No signal.

No signal.

sursa: aici

* Ziua Internaţională a Alfabetizării, celebrată în fiecare an la data de 8 septembrie, încearcă şi în 2010 să le amintească oamenilor şi guvernelor din întreaga lume importanţa abilităţii de a citi şi de a scrie. *
* România se află pe locul 56 în lume, cu o rată a alfabetizării de 97,6% (aproximativ 520.000 de români sunt analfabeţi). Dintre ţările membre ale Uniunii Europene, doar Grecia (cu o rată de 97,1%) şi Portugalia (94,9%) se află în urma României. *

* Pentru a lupta împotriva acestui fenomen şi a aminti importanţa unei minime educaţii, în anul 1965 UNESCO a înfiinţat Ziua Internaţională a Alfabetizării, sărbătorită anul pe 8 septembrie.

Deoarece, la nivel mondial, peste jumătate din cei 67 de milioane de copii care nu merg la şcoală sunt fete, iar 530 de milioane de femei adulte sunt analfabete, tema alească pentru acest an este „Alfabetizare şi întărirea femeilor”.

„Investiţia în alfabetizarea femeilor aduce mari bebeficii: îmbunătăţeşte traiul de zi cu zi, duce la o sănătate mai bună a mamelor şi a copiilor şi favorizează accesul fetelor la educaţie. Această zi internaţională doreşte să mobilizeze atenţia tuturor vizavi de nevoia urgentă de a creşte rata de alfabetizare”, a arătat Irina Bokova, directorul general al UNESCO, în mesajul său pentru Ziua Internaţională a Alfabetizării 2010.

Crezul UNESCO este că alfabetizarea stă la baza oricărei educaţii şi că este esenţială pentru a eradica sărăcia, pentru a reduce mortalitatea infantilă, a încetini creşterea populaţiei, a obţine egalitatea între sexe şi a crea societăţi democrate. *

sursa: aici

sursa: aici

Ce spune Guvernul dezastru al României când vine vorba de alfabetizare ? Păi… hăhăie… Ce altceva…

Aşa zisul preşedinte, cetăţeanul Băsescu ce NU este preşedintele nostru ci al Famigliei PDL, tătucul mafioţilor şi padre de  două bucăţele odrasle cam… agramate, nema problema.*  Grija * lui şi soarta viitorului ţărişoarei… Familionul Băsescu * ie bune * numai la-mpărţit palme, pumni şi epitete. Famiglia PDL a  tătucului Băsescu, e turată numai pe-mpărţit banii :  publici, de la FMI, obţinut din oareşce comisioane, de unde-o fi, numai să curgă… în conturile mnealor, cum altfel.

Va să zică, recapitulare, aista ca să-i alfabetizăm pe tonţii care l-au votat pe-acest netot : ziariştii * ie ticăloşi *, pensionarii * ie fraieri *, * bugetarii ie puturoşi *, * copiii ie neascultători * ( d-aia merită câte una peste bot, cică… ), * poiliticienii ie cei mai mari ticăloşi *, mogulii * ie muma ticăloşilor *…. numai el, Trăian de Anvers securistus, afirmativ şi declarativ zice una de-şi zice Nutzi, c-ar fi cităv la mansardă. Când nu e trosnit. Dar cum Zăusul  e băut mai tot timpul, au nu se cheamă că NU e cităv ? Aaaaaaaa…. ?? Mic de mână, mare de tipar, cum o dăm, un necităv avem, punct.

Şi de la capăt : * m * …. tiiiii, al bubii abecedar! * mmmmm *, adicătelea cum  gângureşte el marinaro când flutură duduia decolteu-i pe sub năsucu-i cu nările tăt salivându-i nesătule…. că maare-i Grădina Ta, Doamne, cum  să nu ne mirăm de nu se mai potoleşte pohta sufletului său de Zăus apus de-atâta * mmm… *…

Râsu-plânsu… râsul lor, pe seama noastră… :

Suntem un popor leneş, beţiv, ticălos şi nu ne merităm minunaţii conducători!

Şi mai suntem şi analfabeţi, căci de-am fi  ştiut să scriem, să citim, să gândim… am fi rostit din toţi rărunchii demult : MARŞ, SECURISTULE! Măcar pentru copilaşii noştri s-o facem, că noi… o tooot lungim şi zăpăcim şi răsucim pe toate părţile şi boul râde, de noi, de toţi…

sursa : aici

Alfabetizarea femeii…  pâi,  Băse  e busy cu FMI că-l presează muherile dă la Curte, vor gologani,mulţi ,mulţi, mulţi… odrasla-i no-name, scuzaţi * eba * a rămas lovită-n haripă de când gângurea extaziată * îmi place cum vorbeşte d-l Boc .. *… No signal.

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la No signal.

  1. Pingback: Venitul minim garantat trebuie diminuat ori scos afirma Basescu « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Las sau demn? Normalitate sau diversiune? « Societate

  3. zerocratu' zice:

    A B C D Base SUGE. pueril dar adevarat.

