2 octombrie – pomenirea Sfântului sfinţitului Mucenic Ciprian vrăjitorul şi a sfintei Iustina fecioara.

sursa imaginii : aici

2 octombrie – pomenirea Sfântului sfinţitului Mucenic Ciprian vrăjitorul şi a sfintei Iustina fecioara.

Sfantul Ciprian este unul din sfintii s-au bucurat de o faima deosebita in Biserica crestina primara. Sfantului Ciprian, i-au fost inchinate in Cartagina, capitala Africii de Nord, trei biserici, dintre care una chiar pe locul martiriului sau. Sfantul Ciprian a fost decapitat in ziua de 14 septembrie 258.A fost citat in lucrarile Sinodului al III-lea de la Efes ca temei pentru condamnarea ereticului Nestorie.

Rugaciunea Sf. Ciprian de dezlegare a vrajilor

„Stapane, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule si Chivernisitorule a toate, Sfant si slavit esti;

Imparatul imparatilor si Domn a domnilor, slava Tie. Tu, Cel ce locuiesti in Lumina cea nepatrunsa si neapropiata, pentru rugaciunea mea, a smeritului si nevrednicului robului Tau, departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai;

revarsa ploaie la buna vreme peste tot pamantul si fa-l sa-si dea roadele lui; copacii si viile sa-si dea deplin rodul lor;

femeile sa fie dezlegate si izbavite de nerodirea pantecului;

acestea si toata limea mai intai fiinde dezlegate, dezleaga si toata zidirea Ta de toate legaturile diavolesti. Si dezleaga pe robul tau (numele) impreuna cu toate ale casei lui de toate legaturile satanei, ale vrajilor, ale farmecelor ai ale puterilor potrivnice.

Impiedica Tu, Doamne, Dumnezeul parintilor nostri, toata lucrarea satanei, Tu, Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile satanicesti si de toate legaturile lor, si distruge toata lucrarea vicleana prin pomenirea Preasfantului Tau nume.

Asa, Doamne, Stapanitorule a toate, auzi-ma pe mine, nevrednicul slujitorul Tau, si dezleaga pe robul Tau (numele) de toate legaturile satanei si daca este legat in cer, sau pe pamant, sau cu piele de animale necuvantatoare, sau cu fier, sau cu piatra, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sange de om, sau cu al pasarilor, sau cu al pestilor, sau prin necuratie, sau in alt chip s-au abătut asupra lui, sau daca in alta parte au venit, din mare, din fantani, din morminte, sau din orice loc, sau daca a venit prin unghii de om, de animal, sau ghiare de pasare, sau prin serpi vii sau morti, sau prin pamantul mortilor, sau daca a venit prin strapungere de ace, dezleaga-le pentru totdeuna, in ceasul asta, Doamne, cu puterea Ta cea mare.

Tu, Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunosti si stii toate, dezleaga sfarama si distruge acum lucrarile magiei, iar pe robul Tau (numele) pazeste-l cu toti ai casei lui de toate uneltirile diavolesti.

Zdrobeste cu insemnarea cinstitei si de viata-facatoriei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustieste, distruge si departeaza pentru totdeauna toate lucrarile magiei, vrajitoriei si fermecatoriei de la robul Tau (numele).

Asa, Doamne auzi-ma pe mine, pacatosul slujitorul Tau, si pe robul Tau, toti ai casei lui, dezleaga-i de demonul de amiaza, de toata boala si de tot blestemul, de toata mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lacomia, neputinta, prostia, neintelepciunea, mandria, cruzimea, nedreptatea, trufia, si de toate ratacirile si greselile, stiute si nestiute, pentru sfant Numele Tau, ca binecuvantat esti in veci. Amin. „


Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la 2 octombrie – pomenirea Sfântului sfinţitului Mucenic Ciprian vrăjitorul şi a sfintei Iustina fecioara.

 1. Lucram la o enciclopedie a duhovnicilor din romania.
  lasa-ti -ne un link in dreptul carui duhovnic aveti informatii la:
  http://duhovnicii.blogspot.com/
  Va multumim!
  Doamne ajuta!
  Romania uniti-va!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.