Cameleonul * moralist * Volodea Tismanetky.

Cameleonul * moralist * Volodea Tismanetky.

http://www.click.ro/

Ţara arde. Poporul geme. Măsuri anticriză… ioc. * Guvernul * condus de Tr Băsescu prin păpuşica Boc, are grijile sale, afacerile personale, ale Famigliei PD. Dictatorul Băsescu are jucării fel de fel… ca orice preş jucător. Una din jucăriile preferate de Tr Băsescu este * Volodea *, căţeluşul care latră la comandă şi se transformă tot la comandă-n papagalul * Volodea *…  Asta nu e tot, papagalul * Volodea * se transformă şi-n lup moralist, aţi ghicit, tot la comandă…

Volodea, alias Vladimir Tismăneanu, nu e decât un oportunist, o caricatură, un produs jalnic al serviciilor secrete, care-a slujit şi KGB şi CIA, acum un pămpălău, lăutar al Cotroceniului, un cameleon, atât.

Această caricatură, Volodea Tismăneanu, prin intermediul  * raportului * său, a avut nesimţirea să-l numească pe teologul ortodox Dumitru Stăniloae drept un „recuperat”, autor de „lucrari penibile”…. !!!

Înainte de 1989, Volodea Tismăneanu intona osanale comunismului, ridica-n slăvi s.s.m.d., adicătela societatea socialistă multilateral dezvoltată, cânta ode despre umanismul marxismului… apoi, acelaşi Volodea, agent dublu, a cărei credibilitate e astăzi ZERO, dar în prezent unealtă a securistului de la Anvers, Tr Băsescu, şi-a pus zicerile/scrierile rând pe rând la dispoziţia cui s-a nimerit să-l plătească…

Câteva exemple :

* Vladimir Tismăneanu a urmat cursurile Liceului 24 (actualul Jean Monnet) din cartierul Primăverii, unde a fost coleg de clasa cu fiul dictatorului Ceauşescu.[3]. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, specializarea Sociologie în anul 1974 ca şef de promoţie. Lucrarea sa de licenţă, “Noua Stângă şi Şcoala de la Frankfurt” (Editura Politică, 1976), de orientare neo-marxistă, este considerată într-un articol din ziarul Washington Post drept un “rechizitoriu vitriolic la adresa valorilor occidentale”. [4]. In aceasta lucrare, Tismăneanu ajunge la urmatoarea concluzie: “Capitalismul nu poate fi nimicit prin vagi reverii, prin revolte dogmatice, prin tranziţii bruşte şi prin studii metafizice. Singura modalitate de a depăşi acest statu-quo este revoluţia socialistă, în care clasa muncitoare, condusă de partidul politic revoluţionar, va avea rolul principal.” Teza de doctorat (Universitatea Bucureşti, 1980) are titlul “Revolutie şi Raţiune Critică. Teoria politică a Şcolii de la Frankfurt şi radicalismul de stânga contemporan”.

Între 1974 şi 1981, a lucrat ca sociolog în cadrul Laboratorului de sociologie urbană al Institutului de Proiectări pentru Construcţii Tipizate. În acea perioadă a fost lector cu propaganda la Comitetul central al UTC si a publicat, de pe pozitii marxist-leniniste, diverse materiale in sprijinul regimului comunist în reviste precum “Amfiteatru”, “Convingeri comuniste”[5], “Viaţa Studenţească”[6] “Revista de Filosofie”, “Contemporanul”, “Viitorul Social”[7], “Tînărul leninist” [8].

În 1981 a participăt la redactarea “Micului dicţionar social-politic pentru tineretul comunist „

http://devanewyork.blogspot.com/

Să=l cităm pe tovarăşul Volodea Tismăneanu :

