Îl auziţi ?… „Vă provoc să fiţi oameni”…

Îl auziţi ?… „Vă provoc să fiţi oameni”…

Precum în alte cazuri, actualul Guvern Băsescu-Udrea-Boc s-a dovedit total dezinteresat şi-n cele din urmă, sub presiunea semnalelor, strigătelor de ajutor, cum altfel decât… neputincios, incompetent, în faţa furiei apelor dezlănţuită ca la… comandă…

Pe de altă parte, în teritoriu, prefecţii, primarii, preşedinţii de CJ-ene, fie s-au lovit de realitate prea târziu, fie nu erau de găsit în aceste zile de grele încercări… Ca la noi la nima-n lume… Puterea se limitează să constate DUPĂ… Aşteptam Opoziţia să fie mai…. IMPLICATĂ, dar… repet, în teritoriu, timide mişcări de * trupe *, deocamdată… Poate de mâine, de poimâine…

Deasupra României şi NU prima oară,  s-au aduunat la gâlceavă * fenomene meteo periculoase *… suspect de…  CA DIN SENIN…

Solidaritatea se trâmbiţează de către toată suflarea, implicare însă…

Lăudabile intervenţiile sutelor de jandarmi, pommpieri, militari, personal medical, etc, obosiţi după deja 4 zile de * luptă * cu forţa apelor. Ei sunt la datorie zi şi noapte, ei duc greul! Ore de nesomn, duc * poveri * în spinare, salvează oameni, vieţi, stau în apă rece ore în şir şi pentru ei Guvernul NU are ochi, nici NU va face nimic… DUPĂ…

ACEST * guvern * E DEGEABA, e*  încurcă lume *, e cum ar spune bănăţeanul un soi de * nima-n pociacă *, punct.

Ajutor  pentru  sinistraţi?

De la Dumnezeu, de la amărâţi ca ei, şi…. da, de la OAMENI, cei care NU s-au limitat doar să relateze, să spună ci, s-au implicat efectiv :

– europarlamentarul social-democrat Corina Creţu:

* Azi, am cerut, printr-o interpelare catre Comisia Europeana, sprijin pentru victimele inundatiilor si am cerut Executivului comunitar sa prezinte stadiul de monitorizare a modului în care statele membre implementeaza Directiva privind evaluarea şi gestionarea riscurilor de inundaţii. *

– Jurnaliştii de la Observator şi Antena 3, alături de Fundaţia „Mereu Aproape”, cu sprijinul Carrefour, au început campania uma­ni­tară „APA TRECE, ROMÂNIA RĂMÂNE”.

* Guvernul * continuă să icnească pe după cireşi, da nu oricum, ci, cu nesimţirea bine cunoscută nouă tuturor!

Oare câţi bani au donat nesimţiţi ca Videanu, Udrea ? Va ieşi duduia zilele următoare cum a mai făcut-o şi-n alte dăţi şi… va dona O SINGURĂ poşetă însă, va chema zeci de televiziuni să  filmeze… decolteul, mda… Hăhăitul, locatarul vremelnic al Cotroceniului s-a transformat în… struţ şi-a pitit chelia sub dunele aburilor bahici… Pentru Băsescu doar imaginea sa contează…. sinistraţii… păi s-a sfătuit cu nişte neica nimeni deşi zic  consilieri, poate şi cu ăla de se crede deasupra de Doamne, Doamne, Aliodorul fraierilor de-l plătesc pt … * servicii * şi…. au decis : * câinii latră… timpul trece, se descurcă românii, dă-i dracu… *. Şi iaca ŞI astfel ne mai răresc, ca din întâmplare… Chiar aşa… oare ce procent au promis ălora din umbră să uşureze plaiurile mioritice de * prostime *?? Se cam leagă multe din * evenimentele * ultimilor 3 ani mai ales…

Până în 2010 aţi mai auzit de atenţionări gen * fenomene meteo periculoase imediate *, de 22 decedaţi în două zile, de preşedinte care s-a auointitulat * preşedinte jucător * NU cum s-a crezut ci chiar se joacă cu viaţa a milioane de oameni crezându-se zăus, nemuritor, de preşedinte înhăitat cu foşti securişti şi cu interlopi deopotrivă şi asupra căruia să planeze suspiciunea că a vândut ţara… ? Unul e Băsescu, nimic de zis, unic  şi de neegalat în ticăloşii, punct.

