Ziua internatională pentru sprijinirea victimelor torturii

( România, sub bocancii lui Băsescu )

Ziua internatională pentru sprijinirea victimelor torturii

Băsescu torturează psihic, fizic,  prin încălcarea drepturilor omului, prin  rele tratamente, prin sfidare, dispreţ la adresa cetăţenilor,  un întreg popor !

Guvernul Băsescu-Udrea-Boc : privează jurnaliştii de Libertate, înfometează voit populaţia ţării, prin decizii aberante aplică rele tratamente cetăţenilor, săvârşesc atentate la Democraţie, Demnitatea cetăţenilor, toate aceste orori acest Gubern  criminal, incompetent, le săvârşeşte cu bună ştiinţă ceea ce e  foarte grav !

26.06.2010

Ziua internationala pentru sprijinirea victimelor torturii

Pe 12 decembrie 1997, la recomandarea Consiliului Economic si Social (decizia 1997/251), Adunarea a proclamat ziua de 26 iunie ca Zi Internationala pentru sprijinirea victimelor torturii (rezolutia 52/149). Scopul acestei Zile este eliminarea torturii si functionarea efectiva a Conventiei impotriva torturii si a altor tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante, semnata in 1984 si intrata in vigoare la 26 iunie 1987.

Sursa : Centrul de informare ONU pentru România

* In pofida existentei unui cadru institutional si legal pentru prevenirea torturii impresionant, aceasta este inca tolerata pe scara larga sau chiar practicata de guverne, iar impunitatea inca persista. Ziua internationala pentru sprijinirea victimelor torturii este o ocazie de reafirmare a dreptului de a trai fara teama de tortura a tuturor barbatilor si femeilor. Nu exista justificare pentru tortura sau pentru orice alta forma de tratament sau pedeapsa crude, inumane si degradante in nicio societate, nicio perioada si in nici un fel de circumstante. ( …  )

Aceasta Zi reprezinta si o sansa pentru a ne exprima solidaritatea cu victimele torturii si cu familiile acestora, dar si pentru a reaminti nevoia ca toate guvernele sa isi ia angajamentul pentru indreptarea nedreptatilor comise victimelor unor astfel de abuzuri si reabilitarea completa a acestora. Fondul voluntar al Natiunilor Unite pentru victimele torturii sprijina organizatii care ofera asistenta victimelor torturii si familiilor acestora. Multumesc tuturor celor ce au facut donatii catre acest Fond si ii incurajez sa continue sa sprijine activitatea atat de importanta a acestuia.

Cu ocazia acestei Zile internationale pentru sprijinirea victimelor torturii, sa reafirmam drepturile inalienabile si demnitatea tututor oamenilor, barbati si femei. Sa ne ridicam in lupta impotriva torturii si cruzimii, a tratamentului si pedepsei degradante si inumane, oriunde ar avea loc. *

Sursa : aici

Cu ce se ocupă ONU, UNICEF, europarlamentarii noştri, etc, etc  în afară de teorii ?? Chiar aşa, doar pensionarii au găsit puterea să-l ia de guler pe marinarul turmentat, acilea, pe tarlaua mioritică… da multele organizaţii internaţionale sunt figuranţi şi atât , nima-n lume nu-l ia la întrebări pe acest individ Traian Băsescu pentru  mizeriile şi  traumele la care ne supune c-aşa vrea el ?

A auzit careva de vreun Raport care să conţină date concrete vis a vis la nelegiuirile  la care s-a dedat netotul şi care Raport să fie prezentat pe undeva , în afara graniţelor ţării desigur, că-n ţară, Băsescu face legea. El şi muieruşca-i din dotare,  Udrea Cocoş, d-aia şi Clanul Mafiot a depăşit orice limite, are * binecuvântare *.De la Capo di tutti Capi, Băsescu.

Băsescu continuă să batjocorească, încalce şi Constituţia României şi Convenţii, Tratate internaţionale…

*******

Nu uităm Lista… lista şobolanilor:

Lista Rusinii – Groparii Romaniei

Aceştia sunt Tartorii, Capii, tandemul care guvernează, cei doi care-şi bat joc de România, în imaginea de jos, lipsesc soldaţii , lăutarii de Curte, Famiglia pe care-o păstoresc…. iată-i, Dictatorul şi muieruşca-i, pupila tupeistă, impertinenta Udrea :

www.inbalarii.ro/.

Băsescu continuă să batjocorească, încalce şi Constituţia României şi Convenţii, Tratate internaţionale… Să fie locatarul Cotroceniului chiar aşa puternic sau * clasa * politică e parte cum el, parte mai slabă decât ar părea ? Grav e că noi, popor, suportăm inconsecvenţa, dezinteresul, iar Politicieni Autentici la noi, rara avis…

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ziua internatională pentru sprijinirea victimelor torturii

  1. octavpelin zice:

    Sibilla-REMEMBER 70 DE ANI 26-28 IUNIE1940-2010 -DOLIU NATIONAL DE LA PIERDEREA BUCOVINEI DE NORD SI BASARABIEI,o zi faina!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.