Tandemul Băsescu – Udrea, coşmarul României!

Tandemul Băsescu – Udrea, coşmarul României!

wubu nu e paradigma...

http://4.bp.blogspot.com/

Duduia-pupila Cotroceniului, coana big Leana Cocoş Udrea, aruncă cu banul public pe… tâmpenii, mofturi, fiţe, iar rezultatele * the land of choice *, sunt , cum altfel, de * succesuri *:

Sloganul de promovare turistică a României, controversatul şi contestatul „The land of choice”, are conotaţii negative pentru publi­cul american. În Statele Unite, „The land of choice” înseamnă pentru mulţi „ţara în care se poate face avort”. Producând confuzie, ideea centrală a campaniei promovate pe bani grei de Elena Udrea aduce multe deservicii României.

(… ) „AVEŢI AUTOSTRĂZI? AVEŢI SPITALE? VORBIŢI ENGLEZĂ?”
În acest context, şi pe această temă foarte sensibilă, sloganul de promovare turistică a României este mai mult decât neinspirat. „Ce vreţi să vindeţi cu acest slogan?”, – Glenn Carey

„Atunci ar trebui să fie, poate, «the land of many choices» (ţara cu multe oportunităţi – n. red.), de­oa­rece pentru americani cuvântul «choice» (alegere – n. red.) poate avea conotaţii care dezavantajea­ză un asemenea slogan”, răs­punde fostul diplomat ame­ri­can.

http://www.jurnalul.ro/

Udrea, dovadă vie de promovare a inculturii în România, Băsescu, vinovat! Habar n-a avut Băsescu de grijile poporului, criza economică… astea sunt nimicuri pentru el, satisfacerea nazurilor pupilei Lenrzi l-au orbit, i-au luat minţile, penibil! Grav e că duduia, slăbiciunea Cotroceniului, a tot aruncat pe fereastră cu banii de la buget, banul public iar Băsescu… râde! Asta da nemernicie, să NU-i pese de poverile purtate de popor!

Unicameralul şi Dictatura, în România – ceea ce încearcă Băsescu să obţină, adică, control absolut, în folosul lui şi-al Famigliei PD-L !

De ce insistă Băsescu care-şi doreşte pentru el şi mafia portocalie musai şi musai Unicameral ? Simplu. Vrea telecomanda a tot şi toate, Băsescu vrea CONTROL TOAL, mai mai şi pompează milioane de la buget, ca să obţină ce-şi doreşte EL, nicidecum altcineva!

Ioan Stanomir, specialist in drept constitutional, ne-a declarat: „O reforma constitutionala de asemenea natura NU ar fi oportuna in Romania. Noi ar trebui sa fim atenti la sistematizarea regimului bicameral existent. Monocameralismul are un mare DEZAVANTAJ: lipseste statul de un echilibru intre cele doua Camere. Pe de alta parte, este adevarat ca procesul legislativ este mult mai rapid intr-un Parlament unicameral, argument invocat si de presedintele Basescu. Dar unicameralismul, asociat eventual si cu votul uninominal va da puteri sporite partidului majoritar, care isi poate IMPUNE mai repede TIRANIA. Unicameralismul ar fi mult mai putin costisitor si financiar si ca timp si da intr-adevar iluzia unei reprezentativitati mai bune. Dar Parlamentul nu se judeca in termeni economici. Efectele bicameralismului se pot optimiza si altfel. Personal, cred ca un Senat reformat ar fi mult mai de dorit. De asemenea, scaderea numarului parlamentarilor ar fi un lucru bun”.

* Unicameralismul romanesc este asociat cu comunismul *

http://blog.grupul.ro/

http://www.9am.ro/

Menţinându-l pe buldogul-lache Blaga, Băsescu urmăreşte FRAUDAREA ALEGERILOR, vrea frâiele, vrea monitorizare, vrea să aibă TOTUL sub control…

Guvernul pe care a reusit sa-l incropeasca premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, jumatate implicati politic, jumatate independenti, si alaturi de care vrea sa se prezinte in fata Parlamentului pentru investitura este, in ochii fostului presedinte Ion Iliescu, nimic altceva decat „o caricatura”.

„Asta e o caricatura de Guvern”, a spus presedintele de onoare al social-democratilor, luni.In opinia lui Iliescu, „cel mai cinstit era sa mearga omul (Lucian Croitoru – n. red.) sa-si depuna mandatul presedintelui”.

 

Insa premierul desemnat a intrat in jocul lui Traian Basescu, crede liderul PSD, singurul obiectiv pe care il are acum fiind mentinerea in functie a actualului Guvern, astfel incat Vasile Blaga sa fie seful Internelor in perioada alegerilor: „A vrut doar sa traga de timp ca sa ramana acctualul guvern pana la alegeri”.

http://www.ziare.com/

Referendumul lui Basescu ne costa inca 6 milioane

Desi este putin probabil ca referendumul propus de presedintele Traian Basescu pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari sa fie validat, pentru moftul sefului statului se vor mai cheltui inca 6 milioane de lei din banul contribuabilului.
Guvernul interimar Boc 2 a adoptat la sfârsitul saptamânii trecute, doua hotarâri care permit organizarea referendumului pentru Parlamentul unicameral simultan cu alegerile prezidentiale, la 22 noiembrie si fondurile aferente acestui proces. Astfel, bugetul Ministerului Administratiei si Internelor  a fost suplimentat cu 2,4 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara, pentru organizarea si desfasurarea referendumului, iar pentru Institutul National de Statistica  a fost stabilit un buget suplimentar de 3,6 milioane lei.
Fondurile alocate MAI vor fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare generate de desfasurarea referendumului, inclusiv pentru asigurarea suportului tehnic, a operarii mijloacelor de înregistrare video si a computerelor la birourile electorale ale sectiilor de votare speciale, conform unei hotarâri aprobate de Guvern.
Bugetul INS, suplimentat prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, va asigura cresterea capacitatii de prelucrare în statiile organizate pe lânga birourile electorale, conform actului normativ. Reamintim ca aceasta suma se adauga celor peste 150 de milioane de lei pe care Guvernul i-a alocat in luna septembrie pentru alegerile prezidentiale.

http://www.gardianul.ro/

Fraţi români ! Băsescu cu ceva timp în urmă când hăhăia că nu e criză n-a minţit… criză e pentru noi, fraierii, boborul, pentru ei, şacalii, curg râuri de bani, atât că NOI va trebui să-i punem la loc! TREZIREA POPOR ROMÂN ! Ieşim la vot, VOTĂM ; NU Băsescu, CATEGORIC NU Băsescu ! Să-l voteze DOAR mafioţii pe care-i ţine-n braţe, punct.

Jos Băsescu !

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Tandemul Băsescu – Udrea, coşmarul României!

 1. augustinradescu zice:

  Cunoasteti vreun demagog (era sa zic demaBOC!) mai mare decit Traian Basescu?
  Face ce face si, atunci cind ii vine lui bine, ne-o serveste pe-aia cu “intoarcerea la popor”. “Sa intrebam poporul” – ne invita omul cu ochii vesnic umezi.
  Cind a decis contractarea unui imprumut EXORBITANT, pe care il vor plati, cu sacrificii imense, generatii de romani, marinelul n-a catadicsit sa ne intrebe ceva.
  Probabil pentru ca nu era treaba noastra!
  Cind a decis sa ne fericeasca cu 4 coduri dintr-o lovitura, precum croitorasul cel viteaz (uite cum se leaga lucrurile!), nici prin cap nu i-a trecut ca o larga consultare ar putea aduce ceva benefic.
  Probabil pentru ca nu era treaba noastra!
  Cind a zamislit (prin angajatii Cotroceniului!) o lege a invatamintului care isi va pune amprenta asupra formarii intelectuale si profesionale a romanilor, acest “stramos al romanilor”, cum il alinta Elena Udrea (ma rog, probabil doar al unor “alesi”) n-a binevoit sa intrebe ce gindim noi.
  Probabil pentru ca nu era treaba noastra!
  Brusc, si-a dat seama ca, pentru a ramine presedinte, trebuie sa-l voteze cineva. Si, imediat, si-a amintit lozinca:”Sa ne intoarcem la popor” Si-a nascocit un referendum, ca sa vedem noi cit de tare il doare de noi romanii si de biata tarisoara. Iar noi, induiosati, sa-l votam!
  Probabil pentru ca, in mintea lui, DOAR ASTA ESTE TREABA NOASTRA!
  Ei bine, noi ne-am saturat sa ne spuna el care este treaba noastra, SI CARE NU! Ne trebuie un presedinte care sa ne asculte CIND VREM NOI, NU CIND VREA EL. Si acela NU E traian basescu!