„O conceptie practica si vizionara – Perspectiva totalitatii

Sinteza originala, expresie remarcabila a marxismului creator in contemporaneitate, conceptia filosofica si politica a secretarului general al partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceausescu, reprezinta prin viziunea generala, prin complexitatea, polivalenta si bogatia de semnificatii pe care le comporta nu atat un ansamblu de idei de incontestabila valoare teoretica cat mai ales un model de raportare intelectuala la realitatile sociale de azi. Asa cum o doreste o intreaga dezvoltare a marxismului si a miscarii muncitoreseti, punctul de vedere al totalitatii concrete care sta la baza intelegerii dialecticii societatii si istoriei este indisociabil de imperativul transformarii revolutionare a lumii, de imperativul practicii social-istorice. Este, fara indoiala, privilegiul unei gandiri de exceptie, acela de a imbratisa, intr-o viziune larga, deschisa, realitatea, urmarind in acelasi timp surprinderea articulatiilor intime, determinatiilor concrete ale fenomenului si proceselor sociale, de a concepe universul in si prin particular, de a afirma particularul si de a-l integra universului, refuzand schematismul si reductionismul, speculatia si orice fel de excese teoretizante. Interiorizand profund necesitatea nedogmatizarii demersului teoretic marxist, tovarasul Nicolae Ceausescu accentueaza asupra faptului ca: ” Nu trebuie sa ne multumim cu cea ce s-a spus odata ci sa reconsideram unele teze daca viata, realitatile, faptele demonstreaza ca ele nu mai corespunde, chiar daca la vremea lor au fost juste”.

(…)

Depistam, deci, in filonul umanist revolutionar al conceptiei tovarasului Nicolae Ceausescu, intelegerea profunda, deplina, a faptului ca totalitatea sociala concreta isi are radacina in om. Ca nu semnifica nimic in absenta lui sau in conditiile ignorarii lui. Or, tocmai socialismul si comunismul tind sa corespunda practic, sa dea intreaga masura reala unei eterne chemari antropocentriste, pe care marxismul o ridica la cea mai inalta cota.

Vladimir TISMANEANU

DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU

Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o

actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) – Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.

In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. ( Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.).

Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta….etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela si abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ….. cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. –PENTRU A SE iINFILTRA IN SUA AGENTULUI VOLODYA I SA CREIAT O NOUA BIOGRAFIEi ,UN NUME NOU SI UN NOU PASAPORT !

PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU, CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA, PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA UNIVERSITATE, (FIT NEW YORK.) DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE. Orice comentariu in plus este de prisos, agentul Volodya fiind desconspirat.

Robert Horvath DEVA Cineast USA

* (… )… copia unui document declasificat al CIA In care se spune ” un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti.

O analiză corectă a d-lui Dorin Tudoran : AICI

* ( … ) … Fiindcă este uşor de ghicit de ce şi cui îi adresează dl Tismăneanu vorbele cu pricina, hai să-i spun, pentru ultima oară, ce preferă să ignore:

1. Istoria comunismului  înseamnă și ce spune Domnia sa. Dar monopolul asupra anticomunismului (instituţii, cercetare, analize etc.) este inacceptabil. Nu văd în cuvinetele lui Michnik nici o apologie a monopolului anticomunist. Punctum.

2. În România, nici un om serios nu i-a negat dlui Tismăneanu ”pasiunea pentru cercetare”. Unii, printre care mă aflu, se arată doar dezolaţi de pasiunea dlui Tismăneanu pentru putere, control și joc de culise. Nu văd în textul lui Michnik nici o apologie a setei de putere, a obsesiei pentru control absolut și a jocului de culise. Punctum.

3. Nici un om serios nu priveşte cu dispreţ la lucrări temeinice, bazate pe consultarea arhivelor. Este adevărat, mai mulţi cercetători — şi ei serioşi – consideră că a scrie mii de pagini despre stalinism, fără să intri în arhivele deschise în Rusia, nu este o performanţă tocmai academică. O părere ca multe altele. Nu văd în textul lui Michnik nimic contrar unei asemenea opinii. Punctum.

4. A pretinde că un lucru întâmplat în aprilie 2006 este anterior unuia întâmplat în decembrie 2005 este un act de rescriere a istoriei; un demers ce poate fi numit  ”rollerian”. Dacă profesorul Tismăneanu consideră termenul respectiv o ”bizarerie”, îl poate înlocui cu ”orwellian”, termen sugerat de profesorul Liviu Antonesei. Putem căuta şi alţi termeni, mai pe gustul dlui Tismăneanu, dar, manipularea cronologiei rămâne jenantă. Nu văd în textul lui Michnik vreo apologie a manipulării cronologiei. Punctum.

