Motive să semnăm Moţiunea iniţiată de PSD, să spunem răspicat : JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC, JOS MAFIA PDL!!!

Motive să semnăm Moţiunea iniţiată de PSD, să spunem răspicat : JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC, JOS MAFIA PDL!!!

sursa imaginii : aici

Partidul Dobitoacelor – PDL, cu abilităţi într-ale bodegilor, afacerilor cu interlopi, hoţiei la drumul mare, minciunii, manipulării, căpătuit pe spatele poporului, NU are * grija * ţării, a românilor, NU e interesat de ieşirea ţării din criză, NU are soluţii! Băsescu ne acuză, pe noi, cei mulţi, Videanu ne râde-n faţă, ticălosul, duduia e interesată să scape de datoriile-i de la bănci şi să-şi facă reclamă imaginii de curtezană pe bani publici, alt tâmpit , aşa zisul ministru al sănătăţii râde flegmatic în timp ce părinţi îşi îngroapă copilaşii şi exemplele continuă… unul NU e zdravăn în gubernul de doi bani, pe unul NU îl vezi interesat de : România, încotro ?

Chiar aşa, încotro ?

România e tot mai des comparată cu o şandrama pe cale de-a se duce dracului DACĂ mai amânăm mult să acceptăm realitatea HAOSULUI în care ne aflăm, izolarea pe plan internaţional, dacă nu ne trezim şi dacă nu vom face ceva concret URGENT !!

*******

De prin presă colectate:

* Painea se va scumpi, pana la finele lunii, cu 15%, dupa ce producatorii de grau au dublat preturile in acest an iar faina s-a scumpit. *

S-au primit * fluturaşii * de salarii, bugetarii sunt loviţi direct prin reducerea cu 25% din lefuri. Pensionarii sunt ameninţaţi cu impozitarea pensiilor, INCLUSIV a celor foarte mici. În mediul de afaceri din România e haos total, nimeni nu mai pricepe nimic. Urmează şi alte * măsuri * ale dobitocilor la putere : din nou disponibilizări, nu se mai acordă subvenţii la plata agentului termic, spitale la mila Tatălui din Cer, căci surse de finanţare nema, * interes* ciuciu….

Mor bătrânii pe capete, mor ŞI copiii, moare Economia României, mor Oameni!!! Securistului de la Anvers, matelotului mitocan Băsescu, NU îi pasă, tovarăşul idiot  * se simte bine-n ţara lui *, ţara pe care ne-a confiscat-o şi-a amanetat-o. * Să trăiţi bine * se adresa Mafiei PD-L, NICIDECUM fraierilor ce au pus botul la minciunile sale şi i-au acordat încredere, votul.

A fost cineva * curios * să urmărească rata mortalităţii în ultimii doi ani, ca de exemplu ? Dar în ultimele 3 luni ??? Curba e ascendentă!! Vor mai muri bătrâni, copii, români, OAMENI !

Copiii noştri sunt cobaii Europei,  după mintea Satanei de la Cotroceni pot fi şi la cheremul pedofililor, bătrânii noştri sunt umiliţi de nişte nemernici la putere, sunt * asistaţi social *, c-aşa  grohăie, guiţă  nimeni altul decât * preşedintele tuturor românilor *… curând, NI SE VA PUNE TAXĂ ŞI PE LACRIMI, se va inventa vreun impozit, adică de unde avem atâtea lacrimi, suntem * bogaţi * în lacrimi, plătim!

Aşa ne trebuie ! Pentru că stăm , acceptăm, nu facem nimic. Va urma ceea ce au curajul să rostească doar câţiva preoţi, Părinţi, cei care NU au fost * unşi * de masoni, evident : VA URMA PRIGOANA ! Victime ? Jurnaliştii, cei care spun nume, date, fapte cifre. Aceia sunt  numiţi instigatori. Apoi, * nebunii *, tupeiştii ce nu-şi ţin meliţa prin blogosferă,  care refuză să intoneze ode marinarului şi celor două Palate, duduii, aia de e numită de mame mai ales * ţiitoarea *, care * uită * dosarele copiilor suferinzi prin parcuri atentă fiind la ce-o arde: decolteul, să dea bine.  Duduia e-ntr-o continuă ardere.. n-o răcoreşte nici măcar frunza cu care ne-a făcut din nou de râsul planetei.

Caraş-Severino, zona de influenţă a Naşului,  masonului TzuicaMan alias frunzetti/frunzesky/frunza verde… ops, * brandul * Famigliei PD-L…

* Tamponările * cu tanti Nutzica să fie oare din cauza nerespectării * graniţelor * între * cartelurile * Naşilor  ? S-a înteţit lupta pentru * trofeu *. Cine va fi următorul Capo di tutti capi… Cea cu decolteul maaare care nu prea tace da pe toţi îi face, sau cel cu discreţie maaare care tace şi numai ce vrea el face, că-i din cei * discreţi *, adicătelea purtător de * rang * 33, la etilice duce 60, deh…

Pede-lacheii au de ales : ori cu * discretul * precin cu buldogul, ori cu Cocoşica precină şi asta cu neşte neni iovrei.

