Să luăm aminte… Fii tu însuţi schimbarea pe care o vrei în lume, în ţara ta!

Să luăm aminte…

Fii tu însuţi schimbarea pe care o vrei în lume, în ţara ta!

Pe noi, nu ne-a învrednicit Dumnezeu cu un * Sfânt care merge pe jos *, la noi, din păcate, Patriarhul a fost numit  de… masoni.

Să luăm aminte la Cuvintele cutremurătoare rostite de-a lungul vieţii lumeşti de către un Patriarh iubit, considerat Sfânt de către poporul căruia i-a slujit cu credinţă şi dragoste de Dumnezeu, până la trecerea Pragului. Patriarhul Pavle al Srbijei, s-a înveşnicit în Domnul, dar,  Moştenirea sa e pentru noi Pildă – viaţa, faptele, Cuvintele…. :

„Mai bine să ne pierdem capul, decât să ne pierdem sufletul”.

„Voi ieşi în stradă să cerşesc milostenie pentru săracii mei fraţi”

„avem obligaţia ca şi în cea mai dificilă situaţie să ne comportăm ca oameni şi că nu există interes, nici naţional, nici personal, care ar putea să constituie o justificare pentru a nu fi oameni”.

Dacă aş putea reuşi – Dumnezeu Cel Înviat îmi este martor – aş sta înaintea bisericilor, a spitalelor şi înaintea ţărilor civilizate prin recepţii şi demonstraţii la modă şi personal aş fi cerşit milostenie pentru fraţii şi copiii noştri încercaţi. Fiecare dintre noi ar trebui printr-un mod activ să se ruşineze pentru toate acele ostentative lăcomii, care există în atâtea spaţii publice, nu doar să ne scandalizăm simplu şi să deznădăjduim, că nesimţirea, neruşinarea, cinismul s-au generalizat în jurul nostru”.

„Într-o zi, când ne vom înfăţişa înaintea strămoşilor noştri, să nu ne fie ruşine de ei, nici lor să le fie ruşine de noi”.

Sursa : http://www.razbointrucuvant.ro/

* … el a rămas credincios poporului său, luând parte la toate suferințele acestuia. *

Patriarh Pavle, hodineşte acum în Ceruri, între Cei Drepţi şi se roagă, pentru… oameni !

Să luăm aminte şi la cele de mai jos…

Corina Creţu – europarlamentar social-democrat:

Tokes Laszlo, propus vicepresedinte al Parlamentului European

Mana Ciutacu – * Pe undeva, cred că toată această libertate a cuvântului este chiar încurajată. Ca și cum cineva ar ridica un pic capacul de pe oală, să iasă aburii suplimentari, apoi lasă fiertura la foc mocnit… Că doar așa se pătrunde bine carnea tare și ațoasă și poți s-o tai, pe urmă, în farfurie, cu lingura… *

O țară de nevorbiți

Agnosticus – ca-ntotdeauna, spune lucrurilor pe nume şi cu nume… :

* Un comentator afirma că o moţiune de cenzură care începe cu o poezie nu poate fi serioasă. Dar cum trebuie tratat un guvern neserios? Băşescu avea dreptate când spunea că Boc este sabotat din interior. Da, de propria lui prostie. De propria lui îngâmfare. De propria lui incompetenţă. *

Nu se fură, se ajustează

STOP BĂSESCU !!

Planul de Măsuri alternative propus de PSD – rezumat

Cristian Bogdan Hotnoga:

” N-am nicio mândrie că sunt român???

Da, e un titlu şocant şi sunt sigur că mulţi nu vor fi de acord cu mine, mai ales cei care văd în poporul român un fel de “Mesia” al Universului. Poate că picătura care a umplut paharul a fost comportamentul iresponsabil al guvernanţilor de astăzi, dar şi al întregii clase politice ce a condus România în ultimii 20 de ani. Dar totuşi noi ne merităm soarta. Conducătorii noştri sunt exact imaginea fidelă a noastră. Ei sunt oglinda noastră. Şi astfel, am ajuns la concluzia că suntem un popor laş, şovăielnic, şmecher, oportunist, hoţ şi lipsit de patriotism. Că mai există excepţii, asta e altceva. Dar majoritatea poporului e aşa cum am spus mai sus. Şi asta nu e de azi sau de ieri, ci de secole întregi.

Ştefan cel Mare, “marele nostru Ştefan” s-a războit cu Radu cel Frumos, domnitorul Ţării Româneşti, pentru o femeie! Vă vine a crede? Ţările române erau pe punctul de a fi cucerite de turci, iar domnitorii noştri se războiau ca “fraţii” între ei pentru o simplă femeie, care era poftită de ambii voievozi. De fapt, marea majoritate a domnitorilor din Moldova şi Muntenia se războiau între ei pentru ciolan, chiar dacă erau rude între ei (fraţi, veri, nepoţi!)

Apoi, poporul român nu este deloc solidar. Nu există un spirit civic ca în alte ţări, iar furtul este la mare modă. Da, trebuie să recunoaştem, suntem un popor de hoţi. Ne place să ne furăm între noi, să ne tragem unul altuia ţepe. Vă mai amintiţi de Caritas-ul de la începutul anilor 90? Câţi români au fost ţepuiţi atunci? Sute de mii. După nici câţiva ani, a apărut ţeapa SAFI, iar prin 2000, ţeapa FNI. Ultima mare ţeapă pe care am luat-o a fost cea când l-am votat pe Băsescu, după ce ne-a păcălit cu promisiuni electorale false. Astfel, se pare că suntem şi un popor de naivi.

