Nu ne place ce vedem… Votăm Schimbarea ! Hai la Vot !

Nu ne place ce vedem… Votăm Schimbarea ! Hai la Vot !

Motto:

Lumina nu se aprinde decât pentru cei ce văd, nu pentru orbi.   ( Mihai Eminescu )

Nu spune niciodată „nu se poate”, ci începe cu „să vedem”.   ( Nicolae Iorga )

*******

Opinia unuia din cei mulţi… unul din Românii ce categoric NU va vota Băsescu:

Nu de putine ori mi-am spus ca trebuie sa nu judec oamenii. Nu pot mereu sa ma abtin. Renuntarea la acest obicei, de a judeca oamenii, nu este oportuna acum. A facut multe rele, nu a gresit, Toate faptele lui TB au fost premeditate. Nimic nu a fost la intimplare. El vrea si urmareste sa-si ascunda in continuare faptele savirsite pentru imbogatire, pentru asi plati oamenii din cirdasia lui, sub obtinerea unui nou mandat. Acum, intrat in mijlocul unei gloate de “smenari” sau “baieti destepti” este fortat sa continue, altfel pateste ce au patit si altii ajunsi sa nu-si mai poata asigura linistea. S-au sinucis.
Marea este o salvare pentru linistea pe care ar vrea s-o aiba.
Judecata mea se muta si la ceilalti romani, care prin indiferenta si nepasare, accepta sa fie condusi de oricine, pe principiul ca “MA DESCURC EU”, dind dovada lasitatii, de tipul celei care ne-a tinut in sclavie ani de zile, sub comunisti si, mai curind, in acesti ultimi 20 ani. Mi s-a parut ca fermierii sint un inceput in interiorul nemultumirii, disperarii si tacerii dobitoace ale neamului nostru. Dumnezeu a spus sa intoarcem si celalalt obraz, ne invata sa ne ascultam stapnii, conducatorii, oameni bine intentionati. Pe cei rai i-a pedepsit, cu foc si potop.
Fara pic de indulgenta pentru faptele omului TB sa dovedim ca ne pasa cine ne conduce, sa lasam indiferenta si nepasarea la o parte si sa ne alegem conducatori care se gindesc SI LA NOI !
Dl TB are unul sau doua motive deosebite pentru care sa-l votam in afara de obtinerea prescrierii vinzarii FLOTEI ROMANESTI?
NU TREBUIE SA AJUNGA IN TURUL DOI! NU ARE MERITE PENTRU ASA CEVA! In ziua alegerilor trebuie ca strazile sa fie pline de oameni porniti sa anuleze sansele lui TB de a ajunge sa fie reales! Strada sa fie LOCUL NOSTRU DE ODIHNA PENTRU O ZI DIN VIATA CA SA ALUNGAM CIUMA SI MICROBII DIN PREAJMA!
Urmaresc la televizor oameni de la PD-L si ma inspaimint de cite inventii satanice sint in stare sa debiteze si sa sustina, ocolind raspunsuri directe si imaginind situatii doar lor convenabile si crezute doar de ei, impotriva evidentei imediate.
Acesti oameni, sustinatori ai d-lui TB, sint de compatimit pentru fanatismul lor. Ei se vor imbolnavii de “inima rea” la inlaturarea lui TB. Amin!
Am reusit sa mai citesc cite ceva pe bloguri, dar am evitat sa mai intirzii mult in fata calculatorului. Este obositor si daunator sanatatii cind nu poti fi indiferent la ce se petrece si la bataia de joc a presedintelui.
Cum este posibil ca institutii cu atributii de aparare a poporului, a constitutiei, sa nu ia atitudine si sa permita aberatiile presedintelui lasind tara neguvernata si furata in momente grele, de criza?
Pe acestia cine o sa-i traga la raspundere? De ce PARLAMENTUL a acceptat acest joc mizerabil si nu a facut demersurile si interventiile pt. curmarea imediata a nesocotirii constitutiei?
Lipsa de credinta, lasitatea acestor persoane alese sa faca dreptate, sa asigure respectarea legilor tarii, legilor morale si legilor de Dumnezeu lasate, fac din ele fiinte jalnice, nedemne de rangul la care li s-a dat pe mina, acela de OAMENI APARATORI AI BINELUI.
Ma duc la vot sa aleg un om si nu un slujbas al satanei, cu chip de om. Ca forma de protest impotiva indirjirii de impunere a referendumului, ca o mare realizare si pornire satanica opusa parlamentarilor, VOI REFUZA BULETINUL pt. REFERENDUM.
Salutari prietenesti. Sibillei, lui Leo si bloggerilor intilniti pe “intinderile” gazdei.