Guiţătorul , tartor pentru moment la Cotroceni, dovada vie a naivităţii românaşilor ( cam mulţi ) îşi hăhăie-n barbă : nema datorii, s-au evaporat

Românii cu datorii ?? Altă * povastă *, adicătelea REALITATE, iaca ce ne mai aşteaptă, * cado *, de la guvernul Băsescu-Udrea-Boc :

* Sute de mii de români sunt executaţi silit pentru neplata taxelor, impozitelor sau amenzilor. Datornicii rămân fără case, maşini şi salarii. Procedura este simplă. Direcţiile Generale de Impozite şi Taxe Locale trimit somaţii persoanelor care îşi nu achită obligaţiile. Indiferent dacă somaţia ajunge sau nu la destinatar, executarea silită începe după 15 zile, în cazul în care debitele nu sunt achitate. ( … ) *

N-am să pricep şi n-am să accept vreodată * criteriile * unor * deontologi * care afirmă bag seama numai de dragul de-a nu tăcea, cum că unul ca Frunzăverde ar fi mai cităv, moral, onest, decât Securistul de la Anvers, cetăţeanul Băsescu Traian. În PDL sunt toţi o apă şi-un pămnt, aceiaşi Famiglie, Mafia, clanuri şi căpuşe care se * luptă * pentru * carteluri *, ciolan, şefie, NICIDECUM pentru * prostime *!

Care mai sunt * succesurile * cu care se făleşte * Ayatollahul * Twin Peakse-ului cărăşean care-mpreună cu pretenaru-i buldog vor să preia şefia partidei dobitoacelor:

Cărăşenii, printre cei mai prost plătiţi români

Aproape 80.000 de pensionari, 114.000 de persoane care primesc ajutoare sociale, peste 12.000 de şomeri şi doar în jur de 50.000 de salariaţi, dintr-un total de aproximativ 330.000 de locuitori. Aşa arată, în cifre, la ora actuală, judeţul Caraş-Severin, unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară! ( … )

Sursa : AICI

Apocalipsa după Doru Cosma

Caraş-Severinul stă prost de tot cu banii. Directorul executiv al Direcţiei generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin, Doru Cosma, nu a dorit nici să „cosmetizeze”, nici să şocheze asistenţa la lucrările Comisiei de Dialog Social, desfăşurată astăzi, ci a prezentat cifre seci, aşa cum îi stă bine unui economist. ( … )

În primul rând, Cosma a reamintit faptul că judeţul contribuie cu 0,36 la sută la bugetul general al statului (deci, nici măcar cu 1 la sută!), comparativ, de exemplu, cu Bucureştiul, care contribuie cu 58 la sută la acelaşi buget. Problema este că cifrele, interpretate în evoluţia lor, arată că situaţia se înrăutăţeşte. La jumătatea anului 2010, în judeţ, arieratele bugetare rămase de recuperat depăşesc suma de 104 milioane lei. Pentru a recupera din datorii, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a aplicat măsuri de executare silită la peste 99 la sută din societăţile cu datorii posibil de recuperat. Însă Cosma a spus că executarea silită trebuie aplicată cu discernământ, „astfel încât să nu omorâm de tot firmele cu datorii, ceea ce ar conduce la o înrăutăţire a situaţiei”. Doru Cosma a prezentat şi primii cinci dintre marii datornici la bugetul de stat din Caraş-Severin. Cea mai mare datorie o înregistrează CET Energoterm Reşiţa, cu debite în valoare de 45,245 milioane de lei. Urmează în ordine: Gostrans Anina – 3,443 milioane de lei, Fabrica de Produse Lactate Oraviţa – 2,482 milioane de lei, Caradjov Construct Caransebeş – 1,48 milioane de lei şi Isbirea Impex Oţelu Roşu – 460.000 de lei.

Insolvenţă, egal faliment

Cosma a mai prezentat şi câteva dintre firmele intrate în insolvenţă, ceea ce în România de cele mai multe ori reprezintă un pas mare spre faliment: Crosi Reşiţa, Semag Topleţ, Moldomin Moldova Nouă şi Miniera Banat Anina. „Din păcate, la noi, aproape toate firmele intrate în insolvenţă ajung la faliment. ( … )

Sursa :  AICI

Cărășenii au o singură combină la zece sate!

Cu toate că fiecare se grăbeşte să-şi vadă grâul în pod, acest lucru nu se poate face fiindcă, din păcate, nu prea au cu ce recolta. Și aceasta fiindcă în anumite zone din Banatul de Munte, există o singură combină la zece sate! Din cauza câştigului prost şi mic, oamenii au renunţat la agricultură şi au vândut combinele. Altele s-au stricat, iar reparaţia lor a fost prea scumpă sau nu s-au mai găsit piese de schimb. ( … )

Sursa : AICI

Cărăşenii ar părăsi în orice moment ţara

Într-un sondaj online realizat de o firmă care se ocupă cu recrutarea forţei de muncă, toţi cărăşenii chestionaţi, fără nici o excepţie, au afirmat că ar părăsi oricând România în favoarea altor ţări cu un nivel de trai mai ridicat şi o mai mare stabilitate. ( … )

Şi nici nu este de mirare că nici unul dintre cărăşenii chestionaţi nu vrea să rămână în ţară, atâta vreme cât, în momentul de faţă, în întreg judeţul sunt disponibile doar 245 de locuri de muncă, dintre care nici 5 la sută nu sunt pentru absolvenţii cu studii superioare. Iar numărul şomerilor înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin este mai mare de 12.500, fără a-i pune, aici, pe cărăşenii care nu au loc de muncă, dar nici nu se mai află în evidenţele Agenţiei.