Da, e adevărat că am avut şi genii ca Eminescu, Palade, Saligny, Titulescu sau Cioran. Dar ce folos? Cu doar câteva flori credeţi că se poate face primăvară? Mă pot mândri că am avut un poet genial, un biolog emerit, un inginer strălucitor, un diplomat nemaipomenit sau un filozof de renume…dar să mă mândresc cu restul populaţiei? Nici cu mine însumi nu mă pot mândri.

Acesta este articolul băieţilor de pe Lovendal.net, site ce îl vizitez şi apreciez deopotrivă.

N-am nicio mândrie că sunt român

Această afirmaţie nu poate fi întocmai adevărată. Motivele de “mândrie” ale poporului român poate că nu sunt de actualitate dar dacă ne întoarcem la propria istorie, tradiţii şi obiceiuri, vom vedea că încă mai avem valori pure, neatinse sau păstrate odată cu trecerea timpului. Pe tot mai multe bloguri oameni cu suflet românesc reaprind acestă mândrie prin postarea de povestiri, cântece şi legende de o frumuseţe rară ale neamului românesc: Nea Costache, Munteanul, Quadratus, RAMANIA.

Cei care văd în România un fel de “Mesia al Universului” nu vor fi de acord cu acestă afirmaţie

Cu siguranţă noi, România ca ţară şi românii ca popor, avem multe lacune în ceea ce priveşte spiritul civic, solidaritate, educaţie şi mentalitate.

Spiritul civic

Câţi români ar munci ca voluntari pentru un scop nobil, fără câştiguri materiale? Câţi oameni bogaţi fac gesturi de caritate sau donaţii pentru cei defavorizaţi? Cei care ajung la putere uită de unde au plecat şi se gândesc numai la propria îmbuibare, de parcă nici nu ar fi reprezentanţi ai poporului.

Solidaritate

Toţi cei care se trezesc peste noapte cu puterea în mână, cu funcţii în administrarea banului public, ce fac? Trag pe turta lor. Mai şi furăm frate, ne facem conturi prin străinătate şi le umplem, că nu ne află nimeni dar, haidem totuşi să facem şi ceva pentru amărâţii ăştia, doar din banii lor ne facem noi vile şi afaceri.

Tăiem tot din salariile şi pensiile mizere ale celor care mai mişcă economia asta, cei care vor acoperi datoriile către FMI din puţinul lor. Dar de ce nu dăm o lege ca niciun funcţionar, guvernant, responsabil, salariat sau chiar pensionar, să nu ia mai mult de 5000 de lei pe lună până ieşim din criză? Nu le-ar ajunge? Dar unui bătrân insignifiant îi ajung cei 500 de lei din care îi mai luaţi 15%?

Solidaritate? Odată ajunşi la putere şi linşi la bot de smântâna, creme de la creme, adunată pe spatele proştilor, cine se mai gândeşte la solidaritate? Să ne huzurim în hoteluri de cinci stele, cu 5000 de euro pe lună, că în plus primim şi bani de chirie, salarii dolofane, şofer şi Mertzan. Şi de ce nu? Aici avem gym, massage, spa şi fetiţele ne aşteaptă în cameră cu complimente din partea managerului, care e mulţumit peste măsură că are cine să-i umple stabilimentul.

Solidaritate? Un grup de oameni bine pregătiţi şi cu suflet s-au luptat pentru a mai câştiga o mică parte de platou continental în jurul Insulei Şerpilor, care a devenit pământ românesc. Concluzia? Dreptul de exploatare a resurselor din acea zonă are vândut cu mai bine de doi ani înainte de terminarea procesului cu Ucraina.

Educaţie

Sistemul de învăţământ românesc este în stop cardiac. Mulţumesc lui Dumnezeu că am făcut şcoala atunci când am făcut-o. Profesorii nu mai au nicio motivaţie să-şi facă datoria, aceea de a crea generaţia de mâine. Elevii îşi scuipă profesorii. Nu mai există cei 7 ani de acasă. Nu mai există respect. Copii mănâncă îngheţata şi aruncă ambalajul unde apucă. Trăim în mizerie şi ne place. Cine îşi mai dă locul în autobuz unei bătrâne? Ştim doar să ne băgăm, peste tot, bunul simţ a părăsit de mult mândra Românică.

Mentalitate

Suntem oamenii de acum 50 de ani dar ne place să ne credem europeni, vrem standarde de viaţă vest europeană. Plătim aceleaşi chirii şi taxe ca un englez. Dar care sunt condiţiile lui de viaţă şi care sunt ale noastre. Din punctul lor de vedere noi trăim în gheto-uri dar, noi plătim ca şi cum am avea parcuri, apartamente mari, peisaje încântătoare, transport civilizat, linişte şi ce mai este necesar unei vieţi normale.

Comportamentul iresponsabil al guvernanţilor de astăzi, dar şi al întregii clase politice ce a condus România în ultimii 20 de ani.

Comportament iresponsabil? Puţin spus. Am împrumutat zeci de miliarde de la FMI pentru a ieşi din criză, bani ce noi îi vom achita. Din ce? Nu ştiu. Câţi din banii ăştia au ajuns cu adevărat la români? Ce am primit noi ca să dăm înapoi? Nimic fraţilor, că vedem că tot ni se ia. Jocurile au fost demult făcute, înainte să ni se aprobe creditarea, pe considerente politice şi interesele clientelei politice.