Pastel

*******

Oare n-ar fi timpul să ne amintim că , vorba din bătrâni e Înţelepciune ? Şi dacă ţinem noi seama de :

– * proşti *… dar, MULŢI…

– ştampila de VOT e-n mâna noastră…

– buletinul destinat Inutilului, aşa zis referendum, SE POATE REFUZA de către oricare din noi, cu verificarea consemnarii acestui gest (barare) pe lista ce consemneaza prezenta la vot.

– Băsescu NU a răspuns românilor la Întrebări!

– singura Şansă de-a scăpa de Mincinosul TB, de clica portocalie, cohorta de infractori, cioflingari, mizerabili , Famiglia PD-L al cărui Naş este acest Băsescu şi subliniez, în teritoriu, se lăfăie şi destrăbălează ceilalţi Naşi, în văzul lumii, zi de zi, văzându-şi nestingheriţi de afaceri, interese, desfrâuri… este SĂ IEŞIM LA VOT, să-i dăm jos de pe * tronurile * pe care S-AU ALES, şi nicidecum NU au fost aleşi;

– celor ce nu vă abţineţi şi vă-ndeamnă vreun ghemon să acceptaţi  mita electorală, pungile oferite de PD-L, partidul fără de frică de Dumnezeu, un sfat : NU juraţi pe Sfânta Scriptură cum vă ispitesc diavolii portocalii, VOTAŢI ce vă spune mintea, inima, sufletul şi să vă fie de bine… cadoul, ispita… dar rămâneţi  corecţi , oneşti vouă, conştiinţei voastre, şi cu nădejde-n Dumnezeu, că-l dăm jos pe marinar!

– staţi cu ochii pe ei, pe mafioţii portocalii, Duminică 22.XI-a.2009, filmaţi şi-nregistraţi nereguli, fraude, turismul electoral, orice observaţi, dar NU trimiteţi mai apoi în gura lupului ( buldogul ) materialele, ci… să ajungă pe mâini sigure, să-i dovedim de HOŢI!

– celor ce-aţi votat în 2004, oferind încredere acestui Băsescu ce V-A MINŢIT, vă spui, atât:

Intelepciunea zice: nu ti-a izbutit un lucru, fa altul.Atata mangaiere sa ai.   ( Nicolae Iorga ) Votaţi Schimbarea!

* O înfrângere e numai mijlocul pe care ni-l dă soarta ca să vedem ce ne lipseşte pentru a învinge.   *   ( Nicolae Iorga )

Andrei Bădin ne semnalează Frauda Electorală, citiţi:

EXCLUSIV: Fraudă electorală

*******

UN REFERENDUM INUTIL! REFUZAŢI BULETINELE PT REFERENDUM !

Nu particip si nu votez la referendum

* Acest referendum constituie o frauda morala, o sfidare la adresa spiritului legii. Traian Basescu s-a folosit de aceasta tema pentru a-si face campanie, invocand argumente de-a dreptul penibile: prin reducerea numarului de parlamentari scad cheltuielile publice. Evident ca scad. Dar va conduce acest lucru la sporirea veniturilor populatiei? Vor merge banii economisiti la cei care au mai mare nevoie de ei sau se vor duce in scene, in perdele, in posete scumpe si alte „nevoi” ale clientelei portocalii?