Sursa : AICI

„Anul acesta nu am mai primit bani pentru a acorda facilităţi firmelor care angajează tineri absolvenţi sau persoane peste 45 de ani”. În aceste condiţii, şomajul în Caraş-Severin a ajuns la o rată de 9,83 la sută, ceea ce în cifre absolute înseamnă: 12.658 şomeri la 326.000 de locuitori. La jumătatea anului 2010, în Caraş-Severin existau peste 7.400 de şomeri indemnizaţi şi peste 5.100 de şomeri care au ieşit din perioada de indemnizaţie.

sursa : aici

În Caraş-Severin, nimic nu se conservă, totul se distruge!

15 august 2010 – 22.40

De:

CĂLIN STUPARU

Cazul cabanei pe care Consiliul Judeţean Caraş-Severin o construieşte în mijlocul unei arii protejate pe Muntele Semenic, sfindând orice lege şi regulă a bunului-simţ, este cea mai bună explicaţie pentru dezastrul din turismul cărăşean.

Presa locală a scris pagini întregi despre proiectul administraţiei publice judeţene de pe Muntele Semenic care încalcă toate prevederile legale şi care nu a fost avizat de instituţiile statului. Şefii judeţului nu s-au lăsat însă intimidaţi şi au tras sforile necesare pentru a se găsi soluţii ca investiţia să fie finalizată. Dezvăluirile din presă nu au făcut altceva decât să întârzie finalizarea cabanei, nu şi ridicarea ei într-o arie protejată, pentru că băieţii deştepţi au rezolvat-o într-un final şi cu avizele. Cotidianul online Argument a mers pe firul evenimentelor şi a refăcut întregul film al abuzului grosolan asupra mediului.

P

Pe Muntele Semenic, o staţiune din care nu au mai rămas decât ruine, asemenea Băilor Herculane, până şi ariile protejate sunt distruse. Mai grav este că nu de oricine, ci de Consiliul Judeţean Caraş-Severin! Turbăria, căreia i-au trebuit sute de ani să-şi câştige unicitatea, a fost distrusă într-o clipă de excavatoarele care s-au grăbit să sape fundaţia unei construcţii ce nu a primit nici un fel de aviz. Totul sub ochii larg închişi ai preşedintelui Sorin Frunzăverde, cândva ministru al mediului.

Zonă unicat

Turba de pe Semenic, un habitat de culoare cafenie-închisă şi neagră, este un loc mlăştinos, bogat în vegetaţie, care s-a format prin descompunerea lentă şi carbonizarea parţială a materialului vegetal acumulat în mlaştini, şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 34 de hectare. “S-a format în sute de ani, precizează Sorin Tudorescu, directorul Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului (PNSCC). Este de fapt o mlaştină, un fel de burete care reţine apă. În acest habitat sunt tot felul de plante şi vieţuitoare care cresc doar aici. În planul de management este propusă ca zonă de conservare specială de către oamenii de ştiinţă”.

Centru de informare turistică. Pentru cine?!

Pe Muntele Semenic mai urcă iarna doar o mână de oameni, dar şefii judeţului au considerat că e oportună construirea aici a unui centru de informare turistică. Nu la baza muntelui, aşa cum se găsesc peste tot în lume, ci sus în vârf, lipit de viitoarea cabană a Serviciului Salvamont. Drept consecinţă, peste 400 de metri pătraţi de turbă au fost distruşi. În forma iniţială a proiectului, care prevedea doar cabana salvatorilor montani, aria protejată nu ar fi fost afectată cu nimic. Lucrurile s-au schimbat radical odată cu extinderea proiectului. Punctul de informare cu materiale publicitare pe care îl doreşte “judeţul” ar ocupa doar o mică parte din holul construcţiei, restul spaţiului fiind destinat pentru o sală de conferinţe, o sală de mese pentru circa 30 de persoane, bucătarie, grupuri sanitare şi apartament pentru administrator. La etajul unu sunt prevăzute şase camere duble, fiecare cu grup sanitar şi duş propriu. Dar proiectul are şi mansardă, cu alte două camere duble. Nici din acestea nu lipsesc duşurile şi grupurile sanitare proprii.

Un studiu de impact de doi lei

Excavatoarele şi-au făcut de cap în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului în luna septembrie a anului trecut. Rangerii s-au mulţumit să scrie un simplu raport, dar Consiliul Ştiinţific a cerut sistarea lucrărilor. Totodată, a sesizat Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Consiliului Judeţean, beneficiarul investiţiei. O lună mai târziu s-a refăcut şi studiul de impact care nu reţinuse nici un fel de problemă în derularea proiectului. “Acest studiu nu este complet şi nu reflectă realitatea din teren, motiv pentru care Parcul a solicitat refacerea lui”, susţine Sorin Tudorescu. Faptul că documentul redactat a fost întocmit în grabă este dovedit de pasajele copiate dintr-un alt studiu, care analiza ridicarea unei ferme de porci, în altă parte decât pe Semenic. Ianăş Roşeţi, şeful de la Direcţia pentru Patrimoniu al CJ Caraş-Severin, nu dă doi lei pe acest studiu. “E legal să construim. Vom intra în legalitate sută la sută”, declara reprezentantul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Şi a avut dreptate, pentru că, legal sau mai puţin legal, s-a obţinut şi unda verde.