Concluzionând: n-au fost deajuns criza economică, criza politică, criza de moralitate, TVA  de * comando *, legile neconstituţionale, explozia preţurilor, pierderea locurilor de muncă, creşterea impozitelor, etc. etc. etc…. a * venit * ŞI furia apelor şi pare că mai e încă loc şi de altele… Va monitoriza cineva rata mortalităţii în perioada următoare ? Câţi români mai… rămân/rezistă ?

Un singur lucru e sigur : DOAMNE, NU NE PĂRĂSI !!!

*******

Alertă pe Dunăre !

Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, Instituţia Prefectului şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului au solicitat miercuri, 30 iunie, tuturor primăriilor situate în zonele riverane Dunării să fie în alertă, având în vedere faptul că debitul fluviului este în creştere. „Primăriile şi Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă trebuie să ia toate măsurile ce se impun în astfel de situaţii, astfel încât, pagubele să fie cât mai mici. În special, trebuie să se acorde o atenţie deosebită salvării vieţii oamenilor”, a afirmat prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea. Localităţile din Clisura Dunării vizate sunt Pojejena, Coronini, Sicheviţa, Berzasca, Socol şi Moldova Nouă. Debitul Dunării la Baziaş, intrarea în ţară a fluviului, este de 13.350 metri cub pe secundă, cu 3.000 m.c./s. mai puţin decât la inundaţiile din 2006, dar este în creştere. După cum a precizat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, Dorin Gavril, în prezent, debitul nu pune probleme localităţilor riverane Dunării, însă, dacă acesta creşte la peste 14.000 m.c./s., situaţia s-ar putea schimba. Debitul fluviului Dunărea depăşeşte cu mult media multianuală a lunii iunie, de 6.400 m.c./s. Totodată, prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a atenţionat primarii şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, pentru orele următoare, având în vedere avertizarea de tip Cod Galben, care vizează zonele localităţilor Prigor, Dalboşeţ, Sicheviţa, Bolvaşniţa, Slatina Timiş, Teregova.

Sursa : Adina Niţă – radio reşiţa

*******

Autoritatea naţională de meteorologie a emis o avertizare de cod galben pentru judeţul Caras-Severin,  îndeosebi partea sudică şi estică, zona localităţilor: Prigor, Dalboşeţ, Sicheviţa şi zona Bolvaşniţa-Slatina Timiş-Teregova.

Ape ucigaşe în Caraş-Severin: 20 de case inundate şi doi morţi

Opt localităţi au fost afectate de apele care au năvălit peste oameni, iar la această oră se evaluează pagubele. Cantitatea de apă care a căzut aseară într-o singură oră la Feneş este egală cu cea care ar trebui să cadă într-o lună. În Valea Bistrei, sirenele de avertizare a populaţiei anunţau ieri seară prăpădul pe pământ.

În localitatea Feneş au căzut într-o oră 110 litri pe metru pătrat. Asta înseamnă cantitatea pentru o lună, spun specialiştii. În zonă, activitatea mai multor centrale care produc energie electrică a fost suspendată. „Am oprit centralele de la Feneş şi Ruieni. Astăzi, cei de la Apele Române merg în zonă să vadă în ce măsură se poate relua funcţionarea lor”, a declarat Dorin Gavril, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Reşiţa. Mai multe case au fost inundate. „Traficul feroviar a fost întrerupt între Armeniş şi Teregova, iar circulaţia trenurilor nu este reluată nici la această oră”, a declarat Adriana Beţa, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Caraş-Severin.

Apa a făcut victime

Viitura a oprit prima dată circulaţia pe Drumul European 70, unde zeci de şoferi au privit neputincioşi cum apa le inundă maşinile, dar şi popasul turistic de la Piatra Scrisă. „Am stat blocaţi în trafic aproape o oră. A ieşit apa din matcă, a inundat totul, iar apoi s-a retras, în mai puţin de 20 de minute”, a declarat Silvia Caraibot, o caransebeşeancă prezentă la faţa locului. „Sunau sirenele a moarte în zona aceea”, a spus, speriată, tânăra. Drama nu se opreşte aici. O familie din Caransebeş a fost luată de ape, cu tot cu maşină. „Am găsit în această dimineaţă cadavrul femeii la Slatina Timiş, pe cel al bărbatului încă îl căutăm”, a declarat Adriana Beţa. Nicolae Geogian Stroe, de 47 de ani, fost pilot, şi soţia sa, Maria Geogian Stroe, de 40 de ani, fostă asistentă medicală, au vrut să ajungă la părinţii bărbatului, în Sat Bătrân. Ultimul telefon pe care bătrânii l-au primit a fost în jurul orei 18.00, când călătorii anunţau că ajung imediat. „La primele ore ale dimineţii, potrivit primului bilanţ, au fost grav afectate 20 de case, dintre care 13 la Bozovoci, una la Priplipeţ, 5 la Teregova şi 2 la Feneş. În zona Armeniş, trei persoane au fost evacuate, una în Sat Bătrân şi două la Submarginea.