    Apreciază

  4. Cristian Ion zice:

    Si totusi faptul ca avem acest procent nu li se datoreaza celor care ne-au condus si ne conduc in ultimii 20 de ani…
    O seara minunata iti doresc

    Apreciază

  5. leo zice:

    Să nu rămân prea mult dator, până o trece în cea grădiniţă, că Manuela mai şi doarme, nu ca acilea unde e la liber, un răspuns grabnic la o întrebare pusă pe blogul ANeului:
    Nea Velisare,
    te ştiam priceput tare la cetit printre rânduri… dreptu-i, de data asta erau mai mult printre, decât rânduri…
    întrebai tălică oareşce niscai fire în amonte, retoriceşte desigur, despre motivele pentru care – fix pe blogul de are cititori mai intelighenţi decât ai altora – cineva, nu spui cine, persoană importantă monşer, insistă să ne ia pi tăţi di proşti, şi asta nicidecum în lăpuşnianul sens; şi ţ-am răspuns…
    cât despre cestia cu abţinerea, aiasta-i demult istorie… pe vremea, bună vreme, când chiar participam la viaţa acestui blog, aşa cum am făcut-o întotdeauna cu viaţa oricărei comunităţi în care m-am implicat, am făcut-o punând mult, dar muuult suflet! c-aşa n-s învăţaţi noi, mioriticii, să facem totul din suflet, nu pe arginţi. şi, că tot nu ne aude nimeni (decât dacă ie informat, desigur, c-aşa-i în ţara în care informatorii au ajuns ielite… ), să-ţi mai destăinui ceva: din vremea anilor adolescenţei, am rămas cu o dedicaţie cu mare valoare de adevăr – „Când oferi cuiva totul, şi pentru acela e prea puţin, atunci acela este prea puţin pentru tine”.
    Am intrat cu inima curată în casa unui om. I-am oferit, din puţinul cu care m-a blagoslovit Dumnezeu Drăguţul, că mie nu mi-a dat nici pe departe cât dumnealui, găzdoiului, TOTUL. Adicătelea o fărâmă din ceea ce înseamnă talpa ţării, cu frământările şi gândurile, cu părerile şi simţirile unuia care nu ştie a fi, ca orice ţăran român, decât sub zodia unui bun-simţ ancestral, singura balanţa în care ştie el, baciul vrâncean, a căta diferenţa între ocaua falsă şi filonul adevărului.
    Ei bine, dacă mi s-ar fi dat de înţeles că-i prea puţin, ca tot omul, cum spui tălică, mă abţineam. Că, aşa cum am spus-o, nu se cade la ţăranul român să-njuri un om în bătătura lui. Dar ce te faci, fratele meu mai mare, la ani şi la înţelepciune, când vin slugi netoate ale starostelui să-mi împle obrazul de scuipaţi?! Că, vezi bine, vremea unui Cuza în stare să şteargă obrazul unui umil Moş Roată de „boierească” ocară demult îi dusă… şi de tristă amintire rămasă, c-am devenit mai fanarioţi ce dinupăturicii…
    aşa că-mi pusăi clopul, luai fluiera, şi cântai pe unde găsii plăcere-a fi ascultat.
    şi, măcar atâta, mai rădic clopul când întălnesc cinsite obraze spre a le saluta…
    să trăieşti, bace!
    PS
    Sibillino, greu le mai zici la turaţie mică, ai un cuplu motor mai ceva ca dieselul… iar n-or avea somn unii la noapte! 😆

    Apreciază

  6. Sibilla zice:

    duşo, duşo….
    Tu ştii de ce fusăi mai rar pe turaţii normalno, aşa cum ştiezi că sibilina-ţi mereu revine …
    Tovarăşa Manu, continuă să acopere mârşeveniile prăpăditei cu pricin(i)a iar AN-ul să ne-arunce când şi când apă de ploaie pe post de … explicaţiuni, pe care tălmăciri nu le cerurăm, da nici nu ni se pot impune tiribombe şi ciripiritripiriri pe post de * argumente sănătoase *, punctum.
    Grija guguştiucilor e aceiaşi, cine-i Leo, ce şi cum… d-aia mă-nboldesc pe dumneamea, cum că m-ai fi părăsitără, sanchi şi muuulte altele asemenea, scenarite.
    Între noi fie vb, n-au decât să crape-n suc propriu, pardon, în propriu venin.
    Baciule draghe, mizerabilăî politichia mioritică, mizerabilă şi cu aista, am spus tot.

    Apreciază

    • leo zice:

      oricum, dacă-ţi mai lipsea fro medalie din chept, iaca, te mai făcuşi şi fruntaş antisemit clasa-ntâi! dacă n-ar fi trist, aş muri de râs ţinându-mă cu mâinile amândouă de burdihane!!!
      eu unul m-am lămurit demult – asta e: nici măcar nu avem alternativă la pedelachei! parcă-i blestemat poporul ăsta… 😦

      Apreciază

      • Sibilla zice:

        Baciule draghe…
        Patriotismul nu înseamnă ura împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenţia că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic. – Sadoveanu
        Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară. – Eminescu

        Cat despre supuratiile narcisei suferinde si-ale * bunului ei pretin *, limbricul Volodea…. spele pe cap cu ei oricine-i crede, AMIN ! Pt mine, acesti gugustiuci NU reprezinta NIMIC, punctum.
        Şefe draghe, da cand se dadu iula naroada la poporul sarb, ce fel de * tilictualitate * sa fi fostu …. vai de steaua ei de nacajita, ca nici ei nu-i usor sa fie cum e si sa tot viseze cum ar fi sa fi fost !
        Poporul nu-i blestemat, duşo, politicul e vai mama lui de-atata impostura si pacalici navala la cascaval…

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.