  Apreciază

 2. augustinradescu zice:

  Activarea … activistului Ion Cristoiu

  Ion Cristoiu, parca gelos pe Ion Iliescu, angajat in batalia electorala alaturi de Mircea Geoana, s-a gindit sa ne faca o … contrasurpriza, implicindu-se, si el, in aceeasi batalie (E drept, de EXACT cealalta parte a baricadei !!!) A fost o vreme când fostul mare jurnalist si eternul viitor mare prozator, părea resemnat la rolul de cronicar (r). Se pare, insa, ca n-a putut sa se impace cu acest statut. Dar, vorba poetului : « Ce-l mina pe el in lupta ? / Ce-si dorea acest … apus ?
  Un FAPT simplu ne va edifica imediat asupra acestei chestiuni.
  Inca « nu se racise » manevra surprinzatoare a prezidentiabilului Basescu de a incepe un razboi la baioneta impotriva lui Ion Iliescu cind, ce sa vezi ? Ca un ecou al lui Basescu, Ion Cristoiu tabara, si el, asupra fostului presedinte al Romaniei. Ca a fost « asmutit » de Basescu, ca a inceput sa-l atace pe Ion Iliescu din proprie initiativa, doar ca sa-i faca marinelului pe plac sau ce alte motive ar putea avea, n-avem de unde sti. Cert e ca Ion Cristoiu face ceva ce cred ca nu i-a cerut nimeni: apeleaza la mitocanii!
  Ce-l face pe Cristoiu Ion sa dizerteze pe tema dorintei de putere a lui Ion Iliescu, fara a scoate o silaba despre dorinta de putere a lui Traian Basescu ? De, ca romanu’, impartialitatea !
  Pina nu demult, Ion Cristoiu era un critic vehement al marinelului. Si, ca-n povestea in care broscoiul « se transforma, pe data, intr-un prea frumos print », tot asa si Titanul din Gagesti s-a preschimbat, intr-o clipita, in mus.
  Motivele transformarii sale subite sint, pentru mine, invaluite in mister. E greu de crezut ca, la virsta sa, Cristoiu a avut o revelatie.
  Poate analizarea atenta a conditiilor si urmarilor actului de la 23 august 1944 sa-i fi sugerat o noua « intoarcere a armelor » ; n-am de unde sti ! Nici macar n-as baga mina in foc ca aceasta rotatie de 180 de grade (poate chiar 360k+180, daca ma gindesc bine !) nu-l pune in pielea unor personaje mult indragite de el, de tipul Bologa sau Ruscanu.
  Sigur, Ion Cristoiu e liber sa se dea in ce barci doreste ! N-are decit ! Dar sa nu ne vinda noua prostii, insultindu-ne inteligenta !
  Astfel, Ion Cristoiu incearca sa ni-l prezinte pe Ion Iliescu ca pe un « chibit electoral », « sustinator ardent » ( !!!) al lui Mircea Geoana, desi acelasi Cristoiu (ca si toata lumea, de fapt) stie bine ca nu-i asa ! Incercind sa argumenteze afirmatiile sale aiuritoare (pe care, evident, nici el nu le crede), motivele pentru care Ion Iliescu face ceea ce face, Cristoiu concluzioneaza, ostenit : «Sesizarea acestei realităţi explică neaşteptata dragoste a lui Mircea Geoană faţă de Ion Iliescu » Adica, pe scurt, unde dai si unde crapa !
  E limpede ca, dind in Iliescu, Cristoiu crede ca da in Geoana. Si, dind in Geoana, il sustine pe Basescu. N-are decit!
  Parerea mea e ca, daca mai face rost de vreo doi ca Ion Cristoiu, Basescu pierde SIGUR alegerile! Pentru ca nu poti debita aberatii si, in acelasi timp, sa aduci voturi. Iata, de exemplu, una care m-a facut sa ma « pravalesc », vorba cuiva, de ris :
  « PD-L-ul sprijinindu-l MAI MULT SAU MAI PUTIN INTIMPLATOR » (pe TB, evident)
  Ce ti-e si cu intimplarile astea!!
  PS. In editorialul de azi, Cristoiu il ataca DIN NOU pe Ion Iliescu. Sesizez la el disperarea inecatului.