Dar totuşi noi ne merităm soarta. Conducătorii noştri sunt exact imaginea fidelă a noastră. Ei sunt oglinda noastră.

Da! Da! Da! Nu noi i-am pus acolo? Nu noi l-am ridicat pe Băsescu de o grămadă de ori? Nu noi l-am scăpat de suspendare şi l-am votat şi a doua oară?

Vai măi mamă! Cum de ne-a trădat Băselu?! Primul feciorelnic al neamului românesc şi-a întors privirea de la noi…

Da! Da! Da! Pentru că şi el are conturi de umplut în afară. Pentru că şi el e dator vândut marilor mafioţi şi oameni de afaceri din România. Şi el e client şi are clientelă politică şi neamuri de avansat. Nici lui nu i-ar surâde ideea de a rămâne fără gym, massage, spa şi Mertz.

Sunt imaginea fidelă a noastră. Pentru că avem Secretar de Stat ce noaptea lucrează ca stripper dar, a ajuns pe funcţie pentru că e nepotul, cumnatul, finul cui trebuie. Da! Pentru că ne place să dăm şpagă şi noi i-am învăţat aşa.

Şi astfel, am ajuns la concluzia că suntem un popor laş, şovăielnic, şmecher, oportunist, hoţ şi lipsit de patriotism. Că mai există excepţii, asta e altceva.

Ce patriotism?! Restul, am comentat mai sus.

Poporul român nu este deloc solidar. Nu există un spirit civic ca în alte ţări, iar furtul este la mare modă. Da, trebuie să recunoaştem, suntem un popor de hoţi. Ne place să ne furăm între noi, să ne tragem unul altuia ţepe.

Asta mă doare pe mine cel mai mult. Pentru că mulţi, foarte mulţi suntem plecaţi prin străinătăţuri. Pentru că frate uită de frate, copii uită de părinţi. Străinii ne văd drept bandiţi hoţi şi criminali. Şi pe bună dreptate. Aşa cum te freacă un român nu te freacă un străin. Un român nu te va ajuta nici cu cel mai mic gest, chiar dacă i-ar sta în putere, ar şti sau nu ar avea nimic de pierdut. Fiecare trage e turta lui, chiar dacă asta înseamnă să înşele, păcălească sau să jecmănească un alt român. Fiecare cu mama lui. Şi nu e bine. Polonezii, de exemplu, sunt ca fraţii între ei. Noi? Fiecare cu mama lui.

Dacă ne merităm soarta?

Da! Pentru că suntem câini între noi.

Pentru că ne plac manelele, le spijinim industria. Şi ne mai întrebăm de ce străinii ne numesc pe toţi ţigani? Un neam de manelişti.

Pentru că ne place Simona Sensual şi Sexy Brăileanca. Numai asta vedem la televizor. Industria să meargă… cerere şi ofertă, asta cerem asta ni se dă. Prost gust.

Pentru că suntem mizerabili, ne place să trăim în rahat. Nu avem nici cea mai mică idee de ce înseamnă civilizaţie, să respecţi şi să fii respectat. Nici măcar nu ştim să socializăm între noi.

Pentru că ne lăsăm furaţi. Pentru că ne-am învăţat să dăm şpagă. Pentru că nu suntem uniţi. Pentru că nu punem umărul.

Fii tu însuţi schimbarea pe care o vrei în lume, în ţara ta!

Cristian Bogdan Hotnoga

Doamne Ajută !!!

Sibilla


Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Să luăm aminte… Fii tu însuţi schimbarea pe care o vrei în lume, în ţara ta!