Oana Bejenariu – Adevărul

*******

Drama familiei Geogian, înghiţită de ape, şochează municipiul Caransebeş

Cei doi soţi au plecat din Sat Bătrân şi s-au îndreptat spre Caransebeş, însă nu au mai ajuns la destinaţie. Apele i-a luat pe sus, cu tot cu maşină. La 24 de ore, trupurile lor au fost găsit printre plante la Slatina Timiş şi staţia de epurare din Bucoşniţa.

Nicolae Dorin Geogean Stroe, una dintre victimile viiturii de azi noapte din Sat Bătrân a fost pilot de elicopter al aviaţiei din Caransebeş, iar apoi angjat al primăriei. „A fost un om extraordinar. Un pilot foarte bun pe care statul l-a scos la pensie. Din 2007, a fost angajatul primăriei şi până în 2009. Se ocupa de domeniul administrativ. A fost un adevărat pilot, care a fost nevoit să facă agricultură în Sat Bătrân, la părinţi, pentru că statul l-a scos la pensie”, a spus Marcel Vela, primarului oraşului Caransebeş. Alături de Nicolae Dorin Stroe Georgean în momentul viiturii a fost şi soţia sa, Maria de 40 de ani. Femeia a lucrat ca asistentă medicală la Spitalul Municipal din Caransebeş.

Omorâţi de ape

Familia Geogian Stroe era în Sat Bătrân şi se îndrepta spre Caransebeş, potrivit ultimelor informaţii, furnizate de IPJ Caraş-Severin. Din păcate, nu aumai ajuns la destinaţie. Viitura i-a luat cu tot cu maşină. Dacă aseară cei doi au fost daţi dispăruţi, astăzi, trupurile lor au fost găsite. „Trupul femeii l-am găsit la primul pod de la Slatina Timiş, unde era agăţat de plante, iar pe cel al bărbatului, cu o jumătate de oră mai târziu, la staţia de epurare de la Bucoşniţa”, a declarat în urmă cu câteva momente, prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea.

Dana Firiţeanu – Adevărul

*******

* Filiala Caraş-Severin a Crucii Roşii intenţionează să trimită ajutoare umanitare pentru sinistraţii din localităţile Teregova, Feneş şi Sat Bătrân, a căror gospodării au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente de marţi, 29 iunie. De asemenea Crucea Roşie Caraş-Severin va sărbători în 4 iulie şi 134 de ani de la înfiinţarea organizaţiei umanitare de la noi din ţară. *

Daniel Babun – Radio Reşiţa

*******

Vasile Militaru – Ploaia si soarele

La ‘nceput, cand plugul inca nu ara ogoarele, –
Pentr’un bob de linte fiarta,
S’au luat, ma rog, la cearta
Ploaia si cu Soarele

Fiecare, slab la minte,
Sta, puterea sa’si masoare
Si, -pazeste Doamne sfinte, –
Pentr’un bob micut de linte,
Cautau sa se omoare:
Soarele, cu ochii ‘n flacari, dupa ploae prin tot locul;
Ploaia, cu potop de ape, cautand sa’i stinga focul

Am uitat sa spun ca bobul cel de linte cu pricina,
Pe care’l facuse Sfantul
Pan’a nu fi fost Lumina, –
Nu era decat Pamantul

Astfel, Imparatul Ploae, avand tunete ‘n cuvant
Si-Imparatul Soare, -mandru si cu aur pe vestmant,-
Fiecare sta sa spuna ca ‘n puterea lui mareata,
Tot pamantul o sa fie plin de Floare si de Viata

Dupa lupte fara seaman, ce le-ar micsora, cuvantul,
Soarele-a ramas puternic Imparat pe tot pamantul
Si-a ‘nceput atunci, pe loc,
Cu iubire sa’I trimita toata para lui de foc

Insa, vai, in scurta vreme, ars de jar, secat de ape,
A ‘nceput intreg pamatul pretutindenea sa crape
Si, ne mai putand sa ‘ndure atat foc si-atata sete,
In grozav de grele chinuri, sufletul curand isi dete

Ploaia, care-atat dorise si era mereu pe-aproape
Rasturnand pe mandrul Soare si pamantul vrand sa scape,
A dat drumul, intr’o clipa stavilarelor de ape
Si vre-o patruzeci de zile potopindu-l, fara voe, –
Cand din toata omenirea a scapat doar Tata Noe, –
Noul Imparat, in fine, pricepu ‘necandu-l plansul,
Ca pamantul iar murise, innecat ffind sub dansul