  Apreciază

 3. leo zice:

  Hopa, abia acu mă prinsei!
  Te-ai decis s-o faci în nume propriu, exercitarea meseriei de trestie gânditoare?! Ştiu eu pe una căreia numai bine nu i-a picat verticalitatea în nume propriu…
  Personal, sunt pentru blazonul în care ţi-ai transformat numele mic, probabil mai cunoscut decât cel mare… 🙂 Desigur, opţiunea îţi aparţine…
  Cât despre Ardei umplut, chiar nu cred că merită spus nimic… Aşa-i ardeiul, îl umplii cu ce vrei; sau cu ce ai…

  Apreciază

 4. Augustin zice:

  @ Leo
  Daca te referi la nume, asta n-are nicio relevanta. Pur si simplu am ramas logat cu numele complet pentru ca inainte am mai haladuit pe alte cimpii. Adica, evident, bat cimpii! De altfel, logat asa am mai aparut si prin gradinita A.N.-ului. Se poate observa insa ca am acelasi „covoras”. Cred ca e limpede pentru oricine ca sint unul si acelasi. Nu mi s-a parut important sa fiu atent la acest aspect, dar poate ca ai dreptate.

  Apreciază

 5. Sibilla zice:

  @Augustin,
  @Duşo Leo,

  Pe mine vis a vis de tâmpirea şantajatului Cristoiu, nu mă mai miră nik, sincer… e jalnic, penibil şi de plâns, de invidiat, NU e, săracu…

  Vă citesc cu interes şi drag, da simt că voi mă simţiţi mai ales când mă tac tăcerilor şi iau notiţe, şi vă sunt recunoascătoare, pentru multe, dragi mei dragi Traci! Respect, vouă!

  Sibilla

  Apreciază

 6. Nu vreau sa fiu condus de o curva ca Udrea. Nu vreau sa imi fie rusine ca sunt roman. A sosit momentul schimbarii. La Brasov votam Mircea Geoana !

  Apreciază

 7. Sibilla zice:

  @Goga Aurelian Liviu,
  Important ESTE SĂ IEŞIM LA VOT şi, să NU votăm măscăriciul băsel! Udrea aia e atât de… PENIBILĂ, o aia şi, atât, că nu-i zice poporul leana vandana babana… aiurea, ci, e exact ceea ce e, una ca multe altele ce-a reuşit oportunistă şi impostoare fiind, să sucească minţile unor muheri în izmene!
  JOS BĂSESCU 1 JOS MAFIA PORTOCALIE ! JOS INCULTA leana, cabinnetul 2, fără de care, * dimai * în curând fost president, nu poate respira, săracu…
  Mulţumesc pentru vizită, sunteţi binevenit !
  respecte,
  Sibilla

  Apreciază

 8. Clasa portocalie politica este distrugatoare si periculoasa. A mintit, a furat si a facut numai rau in ultimii 5 ani in frunte cu Basescu, Boc si Udrea. Mi-e rusine de ei. De aceea La Brasov Votam Mircea Geoana!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.