Vină pasată de la unul la altul

Când se caută vinovaţii, directorul PNSCC arată cu degetul spre Primăria Prigor, comună care a concesionat terenul respectiv Consiliului judeţean. “O porţiune de turbărie se suprapune cu intravilanul. S-a propus, la un moment dat, ca porţiunea respectivă să fie inclusă în zona de dezvoltare durabilă, dar, la ultima întâlnire a Consiliului Ştiinţific, s-a hotărât să nu se poată construi nimic acolo. Din punctul nostru de vedere, acolo nu este voie să se construiască nimic”, afirmă Tudorescu. Primarul din Prigor, Pavel Verindeanu, are altă versiune: “Acolo este teren intravilan şi nu am încălcat nici o lege. Verificaţi PUG-urile şi o să vedeţi că este intravilan şi că nu există nici o problemă. Să-mi arate şi mie cineva că acolo e turbărie. Le-am cerut ăstora de la Parcul Naţional să-mi prezinte în scris asta, dar nu sunt în stare. PUG-ul e făcut de zece ani, când nici nu exista Parcul Naţional Semenic, şi acolo e staţiune, nu e nici o turbărie. Aria protejată e în pădure, nu în staţiune. Am făcut şi studiu de impact care demonstrează că totul este în regulă”, afirmă Verindeanu. Mai mult decât atât, primarul susţine că şefii Parcului bat câmpii. “În lege scrie clar, că parcurile naţionale nu au voie să se constituie în intravilan. Noi nu putem să închidem turismul pentru unii care nu ştiu cum să justifice nişte salarii. Nu e voie să se constituie în staţiune parcurile naţionale”, adaugă Verindeanu.

Conducere de paie la PNSCC

Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin nu a avizat lucrările din turbăria de pe Semenic, dar nici nu a făcut mare lucru. “Noi nu am dat aviz de mediu, mai departe nu e treaba noastră”, a precizat directorul Ilie Chincea. Directorul Gărzii de Mediu dă vina pe conducerea Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului: “Acest parc nu are cartată zona şi nimeni nu poate preciza cu exactitate unde este această turbărie. După spusele celor de la PNSCC, această construcţie intră şi în turbărie, dar problemele sunt complicate, pentru că ei nu pot demonstra asta. Primăria Prigor nu a avut de unde să ştie că e arie protejată”, mărturiseşte Marius Cârpean.

Cu sau fără autorizaţii, cabana se face!

Între atâtea neclarităţi, există şi lucruri incontestabile, cum ar fi faptul că firma constructoare nu trebuia să bage hârleţul în turbărie până nu obţinea toate avizele. Nu a făcut asta, probabil şi pentru că, spun zvonurile, esta vorba de o firmă apropiată Consiliului judeţean. ”Tocmai de asta am dispus şi eu încetarea activităţii firmei respective şi am dat un avertisment Consiliului judeţean, precizează comisarul-şef al Gărzii de Mediu. Le-am adus la cunoştinţă că dacă nu se obţine avizul PNSCC, lucrarea trebuie demolată şi să fie refăcut habitatul”. Primarul din Prigor ştia însă că nimeni şi nimic nu va putea opri continuarea investiţiei. “S-au oprit lucrările pentru că nu erau obţinute toate avizele, că ne-au pus piedici cei de la Parc, dar vom da drumul la lucrări cât de curând”, afirmă Verindeanu. Şeful PNSCC pune capul în pământ şi închide ochii la abuzul grosolan asupra mediului. “Zona fiind compromisă, este posibil să se continue lucrările, dar proiectul va fi restrâns, astfel încât să nu mai fie afectat nici un centimetru de turbărie”, spune Tudorescu.

Consiliul Ştiinţific al PNSCC a constatat că suprafaţa afectată nu mai poate fi readusă la starea iniţială şi pune câteva condiţii pentru ca lucrările să fie reluate. În primul rând, cere refacerea proiectului tehnic cu limitarea construcţiei strict la zona afectată în prezent, fără nici o altă extindere în zona turbăriei, şi realizarea unui nou studiu de impact asupra mediului. În aceste condiţii, nu mai e un secret pentru nimeni că în turbăria de pe Semenic se va înălţa celebrul de acum centru de informare turistică. Problema este că aici întrebi în zadar unde te poţi caza pe Semenic, unde găseşti o pârtie sau unde poţi să bei un ceai cald.

*****************************************************

Caria sistemului de urgenţe

Jurnalul de Caras Severin, 16 august, 2010

Caria sistemului de urgenţe

REŞIŢA – Colegiul Medicilor Stomatologi a solicitat Spitalului Judeţean să respecte legea privind urgenţele stomatologice.

După cum JCS v- a informat deja, la nivelul judeţului Caraş- Severin nu există un cabinet stomatologic care să asigure intervenţiile în caz de urgenţă. Asta deşi legea prevede că la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa ar trebui să existe un astfel de centru de permanenţă.

„S- au făcut nenumărate solicitări în acest sens către SJU Reşiţa. Din păcate, de fiecare dată am primit un răspuns negativ. Fie ni s- a spus că nu există o locaţie adecvată, fie că nu sunt bani pentru un scaun stomatologic, pentru asigurarea unei «linii» de gardă sau pur şi simplu că nu există bani pentru nimic“, a spus pentru JCS, Raluca Soran, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi filiala Caraş- Severin.

Răspunsurile negative au fost oarecum motivate de managerul SJU, medicul Dumitru Secăşan, care ne- a spus că „din partea mea este toată deschiderea, doar că actuala structură a spitalului nu ne permite înfiinţarea unui astfel de centru. În plus, ne- am bucura pentru că nu sunt puţini cei ce apelează la medicii de la UPU pentru probleme cu dantura şi care nu pot fi trataţi decât cu câteva calmante“. Şi totuşi, dacă s- ar vrea, s- ar putea crea un „trio“ care să ne scape de durerile de măsele: ministerul de resort ar trebui să aloce sumele necesare, conducerea SJU să amenajeze spaţiul, iar Colegiul să aducă medicii.