Dupa ce referendumul se va fi consumat ne vom afla in urmatoarea situatie: Traian Basescu nu va mai fi presedinte, iar Parlamentul o va lua de la capat, de data aceasta in liniste, cu calm si ratiune. Va dezbate si va adopta o lege de revizuire a Constitutiei, iar apoi vom merge din nou la referendum.

In fata acestei inselatorii pe care o face Traian Basescu pozitia mea nu poate fi decat una singura: nu voi participa la aceasta mascarada;  nu ma voi inregistra ca prezent la referendum, nu voi lua cele doua buletine de vot. Ii sfatuiesc pe toti cei care gandesc la fel, pe toti cei care s-au saturat de abuzurile, de prefacatoria si de jocurile murdare ale lui Traian Basescu sa faca acelasi lucru – sa nu participe la  referendumul-jucarie al presedintelui-jucator.

A nu se intelege ca descurajez participarea electorala. Dimpotiva, consider ca trebuie sa participam cat mai multi la alegerile prezidentiale. O democratie sanatoasa se bazeaza pe cetateni activi. Dar nu putem legitima prin vot o idee care mistifica sensul suveranitatii populare. Nu asa se rezolva problema functionarii eficiente a Parlamentului si a institutiilor statului.

PS Din 2004 pana in 2009, numarul functionarilor publici a crescut de la 900 000 la 1 400 000. De ce oare? Acum, Emil Boc reduce numarul agentiilor guvernamentale cu 120, rezultand o reducere de personal de 9500 de posturi – deci cam de 50 de ori mai putin decat cresterea pe care Basescu si guvernele lui  au realizat-o in mandatul 2004-2009! *

Ce trebuie făcut ? Simplu. Refuzaţi buletinele pentru acest referendum INUTIL !

* Organizarea referendumul reprezinta si costuri suplimentare in situatia in care cautam solutii pentru reducerea cheltuielilor, obligand bugetarii sa-si ia concediu fara plata in prag de Craciun. Se face o risipa irationala printr-un act total inutil deoarece acest referendum nu are nicio finalitate deoarece abia dupa referendum ar trebui intreprinse demersuri parlamentare pentru modificarea Constitutiei.

Acest capriciu basescian complica procesul electoral putand deveni sursa de nereguli si fraude electorale, incarcand bugetul, si asa fragil cu cheltuieli suplimentare.

Este total nerational, fapt pentru care consider ca, cea mai buna pozitie a electoratului ar trebui sa fie aceea de IGNORARE a acestui referendum, daca el, totusi va fi organizat. Aceasta se realizeaza usor, prin refuzul de a lua buletinul pentru referendum cu verificarea consemnarii acestui gest (barare) pe lista ce consemneaza prezenta la vot. *

E foarte IMPORTANT să IEŞIM LA VOT! Votăm Viitorul nostru şi-al copiilor noştri ! Suntem obosiţi, dezamăgiţi, sătui, împovăraţi, trişti…  tocmai acestea să ne fie MOTIVAŢIE, să NU absentăm, ci, SĂ VOTĂM! Şi VOM VOTA. SCHIMBAREA!

*******

SĂ RENUNŢĂM LA… RENUNŢARE !!!

* Cetatenii sunt cei care platesc si vor plati pretul rafuielilor politice si costurile lipsei de actiune in plan economic si social. Duminica, avem sansa de a determina o schimbare a acestui curs negativ, de a pune punct haosului, circului si declinului si de a face loc sperantei de normalitate in vietile noastre. Pentru aceasta, fiecare vot are o importanta cruciala. Dincolo de lehamite, de oboseala, de dezamagire, e momentul sa ne gandim ca sta in puterile fiecaruia dintre noi sa determinam calitatea vietii noastre si chipul societatii in care traim. *

*******

Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,

nu pentru patule, nu pentru pogoane,

ci pentru văzduhul tău liber de mâine,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,

pentru cântecul tău ţintuit în piroane,

pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,

ci ca să aduni chiuind pe tapsane

o claie de zări şi-o căciula de stele,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi

şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane

şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Şi ca să pui tot sărutul fierbinte

pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,

pe toate ce slobode-ţi ies inainte,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!

Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!

Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Radu Gyr

*******

* Nu libertatea lipseşte, ci lipsesc oamenii liberi. *   ( Leo Longanesi )

* Libertatea înseamnă răspundere, de aceea majoritatea oamenilor se tem de ea. *   ( Bernard Shaw )

* Cea mai mare Minune e să crezi că poţi face una. Restul e foarte uşor. *   ( Nicolae Iorga )

Hai la Vot!

Sibilla

citate preluate de pe http://www.citapedia.ro

informaţii preluate de pe surse – blogosfera wordpress

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Nu ne place ce vedem… Votăm Schimbarea ! Hai la Vot !

  1. Nea Costache zice:

    Voi vota Sibilla, voi vota! Voi vota cu raspundere schimbarea capcaunului dar nu voi refuza buletinul pentru referendum sa nu le dau posibilitatea sa voteze ei cu buletinul meu! Voi umple de stampile acel buletin. uite-asa de-al dracu”, sa nul mai foloseasca ei cum vor! De-ie Domnul sa le dea romanilor mintea care trebuie, sa schimbam ceva in tara asta. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • leo zice:

      Nea Costache, ideea e să nu validăm referendumul prin prezenţa noastră. Iar posibilitatea cu pricina se elimină cum a zis Bunicuţa – barare pe fişa de participare în dreptul semnăturii. Mizeria asta nu trebuie validată prin participare!
      Şi, oricum, referendumul e perfect inutil, nu va produce ABSOLUT NICIUN EFECT, deci rezultatul lui oricum nu contează, important e să NU fie validat de oameni prin participare….

      Apreciază

  2. Nea Costache zice:

    Am inteles Leo! S-a facut prietene! O zi frumoasa!

    Apreciază

  3. Mihnea Georgescu zice:

    Ridică, Gheorghe! Ridică, Georgescu! 🙂

    Votăm anti-Băse! Jos Tiranul! 😉

    Apreciază

  4. Victor zice:

    Eu as vota negativ pe buletinul pentru referendum. Ma gandesc ca daca este refuzat poate fi folosit apoi.

    Apreciază

  5. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc, tuturor !

    @Nea Costache,
    Doamne Ajută !
    Câtu-i ziulica vorbesc cu … cine-apuc, Doamne, câţi oameni habar nu au ce-i cu * referendumul ăla, că nu ştiu ce vor cu noi… *, chestie pe care a şi mizat trogloditul marinar, printre altele. I-am sfătuit să refuze buletinele pt referendumul inutil şi să verifice tabelele. Om vedea, ce-o mai fi…
    să NU ne pierdem nădejdea-n Dumnezeu…
    Un sfârşit de săptămână pe măsura sufletului tău Mare, oltene drag,
    Sibilla

    @Duşo Leo,
    Da, Echilibrul nostru zice BINE ! Aşa trebuie să facem. Numai că prea puţini oameni ştiu, să-i informăm după putinţă…
    Mulţam fain că EŞTI, văzuşi tălică, în ultima vreme numa sch III, dar de renunţat, NU renunţ, dimpotrivă. Mă motivează zâmbetul puiuţilor noştri, mai ales !
    Doamne Ajută !
    calde îmbrăţişări Cerbere,
    Sibilla

    @Mihnea Georgescu,
    Bre kameleonsky, la tălică am pretenţia să fii pe redute, că nu aiurea te mai scrmăn uneori, ştiu că poţi !
    Rămâne cum am stabilit : Jos Dictatorul, Jos Mafia PD-L !!!
    Cu afacerile, pe poziţii, machidoane, cum zici tălică, afacerile mai întâi, ne lămurim pe parcurs, că zisăşi că eşti ŞI sârbsky 😉 🙂
    Îmbrăţişări puiuţului Miriam, iar tălică pe redute, cum am stabilit! Hai şi hai că n-avem de ales, nici timp.
    respecte,
    Sibilla

