010 by Sibilla | Editare

Flori de mină – Banatul Montan

vineri, 5 noiembrie 2010

Semnale au tot fost postate şi pe caon online ( Jurnal de Caraş , etc, etc… Fără ecou!

Refresh :

* Constantin Gruescu este membru al Societăţii Române de Ştiinţe Naturale, membru al Asociaţiei Internaţionale de Mineralogie din Basel (Elveţia), iar în timpul mandatului fostului preşedinte Ion Iliescu a fost decorat cu Crucea Naţională „Serviciul Credincios“- Clasa a III-a.

Ce-şi mai doreşte omul Constantin Gruescu după o viaţă de periplu prin lume şi după nenumărate titluri şi distincţii care i s-au conferit în toţi aceşti an? „Înfiinţarea unei case europene pentru acest tezaur“, adică, un muzeu cu dimensiuni mai mari decât cel pe care îl are acum amenajat în propria-i casă, dorinţă pe care mineralogul speră că o va putea materializa până nu va închide ochii. *

Roxana Nafiru

sursa : aici

Ca să NU dea dovadă de ipocrizie, cei care  NU au avut urechi până acum, cei care NU i-au fost alături lui nea Costică  Gruescu la împlinirea vârstei de 86 de ani, cei care NU au făcut nimic… e cazul ca ACUM să-şi recunoască public dezinteresul, vorbele-n vânt, neimplicarea şi… să repare….  Constantin Gruescu, judeţul Caraş-Severin merită şi au nevoie de  acest Muzeu!

Încetaţi să mai amăgiţi şi dezamăgiţi acest OM deosebit ( Constantin Gruescu ), onoraţi-vă promisiunile, faceţi ceva ŞI pentru judeţ căci pentru voi , în folos personal aţi tooot făcut şi continuaţi…. NIMIC nu luaţi după voi în pământ, rămân însă după voi * faptele *… vorbele, alea în vânt….

Ce-aţi păzit până acum ??? În afară de bunăstarea personală şi prostirea cărăşenilor cu * iniţiative * cu iz pedelacheu ?? * Activitatea *  fenomenului numit primăriţă din zona în cauză ( relatată de-a lungul vremii de presă ) e * nivelul * cu care vă făliţi… pfff…

Hai, d-na rector Doina Frunzăverde, la treabă !

Se poate !! Să vedem cât de mult doriţi,… urmărim cu interes mobilizarea şi implicarea în acest Proiect – visul mineralogului Gruescu devenit REALITATE, finalitatea …

NU pentru că spun eu ori alţii, ci pentru că aşa se cuvine, pentru că aceasta ar fi normalitate, pentru că * laudă-mă gură * e degeaba şi pustiu de nu sunt puse în practică , PUNCT.

Sibilla

P.S. deputatului Ion Mocioalcă îi sugerez , solicit să convoace periodic conferinţe de presă într-u informarea cărăşenilor cu privire la activitatea desfăşurată, iniţiativele demarate – chiar dacă vor fi mereu voci care vor * scuipa *, IMPORTANT rămâne ca locuitorii judeţului Caraş-Severin să fie INFORMAŢI, să ştie cine şi cum îi reprezintă în Parlamentul României, cine e cu ei şi cine împotriva comunităţii, destinului judeţului ! Se opune cineva activităţii comunicatorilor Biroului de presă al PSD Caraş-Severin ???!!

Repet şi subliniez, da, public : cărăşenii vor vota cu cei care ştiu şi despre care ştiu că lucrează pentru ei şi-n beneficiul judeţului.  E păcat să nu o facă la o adică, din  lipsă de informaţii! Repet again and again : cine şi de ce s-ar opune oportunităţii informării LA TIMP ??

Are PSD Caraş-Severin un purtător de cuvânt ? Are ? Corectez – ARE ? Dacă da, CÂŢI ? Sunt situaţii în care există personaje care se substituie comunicatorilor în detrimentul activităţilor de care ar cam trebui să se ocupe … aci e * scurtcircuitul * şi NU e bine.

Nu e bine pentru că există o echipă care CHIAR ÎŞI VEDE DE TREABĂ ! Atât că toată suflarea se impune să urmeze aceiaşi direcţie… Ba mai mult : fiecare să-şi vadă de atribuţiile ce-i revin şi NU fiecare de ale altuia după cum i se căşună, altfel, vorbim vorbe şi  ne-nvârtim de-a-mboulea într-un cerc vicios… În Interesul cui , oare ?

Comunicarea, transmiterea informaţiilor, organizarea conferinţelor de presă, etc sunt atribuţiile care-i revin purtătorului de cuvânt NU oricui are chef să se bage-n seamă pentru a-şi gâdila orgoliul. Disciplina comunicaţională…

Da, un Apel la… normalitate ! Pentru  cine are urechi să audă şi tăria să recunoască, pentru cine nu… nu.

Iată, nea Costică Gruescu n-a ştiut,  ACUM va ştii că deputatul ION MOCIOALCĂ şi primarul MIREL PASCU se implică! La fel, acum sunt informaţi şi cărăşenii… ca să nu mai fie minţiţi de * binevoitori *, de cei care votează împotrivă, de pedelacheii care NU şi-au onorat promisiunile.

No ofense !

But :  îmi doresc din tot sufletul  SĂ NU MAI AM DREPTATE !  Aceasta şi pentru că nu noi stăpânim adevărul, care adevăr e stăpânul nostru…  cum corect şi limpede grăit-a Eminescu…

* Adevăr. Durere şi leac deopotrivă. *

 

* Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulţi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alţii fug ca să nu fie arşi. * ( Goethe )

Cum dumneamea numai de laşitate NU poate fi suspectată, suport consecinţele * vinovăţiei * de-a spune lucrurilor pe nume, punct. ŞI promit să vă ţin la curent cu * recompensele * primite pentru curaj … O  floare de stâncă şi eu, acolo… nu o floare de mină, dar o VOCE, da.

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Scrisoare deschisă, urechilor ce se impune să audă…

  1. Pingback: La ce ne aşteptăm « Popateapa's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.