5. Da, a venit timpul justiţiei. Dar actul de justiţie trebuie să fie ceva mai transparent decât alte…acte. Ceva miroase urât, foarte urât, şi este nevoie de un dezinfectant. Un judecător celebru, Louis D. Brandeis, spunea că “Sunlight is said to be the best of disinfectants.” Nu văd în textul lui Michnik o părere diferită. Punctum.

6. Timpul “profesionalismului ştiinţific” nu poate veni decât ”din plin”.  Dacă vine altfel — de exemplu, pe jumătate, pe sfert sau prin politizarea cercetării – începe, tot de exemplu, prin schilodirea cronologiei. Nu văd în textul lui Michnik nici o apologie a politizării cercetării. Punctum.

7. Este bine că unii au făcut drumul de la entuziasmul pentru “socialismul ştiinţific” la “profesionalismul ştiinţific”. Ne întristează să-i vedem întorcându-se la slăbiciunile comportamentale provocate de prea multele certitudini ale punctului iniţial. Nu văd în textul lui Michnik nici un sprijin dat reîntoarcerii la metehnele cu pricina.

8. A apărut și se consolidează un scepticism… științific față de  anunțuri şi enunţuri triumfaliste. Emise fie de Tismăneanu cel Tânăr (“Un răspuns de principiu, menit să ne asigure înţelegerea limpede a semnificaţiei autentice a apariţiei în prezent a unor forţe anticapitaliste din ce în ce mai diverse, îl aflăm în definirea de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu, secretarul general al Partidului Comunist Român, de pe poziţiile marxismului creator, a actualei faze a crizei sistemului mondial capitalist.), fie de Tismăneanu cel Matur (”A sosit din plin timpul profesionalismului ştiinţific. Dar şi al justitiei.”), impenitentul pompierism propagandistic corodează imaginea analistului, deseori strălucit, Vladimir Tismăneanu. Nu văd în textul lui Michnik nici o apologie a pompierismului propagandistic. Punctum.

Există o întrebare la care dl Tismăneanu răspunde, cu fermitate, DA, în vreme ce eu îmi pemit, cu egală fermitate, să răspund NU.

Iată întrebarea: Este potrivit ca un intelectual devotat valorilor democratice să fie parte – şi încă foarte interesată – din mecanismul epurărilor politice, mai ales când cei sacrificaţi aparţin şi ei spectrului democratic şi nu vreunui grup sau grupuscul extremist, terorist etc?

Sunt împăcat cu felul în care am răspuns acestei întrebări. Dl Tismăneanu se arată la fel de liniştit de răspunsul său. Restul sunt detalii.

