Aterizare la punct fix! Campionul Alex Nicolau, fiul * Moşului * Ramiro Nicolau. Respect !

Aterizare la punct fix! Campionul Alex Nicolau, fiul * Moşului * Ramiro Nicolau. Respect !

Adrenalină, pasiune, dăruire, precizie, atenţie, har, curaj, libertate, contopire cu văzduhul… : paraşutistul!

Despre paraşutiştii noştri am mai scris … paraşutismul sportiv şi cel militar :

Cer Senin, Paraşutiştilor !

*…  şi brazii se frâng uneori … Si noi speram ca cei care vor urma sa duca mai departe ceea ce noi am facut si sa nu se vorbeasca despre parasutismul militar doar la trecut *

Azi, rânduri de suflet despre doi campioni, tată şi fiu: Ramiro şi Alex Nicolau ! Pentru că ne mândrim cu ei, noi, cei care îi  admirăm şi preţuim !

Şi… pentru ca autorităţile abilitate, cei ce deţin punga cu bani, să NU îi uite… între 7500 euro şi 10 000 de euro, sunt necesari a fi alocaţi unui campion ca să participe la concursuri, competiţii internaţionale ( echipament, paraşuta, costum, întreţinerea echipamentului ). NU e o sumă mare, deloc, cu rezultatele sportivilor şi militarilor noştri se fălesc cu neruşinare mai apoi  * onor * autorităţile statului, habar neavând cum se descurcă, ce sacrificii fac!

Sportivii sunt ajutaţi cu banii necesari participării la competiţii europene şi mondiale, de părinţi. Şi sportivii şi militarii, investesc. Echipamentul folosit este proprietate personala (  parasute, altimetre, aparate de siguranta, casca, combinizon ). Guvernanţii de doi bani, miniştrii de paie, NU au grija dotărilor, nici atât a riscurilor la care se expun zburătorii : paraşutiştii noştri şi NU e normal şi NU e corect !

Pe timp de pace, pe timp de război, ei, paraşutiştii sportivi şi militari, sunt cei agăţaţi, tresărind, între Cer şi Pământ … să NU uităm : pentru noi toţi !

Aşadar, i-am promis Iuliei, o cititoare a Sfinxului, c-am să mai scriu… Iulia mi-a povestit despre campionul Alexandru Nicolau:

Iulia, on 17 septembrie 2010 at 12:52 said: Editează comentariu

Va multumesc tuturor celor care ati scris pentru cuvintele frumoase. Sunt sotia unui om care iubeste parasutismul si il practica de vreo 20 de ani, am o multime de prieteni tare dragi sufletului meu parasutisti civili si militari, sunt matusa unui pusti care s-a apucat de parasutism, sunt mama a doi copii care viseaza sa practice acest sport, iar de cand am sarit in tandem baietii imi spun ca discutam “ca intre noi, parasutistii…”
Sunt intr-adevar oameni extraordinari, care sunt dispusi sa faca sacrificii incredibile pentru un salt…
Din pacate a fost un an negru pentru ei, poate cel mai negru, dar ei continua sa iubeasca acest sport si stiu ca si cei care nu mai sunt printre noi asta si-ar fi dorit: sa zboare in continuare cei ramasi.
Din pacate, dupa 6 iulie n-am auzit nici macar niste condoleante oficiale sau un ordin de zi pentru cei care au pierit la Tuzla si doar erau militari in misiune! Dumnezeule, in ce tara traim?! In ultimul sat uitat de timp in tara asta orice taran isi scoate caciula cand este vorba despre un om mort si spune :”Dumnezeu sa-l ierte!’, dar oficialii nostri au uitat sa faca asta. Vor veni insa sarbatorile si ii vom vedea din nou in biserici… Va puteti imagina ipocrizie mai mare?
Imi cer scuze, dar am mare revolta in suflet…
Inca odata va multumesc tuturor celor care ii respectati!

