Prohodul. Ziua Tăcerii

Prohodul. Ziua Tăcerii

” ZIUA TACERII. Fiul lui Dumnezeu asezat in mormant. Lumea trebuie sa se cutremure. La Slujba de dimineata, mai precis la Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare, cantarea Heruvicului este cea care indeamna : ” sa taca tot trupul si sa stea cu frica si cu cutremur si nimic pamantesc intru sine sa nu gandeasca… ”

Sfantul Ioan Gura de Aur a cuvantat astfel : ” … nimeni sa nu se teama de moarte, ca ne-a izbavit pe noi moartea Mantuitorului. A stins-o pe ea Cel ce a fost tinut de aceea, pradat-a iadul Cel ce s-a pogorat la iad . ” Asadar viata a primit moartea prin Cel ce ” a fost in mormant cu trupul, in iad cu sufletul si in rai ca un Dumnezeu, cu talharul, care a fost cu dumnezeirea pretutindeni ” ( Parintele Teofil ) . Si, in incheiere,iata ce ne povatuieste Parintele Arsenie Boca : ” Calea mantuirii incepe din biserica vazuta de pe pamant si sfarseste in Biserica nevazuta din Ceruri … Calea mantuirii e de pe pamant la Cer : ca a unora care stim ca de la Dumnezeu am iesit ( 1 Ioan 5,19 ), petrecem pe pamant o vreme si iara-si la Dumnezeu ne intoarcem si lasam lumea. Aceasta este CALEA Mantuirii. fericit cine se intoarce si ajunge iar ACASA, rotunjind ocolul ! Fericit, cine se intoarce … ! “

Prohodul NECENZURAT al Domnului nostru Iisus Hristos – fragmente din starile 1, 2 si 3 :


Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Prohodul. Ziua Tăcerii

  1. Pingback: Pascală – P.A. « Noaptea Iguanei

  2. Sarbatori fericite !
    Paste luminat, impreuna cu cei dragi,
    Maria S.(Timisoara)

    Apreciază

  3. t1u1 zice:

    Christos a inviat !
    Maria S.(Timisoara)

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.