Punctum! *

* Citind opera dlui Tismăneanu, am ajuns la concluzia că dlui Tismăneanu îi va fi imposibil să ne explice cum a trecut de la social-democratie la „dreapta” pentru simplul motiv că nu se poate vorbi de o „evolutie” a dlui Tismăneanu. Pentru a întelege parcursul, fragmentat, esoteric si proteic al dlui Tismăneanu ar trebui să tinem cont de strategiile sale de construire a carierei atît în SUA cît si în România. Apoi, trebuie să tinem seama de cine îl plăteste. Dar, dacă dl Tismăneanu are dreptate, una dintre caracteristicile comunismului e tocmai „proteismul fenomenului si evanescenta lui. Îti scapă mereu printre degete. De aici imposibilitatea de a surpinde în toate detaliile sale fenomenul comunist.” Îmi dau deci seama că nu pot surpinde toate detaliile scrisului dlui Tismăneanu. Dar proteismul, vesnica reinventare de sine si de altii, vesnica manipulare semantică a istoriei si destinelor românilor, refuzul unei identităti, toate ni-l indică pe dl Tismăneanu ca fiind pe orbita fenomenului comunist românesc si international. Rămînem, urmărind zig-zagurile nedemne ale dlui Tismăneanu, fie cu impresia unui om care e o simplă portavoce a unor interese politice, un simplu activist de partid pus să justifice ideologic niste decizii politice luate deasupra lui, fie cu imaginea unui oportunist. Dar în nici un caz cu un om de dreapta politică.
Dreapta politică, conservatorismul adică, nu e ideologie. Dar nu e ideologie doar în măsura în care înseamnă apărarea unei identităti (sociale, culturale, politice, religioase) date. A fi om de dreapta înseamnă a apăra un dat, o identitate. În măsura în care îti reinventezi propria identitate în permanentă, si în măsura în care faci din identitate un lucru rău, nu mai esti conservator. Lucrurile sînt asa cum sînt si reinventarea lor nu e, de cele mai multe ori, decît o reinventare semantică, o redefinire abuzivă. E genul de redefinire care a făcut din tărani niste „dusmani de clasă” sau niste „năpîrci reactionare”, care a făcut din preoti niste „fanatici”, care a făcut din evrei niste „suboameni” si care face acum din omul normal un „homofob”. E genul de redefinire care precede sau justifică crima organizată. Lucrurile vii cresc, doar jucăriile mecanice se inventează. Si lucrurile vii au o origine, o natură specifică, niste rădăcini, un timp si un spatiu al lor. Ingineria socială merge mînă în mînă cu lipsa de identitate personală. Nu poti să aperi ceva dacă nu stii cine esti. Si nu vei sti niciodată cine esti dacă cineva îti va rescrie mereu trecutul. În lipsa acestei înrădăcinări în structurile de rezistentă ale realului, în antropologia crestină, în traditia morală si istorică, „dreapta” nu e decît o ideologie ca oricare alta pentru că nu exprimă nici o realitate, ci doar încearcă să inventeze o realitate. O realitate conventională. Asa cum e si „realitatea” democratiei românesti din ultimii douăzeci de ani, în care oamenii cinstiti siliti să „coabiteze” cu structurile politico-ideologice gangsteresti clocite de structurile de partid si de stat ale regimului comunist sînt condamnati, de fapt, la moarte (sufletească) lentă.
De aceea am spus că, după saizeci de ani, „două generatii de tismăneni” sînt de ajuns. Nu mă refeream la „evrei”, ci la oportunisti. Nu i-am făcut dlui Tismăneanu nici o vină din faptul că e fiul tatălui domniei-sale, dar i-am făcut o vină din faptul că foloseste acelasi limbaj ca al tatălui domniei-sale si că, dincolo de rasă, clasă sau religie, pregăteste o nouă generatie de oportunisti (ortodocsi, catolici etc.) care să apere sistemul corupt din România. Si cea mai bună dovadă că aliatii domniei-sale sînt fie corupti, fie incompetenti, e că nici unul dintre vasalii tismănieni nu a îndrăznit să constate, ca „expert”, pe tot cuprinsul acestei polemici despre stînga si dreapta, ceea ce era de constatat, si anume că, judecat după scrierile sale, dl Tismăneanu nu poate fi considerat un om de dreapta. Poate fi considerat un om al stîngii antistaliniste (anticommunist Left/ liberal Left), asta ca să fim generosi cu precizie.