  1. Bogdan zice:

    DICTATURA PORTOCALIE ÎŞI ARATĂ COLŢII. IAR EXPLOZIV-NEWS ÎI SMULGE DIN RĂDĂCINI!
    MAFIA S-A GANSTERIZAT: ŞEFUL DEPARTAMENTULUI SECURITĂŢII NAŢIONALE A LUI TRAIAN BĂSESCU AMENINŢĂ PRESA CU ARESTĂRI, IAR INTERLOPII LUI UDREA DE LA NIRO GRUP PROMIT REPRESALII ÎMPOTRIVA JURNALIŞTILOR!
    Simona FICA,10 June 2010
    Seria dezvăluirilor despre gangsterii dictaturii băsesciene au dat roade, iar ceea ce vom prezenta mai jos reflectă fără dubii faptul că prezentarea de dovezi împotriva mafioţilor portocalii a zdruncinat cloaca de la Cotroceni! După ameninţările şi încercarea de intimidare a conducerii Exploziv-News de către iranianul complice al şefului statului în contrabanda cu armament, ieri atacurile furibunde ale infractorilor s-au înteţit. Astfel, la ora 14.02, pe telefonul redacţiei (0763.132.955) a fost primit un apel de la numărul de telefon +4031.403.93.87, iar persoana care a apelat de la acest număr s-a recomandat a fi un oarecare “BADEA, de la biroul de presă al Niro Grup”. El a atenţionat jurnaliştii Exploziv-News „să aibă grijă ce scriu despre doamna Udrea, pentru că Nuţu Cămătaru tocmai a ieşit din închisoare”. Îl asigurăm public pe numitul Badea că nu ne interesează, şi cu atât mai puţin nu ne sperie, interlopii „doamnei Udrea” şi vom continua seria dezvăluirilor referitoare la trecutul său de informatoare a lui Truţulescu! Tot ieri, pe site-ul ziarului Exploziv-News, de la adresa de mail pe care o puteţi viziona în foto-copiile de mai jos, un oarecare Daniel Andrei Moldoveanu ameninţa că, dacă se mai scrie ceva împotriva lui Băsescu, urmează arestarea jurnalistului „fără mandat”, pe motiv de „încălcare a siguranţei naţionale”. Şi tot ieri, corespondentul nostru de la Washington, jurnalistul şi cineastul Robert Horvath, a primit şi el un telefon de ameninţare (pe care colegul nostru l-a înregistrat) de la o persoană care s-a recomandat a fi de la Administraţia Prezidenţială şi care, textual, a spus: „Îţi băgăm pâmânt în gură, ţie şi lui Bădin (n.r. este vorba despre Andrei Bădin, de la Jurnalul Naţional şi Antena 3)”. Revenind la persoana care a ameninţat cu „arestări” de tip kaghebist jurnaliştii neobedienţi puterii de la Cotroceni, specificăm că el este chiar şeful DSN din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, care a avut tupeul de a ne trimite ameninţarea de pe serverul instituţiei în cauză. Îl atenţionăm pe pupincuristul lui Băsescu că, până să se folosească el şi comandantul său suprem, de rigorile legii siguranţei naţionale, Daniel Andrei Moldoveanu a săvârşit, prin comentariul ameninţător adresat Exploziv-News, următoarele infracţiuni de DREPT COMUN pentru care i-am şi trântit o plângere penală la Parchet: 1) Ameninţare – art. 193. C.P.; 2) Abuzul în serviciu în forma ca lificată – Art. 2481; 3) Abuzul în serviciu prin îngradirea unor drepturi – Art. 247; 4) Şantajul – Art. 194; 5) Lipsirea de libertate în mod ilegal, în cazul în care fapta este savârşită prin simularea de CALITĂŢI OFICIALE – Art. 189! Ca să nu mai vorbim despre modul flagrant în care gansterii de la Cotroceni încalcă articolul 30 din Constituţia României, cu o violenţă deşănţată îndreptată împotriva ziariştilor demnă nu de mentalitatea lui Ceauşescu, ci de cea a lui Hitler! Iată şi probele:

    Daniel Andrei Moldoveanu (dsn@presedentie.ro) 09.06.2010 ; 13:01:02
    Aveti mare grija….
    Doamna Fica,va informez oficial ca deja mergeti mult prea departe cu minciunile
    la adresa presedintelui Romaniei.Va avertizez ca,in conditiile in care veti continua,
    legile privind siguranta nationala permit arestarea dumneavoastra fara a fi nevoie de mandat din partea unui judecator.Va multumesc!

    Apreciază

    • Sibilla zice:

      Fraţilor, scriem pe forumuri, site-uri din străinătate! Scriem la PE, CE, peste tot, ca să se ştie că * onor * prezident, Securistul de la Anvers, e la păpucul muieruştii Udrea, că e trădător de ţară se ştie la nivel global, a vândut ţara la bucată, viermele !

      Apreciază

    • Sibilla zice:

      Invazie de şobolani pe miriştile mioritice, la Victoria şi la Cotroceni s-au adunat tăte putorile, tăte boarfele, toţi infractorii ! Tune mama draculu-i în ei de scârbe ! Iartă-mă Tată, că mă ştii !

      Apreciază

  2. bmarinescu41 zice:

    ULTIMA ORĂ:
    HITLER DE ROMÂNIA BAGĂ IAR PUMNUL ÎN GURA PRESEI! ALŢI DOI REPREZENTANŢI AI MASS-MEDIA AU FOST AMENINŢAŢI, IERI! Atacurile sunt coordonate de catre DAN ANDRONIC si FORŢA LEGII, controlată de MIHAI STÂNIŞOARĂ şi D. A. MOLDOVEANU!
    Simona FICA,11 June 2010
    Ameninţările şi agresiunile verbale împotriva jurnaliştilor şi a editorilor de presă venite dinspre Cotroceni s-au înteţit în decurs de numai două zile. Problema depăşeşte până şi aspectul penal, luând o turnură fără precedent, de autentică dictatură de tip stalinisto-hitlerist, în România postdecembristă. Astfel, la doar o zi după ce conducerea ziarului Exploziv-News a fost ameninţată, de către şeful DSN al Administraţiei Prezidenţiale, cu arestarea în cazul în care continuă dezvăluirile referitoare la infracţiunile grave săvârşite de numitul Băsescu Traian (iar numita Udrea Elena încerca să ne sperie cu interlopii ei cămătari) – şi, concomitent, corespondentul de la Washington al ziarului, Robert Horvath, era, la rândul său ameninţat telefonic că „i se va astupa, atât lui cât şi jurnalistului Andrei Bădin de la Jurnalul Naţional, gura cu pământ” – iată că ieri şi producătoarea emisiunii „Ştirea Zilei” a postului de televiziune Antena 3, a fost ameninţată, în acelaşi mod. Ea a fost apelată, pe telefonul personal, de la un număr privat de telefon, şi i s-a adus la cunoştiinţă faptul că „nici nu va ştii ce i se poate întâmpla dacă mai continuă să o lase pe Gabriela Vrânceanu Firea (realizatoarea emisiunii – n.r.) să facă referire, în emisiunile sale, la preşedinte!”. Un alt jurnalist din presa centrală (care va detalia în ziarul său ceea ce i s-a întâmplat) a fost “atenţionat”, de către un reprezentant al PDL, “să fie atent ce spune referitor la Băsescu, altfel va sfârşi cu maşina într-un pom!”. Considerăm că toate aceste fapte reprezintă dovada vie şi de netăgăduit că lucrurile în România au scăpat de sub control, că democraţia şi libertatea de exprimare nu mai există, că ne aflăm în faţa unei dictaturi neo-fasciste, şi că trebuie să punem punct, prin toate mijloacele şi urgent, unor asemenea manifestări, ale unui preşedinte ce pune, în mod real, în pericol, securitatea unei ţări întregi! În ceea ce priveşte intenţia lui Băsescu Traian de a pune lacăt pe gura unora dintre noi, avertizorii Exploziv-News din Serviciile Secrete ne-au semnalat faptul că acesta pregăteşte, în “laboratoarele” de la Cotroceni, diversiuni care să aibă ca rezultat compromiterea jurnaliştilor mai sus amintiţi (şi a altora) şi se foloseşte, pentru a-şi atinge măreţul scop (nota redacţiei: în visele lui, desigur!) de DAN ANDRONIC, un fost ziarist şi traseist notoriu, dar şi de un ONG ce aparţine pedelistului Mihai Stânişoară (fost ministru al Apărării), numit pompos FORŢA LEGII! Despre ce ameninţări şi comentarii pornesc de pe serverul forţos marca “Forţa Legii” precum şi care e legătura între acesta şi şeful DSN al Administraţiei Prezidenţiale, vom vorbi, pe larg, într-un material viitor. În ceea ce îl priveşte pe DAN ANDRONIC, CV-ul său îl indică ca fiind un traseist notoriu, el sărind din barca PSD în cea a PNL, ca şi consilier de imagine, iar acum îl regăsim în solda PDL, mai exact a lui Băsescu, pe post de… consilier politic. Lui Andronic îi vom dedica în curând un serial special, finalizat într-un frumos şi stufos dosar penal.

    Apreciază

    • Sibilla zice:

      Ameninţările bagă frica în cei ce se tem de bastarzi! Nici moartea NU trebuie să ne sperie, nimic ! Pierderea Libertăţii Cuvântului, asta ar trebui să ne mobilizeze să dăm cu ei de pământ !!

      Apreciază

  3. Magdalena zice:

    Niciodata Stefan cel Mare nu s-a luptat cu Radu cel Frumos pentru o femeie.

    Niciodata.

    Radu cel Frumos si Vlad Tepes au fost frati .Ei si cu Stefan cel Mare erau veri primari- toti din casa Musatinilor.

    Stefan cel Mare a purtat 2 campanii pentru daramarea de pe tron al lui Radu cel Frmos-in prima a dat foc oraselor Braila si Ialomita iar in a doua a pradat cetatea Bucurestiului

    .Cand a plecat din Bucuresti spre Suceava le-a luat ostatice pe sotia lui Radu cel Frumos-de neam princiar sarb si pe fetita acestora- Maria Voichita care avea 12 ani.

    La acel moment era casatorit cu Maria de Mangop din familia imperiala bizantina.Cea reprezentata pe vestita tapiseria de la Putna.

    Dupa un doliu de 3 ani de la moartea Mariei de Mangop si cand Maria Voichita (care ii era nepoata de gradul 2) avea 20 de ani- acestia s-au casatorit si au ramas impreuna pana ce a intervenit moartea domnitorului.Bogdan fiul lor va mosteni tronul si o puteti vedea pe Maria Voichita pe frescele tuturor ctitoriilor domnitorului de dupa casatoria lor.

    Tot Stefan cel Mare l-a sprijinit pe celalt var al sau – Vlad Tepes sa ajunga pe tron.

    Romanul Matei Corvin,regele Ungariei:
    o data il intemniteaza pe Vlad Tepes dar a adoua oara il sprijina sa ajunga pe tron si se lupta cu Stefan cel Mare in doua campanii-moldovenii invingand dupa ce au navalit in Ardeal.

    Nu judecati timpurile de atunci cu masurile de acum.

    Apreciază

  4. octavpelin zice:

    Sibilla,Dictatura neonazista a Fuhrerului Basescu a ajunds la APOGEU,o zi minunata !
    p.s.ai o dedicatie muzicala.

    Apreciază

    • Sibilla zice:

      Pe mine una, spre deosebire de pămpălăii de parlamentari mioritici, NU mă impresionează nebunul. Stau şi comentează la nesfârşit aiurea-n cucuruz şi marinaru-şi face de cap câtu-i ziulica, păi ăştia-s politicieni, Tavi ???