Dumnezeu atunci le zise: Adevar imi e cuvantul,
Ca ‘n asemeni desbinare, nu veti ferici pamantul
Deci uniti-va ca fratii… nu va mai priviti cu ura
Si pamantul, de-a pururi dati-i apa si caldura,
Totdeauna mana ‘n mana, intelept si cu masura

Ascultand porunca data, Ploaia si cu Soarele
Se ‘nfratira ‘ntr’o clipita, astfel cum a zis Prea-Sfantul
Si, punand la foc si apa, amandoi, zavoarele,
S’a trezit din nou la viata, subt iubirea lor, pamantul:
Inverzira pretutindeni, luncile, ogoarele
Si, radea sub sfantul Soare
Pururi, floare langa floare, –
Fiecare mai vioae,
Cu potop de curcubee ‘n picaturile de ploaie

Incheind aci povestea, -cu-o iluzie amara,
Dela cele talcuite, trec la biata noastra tara:

Voi, alesii ei, cu minte, – de la cei doi imparati
Luand pilda, – pe vecie prindeti-va astazi fratii
Si, cu larga ‘ntelepciune si iubire-adevarata, –
Daca ‘n aste doua haruri poate inima sa bata, –
Dati Lumina si caldura pururi bietului pamant,
In al carui san, strabunii si vitejii nostri sant, –
Pentru ca, din harul vostru, sa rasara Soarele,
Sa’i presare flori, pe toate luncile, ogoarele,
Sa privim, cu plansu ‘n gene,
Pe valcele si poene,
Iar in lacramile noastre, fericite, – nu de dor-
Curcubeu, sa urce ‘n slava mandrul tarii Tricolor

Sursa: ziare.com

Campanie umanitară: „Apa trece, România rămâne”

În Moldova, apele mătură vieţi şi înghit destine. De-a lungul Siretului, fiecare picătură de ploaie poate lua o viaţă, poate dărâma o casă, poate distruge o comunitate.

Lăsaţi singuri în faţa naturii, oamenii au nevoie de ajutorul nostru. În locul digurilor niciodată ridicate, putem să facem un zid din solidaritatea noastră.

Sunt oameni cărora le-a mai rămas doar viaţa. Bunurile s-au dus pe apa Siretului. În astfel de vremuri, puţin din puţinul nostru înseamnă TOTUL pentru ei. Nu au nevoie de lozinci sau de promisiuni. Le este foame, frig şi bolile le dau târcoale. Au nevoie de ajutor ACUM.

Jurnaliştii de la Observator şi Antena 3, alături de Fundaţia „Mereu Aproape”, cu sprijinul Carrefour, au început campania uma­ni­tară „APA TRECE, ROMÂNIA RĂMÂNE”. Victimele inundaţiilor se simt singure. Nu sunt! Le suntem, cu toţii, aproape.

CONTURILE PENTRU DONAŢII:

FUNDAŢIA MEREU APROAPE

CIF: 18212553

Bdul. Ficusului nr. 44A, et. 4,

Sector 1, BUCUREŞTI

BANCA: BRD-GSG-SMCC

IBAN LEI: RO05BRDE450SV07295334500

IBAN EURO: RO31BRDE450SV23761534500

Îl auziţi ?… „Vă provoc să fiţi oameni”… E Mile, Mile al nostru… SĂ FIM OAMENI !

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Îl auziţi ?… „Vă provoc să fiţi oameni”…

 1. quadratus zice:

  Pai na… Metodele de exterminare implementate de Hitler nu mai tin! Ciudata coincidenta asta, si eu ma gandeam mai deunazi la ce ai spus tu mai sus. Nu stiu daca Cheliosu` e neaparat implicat, dar ceva nu-mi miroase deloc a bine.
  Respecte.
  Solomonar

  Apreciază

  • Sibilla zice:

   Solomonarule, mă iartă, sunt prinsă cu tot soiul de trebi şi dau pe * acasă * cînd apuc, dar mă bucur să te ştiu în visit !
   Nimic nu e întâmplător… ne-au vândut ţara şi NU doar cheliosul e implicat… 😦
   stimă,
   S

   Apreciază

 2. „Vă provoc să fiţi oameni!”, asta spune tot.

  Apreciază

 3. alama zice:

  Hi!….I was searching on internet and I found your web design blog…..it is really interesting…keep it up….look forward toread more from you

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.