Lucrul acesta e dovedit nu doar de scrierile dlui Tismăneanu si ale aliatilor săi, ci si de modul lor de a lupta. De la începutul acestei polemici, întrebărilor sau argumentelor mele bazate pe scrierile dlui Tismăneanu li s-a răspuns cu injurii si amenintări la adresa mea. Nu am nici o îndoială în privinta capacitătii de a face rău a „elitei” noastre. Dar am din ce în ce mai mari îndoieli în privinta dorintei ei de a face bine. De a fi onesti. Eu discut cărti, ciracii dlui Tismăneanu caută să mă distrugă pe mine, personal, visează să mă vadă dat afară de la universitatea unde studiez, delirează asupra cîte unei fotografii de-ale mele, îsi folosesc, precum dl Mihăies, pozitia oficială, de vicepresedinte al ICR, pentru a publica pe site-ul institutiei pe care o conduc articole injurioase la adresa mea (cu alte cuvinte, se fac vinovati de abuz de putere, de vreme ce folosesc resursele statului pentru a da bătălii personale cu un scriitor român) etc. De ce? Fiindcă am îndrăznit să spun că „regele” e gol? Si oportunist?
Dacă e adevărat ce spune dl Tismăneanu, si anume că românii sînt, colectiv, atît de insuportabil de tarati de comunism, oare cum trebuie să fie dl Tismăneanu, crescut si educat în epicentrul aparatului ideologic represiv comunist, de care a si profitat? La urma urmelor, dl Tismăneanu continuă să facă ce a făcut tatăl domniei-sale, adică să lupte cu mapa împotriva poporului român. Eu am fost crescut si educat să să fac ceea ce a făcut bunicul meu Aurel N. Platon, născut în 1904, antilegionar, bun prieten cu o familie de evrei din Botosani, notar liberal al comunei Vorona. Cînd trupele sovietice, care ni l-au adus si pe tatăl dlui Tismăneanu, au început să intre în tară, bunicul a înhămat caii la sareta primăriei si a plecat în refugiu căutînd să scape de comunisti arhiva primăriei, istoria satului.
Domnul Tismăneanu foloseste discursul si apucăturile celor care au distrus România. Asa a fost educat. Eu am fost educat să apăr ce pot din România veche, integră. În 1950, tatălui meu i s-a spus, în scoala primară: „Mars acasă si spune-i lu’ tat’tu să dea pămîntul la colectivă dacă vrea să te mai primim la scoală.” Bunicul meu, notar liberal în comuna Vorona, avea cinci copiii si cinci hectare de pămînt. A dat pămîntul, aproape tot. Dar, din cauză că fusese notar „burghezo-mosieresc”, l-au dat afară de la primărie. Si a trăit asa, aproape două decenii, pînă cînd a împlinit vîrsta de pensie, din munca micii lui grădini de legume, din cresterea cîtorva păsări si din cei doi trei pomi fructiferi pe care îi avea în curtea casei. A trăit unde se născuse, în curtea casei lui, în România profundă. Si prin acest om am cunoscut si eu România profundă. Autarhică. Si deloc „primitivă” sau „sovină”. Dar cinstită.
De zeci de ani sîntem siliti, dacă nu acceptăm coruptia sau ideologia comunistă, să o luăm de la capăt, să murim, să plecăm, să tăcem, în vreme ce urmasii celor care au distrus si distrug România, care seacă albiile de ape, muntii de minereuri, pădurile de viată si oamenii de suflet, ne dau lectii de moralitate si ne învată cum să ne dezbărăm de strămosi, de natiune, de credintă, de patrie, de cultura românească si de alte „racile ale trecutului”.
„De ce sîntem atît de ticălosi?” se întreba retoric dl Mihăies. Fiindcă puteti. Fiindcă aveti spate. Fiindcă oamenii cinstiti nu mai au cum să vă tragă la răspundere. Fiindcă măsluiti continuu criteriile. Fiindcă sînteti multi si organizati. Stiu că nu voi cîstiga bătălia. Dar mai stiu si că dl Tismăneanu va pierde lupta. Si asta pentru că domnia-sa nu se luptă cu mine, ci cu adevărul propriei sale bibliografii. Si nimeni nu poate sări peste propria umbră. Deja nu mai puteti minti, desi încă nu vreti să spuneti adevărul. *
(Text apărut în Mircea Platon, Gheorghe Fedorovici, Măsura vremii: îndemn la normalitate, Bucuresti, Editura Predania, 2009)