      Apreciază

  5. Pingback: De unde fac rost de niste oua stricate? « Hai ca se poate!

  6. leo zice:

    HAJMO PLAVI!
    Sibillino, în caz că n-ai aflat, începu campionatu mondial şi, spre deosebire de mămăligarii sto-po-sto, noi, corciturile, la sânje ori la suflet, avem cu cine ţine! 😆
    HAJMO SRBJA!
    HAJMO SLOVENJA!
    PS
    Başca… căpşuna de pe tort, ca tăt căpşunaru, om putea să ne bucurăm alături de toreadorii spanioli… 😉

    Apreciază

    • Sibilla zice:

      Ţin cu Srbija, normalno Baciule draghe, da sudulame ca azi nima-n lume n-o strigatu şi nu la cartonaşu roşu primit, ci la adresa ganezului de dansa pe muzica suflătoarelor ălea cu care gac sud-africaniiincantaţii, nush ce buba, că iereau cam împleticiţi srbiji noşti :))
      No şăzi Şăfule draghe să-ţi spui cu cine nu ţiu nici surghiunită : d-apoi să * crape * France, Germany, musai şi musai că nu-i poci suporta , jur !
      Urmăresc meciurile, p-acilea SUNT, chiar de tac, iar de comentat pe oareşunde NU am chef nici vreo tragere de inimă.
      Blogul AN-ului e sub jug de… capră, mă rog, în multiplelei fustiţe ŞI nădraji, c-ajunse rău,mai rău decât fu, vb ea cu… ea, că mare-i grăgina şi iaca-ncăpu şi Stăpâna spaţiului acelei grădiniţe-n ie… :)))
      Io una, Baciule, o dau bubii de politichie, nu mă merită miriştile celea, io nu-s cameleon ca ei, punctum. Pită cu pită de-aş bea şi sare cu apă de-aş păpa şi îmi păstrez Demnitatea, da la vălău pe mine nu mă ţine nima-n lume nici cu biciul 🙂
      Fii antenă, acu ţin cu australienii, pe onoarea me de furnică, să fi pe aci la comentat live :)))
      Sârbii noştri îşi revin, simt eu că da !

      Apreciază

    • Sibilla zice:

      Pfoooaaaiiii…. am nervi nervoşi… nu-mi plac nemţiiii… uf!!!

      Apreciază

  7. bmarinescu41 zice:

    SOLUŢIA CONTRACARĂRII LEGII FĂRĂDELEGII !
    MODUL DE ACŢIUNE UZITAT CÂNDVA ŞI ÎN ROMÂNIA !
    Urmand modelul american al lui Elliot Ness, Eugen Alimanescu apeleaza la recruti, tineri aflati inca pe bancile Academiei de Politiei, si aspiranti la un post in Politia Bucurestiului, pentru a infiinta organizatia “Fulger”.
    22 de membri, alesi personal de catre comisar, antrenati si pregatiti de acesta, urmau sa intre intr-un razboi nemaivazut cu crima organizata din capitala. Asemenea omologului sau din Statele Unite ale Americii, Alimanescu isi formeaza o veritabila retea de informatori din randul gangsterilor, creaza rubrici permanente in presa vremii prin care sa isi etaleze victoriile si da startul unor veritabile lupte de strada cu infractorii. Stia ca, odata arestati, ei vor scapa din fata justitiei uzand de influenta pe care o aveau in randul magistratilor.
    Solutia aleasa de Alimanescu? Exterminarea crimei si a criminalilor!
    Putini au fost cei care au sfarsit in spatele gratiilor. Cei mai multi dintre raufacatorii locali au cazut secerati sub tirul gloantelor de revolver sau de pistol-automat ale membrilor echipei “Fulger”. De fiecare data, un reprezentat al presei se afla de fata in momentul confruntarilor iar comisarul se asigura ca, in fotografii, alaturi de cadavrele infractorilor, va aparea o pancarta prin care lumea sa stie ca Brigada Alimanescu isi facuse datoria. Extrem de atent, el isi motiva de fiecare data actiunile prin deschiderea focului de catre infractori, refuzul lor de a se preda sau incercarea acestora de a fugi din arestul politiei. Cazul era finalizat si nimeni nu il putea acuza de moartea criminalilor. In fond, cine ar fi vrut sa o faca?

    Evident, astfel de masuri neortodoxe au starnit reactii diferite in randul mafiotilor locali. Daca unii alegeau sa paraseasca in graba Bucurestiul, sperand in van ca Alimanescu nu ii va urmari in alte orase, altii incercau sa il reduca definitiv la tacere pe incomodul om al legii.
    Comisarul, desi refuzase escorta, era protejat zi si noapte de membrii echipei pe care o infiintase. Astfel, tentativele de a-l ucide au esuat pe rand. Iar Brigada Alimanescu continua sa dea lovitura dupa lovitura bandelor criminale din tara. Evident, vocile magistratilor si ale politistilor corupti care criticau masurile lui Alimanescu au rasunat zgomotos. Pentru oamenii de zi cu zi, insa, comisarul era o legenda vie, o speranta, iar asta era cel mai important in ochii autoritatilor. Ultimul lucru care mai lipsea in Bucuresti era o revolta a populatiei. In decursul a numai cativa ani, Alimanescu si agentii “Fulger” au reusit, practic, imposibilul. Lumea isi facea din nou curaj sa iasa din case dupa lasarea intunericului, fara teama unui atac armat sau a bandelor de talhari care bantuisera Capitala. Sub gloantele comisarului a cazut temutul Petre Silberschmied, poreclit Argintaru, liderul unei bande de spargatori in care activau mai multi dezertori nemti din corpul de armata Dirlewanger, corp creat, la cererea expresa a lui Himmler, din condamnati la moarte sau la inchisoare pe viata. A urmat banda lui Gica Cioc, poreclit Balaurul, si cea a rivalului acestuia Sandu Moise, zis Hitler, datorita mustatii asemanatoare cu cea a dictatorului german; infractori din Ferentari specializati in contrabanda cu bunuri furate, jocuri de noroc, prostitutie si spargeri de locuinte.
    Poate cea mai rasunatoare lovitura a dat-o Eugen Alimanescu criminalilor infiltrati in randul politiei.
    Este vorba de comisarii sefi Cairo si Voinescu. Fosti infractori, acestia fusesera recrutati in randul politiei si numiti chiar comisari in speranta ca vor putea da mult mai usor de urma eventualilor raufacatori. Socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea targ, iar cei doi, odata imbracati in uniforma, si-au reluat un mai vechi obicei… spargerile de banci. Din Brasov si Bucuresti, cei doi au reusit in doar cateva saptamani sa sustraga din filialele Bancii Nationale o suma colosala… peste 2 milioane de dolari. Descoperiti de Alimanescu chiar in timpul unui nou jaf, Cairo si Voinescu au ales sa se impuste reciproc decat sa ajunga din nou in spatele gratiilor. Sau cel putin asa sustine raportul oficial din acea perioada.
    Primul hot din lume caruia i-a venit ingenioasa idee sa fure casa de bani cu totul, Lica Ciungu, zis Cap de Fier, a fost capturat tot de comisarul Alimanescu si agentii sai.
    Mai mult, in urma unei meticuloase operatiuni de filare, “Incoruptibilii” romani au reusit sa lichideze intreaga banda a spargatorilor.
    Nici unul dintre ei nu a scapat viu!
    Credeţi că istoria se repetă? V-aţi dori contracararea legii fărădelegii?
    bmarinescu41.wordpress.com/2010/05/31/incoruptibilii/