Conform Ralucăi Soran, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi Caraş- Severin, „Ministerul Sănătăţii chiar a alocat fondurile necesare unui centru de permanenţă, însă dacă s- au folosit în altă parte sau ce s- a întâmplat cu ele nu ştiu. Cert este că noi am face ce ţine de noi, şi anume am asigura necesarul de medici stomatologi pentru un eventual centru de urgenţă“.

De cealaltă parte, Dumitru Secăşan, managerul de la Spitalul Judeţean, spune că „nu ştiu să fi venit fonduri pentru achiziţionarea aparaturii necesare unui centru stomatologic de urgenţă, poate au venit pentru altceva. Cert este că banii destinaţi UPU nu pot fi folosiţi pentru alte dotări“.

L- am întrebat însă pe dl Secăşan cam câţi bani ar fi necesari pentru aparatură, din moment ce solicitarea Colegiului a fost respinsă din lipsă de fonduri, iar răspunsul dânsului a fost: „Vom face o evaluare şi o să vă comunicăm ulterior“.

Adică solicitarea s- a respins nejustificat? Întrebăm acest lucru având în vedere că motivaţia respingerii a fost aceea că nu sunt banii necesari, asta deşi nu se ştie încă la cât s- ar ridica investiţia.

Anca Preda

p.s. Dumitru Secasan este fratele pedelistului Iosif Secasan,  mana dreapta a baronului Sorin Frunzaverde, nemernicul fost medic ce a votat PENTRU taierea pensiilor si a salariilor!

********************************************************

IN CARAS-SEVERIN DESI SUNT 37 DE GRADE PESTE ZI SE CONTINUA CU SISTAREA ILEGALA A APEI!!

Întreruperea apei – ilegală!

REŞIŢA – Potrivit primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, AquaCaraş n- ar avea voie să oprească apa fără acordul primăriei…

Mai mulţi cetăţeni ne- au arătat, zilele trecute, nemulţumirea legată de faptul că apa le- a fost oprită fără vreun anunţ prealabil din partea frunizorului, arătându- şi îngrijorarea că au auzit că apa le va fi tăiată şi marţi, 17 august, pe tot parcursul zilei, contrar celor declarate recent, în faţa prefectului Octavian Ţunea, de către cei responsabili, cum că respectivul serviciu nu va mai fi oprit niciodată pentru o zi.

Am luat legătura cu AquaCaraş, de unde am aflat că, într- adevăr, apa potabilă se va opri! Întreruperea nu va afecta însă întreg municipiul şi nici nu va opera pe întreg parcursul zilei. Astfel, potrivit conducerii AquaCaraş, la solicitarea celor de la Hidroconstrucţia, apa se va opri în 17 august, între orele 8.00 şi 20.00, pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a căminelor de vane.

Vor fi afectaţi reşiţenii din Câlnic, Lunca Bârzavei, Calea Timişoarei, zona căminelor de pe Constructorilor, Triaj, Luca Pomostului până la Universitatea „Eftimie Murgu“, Mociur şi Moroasa II.

Aşa cum a precizat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, 16 august, societatea a anunţat, totuşi, municipalitatea despre întreruperea acestui serviciu, însă acest lucru nu este suficient!

„Ne- am tot rugat de ei să nu mai oprească apa o zi întreagă, am tot împărţit amenzi“, spunea primarul, care s- a arătat nemulţumit de faptul că între autoritatea locală şi furnizorul de apă potabilă din oraş există un contract care prevede că întreruperile de apă să nu se facă doar după simpla informare, ci cu aprobarea primăriei.

„Trebuie să vedem exact ce prevede contractul cu ei“, a mai precizat edilul. Totuşi, până la clarificarea conţinutului clauzelor din document, reşiţenii vor mai avea de trecut prin câteva opriri de apă în plină caniculă…

Antoniu Mocanu

P.S. Prefectul Tunea, om de paie, executa fara cracnire ordinele Imparatului Frunzaverde!

********************************************************************

Pe principiul „Câştigă cine trebuie“, Consiliul Judeţean Caraş-Severin ignoră hotărârile judecătoreşti

ARGUMENT ziar online de Caras-Severin

16 august 2010 – 10.22
De:

VICTOR NAFIRU

Ne plângem că nu avem turism şi nici drumuri corespunzătoare pentru cei ce încă mai îndrăznesc să se avânte spre Muntele Semenic. Dar pentru asta, unora nu le pasă că instanţa sau alte instituţii ale statului blochează aşa-zisele licitaţii electronice ale Consiliului judeţean.

Ionesie GhiorghioniMult-trâmbiţatul drum Slatina Timiş-Văliug, ce ar urma să scurteze drumul spre Semenic cu peste 60 de kilometri pentru cei ce vin dinspre Bucureşti, a fost atacat încă din luna septembrie 2009, odată cu organizarea licitaţiei de execuţie a lucrării.