Alex Nicolau : pasiune şi adrenalină

Iulia, on 17 septembrie 2010 at 12:57 said: Editează comentariu

Am uitat sa va mai spun ceva, desi probabil multi stiti deja…
Avem campion mondial de aterizare la punct fix, la juniori. Titlul a fost castigat la inceputul lunii, in Muntenegru de Alexandru Nicolau (noi ii spunem Andi). Are 20 de ani, impliniti in august si este fiul celui, cred eu, mai respectat om din parasutism Ramiro (Mosu), la randul lui fost multiplu campion de parasutism.
Am vazut o singura stire despre asta, de vreo doua randuri… cei care au considerat-o “neinteresanta” au macar idee cam cata munca este in spatele unui asemenea rezultat?

Alexandru Nicolau – sportiv al Aeroclubului României a obţinut medalia de aur şi titlul de campion mondial la Campionatul Mondial de Paraşutism – precizia aterizării – juniori. Evenimentul a avut loc în perioada 28 August 2010 – 04 Septembrie 2010 la Niksic, în Muntenegru.

sursa : aici

Alexandru Nicolau mai este şi deţinătorul unei medalii de bronz, la aceeaşi disciplină, câştigată la Campionatul European care a avut loc în anul 2006.

Aeroclubul României, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastucturii, are 17 aerodroame teritoriale în întreaga ţară, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie de pregătire autorizată pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice şi are atribuţiuni în domeniul certificării / autorizării anumitor categorii de tehnică aeronautică.

– campionii –

Ce am aflat eu, despre campion:

– primul salt cu paraşuta la nici 10 ani…

Moşu, Ramiro-tatăl l-a ghicit pe viitorul campion

– la 17 ani, primul concurs, prima medalie, Campionatul European ( prima medalie internationala pentru tara noastra dupa o pauza de 13 ani. In 1994, tot la Campionatul European )

Ramiro Nicolau, o legendă vie a paraşutismului românesc şi Alexandru Nicolau, fiul, campion mondial la paraşutism, ambii au cont de facebook, imagini şi informaţii utile, deci… vizitaţi!

Mai multe imagini pe contul de facebook  : Alex Nicolau şi cel al tatălui său, Ramiro Nicolau !

Fie, încă una… :

Alex Nicolau : şi la schi tresare spre… văzduh, ca orice paraşutist campion !

RESPECT Alexandru şi Ramiro NICOLAU !!

Aerodromuri în România

Cei care-şi doresc să urmeze cursuri de pilotaj sau paraşutism se pot adresa Aeroclubului României, o instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infra­struc­turii.

Unde?
Aeroclubul României are 16 baze sau puncte de lucru în ţară la Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Craiova, Braşov, Sibiu, Deva, Cluj, Târgu Mureş, Arad, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Iaşi, Suceava şi Caransebeş.
Aeroclubul României
http://www.aeroclubulromaniei.ro
Str. Lascăr Catargiu nr. 54, sec. 1, 
Bucureşti, tel. 021.312.36.19.

Cine?
Oricine poate lua lecţii de zbor. Vârsta minimă este de 16 ani.

Cât?
Când vine vorba de preţ se fac o serie de diferenţieri pe criteriul de vârstă. Astfel, tinerii cu vârsta între 16 şi 22 pot beneficia gratuit de cursuri (citiţi mai jos detaliile legate de condiţiile de acceptare la cursuri). Ceilalţi doritori trebuie să plătească sume cuprinse între 700 şi 4.700 de euro, în funcţie de tipurile de licenţă pe care le obţin în urma cursurilor (vedeţi preţurile de la sfârşit).

Gratuit pentru tineri
Aeroclubul României este printre pu­ţi­nele instituţii aviatice din lume care oferă tinerilor cu vârstele cuprinse între 16 şi 22 ani posibilitatea de a lua lecţii de zbor gratuit.

Licenţă de paraşutist – 700 €;

Mai multe informaţii : aici

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Aterizare la punct fix! Campionul Alex Nicolau, fiul * Moşului * Ramiro Nicolau. Respect !

  1. Pingback: Aterizare la punct fix! Campionul Alex Nicolau, fiul * Moşului * Ramiro Nicolau. Respect ! - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.