    Apreciază

  8. bmarinescu41 zice:

    Către
    DIRECŢIA DE INVESTIGARE A INFRACŢIUNILOR DE CRIMINALITATE ŞI TERORISM, Structura Centrală, Bd. Libertăţii nr. 12 -14, Sector 5, Bucureşti.
    În atenţia procurorului şef al DIICOT, dl. Codruţ OLARU şi a procurorului-şef al Serviciului de Combatere a Infracţiunilor de Terorism şi a celor contra Siguranţei Statului, dl. George MUSCALU

    Subsemnata Simona Fica, de profesie jurnalist, specializare investigaţii militare, funcţia: co-editor al ziarului EXPLOZIV-NEWS, având în vedere că: 1. DIICOT, prin departamentul specializat S.C.I.T.S.S., este singura structură din Ministerul Public cu competenţe în cercetarea penală a infracţiunilor care aduc atingere siguranţei statului şi a celor de terorism, 2. Ca cetăţean român trebuie să respect art.2 din Legea Siguranţei Naţionale (care prevede că “cetăţenii români, ca expresie a fidelităţii lor faţă de ţară, au îndatorirea morală de a contribui la realizarea siguranţei statului” – şi, ca urmare, sunt obligată prin legea organică să sesizez organele de cercetare penală cu privire la persoane şi fapte care aduc atingere securităţii statale), 3. Prin natura meseriei subsemnatei am strâns dovezi despre un grup terorist româno-iraniano-israelian, specializat în contrabandă internaţională cu tehnică de luptă, iar nedivulgarea numelor şi a faptelor acestuia m-ar face pasibilă de încălcarea Codului Penal al României, prin infracţiunile de tăinuire şi favorizare a infractorului, formulez – conform dispoziţiile art.222 Cod procedură Penală, a dispoziţiile art. 246, 247, 248, 248 ind.1 din Codul penal, precum şi pe jurisprudenţa în materie, mai ales in conformitate cu legea 535/2004 – următorul

    DENUNŢ PENAL

    împotriva numiţilor:
    1. BĂSESCU Traian, în prezent preşedinte al Republicii România, cu domiciliul ales în Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6, Bucuresti, pentru: I) infracţiunile prevăzute în Legea Siguranţei Naţionale 51/1991, prin încalcarea Art.3, literele: k) – “sustragerea de armament, muniţie, materii explozive sau radioactive, toxice sau biologice din unităţile autorizate sa le detina, contrabanda cu acestea, producerea, detinerea, instrainarea, transportul sau folosirea lor in alte conditii decit cele prevazute de lege”; l) – “initierea sau constituirea de organizatii sau grupari ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a acestora, in scopul desfasurarii vreuneia din activitatile enumerate la lit. a) – k), precum si desfasurarea in secret de asemenea activitati de catre organizatii sau grupari constituite potrivit legii”; i) – “initierea sau sprijinirea in orice mod a oricaror activitati al caror scop il constituie savirsirea de acte teroriste”; j) – „atentatele contra unei colectivitati, savirsite prin orice mijloace”; II) Infractiunile de: conducere a unei entitati teroriste (art.35, alin.1. din legea 535/2004), asocierea în scopul săvârşirii de acte de terorism si sprijinirea unei astfel de asocieri art.35, alin.2. din legea 535/2004
    2. KOVESI Laura Codruţa, în prezent Procuror General al României, cu domiciliul de corespondenţă în Bd. Libertăţii nr. 12 -14, Sector 5, Bucureşti, pentru infracţiunea de favorizare a infractorului – Art.264 alin.1,C.P şi infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată – Art. 248(1), C.P.
    3. MOLDOVEANU Daniel Andrei, în prezent şef al Departamentului Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Naţionale, cu domiciliul ales în Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6, Bucuresti, pentru: infracţiunea de favorizare a infractorului – Art.264 alin.1, C.P, infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată – Art. 248(1), C.P. şi infracţiunea de ameninţare – Art.193 C.P.
    4. ASGARI Mehrab, cetăţean iranian, patron al companiei aeriene MIRAVIA, pentru infracţiunile de: spălare de bani (în România, în vederea finanţării unei lovituri de stat la Teheran) -Art.269 C.P.; încălcarea art.35, alin.2. din legea 535/2004, şi a art. 3, lit.k din legea 51/1991; ameninţare – Art.193 C.P.
    5. COLDEA Florian, în prezent adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, cu domiciliul ales în Bulevardul Libertăţii nr. 14 D, Bucureşti, pentru încălcarea literei l) a Art.3 din L.51; infracţiunea de favorizare a infractorului – Art.264 alin.1, C.P
    6. ŢOCU Vasile, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni, pentru complicitate la contrabandă cu armament şi aderare la grup terorist organizat
    7. CAZACU Aurel, fost director general ROMARM, pentru aceleaşi infracţiuni săvârşite de Ţocu V., dar şi pentru deturnare de fonduri din arsenalul Armatei
    Şi complicii celor de mai sus:
    1. TĂTARU Vasile, identificat cu BI seria GN nr. 310312
    2. ROTARU Ion, identificat cu BI seria BX nr. 045368
    3. MOCĂNESCU Coloros Dan, identificat cu BI seria GT nr. 059777
    4. STOICA Samoilă, identificat cu BI seria BZ nr. 788568
    5. LAPTEŞ Costică, identificat cu BI seria GA nr. 741813
    6. NEMŢEANU Gheorghe, identificat cu BI seria DK nr. 388866