Lucrări cu dedicaţie pentru firmele portocalii

Fiind vorba de un proiect îndrăzneţ, la licitaţie s-au înscris un număr de 15 competitori, iar criteriul de stabilire a câştigătorului îl reprezenta oferta cea mai avantajoasă. După aproape două luni de deliberări, comisia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în care vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni a avut rolul principal, a declarat câştigătoare firmele Tehnocer Nădrag şi Excav Prod Băuţari, care au prezentat o ofertă comună. Pentru necunoscătorii fenomenului politico-economic din judeţ, trebuie făcute câteva precizări: cele două firme se găsesc de ani buni în aria de influenţă a democrat-liberalilor cărăşeni. Patronii lor, Florin Măran şi Axente Obrejan, acesta din urmă cunoscut şi sub numele de „Arabela“, se bucură de toată atenţia şefilor CJ şi a liderilor PD-L. Şi tot de ani buni, aceste firme „rad“ orice licitaţie organizată de Consiliul judeţean. Mai în glumă, mai în serios, un constructor mărturisea cu umor: „Trebuie să fii nebun să te înscrii la licitaţia la care participă Tehnocer şi Excav Prod“.

Axente Obrejan, zis "Arabela"Totuşi, cineva a avut curajul să-i înfrunte şi pe şefii CJ Caraş-Severin şi pe oamenii de casă ai acestora. Este vorba de două firme care au prezentat oferte mai avantajoase: Star Trading Impex Piteşti şi Monte Adriano, o firmă cu capital portughez.

Descalificaţi pentru că au avut preţul mai mic

Oferta portughezilor de la Monte Adriano a fost cu cel puţin 5,2 de milioane de lei mai mică decât cea declarată câştigătoare. Pentru acest motiv, au fost descalificaţi de către comisia de la nivelul CJ. Trebuie spus că Monte Adriano este aceeaşi firmă care a executat lucrările la şoseaua de centură a Lugojului, înainte de termen şi fără să ceară un leu în plus faţă de contractul iniţial.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a dat dreptate portughezilor şi a dispus anularea tuturor decizilor şi reluarea procedurii de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor. Aceeaşi decizie a obţinut-o în instanţă Star Trading Impex Piteşti, care are două sentinţe definitive şi irevocabile ale Curţii de Apel Timişoara.

Comisia de licitaţii a ignorat decizile şi sentinţele instanţei şi i-a descalificat din nou pe portughezii de la Monte Adriano, menţinând hotărârea iniţială în privinţa câştigătorului. Portughezii, care au crezut că la noi e ca şi la ei în privinţa dreptăţii, au depus o altă contestaţie la CNSC, care şi de data aceasta le-a dat dreptate, anulând pentru a doua oară rezultatul licitaţiei. Pentru că trăim în România şi într-unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară, Comisia de organizarea licitaţiilor a ignorat încă o dată hotărârea CNSC, descalificând cele două firme contestatare şi care, repetăm, au avut cele mai bune oferte. Singura lor vină e că nu sunt firme ale PD-L!

În documentele CNSC se specifică negru pe alb că organizatorii licitaţiei nu au respectat „cele dispuse în mod identic de către consiliu şi instanţe“ şi că, „repetatele clarificări solicitate ofertanţilor sunt de natură a demonstra fie superficialitatea comisiei de evaluare, fie dorinţa autorităţilor contractante de a înlătura societăţile contestatoare cu orice chip“.

Surprinzător, această ultimă hotărâre a CNSC a fost atacată în instanţă de Tehnocer, licitaţia fiind blocată până la soluţionare. Cum acest lucru poate dura luni, dacă nu chiar ani, mai mult ca sigur că şi această investiţie, Slatina Timiş-Văliug, va avea soarta altora despre care s-a tot vorbit, dar nu s-au finalizat vreodată.


P.S. SC Drumuri si Poduri a fost falimentata de fostul asa zis director numit pe criterii politice de catre Imparatia C-S, respectiv Valentin Rusu, finul baronului Frunzaverde, Nasul cu suta de fini. Toti finii baronului sunt directori si ocupa TOATE functiile cheie din judet .

E vară, e cald şi avem patinoar

13 august 2010 – 12.00
De:

VICTOR NAFIRU

După atâtea zile caniculare, simţeam nevoia unei schimbări. N-a fost să fie, zăpuşeala parcă a pus definitiv stăpânire pe noi în aceste ultime zile de vară. Şi totuşi, joi, spre seară, ceva-ceva, ca o boare poetică, a apărut în Parcul Tricolorului reşiţean, acolo unde s-au tăiat panglici şi s-au rostit cuvinte de recunoştinţă, de mulţumire şi cum mai vreţi dumneavoastră să le numiţi, la adresa celor care conduc cu înţelepciune şi pricepere oraşul şi judeţul.

Lume bună la inaugurarea celui dintâi patinoar artificial din Caraş-Severin. Între invitaţii la acest moment de înaltă respiraţie civică s-au aflat politicieni şi şefi de instituţii. A lipsit doar Vlădica Lucian şi al lui sobor de preoţi. În rest, unul şi unul, însă nici unul de la liberali sau pesedişti. Nici măcar primarul. Normal, cât timp PD-L conduce judeţul, oraşul, satele, cartierele şi străzile acestui judeţ subdezvoltat. Cu toţii au luat loc în tribuna patinoarului, transformată ad-hoc în prezidiu, ca pe vremea evenimentelor de dinainte de 1989. Gimnaştii au făcut câteva tumbe în faţa asistenţei, iar cei mai mici dintre participanţi au fluturat baloane portocalii şi au dansat pe melodia „O lume minunată“.

Cel mai aşteptat om al serii s-a dovedit, şi de data aceasta, preşedintele judeţului, Sorin Frunzăverde. Ziariştii sunt obişnuiţi cu „punctualitatea” primului politician din Caraş-Severin. La fel şi subalternii săi, aşa că n-a surprins pe nimeni că totul a fost decalat cu jumătate oră. Dar nu întârzierea lui Frunzăverde este deranjantă şi nici nu ne interesează dacă o investiţie de acest gen era oportună sau nu, ci faptul că astfel de momente festive sunt tot mai des confiscate de cei aflaţi la Putere.

