Deşteaptă-te române ! Şi tu ai fost NICĂ…

Deşteaptă-te române ! Şi tu ai fost NICĂ…


Şi-a fost 1 Iunie 2010…

Traversăm vremuri * interesante * , tulburi. Prea mulţi din copiii României NU au simţit acest 1 Iunie, ca pe o Zi Specială, dedicată lor, puilor de zîmbet, surâsului viitorului. Au avut parte de privirea tristă a părinţilor, bunicilor…

Să luăm aminte:

* Copilul este constructorul spiritual al omenirii, iar obstacolele în calea dezvoltării sale libere sunt pietrele din zidul în care a fost închis sufletul omului. * ( Maria Montessori )

Copiii noştri privesc cu ochi miraţi dincolo de zidurile din jurul unor suflete întunecate… Văd palate, maşini de lux, haine de firmă, cărţi cu coperţi lucioase , văd faţa hidoasă a ipocriziei şi aud voci… de dincolo de acele ziduri se-nalţă strident sunetul manelelor, răzbat hăhăieli, minciuni… Şi, nu înţeleg ce se întâmplă… Cascada DE CE-urilor, se revarsă : * de ce eu n-am creioane colorate ? *, * de ce plânge mama în fiecare zi? * , * de ce noi locuim cu bunicii şi nu avem o casă a noastră ? *, * de ce tata a rămas fără servici ? *, * de ce… ?? *, * de ce… ?? *, * de ce… ?? *… DE CE ??!!?

Zidurile Cotroceniului, tac. Zidurile Victoriei se… crapă, dar Răspunsuri, NU au, doar  Păcălici, clovni, păpuşele, roboţei hidoşi,  se zgîiesc pe după perdeluţe de sute de mii de euro şi-n loc de explicaţii scuipă Dispreţ… Copiii noştri îşi tînguie de-ce-urile spre Cer..  Nu înţeleg…

* Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare. * ( Eugene Ionesco )
E condamnabil si de neiertat sa ramanem datori copiilor ce-am fost, sa nu reusim sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor puilor de zambet, sa nu ii sprijinim sa-si realizeze vise, aspiratii. * Dar ce e o copilărie fericită…? O bunică generoasă, visuri de o viaţă, jocuri naive şi hazlii, un bunic blând, abecedarul, primele litere, iar mai apoi, o scrisoare pentru mamă, prietenii, zilele de vară când încerci să stai treaz şi să numeri stelele şi un loc în care ai voie să fii copil, să-ţi imaginezi o lume mai bună, să visezi cu ochii deschişi. * ( Francesca Buta )
Sa luam aminte asadar… :
* Istoria poporului, pentru fiecare dintre noi, ca şi prima iubire, trebuie să fie la fel ca cea mai frumoasă carte de basm citită cândva în copilărie. * ( Viorel Muha )
1 Iunie 2010 – vremuri… * interesante *, o zi care trebuie sa ne inspire, sa ne motiveze sa renuntam la renuntare, sa luptam pentru un viitor mai bun pentru copii nostri!

Fata de copii, avem o dubla responsabilitate pe care trebuie sa ne-o asumam cu maxima seriozitate: sa ne preocupe viitorul lor iar deciziile noastre sa fie pe masura asteptarilor pe care copiii le au de la noi, parinti, adulti, politicieni, societate si, sa fim constienti in permanenta ca toate demersurile noastre, tot ceea ce facem dar mai ales ceea ce NU facem, le va inalta aripile sau, dimpotriva, le va reteza…
Suntem datori sa oferim sanse copiilor, viitorului nostru si nu oricum, ci, respectandu-le drepturile iar deciziile noastre sa nu se limiteze la afisarea bunelor intentii sau enuntarea unor teorii frumos ambalate si care sa ramana la acest stadiu. Interesul superior al copilului , dincolo de ideologii, doctrine, orgolii, etc… deasupra tuturor intereselor de orice natura, trebuie sa fie preocuparea noastra a tuturor si in special a celor ce sunt factori de decizie.

1 Iunie 2010… încă o zi care s-a curs din clepsidra timpului neiertător…

Ce-avem de gând, noi, cei mari ??

Ce aşteptăm ?? Zidurile Întunecate trebuie dărîmate !!!  Piatră pe piatră să nu mai rămână!

Să rămînă numai De-Ce-urile care se * cuvin *, NU şi * de ce plîngi mami *, NU şi * eu De Ce nu am ca şi… *….

Să privească apoi, ochii inocenţi ai copiilor noştri, cu şi spre limpezime. Să simtă căldură, dinspre..  altfel de suflete… suflete în Lumină !