Mai multe AICI

SOBOLANUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU VREA SA MAI RONTAE SI INGHITA DOUA INSTITUTE !
SEMNAL S.O.S CATRE BLOGUL ROMANESC!
Vladimir Tismaneanu isi continua planul de monopolizare a anticomunismului, sub aparenta interesului stiintific. El marturiseste azi in Evz ca vrea unificarea tuturor institutelor care se ocupa de comunism si revolutie. Evident, sub controlul sau si ai oamenilor sai. Dar isi fixeaza tinta pe Institutul Revolutiei, fondat de Ion Iliescu si condus de oamenii lui. Asa trece in plan secund principalul scop al miscarii: acela de a inghiti si Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, condus de Radu Ciuceanu. Nu putea sa sara direct la gitul unui fost detinut politic.
Daca planul lui Tismaneanu izbuteste, acesta isi va impune propria viziune asupra comunismului, fara sa mai poata fi contestat, cel putin la nivel institutional, de nimeni.
TINAD SEAMA DE FAPTUL CA AUTORITATILE ROMANESTI NU SUNT INTERESATE DE “BIOGRAFIA” AGENTULUI VOLODYA, AM CERUT DESCHIDEREA UNEI ANCHETE DE CATRE INSTITUTILE INVESTIGATIVE AMERICANE. DEASEMENEA AM CERUT SERVICIULUI DE EMIGRATIE DEPORTAREA LUI V.TISMANEANU PENTRU INTRAREA PRIN FRAUDA IN SUA.
Cititi pe blogul meu serialul de 12 articole intitulat ” DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADYMIR TISMANETKY ”

Robert Horvath DEVA cineast SUA.

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Vladimir Tismăneanu este unealta securistului Tr Băsescu , e limpede ce se urmăreşte sub masca bunelor intenţii şi cine e acest nemernic. O canalie. Punct.

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Cameleonul * moralist * Volodea Tismanetky.

  1. Pingback: Raspuns la comunicatul transmis de parlamentarii „inDEPENDENTI” agentiei Mediafax « Hai ca se poate!

  2. CELLA zice:

    Sibilla, ce ştii de MILE?

    Apreciază

  3. contele zice:

    Şoarecele ăla din fotografie nu seamănă cu un cameleon . Părerea mea .

    Apreciază

    • leo zice:

      Vezi, dacă eşti conte, şi eşti învăţat numa cu hermine dintre rozătoare? Păi ăla cameleon, în stare să treacă de şobolan… 😆 că de şobolani la propriu de la figurat, îi plină ţara…

      Apreciază

  4. pastel zice:

    De ce asemenea intimplari nenorocite oamenilor deosebiti?
    Nu-mi vine sa cred! Intelegerea unei astfel de situatii imi este peste puterile mele de pamintean.
    Un gind bun si o ruga pentru vindecarea lui MILE.
    Te rog Doamne Indura-Te si nu-l pierde. Ocroteste-l Doamne si fa o minune pentru insanatosirea lui.
    pastel

    Apreciază

    • leo zice:

      Asta e chiar culmea, să-i pună viaţa în pericol un amărât de furuncul, când a trecut prin atâtea războaie şi zone de conflict…
      Iar toţi şobolanski prosperă, se înmulţesc… ca şobolanii…

      Apreciază

  5. Sibilla zice:

    pastel,
    Acum am vb la tel cu Ramo , sotia lui, scriu, da-mi o ora, molimte ! Si trimite bucurestenii la spital sa doneze, A2+, să specifice ca pt Mile, pun datele pe Sfinx imediat !
    Doamne fii cu el ! Doamne ajută-l !!!
    E Mile al nostru !!!

    Apreciază

  6. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc frumos, tuturor.
    Şi vă rog , rugaţi-vă pt prietenul nostru , Mile Cărpenişan, donaţi sânge, trimiteţi un gând bun, va simţi şi se bucură… iubeşte oamenii ca nimeni, merită să-i fim alături !!!
    Sibilla

    @Teodora,
    Da, corect!
    respect,
    Sibilla

    @CELLA,
    Am vb cu Ramo la tel pe la ora 1, e in comă indusă, problema urgenta e sangele, apoi spre Cluj, sa speram ca va fi bine ! E inca in coma, dar, cum am spus, indusa, ca sa i se poata administra toata medicatie, sa i se deblocheze rinichii.
    Au nevoie de noi!
    respecte, CELLA,
    Sibilla

    @contele,
    Ţi-a raspuns duşo , tu, roaga-te impreuna cu noi pt Mile al nostru, te rog frumos .
    stima,
    Sibilla

    @pastel,
    Am primit trandafirii, prieten drag, multumesc frumos !
    Sa speram ca va fi BINE pt sârbul nostru , Dumnezeu sa fie cu el ! Doamne Ajuta !!!
    respect,
    Sibilla