De ani de zile, doar oamenii PD-L sunt văzuţi la astfel de evenimente. Ceilalţi politicieni parcă nici nu ar exista. Totul se învârte în jurul lui Frunzăverde, de acest lucru având grijă oamenii săi care, de-a lungul timpului, au creat un mic cult al personalităţii. Frunzăverde în sus, Frunzăverde în jos! Fără el nici iarba nu ar creşte şi nici Dunărea n-ar mai curge la vale. El este peste tot, iar când încerci să le faci pe toate, nu-ţi iese nimic. Dovada cea mai bună e că mai sărac ca acum, judeţul acesta n-a fost niciodată.

Cu toate acestea, în continuare, noi îi cântăm şi-i preaslăvim pe responsabilii cu tăierea panglicilor ??!!!


Uitaţi în sărăcia lor

CIUDANOVIŢA – Primăria Ciudanoviţa are venituri, din taxe şi impozite, de doar 50.000 de lei pe an.

Acestea sunt singurele venituri proprii ale bugetului local. Firme nu sunt, salariaţii îi numeri pe degete, datoriile sunt mari, iar cu pensionarii nu se fac bani la buget. Cel puţin asta ne-a spus Adrian Botoş, primarul comunei.

„Nu avem bani nici să plătim curentul şi alte utilităţi. Restanţe la salarii sunt destule. Proiecte şi dacă facem nu avem cu ce să le cofinanţăm. Ni se tot promite ajutor dar degeaba“, susţine edilul. Acesta ne-a mai spus că nici în privinţa pagubelor de la inundaţii nu l-a sprijinit cineva. „Au venit, au evaluat, şi-au dat cu părerea şi au plecat. Eu am rămas aici cu pagubele de după inundaţii, cu aceeaşi sărăcie. Nici măcar zidul acela de sprijin care s-a prăbuşit nu mai e reparat. Am apelat de foarte multe ori la instituţiile judeţene să sprijine şi această comună, dar de prea mult timp apelurile mele rămân fără răspuns. Este adevărat că situaţia e foarte grea peste tot, dar nu cred că vreo primărie din judeţ o duce mai greu decât noi“, a mai adăugat Botoş.

Contabila primăriei, Nicoleta Sonca, ne-a spus că din taxe şi impozite nu se strâng mai mult de 50.000 de lei pe an: „Nu au de unde să vină banii într-o comună plină de pensionari. Datoriile totale ale primăriei se ridică la aproape 200.000 de lei. La Ciudanoviţa, salariaţii sunt puţini, chiar şi la primărie mai rămânem doar şase. Mai avem 32 de dosare pe Legea 416 şi atât. Nu ştiu ce vom face, dar e greu“. Oare autorităţile îşi amintesc de existenţa acestei comune numai atunci când este vorba despre radiaţiile uraniului? Nu e corect.

Nina Curiţa

Buncărul a luat-o la vale

Sorinache Frunzăverde s-a limitat să… constate. Dă bine-n presă, la TV… Apoi, NIMIC. Îi e greu să scoboare de pe soclul pe care s-a cocoţat şi * Împărat * s-a autointitulat. * Grija * lui şi soarta Ciudanoviţei, primărie PSD, deci, din punctul de vedere al * Ayatollahului * Frunzăverde : * Pas ! *…

Drum de peste 15 milioane de euro, dedicaţie de la echipa Frunzăverde pentru firmele portocalii

Consiliul Judeţean Caraş Severin, condus de vicepreşedintele PD-L Sorin Frunzăverde, a refuzat să pună în aplicare două sentinţe sorin frunzaverde 11definitive ale Curţii de Apel Timişoara şi trei decizii ale Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, încăpăţânându-se să scoată câştigătoare ale unei licitaţii de peste 15 milioane de euro două din firmele de casă. În septembrie 2009, CJ Caraş Severin a demarat licitaţia pentru construcţia drumului Slatina Timiş – Văliug, care va scurta distanţa de la Drumul European 70 către staţiunea turistică cu aproximativ 80 de kilometri. La licitaţie au participat 15 concurenţi, criteriul după care trebuia stabilit câştigătorul fiind cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic. În noiembrie, câştigătorii licitaţiei sunt declarate firmele Tehnocer SRL Nădrag şi Excav Prod SRL Bouţar, care au venit cu o ofertă comună, acestea ajungând pe primul loc după ce comisia de licitaţie a descalificat firmele care au venit cu oferte financiare mai bune – Star Trading Impex SRL Piteşti şi compania portugheză MonteAdriano, care a finalizat centura Lugojului înainte de termen şi fără să depăşească bugetul iniţial. Firma Tehnocer este condusă de Florin Măran, un apropiat al pedeliştilor din Timiş şi Caraş Severin, iar Excav Prod îl are ca unic acţionar pe Axente Obrejan, un apropiat al vicepreşedintelui CJ Caraş Severin, pedelistul Ionesie Ghiorgioni, soldatul credincios al lui Sorin Frunzăverde, şi cel care conduce comisia de licitaţie. Conform site-ului argumet-cs.ro, cele două firme sunt abonate la contractele consiliului judeţean condus de Frunzăverde.