În lumea aceasta din ce în ce mai bogată-n buruieni, pălămidă, scaieţi… încă mai există cîteva flori de stîncă, florile de colţ care, se-ncrîncenează să reziste, să ne atragă privirile spre altfel de  culmi , căci aceasta se impune să pricepem: să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor copiilor noştri :

* Cred ca avem datoria, cu atat mai mult de Ziua Copilului, sa ne gandim la copiii bolnavi, abandonati, la cei afectati de saracie si de alte lovituri ale sortii sau de plagi ale vremii noastre, la toti acei copii carora viata sau oamenii le rapesc dreptul la copilarie.

Azi, am adresat o interpelare Comisiei Europene referitoare la masurile pe care le are in vedere pentru a combate traficul de copii si exploatarea acestora in scopuri infractionale. Am dorit sa atrag atentia asupra tot mai numeroaselor cazuri de minori romani obligati sa cerseasca, sa fure sau sa se prostitueze, in conditiile in care haosul din sistemul romanesc de asistenta sociala faciliteaza exploatarea copiilor de catre retele de crima organizata. ( … ) *

CORINA CREŢU

Mai multe : AICI

Din nefericire, traficul cu copii pare să nu fie doar afacerea reţelelor de interlopi-traficanţi, ci şi a multora din cei plătiţi să le poarte de grijă… a unora care tăinuiesc, muşamalizează astfel de drame iar la conducerea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din România, NU ne putem lăuda cu numirea multor Oameni cu Inimă, specialişti şi profesionişti , dimpotrivă, pe la noi, numirile sunt pe criterii politice, incompetenţa e ridicată la rang de virtute şi se trîntesc pe scaune, funcţii… sponsori, sponsori ai partidului aflat la putere, de-ai casei… Asistenţa maternală, serviciile de asistenţă socială, Centrele de Plasament ( case de copii ), au devenit: vaca de muls… euro.

Ministeresele * uită * dosarele copiilor suferinzi pe băncuţele din parcuri, * absolut întîmplător *.

Statul… un monument de nesimţire, nepăsare, indolenţă. Statul NU ocroteşte mama şi copilul! Copiilor noştri li se impun CU FORŢA : intium, vaccinuri netestate, NU li se oferă nicio şansă. Guvernul Băsescu-Udrea-Boc retează CU BUNĂ ŞTIINŢĂ aripile copiilor noştri ! Guvernul Băsescu, un monstru criminal, SE OPUNE actului de educaţie, şi, exemplele sunt multe… atît de multe că NU AVEM DREPTUL SĂ MAI STĂM DEOPARTE !

Se ştie că societatea care NU E ÎN STARE să grijească de viitorul copiilor îşi merită soarta de societate sinucigaşă.

Copiii noştri MERITĂ ALTCEVA !

JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC! PE PUSTII CU ACEŞTI DIAVOLI !

Trebuie, suntem datori copiilor noştri să luptăm pentru ei, pentru viitorul lor, pentru o viaţă mai bună şi pentru că:

* Lumea aceasta , a amintirilor din copilărie, a vorbelor şi a jocurilor pe care le născoceam, mi se va părea mereu, dureros de mai adevărată decît cealaltî lume ! *   ( Antoine de Saint Exupery )

* Copilăria nu este de la naştere pînă la o anumită vârstă, iar la o anumită vârstă copilul a crescut şi ia toate lucrurile copilăreşti şi le pune la o parte. Copilăria este regatul unde nu moare nimeni. *   ( Stephenie Meyer )

* De unde sunt eu ? Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o ţară ! *  ( Antoine de Saint Exupery )

Rădică-te Gheorghe, rădică-te Ioane… RĂDICĂ-TE ROMÂNE… ŞI, MAI ALES, ÎN PRIMUL RÂND… PENTRU COPII, COPIII NOŞTRI!

DOAMNE AJUTĂ !

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Ganduri cu parfum de poesii..., Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Deşteaptă-te române ! Şi tu ai fost NICĂ…

  1. Pingback: Purtatorul de cuvant al SRI despre “corifeii” presei postcomuniste « Plano10's Blog

  2. Doamna Sibilla, se simte în articolele dumneavostră acel foc şi dorinţa de a lua atitudine, de a pune umărul, de a atrage atenţia, de a semnala. Scopul dumneavoastră este unul nobil. Dacă ar ţine de mine, astfel de oameni aş pune la cârmele ţării. Dar, rămânem doar cu articolele noastre, cu focul din suflet, trăgând semnale…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.