MANIFEST PENTRU ROMÂNIA, PENTRU VIITORUL NOSTRU ŞI-AL COPIILOR NOŞTRI !!! JOS BĂSESCU ! JOS MAFIA PORTOCALIE !!! NU VREM DICTATURĂ !!!

MANIFEST PENTRU ROMÂNIA, PENTRU VIITORUL NOSTRU ŞI-AL COPIILOR NOŞTRI !!!

JOS BĂSESCU ! JOS MAFIA PORTOCALIE !!! NU VREM DICTATURĂ !!!

MOTTO:

* Revoluţia de la 1821 a strigat dreptate şi a vrut ca tot românul să fie liber si egal, ca statul să se facă românesc. Ea fu o revoluţie democratică. Revoluţia de la 1848 a vrut ca românul sa fie nu numai liber, dar şi proprietar, fără care libertatea e mincinoasă. Pentru aceea adauga la deviza sa cuvântul fraţiei, această condiţie de căpetenie a progresului social. Ea fu o revoluţie socială. Revoluţia viitoare.. va cere unitatea si libertatea naţionala. Deviza ei va fi: Dreptate, Fraţie, Unitate! Ea va fi o revoluţie naţională. *   ( Nicolae Bălcescu )

281066_0804_elena_udrea_traian_basescu

imagine preluată de pe google.ro : Ei să ne conducă ? Aceştia decid viitorul nostru, al tuturor ??? NU! CATEGORIC, NU !

*******

Băsescu şi-ai lui, PD-L, Groparii României, sunt uniţi… uniţi prin ticăloşii ! Să nu ne resemnăm,  SĂ RENUNŢĂM LA RENUNŢARE şi noi,  NOI CEI MULŢI, POPORUL ROMÂN SĂTUL DE… PREA MULTE ŞI TOATE !

Tovarăşu Băsescu, TREBUIE să răspundă-n faţa poporului la nişte întrebări, asta înseamnă că * minunăţia sa *, va renunţa la plictisitoarele-i apariţii TV, pentru că, NE-AM SĂTURAT de vorbe-n vânt, de limbajul său licenţios, de discursurile lui răsuflate, oricum NU spune NIMIC DIN CE NE INTERESEAZĂ!

Băsescu să ne spună :

– unde e Flota ?

– unde sunt banii de la buget şi ce s-a întâmplat cu împrumutul de la FMI de până acum?

– bani pentru campania electorală a * măreţiei * sale, de unde ?

– de ce MINTE poporul şi ameninţă cu dizolvarea Parlamentului când ŞTIE că e imposibil, neconstituţional ?

– de ce se încrâncenează şi încăpăţânează s-o menţină-n tot soiul de funcţii pe Udrea aia sfidând întreaga Românie ?

– de ce încalcă repetat Constituţia României şi manipulează poporul cu declaraţii contradictorii, fără argumente, fără temei real, doar cu dejtul îndreptat spre oricine, numai spre incompetenţii lui ( Bercovici, Udrea, Videanu, