Săptămâna Patimilor – Marţi. Mesajul Sfintei Zile.

Săptămâna Patimilor – Marţi. Mesajul Sfintei Zile.

Dumnezeu este iubire, El este in fiecare din noi, asadar suntem florile iubirii Lui si ” sufletele sunt ideile lui Dumnezeu “… sa luam aminte la indemnul de a ne iubi aproapele ca pe noi insine, caci semenii nostri sunt cu noi, langa noi, sunt pentru noi si spun despre noi cine suntem… lepadandu-ne de nepasare, de fatarnicie, de ura, de minciuna, de toate cele rele, ne apropiem de El, iata, si iubindu-ne semenii, pe aproapele nostru… Iubirea Lui este atat de mare incat ajunge pentru noi toti, sa luam aminte !

” … acolo unde dragoste nu e, nimic nu e… ” …. unde nu exista dragoste, iubire, nici Dumnezeu nu salasuieste…. El e iubire, deci acolo unde iubire e si Dumnezeu e !

*******

Ce este important în post ?

Nu doar să mâncăm cumpătat… Că şi de mănânci mult, tot puţin …

Să ne străduim să fim buni, iertători, înseamnă ŞI să intervenim pentru binele pe care trebuie să-l facă şi alţii, dacă ei nu-l fac.. nu să fim nepăsători…

Părintele Teofil Părăian în * Calea spre bunătate *, spunea :

* Să nu vă închipuiţi că Domnul Hristos a fost molatic . A fost blând şi smerit cu inima, dar a fost şi hotărât, a spus vorbă hotărâtă, i-a învăţat şi pe alţii să fie aşa şi aşa trebuie să fim şi noi. Să nu ne închipum că dacă cocoloşim nişte lucruri, ca să nu se supere fratele de lângă noi, am făcut ceea ce trebuie să facem. Gândiţi-vă că-n fiecare zi citim Psalmul 100, în care se zice * Înaintea ochilor mei nu voi suferi nicio făptură netrebnică, pe cel ce cleveteşte-n ascuns pe vecinul său, pe acela îl voi pierde, pe cel ce are  ochi mândru şi inimă semeaţă, pe acela nu-l voi suferii *.

Să fii nepăsător, să treci netrebnicia, niminicia cu vederea, nu înseamnă să fi hotărât. Să fim cu luare aminte…

Să fim mai buni înseamnă să avem dorinţa de-a fi mai buni şi să arătăm şi altora, dar nu trecând răutatea cu vederea. Dacă-ţi iubeşti aproapele, atunci nu eşti nepăsător faţă de nedreptăţi, te implici.

*******

Un OM… un om bun ? Mile, Mile Cărpenişan, o spun mulţi români :

http://observator.antena1.ro/social/Mile-mereu-langa-oameni_7240.html

* Cei pe care i-a ajutat Mile nu l-au decorat. Se roaga, simplu, pentru odihna sufletului sau. Sunt oameni pe care inundatiile din Banat i-au lasat fara case, apa si hrana. Guvernul dadea ordine de la Bucuresti, dar Mile si-a riscat viata, a fost acolo si i-a ajutat sa nu moara de foame. *

Nepăsarea, neimplicarea, dezinteresul autorităţilor, numai dragoste faţă de aproape NU  se poate numi… şi e doar un mic exemplu din milioane altele…* Guvernul *.. o adunătură de masoni, canalii,  slujitori ai Răului, nicidecum în slujba cetăţenilor, a oamenilor, au tooot dovedit ce şi câtă * grijă  * au… Nişte închinători la idoli, iude, ghiavoli, , aserviţi..

Să recunoaştem şi s-o spunem hotărât : e mare diferenţaîntre oameni şi neoameni, MARE !

RESPECT OMULE DE ZĂPADĂ!

*******

* Dragostea este bucuria de a face altora bucurie. *  ( Sf Ioan Gură de Aur )

* Învăţătura din constrângere nu e făcută să rămână, dar cea care pătrunde în suflet prin dragoste şi bunăvoinţă, aceea rămâne acolo pentru totdeauna. *   ( Sf Ioan Gură de Aur )

* Sărăcia sau bogăţia nu pot învinge dragostea, dar dragostea poate învinge şi sărăcia, şi bogăţia. *  ( Sf Ioan Gură de Aur )


Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Ganduri cu parfum de poesii..., Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Săptămâna Patimilor – Marţi. Mesajul Sfintei Zile.

 1. octavpelin zice:

  Sarutmana Sibilla,o zi minunata 🙂

  Apreciază

 2. Pingback: S-au gasit vinovatii « Hai ca se poate!

 3. pastel zice:

  @ Sibila,
  Multa suferinta si prea multa straduinta pentru a pune ordine in ce strica puterea.
  Cum sa mai privim faptele cu intelegere, cind stim ce potrivnice au fost judecatile din trecut ale presedintelui. Urme lasa oricare aberatie unui om sensibil care a facut ceva pentru tara si ani si ani a fost uitat.
  Ma iarta. Te indemn sa traiesti cu grija. Domnul are in vedere toate. Judecata noastra este in seama Lui.
  Noi sintem trecatori si ne supunem, vrem, nu vrem, destinului. Mi-e dor de un vers, de-o poezie, care sa mai aline durerea!
  Mile este cu noi! Prezent prin faptele sale pentru toti cei care l-au cunoscut si l-au apreciat cum se cuvine.
  Sa-i multumim si sa ne rugam pentru el. Domnul sa-l odihneasca in pace!

  Apreciază

 4. Pingback: No Basescu Day… « Dispecer Blogosferă

 5. Pingback: John La Farge,artist american(1835 – 1910) « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.