Portughezii de la MonteAdriano au fost descalificaţi pe motiv că au venit cu un preţ prea mic – adică peste 5,2 milioane lei mai puţin decât cei declaraţi câştigători. După plângerea făcută la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, portughezilor li s-a dat dreptate, constantându-se că ” decizia de a respinge ca neconformă oferta contestatorului este nelegală” şi dispunându-se anularea tuturor deciziiilor şi “reluarea procedurii de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor”.  Aceiaşi decizie a obţinut de două ori în instanţă Star Trading Impex SRL Piteşti prin sentinţe definitive şi irevocabile ale Curţii de Apel Timişoara. Comisia de licitaţie a ignorat decizia CNSC, a cerut nişte explicaţii aiuritoare şi, pe motiv că la “alte clarificări, răspunsul a fost neconcludent” , i-a descalificat din nou pe cei de la MonteAdriano, câştigătoare fiind tot firmele portocalii. Pe motiv că “solicitările de clarificări ca şi rezultatul procedurii au avut ca scop exclusiv şicanarea ofertei cea mai avantajoasă”, portughezii au depus o nouă contestaţie la CNSC. Şi de data aceasta li s-a dat dreptate. Consiliul a anulat pentru a doua oară rezultatul licitaţiei şi a constatat că reprezentanţii nu au respectat prima decizie de reluare a licitaţiei de la momentul evaluării. Subordonaţii lui Frunzăverde au ignorat, din nou, decizia CNSC, au descalificat cele două firme contestatoare cu oferte mai bune din punct de vedere financiar. Pentru a treia oară, portughezilor de la MonteAdriano li s-a dat dreptate de CNSC. În documentul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor se arată că organizatorii licitaţie nu au respectat “cele dispuse în mod identic de către consiliu şi instanţe”  şi că “desele şi repetatele clarificări solicitate ofertanţilor sunt de natură a demostra, fie superficialitatea comisiei de evaluare în activitatea de analiză a ofertelro, fie dorinţa autorităţilor contractante de a înlătura societăţile contestatoare, cu orice chip”. Această ultimă decizie a CNSC a fost atacată în instanţă de firma Tehnocer, licitaţia fiind blocată până la soluţionare.

Întrebat de PRESSALERT.ro de ce Consiliul Judeţean Caraş Severin nu a respectat două sentinţe ale Justiţiei şi trei decizii ale CNSC, preşedintele Sorin Frunzăverde a declarat că ” nu cred că există aşa ceva. Vorbiţi cu Ghiorgioni, el se ocupă. La revedere”. Ionesie Ghiorgioni a susţinut că “am respectat toate deciziile. Am reevaluat ofertele, am cerut noi detalii. Am rămas consecvenţi, însă. Noi cunoaştem foarte bine judeţul. Am vrea să facem un drum reprezentativ pentru Caraş Severin, pentru atacaraea acelui bazin – turismul este obiectiv strategic. Nu ştiu de apropierea Tehnocer de PD-L. Ştiu de calitatea drumurilor făcute”.

******************************************************************

ADRIAN NĂSTASE:

“Stanga dupa criza”. Lectii pentru noi

Cel mai bun Prim Ministru al României de după 1989 şi zic că singurul capabil să ne scoată din haosul în care ne-au aruncat mafioţii pedelachei, cel care are SOLUŢII, Adrian Năstase, spune :

In scurt timp, vom incepe sa prezentam public idei din programul de guvernare la care lucram. Multe dintre ele le cunoasteti deja, fiindca au fost facute deja publice (impozit diferentiat, deduceri, pastrarea cotei unice la companii, sprijin pentru crearea de locuri de munca, accent pe fonduri europene etc). Pe altele, le veti afla acum. Important este sa incepem un dialog – aici si pe alte canale de comunicare – in care sa primim cat mai multe observatii critice constructive pe programul nostru. Este, cred, cel mai important si cel mai asteptat program de guvernare pentru Romania din ultimii ani. De aceea, vrem sa il facem impreuna cu voi, impreuna cu restul partidului si cu toti cei interesati.

– va urma –

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Motive să semnăm Moţiunea iniţiată de PSD, să spunem răspicat : JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC, JOS MAFIA PDL!!!

  1. Documentare zice:

    Foarte interesant blogul tau, imi place la nebunie.

    Apreciază

  2. Dana zice:

    Leana Udrea cred ca ar merita sa continue să chiţăie, da-n altă parte. Pentru ca este pe lângă. Un fel de Ciociolina, o ţiitoare. Proasta ne-a făcut ţara de râs.

    Apreciază

  3. octavpelin zice:

    Din pacate societatea civila a capitulat,doar cei 17 milioane care formeaza populatia romaneasca nu a cedat,politicienii din toate partidele se dau in leagane impinsi din spate de Basescu iar fotomodelul boc a fost trimis pe centura ca si-a pierdut ministrii,o seara linistita!

    Apreciază

  4. Augustin zice:

    Sibilla,
    Motive pentru a semna motiunea sint oferite atit de problematica locala, cit si de cea nationala. E-adevarat ca oamenii par din ce in ce mai putin dispusi sa gindeasca global, pe principiul ca e mai aproape camasa decit haina; asta nu-i un motiv sa nu semnalam. Caci mai avem o tara … (cit o mai avem!)

    Apreciază

    • Sibilla zice:

      Şi tu adevăr grăieşti, cât o mai avem…
      D-aia n-am să mă opresc, scriu, spun, informez… să se ştie şi să NU se uite , NEVER EVER !
      Doamne, Doamne cu noi… ne-aşteaptă vremuri ŞI mai grele…

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.