    Pentru susţinerea faptică a denunţului penal, înţeleg să pun la dispoziţia DIICOT toate probele incriminatorii pentru făptuitorii cuprinşi în prezentul denunţ – însemnând documente, înregistrări video şi audio, fotografii, declaraţii de martori. Cer de asemenea, fiind vorba despre infracţiuni de încălcare a Siguranţei Naţionale de către înalţi demnitari, să fie audiaţi, ca martori, următorii: dna. Angela Ciurea, fost procuror DIICOT şi dl. Ciprian Nastasiu, fost procuror DIICOT, dl. Dan Voinea, fost proc.şef al Parchetului Militar şi sugerez DIICOT, având în vedere că denunţul penal al subsemnatei îl indică – ca punct central al nucleului de terorism – pe însuşi şeful statului român, să solicite Senatului, conform Constituţiei României care prevede şi această posibilitate, suspendarea din funcţie a numitului Băsescu Traian până la clarificarea situaţiei create.
    SIMONA FICA , EXPLOZIV NEWS.

    Apreciază

  9. Mafia din Timisoara zice:

    Crăciun Adamescu și traficul de influență în cazul Mann
    Mann a încercat marea cu degetul, adică să producă și el niște euroi pe spatele nemților, dar băieții au fost mai tari în brand, cel puțin aici în România. În realitatea, marele escorc Mann (așa cum îl pictează pe mărunțiș un mărunt blogăr pres alert, fost ziarist de capă și șpagă) este chiar victima unei măgării financiare transfrontaliere, mult mai mare decât pălăria sa și a flămânzilor săi prieteni din PDL și PSD.

    http://mafiadintimisoara.wordpress.com/2010/06/14/craciun-adamescu-%C8%99i-traficul-de-influen%C8%9Ba-in-cazul-mann/

    Apreciază

  10. bmarinescu41 zice:

    Elena Basescu, mezina presedintelui Romaniei, se cazeaza la un hotel din Luxembourg, unde se afla in calitate de europarlamentar. Ridica receptorul catre oficiu si spune:TU-TI-TU-RUM-TU-TU-TU!
    Receptionera zice: – Can you repeat that please?
    EBA:TU-TI-TU-RUM-TU-TU-TU!
    Receptionera il cheama pe administrator pentru ca nu intelege ce spune distinsul europarlamentar.
    Nici administratorul nu intelege si-l cheama pe securistul ce o pazeste pe mezina presedintelui.
    Acesta, mirat:
    – Cum, nu stiti engleza!? Domnisoara a zis clar – two tea to room 222
    (doua ceaiuri la camera 222).
    –––––––––––––––––––––––––––
    Doctorul american spune: – La noi, in America, medicina e asa de avansata, ca scoatem un rinichi de la unu’, il transplantam la altu’ si dupa 6 saptamani ala deja isi cauta de lucru!
    Doctorul german raspunde: – E nimica toata; la noi, in Germania , scoatem un plaman de la unu’, il transplantam la altu’ si dupa 4 saptamani ala deja isi cauta de lucru!
    Doctorul rus spune: – Nici asta nu-i mare scofala; la noi, in Rusia, scoatem 1/2 de inima de la unu’, o transplantam la altu’ si dupa 2 saptamani amandoi deja isi cauta de lucru!
    Se ridica doctorul roman si raspunde: – N-avem ce sa comparam, toti sunteti inapoiati fata de noi; la noi, in Romania, am luat unul fara creier si fara inima, l-am pus prim-ministru si acum toti ne cautam de lucru…

    Apreciază

  11. Pingback: Apel catre parlamentarii din coalitia de guvernare « Hai ca se poate!

  12. leo zice:

    V-am zis io că Teo n-are cum să fie pedelachee în esenţă… JOS GUVERNUL BĂSESCU!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.