    @Victor,
    Şi tu ai dreptate, cioflingarii portocalii sunt în stare de multe, d-aia zic, şi noi să fim atenţi, să nu-i slăbim ! Da zice bine Leo, prin absenţă, există posibilitatea şi atunci ca ei să folosească buletinele pt referendum, doar îi ştim bine cine-s cameleonii, şi decedaţii votează pentru… ei, trăznească-i!
    Să nu ne pierdem speranţa! Doamne Ajută !
    pupici drăgălaşului meu preten, Andrei, o zi agreabilă ţie,
    Sibilla

    Apreciază

  6. corinacretu zice:

    Felicitari, Sibilla, pentru articolele din ultima perioada si pentru comentarii. Din pacate, nu am avut foarte mult timp sa scriu. E foarte important ca lumea sa inteleaga ca orice om care sta acasa ii ofera practic un cadou lui Basescu. Deci toata lumea ar trebui sa iasa la vot, sa se vada adevarata vointa a poporului, adevarata lui voce. Numai bine iti doresc. Doamne Ajuta!
    Si week-end placut, Sibilla!

    Apreciază

  7. octavpelin zice:

    Sibilla,il voi vota pe Crin,weekend placut 🙂

    Apreciază

  8. Nea Costache zice:

    Sibilla, uite un articol despre degradarea operelor brancusiene la Mitrut, fiul meu:
    http://www.mitrutstanoiu.ro/2009/11/21/brancusi-pe-culmile-disperarii/
    O seara minunata!

    Apreciază

  9. ionborgo42 zice:

    am responsabilitatea termenilor in comparatie si conchid:

    Apreciază

  10. ionborgo42 zice:

    Niko,
    Am senzatia ca sunt cenzurat pe text.Stii ce conchid? Nici nea Nicu nu si-a permis un astfel de comportament.El era dictator si absolvent de 4 clase pe cand Piratul se pretinde „om subtire” Sa-i de Domnul tot „insiccesuri” si atat.Pa ,tata Borgo 🙂

    Apreciază

  11. ionborgo42 zice:

    PS.Sa sti ca nu am gresit,am spus „insinccesuri” pentru ca mezina nu poate pronynta vocal ” U ” di cauza de „Botox” 🙂
    Maine la vot nu particip la parodia de Referendum si cred ca el a lansat zicerea”Traienele nici nu stii ce penibil poti sa fii”Asa ajung „pigmeii” cand se vor mari.
    Crin trebuia sa-i replice atunci cand cu flota ca noi nu avem statuata „marina calareata” poate „turista calareata” sau cum vreti voi…Pa,tata Borgo 🙂

    Apreciază

  12. ionborgo42 zice:

    PPS.Sunt emotionat ,trebuia scris ‘stii” dar m-am molipsit de la Vanghele… 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  13. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc, tuturor !!!
    Cer scuze pentru absenţă ! Rămâne cum am stabilit : Jos Dictatorul, beţiv, Băse !!!

    @ Corina Creţu,
    Altă şansă nu avem, ori el , ori noi. ACUM e momentul să-l dăm de pământ, că nu se mai poate !
    Mult Succes acolo, Corina, suntem cu sufletul alături de tine mereu ! RESPECT pentru tot ceea ce faci, floare de colţ!
    stimă şi mereu sinceră prietenie,
    Sibilla

    @octavpelin,
    Crin a obtinut un * scor * f bun, cinste lui. Mai are multe de spus in politică şi-o va face.
    respecte, prietene drag,
    Sibilla

    @nea Costache,
    Danke. Citit. După campanie ne ocupăm de valorile noastre. Felicitări ficiorului Mitruţ!
    calde îmbrăţişări,
    Sibilla

    @tati Borgo,
    Deacordo… el şi EBA, subţiri şi numa-n succesuri :)))
    Hajde tati Borgo, că totuşi Nutzi i-a pus capac marinarului, juri că-i ajentă anumit infiltrată la cotrocenius să-i ia minţile, că-l pierdu di tăt :)))
    Jos Băsescu !!!
    respecte şi stimă tati, focul de tabără la vară, musai,
    Sibilla

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.