    @duşo,
    Multumesc pentru ca esti mereu aci, la datorie pe Sfinxul nostru… sunt catranita rau, tu ştii, tu cu Mile sunteti deosebiti pt mine si ma doare orice va doare pe voi si la naiba duşo, la naiba cu premonitiile mele 😦
    Am vb cu el luna trecuta la tel si era tare, tare vesel * Sibillo, suie-n tren si hai la Cimişoara… * şi n-am reusit sa merg in mama mamicutii lor de necazuri. Si mi-e dor de MRC, dragii mei , ai noştri .
    Zi-mi ca va fi BINE , duşo ! Hai să gândim pozitiv, da-mi un şut, am mare nevoie Şefu !
    Că vorba tălică, ai naibii şobolansky… aiiiii….. ca nu cred să-mi fac păcate… sudui, da, aia fac, da Doamne, Doamne ma stie, ca vreau sa traiasca OAMENII!
    respect Baciule draghe,
    Sibilla

    Apreciază

  7. contele zice:

    Sibilla

    E de la sine înţeles ! Doamne Ajută !

    Apreciază

  8. leo zice:

    Sibillo,
    îţi vine să crezi că mai există capete pătrate care mai cred că Leuşor are vreo legătură cu leo?! Şi nici măcar nu li se pare ciudat că Leuşor îi un banal câine alb-roşu… Auzi, blasfemie, să fie tata anti-dinamoviştilor, ăsta baci, câine… PUAH! 🙄
    Hai Universitatea, Hai Craiova, tu Campioana unei mari iubiri…

    Apreciază

  9. CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE SPRIJIN LUI ION ILIESCU IN ACTIUNEA DE DESCONSPIRARE A AGENTULUI ROSU VALENTIN TISMANEANU.
    Domnule Presedinte.
    Am urmarit cu interes aparitia dumneavoastra la Antena 3. Am realizat fara prea mare surpriza faptul ca opiniile mele concorda cu cele al domniile dumneavoastra
    in privinta lui Vladimir Tismaneanu.
    Toate incercarile mele de a prezenta documente confidentiale ca si rapaoarte declasificate ale CIA, agentiilor speciale englez si francez ,despre agentul Voldya au fost refuzate de autoritatiile romane. Memoriul meu catre presedintele Basescu a fost respins fara vreo explicatie.
    De asemenea memoriile mele adresate serviciului extern si intern au ramas fara raspuns impotriva prevederilor legale punand in primejdie siguranta nationala.
    Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante confidentiale reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu.
    Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet.
    Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a face lumina in acest caz de impotranta deosebita. Poate este ultima sansa ca prin dumneavoastra romanii sa afle adevarul.
    Va rog pe dumneavoastra si pe cei interesati sa citeasca pe blogul meu serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SPIONULUI VLADYMIR TISMANETKY
    Scrisoarea in intregime adresata lui Ion Iliescu BLOGUL http://devanewyork.blogspot.com/
    Robert Horvath Deva New York
    http://devanewyork.blogspot.com/

    Apreciază

  10. rhorvath zice:

    NFILTRAREA LUI VLADIMIR TISMANEANU LA EUROPA LIBERA.
    ESTE ANUL I98I ANUL IN CARE CEAUSESCU ATACA FRONTAL EUROPA LIBERA. “Marele arhitect”, numele de cod al lui Nicolae Ceausescu, ordona lichidarea ziaristilor si colaboratorilor de la Europa Libera. 700 de ofiteri de securitate primesc misiunea sa aduca la tacere vocile cele mai critice la adresa regimului. Mor, unul dupa altul, in cativa ani, patru directori ai postului: Petru Bunescu, Noel Bernard, Radu Gorun si Vlad Georgescu. Ziaristii Cornel Chiriac si Emil Georgescu sunt injunghiati. Carlos Sacalul este unul dintre cei mai cunoscuti teroristi, aproximativ 20 de persoane pierzându-si viata în atentatele organizate de el în perioada 1973-1984 în mai multe tari.Printre actiunile lui Carlos, se numara si atentatul cu bomba, din 28 februarie 1981, de la postul de radio „Europa Libera“ din Munchen, la comanda lui Nicolae Ceausescu,
    Pe langa bombe si asasinate se infiltreaza Europa Libera.
    O fisa a Se­cu­ri­tatii, spune ca Vladimir a plecat din Romania in noiembrie 1981 cu ajutorul UM 0617, Directia a II-a a Securitatii, Con­tra­spionaj economic. Este absolut evident ca acesta a activat ca ofiter sub acoperire in momentul plecarii.
    Ajuns cu mama sa în Franţa vorbeşte la Europa Libera împotriva dictatorului Ceauşescu şi a familiei sale. În curând acţiunea de înfiltrare intră pe linia moartă. Cererea sa de azil politic în Franta este respinsă ca şi cea de intrare în SUA . Intrând în filajul serviciului francez şi a celui american agentul Volodea se ascunde sau călătoreşte în vestul european cu un pasaport romanesc pe care scria Republica Socialista Romania, timp de 4 ani. In tot acest timp viza ai este reinoita cu regularitate timp in toata aceasta perioada. Cu alte cuvinte pentru ceilalti colaborarea la Europa Libera insemna crima si inalta tradare dar pentru Tismaneanu insemna prelungirea vizei „pentru eternitate „. Oare cat timp societatea romaneasca va accepta aproape de varful statului un sobolan rosu , un spion cu nume sovietic adevarat Vladymir Tismanetky ?
    Robert Horvath Deva ziarist SUA
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

    Apreciază

  11. rhorvath zice:

    BASESCU A OPRIT ANCHETA SRI, CARE PUTEA DESCONSPIRA PE AGENTUL RUS VLADIMIR TISMANEANU. !

    Serialul meu intitulat ” Desconspirarea spionului rosu Volodya Tismanetsky ” se bucura de atentia asteptata, Primesc zilnic comentarii, documente
    si incurajari. Am primit astfel un numar de mesaje din partea unor ofiteri ai servicilor de informatii care sunt ingrijorati de „conspiratia tacerii” in vederea acoperiirii adevarului . Iata unul primit in cursul zilei de azi :

    Domnule Horvath
    Nimeni din cadrul serviciilor romanesti contesta faptul ca Vladimir Tismaneanu este un spion al strain infiltrat in Romania. Exista numeroase inregistrari si documente in aceasta privinta.
    Serviciile au luat cunostinta de semnalele CIA directe si indirecte ,in legatura cu activarea reteli NKVD dupa revolutie. Intalnirea secreta in 1990 intre KGB Chief Evghenii Primakov si Magureanu sef SIE a fost semnalul reactivarii retelei ruse din Romania
    Ca urmare a memoriul dumneavoastra, SIE a deschis o ancheta oficiala
    in cazul Tismaneanu. Un raport de informare preliminar a fost trimis Presedintelui Basescu. Acesta informa printe altele :
    ” Dumitru Mazilu (singurul om de incredere al americanilor la acea vreme) in 1990, cu ocazia unei vizite oficiale la Washington in calitate de prim-vicepresedinte CPUN (sau cum se numea) l-a denuntat pe T ca fiind trimis si legendat de aripa cominternista pt actiuni de intoxicare, dezinformare, atacuri coordonate impotriva adevaratilor oponenti ai comunismului-destinatia Washington. ) Dupa 89 protectia principala la Buc a luit T a fost Magureanu, In perioada 90-96 au auvut loc 16 intilniri monitorizate intre T si M. Un alt sustinator crucial al lui t la Buc si la Wash in perioada 88-93 a fost seful statiei CIA la Buc, Harold Nicholson, arestat in 96 pt spionaj in favoarea sovieticilor.
    In ancheta seful statiei CIA din Buc a dezvalui intreaga retea rusa activand in Romania „Agentul Volodea” era seful retejei de infiltrare a diasporei si a altor activitati in SUA.
    Materialul a fost respins de Basescu fara nici o explicatie.
    Va doresc succes. Deasemenea va asigur ca marea majoritate a celor care lucreaza in serviciului nostru, apreciaza efortul dumneavoastra.
    G.J.- Serviciul Roman de Informatii.
    Robert Horvath Deva ziarist SUA
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/
    PS CITITI PE BLOGUL MEU SERIALUL DE 12 ARTICOLE- DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU TISMANEANU.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.