Nu există democraţie fără libertatea presei!

Nu există democraţie fără libertatea presei!

Motto :

Ce vreti prapaditilor? Sa TAC?

balasevic-portret zivota mog:

Au trecut 40 de zile de când Mile, s-a mutat pe steaua lui  … de-acolo ne veghează zâmbind… ştiţi, zâmbetul acela al lui, amar… Mile e unul din jurnaliştii care a ales să fie mai presus de orice, OM, un om deosebit, un prieten minunat, eu rar spun asta, un profesionist .

Mi-a fost dat să-l cunosc. Eu zic că nimic nu e întâmplător pe lumea asta.. Scrisese despre mine pe blogul său. Nu am ştiut. Mi-a spus cineva. Am citit… Am plâns. Nimeni nu a scris niciodată aşa cald despre luptele mele cu famiglia pedelacheilor din Twin Peakse-ul cărăşean, nimeni… :

*(  … ) …Tocmai pentru ca sunt convins ca un om care scrie atat de sincer cum scrie Sibilla si pentru ca raman pana pun mainile pe piept si miros trandafirii la radacina jurnalist nu voi accepta cenzura PROPUN SA PROTESTAM TOTI BLOGGERII IMPOTRIVA UNUI VIOL DE INTELECT SI DE PROPRIETATE. Pana la urma ideiile noastre ne apartin sunt personale. Blogurile noastre sau site-urile ne apartin deci sunt personale. In aceste conditii cum dracu sa accepti sa te bage cineva in fata instantei pentru ca ai zis Heil Hitler sau Jos Comunismul la tine in baie. Ah da a fost posibil ….dar asta era atunci pe vremea noastra cand era Securitatea care te asculta si cand aveai diaree. Sa intelegem oare ca Securitatea s-a intors si ne-a prins cu chilotii in vine si pe bloguri? ( … )

Am lăsat pe blogul lui câteva rânduri. Mi-a răspuns. Mi-a dat o adresă. I-am scris, cu emoţii, stingherită… Mile Cărpenişan, chiar el, să observe o furnică. Ei bine da. N-au trecut câteva ore şi deja vorbeam cu… chiar Mile pe mess. La nici o oră, zice * Ramo, sun-o ! Trebuie s-o auzim pe Sibilla… * Şi m-au sunat. Apoi, am tot vorbit, ne-am tot sunat.  S-a legat o prietenie, Doamneeee… prea scurtă, dar atât de frumoasă, intensă… şi nu pot şi nu vreau să-l uit pe Mile, cine-ar putea!

Eu şi-acum când intru pe blogul lui să mai citesc, vorbesc cu Mile : * ştii reţeta, am pus vinetele, apoi bucăţile de ceafă, dar mi-a ieşit prea crocantă… *… noaptea îl visez * păi n-am  zis io soro să picuri şi-o cană de apă ? Faci alta, îţi lingi degetele, garantat ..*… Altădată, l-am visat altfel, trist… * scrie, mă, spune, să nu-ţi fie teamă că nu te-am lăsat singură… * M-am trezit şi… m-am apucat de scris. La Mile, vorba e vorbă !

Asta fac şi acum, scriu, din RESPECT pentru unul din jurnaliştii care  mereu a spus Adevăr! Omul de zăpadă care m-a tratat ca om… care a înţeles că-s singură şi-atât de mică pentru o luptă cu şobolanii atât de mulţi şi * mari *…

Scriu Mile şi… mi-e dor să te aud : * Sibillooooooooo, nu eşti singură, soro… *… şi-apoi, ca să mă ştii în picioare * ia să  ascultăm noi nişte muzică, d-a noastră… *, c-aşa ne apuca dimineaţa, povestind şi ascultând muzică…

* În nenumarăte ţări, jurnaliştii sunt privaţi de libertate, molestaţi şi chiar ucişi doar pentru că au ales să spună adevărul. Publicaţiile în cadrul cărora activează sunt cenzurate, amendate, suspendate sau chiar desfiinţate doar pentru că au îndrăznit să aibă opinii în contradictoriu cu cele ale puterii politice.

Ziua Libertăţii Presei există pentru a recunoaşte astfel sacrificiile făcute pentru libertatea presei şi pentru a demonstra guvernelor unor astfel de ţări că libertatea de exprimare este un drept de necontestat. Mesajul zilei de 3 Mai este acela că jurnaliştilor din întreaga lume trebuie să le fie garantat dreptul de a informa opinia publică în mod deschis şi fără teamă. *

http://2009.informatia.ro/

*******

Ete ştire, de pe feuda baronului Frunzăverde:

Twin Peakse-ul cărăşean ameninţat cu… SRI-ul prin guritza * divină * a prefectului Ţunea:

http://www.caon.ro/

Frunzesky nu-i pe lângă situaţiune, zic * astrele *.

Se instaurează statul miliţienesc…

Mizilic faza cu bau-bau-ul SRI. În voievodatul lui Sorinache F s-au mai instaurat şi:

– nepotismul, n-ai unde arunca un ac de nemoşagurile şi pretenarii unor * vestiţi * pedelachei ori apropiaţi ai * Împăratului * autoproclamat, toarăşul Hâc… ( finii şi finutzele, oamenii de încredere ai Sorinului, care e ; neamu toarăşului secre de CJ, Ion Imbrescu zis Ioniţă, nemoşagul şi apropiaţii coanei Ana Vasile… etc., etc.. )

Angajatii lui Frunzaverde nasc pui vii, pe care îi hranesc cu lapte si miere de la consiliul judetean. De * succesuri *, tovarase Frunzaverde, de * succesuri *, halal !

* … ( … ) un personaj celebru din Consiliul Judetean Caras-Severin: Ana Vasile. Un personaj care sfideaza pe toata lumea. Inclusiv legea.

Director al Directiei Judetene pentru Protectia Copilului, Ana Vasile preda si la Universitatea „Tibiscus” Timisoara, însa, an de an, uita sa treaca acest amanunt în declaratia de avere. Orele de la Timisoara le tine în programul de lucru de la Resita, unde îsi are carnetul de munca. Toti angajatii institutiei pe care o conduce stiu acest lucru, numai presedintele CJ, Sorin Frunzaverde, se face ca nu vede si nu aude.

Dan Damian

Sursa: http://ghimpele.ro/

– promovarea şi menţinerea în funcţii a unor personaje de * succesuri *, alt  ex. :

Valentin Rusu (PD-L)

Fin al lui Sorin Frunzăverde, deputatul Rusu a fost directorul SC Drumuri şi Poduri SA într-un judeţ traversat de o mare parte a DN7, cea mai distrusă şosea europeană din România. A fost acuzat de angajaţi ca fiind responsabil pentru salariile neplătite cu lunile şi că foloseşte maşina instituţiei chiar şi după ce a părăsit funcţia pe care o deţinea, odată cu trecerea în Camera Deputaţilor Deşi ţine de Oţelul Roşu, a fost „paraşutat“ într-un colegiu (Oraviţa) în care, se presupune, ar avea mai multe şanse…

Şi l-a ajutat Naşu…  a ajuns Vali în…  Parlament, nah !

” CONSILIUL JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN ÎŞI PĂSTREAZĂ CĂPUŞELE ! ”

Twin Peaks – Caraş Severin … fenomene „paranormale”, pe foarte bune!

Cum a cumparat DGASPC Caras-Severin 18 de locuinte într-o singura zi?

Muşchii celor din famiglia de ” succesuri ”

Exemple sunt multe, a tot scris presa centrală. Pe cea locală a lecuit-o… Cum cine ?  Voievodul, că cică-i moşia lui..

Libertatea presei în Caraş-Severin … nici vorbă ! Nu vrea Sorinache!

Baronul agrează numai ode, pupatul mâinii, la propriu , ce dacă * vorbieşcie lumea *:

* Fiecare politician are fixurile lui. In general proaste. Si, pe deasupra, mai au si vicii de genul amante, spagi, trafic de influenta, fetite si chiar baieti. Lui Sorinel Nas Rosu, sau Frunza Verde cum ii spun slugile sale portocalii din Caras-Severino, cel mai mult ii plac gradele. Nu alea de armata, ci alea etilice. Nu e o noutate. Printre preocupari de genul defrisari, smenuri cu eoliene si dealuri cu vant puternic din pupa, intre doua pahare de pufoaica, Sorin Nas Rosu a devenit un adevarat vanator de blogeri.  Ne referim aici la singurul blog cu atitudine din judetul jefuit si pastorit de TzuicaMan. Asa se face ca Nas Rosu se da potent in inchiderea de bloguri, ca de alta potenta nu mai e vorba de mult…din cauza de prea multe pahare date peste cap. Despre ilegalitatile etilicului pedelist al gugulanuilor vom reveni cu amanunte intr-o investigatie de la mama ei. Sorine, tine-te bine de izmene, ca venim!… ( … ) *

http://vipinbanat.ro/?p=282

*******

De citit !!!

3 Mai, Ziua Libertatii Presei. România, pe locul 88 în clasamentul anual al libertăţii presei

Premiul “Mile Carpenisan” pentru Curaj si Excelenta in Jurnalism

La 40 de zile de la trecerea la cele vesnice a jurnalistului de front Mile Carpenisan, un grup de initiativa format din ziaristi si prieteni ai sai a luat hotararea sa ii omagieze trecerea pe acest pamant prin instituirea unui Premiu anual pentru Curaj si Excelenta in Jurnalism, care sa poarte numele celui care ramane un reper al jurnalismului de front – indiferent ca acesta este deschis in

Premiul “Mile Carpenisan” pentru Curaj si Excelenta in Jurnalism

Astfel, pe 3 mai, de Ziua Libertatii Presei, Asociatia Civic Media va decerna Premiul “Mile Carpenisan” pentru Curaj in Jurnalism unui ziarist roman care pe parcursul anului trecut a dovedit, ca si Mile, ca pentru a transmite un reportaj sau a publica un articol este in stare sa-si riste, intr-o situatie extrema, chiar si libertatea, punand astfel adevarul mai presus decat pretul vietii. Constienti ca acesta trebuie sa fie rolul real al presei si al jurnalistilor, asa cum ne sta drept model in istoria presei romane editorialistul ziarului “Timpul” Mihai Eminescu, consideram ca reperul pe care il constituie azi Mile Carpenisan va motiva tinerii jurnalisti sa-i calce pe urme, cu abnegatie fata de adevar si cuvantul liber. ( … )

Şi din respect pentru adevăr, pentru Omul de Zăpadă, Mile al nostru, continuaţi să scrieţi, să spuneţi, tot !!!

Şi să NU uitaţi nici :

Ce vreti prapaditilor? Sa TAC?

* O noua drama nationala. CNA a descoperit coada la pruna. Noi jurnalistii tv mai avem si voce. Daca esti de la Antene trebuie insa sa amutesti ca asa vor ei. Au interzis clipuri. Au dat amenzi. Acum insa au castigat concursul de “inteligenta”. M-au prins. Si au mai dat un sut in cur Antenelor prin numele Mile Carpenisan. ( … ) *

Nu există democraţie fără libertatea presei

Pentru ziaristul român, Ziua Libertăţii Presei nu e sărbătoare

REFRESH !!!

Ziua Internaţională a Internetului. Delictul de blogger – Sfinxul * sula-n coasta * cioflingarilor PD-L !

SFINX667 – PRIMUL BLOG DIN ROMÂNIA SANCŢIONAT !!! ( I )

SFINX667 – PRIMUL BLOG DIN ROMÂNIA SANCŢIONAT ! ( II )

” Ce face politica din om ” sau… ” modele ” dă prîn Caraşu fălos că-i ” fruncea ” la mai toate cele…

Noi, oamenii simpli, rămânem alături de ei, jurnaliştii care sunt pe redute, în slujba adevărului ! Şi să fiţi convinşi că sunt!  Şi da, avem dreptul să ne exprimăm liber , ei, jurnaliştii sunt cei ce dau glas durerilor, suferinţelor noastre ! Lor, se cuvine : RESPECT !

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Nu există democraţie fără libertatea presei!

 1. Pingback: Jaf cu o surubelnita si puloverul tras peste fata « Hai ca se poate!

 2. plano10 zice:

  @Sibilla
  Toti pierdem razboiul cu viata!
  Putini supravietuiesc mortii! Mile e printre ei.

  Apreciază

 3. Sibilla zice:

  plano1o,
  i tu ai dreptate !
  Ţie, cu sinceră prietenie :

  Apreciază

 4. Pingback: Si se jura ca nu fura dar l-am prins cu fraza-n gura « Hai ca se poate!

 5. Pingback: Pensiile functionarilor europeni(UE) « Plano10's Blog

 6. De ce este nevoie ca valoarea si munca unui om sa-i fie recunoscute abia dupa trecerea sa in nefiinta?! De ce ne pricepem sa oferim „Respectul cuvenit” abia dupa ce este prea tarziu? Intr-adevar, Mile a supravietuit mortii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.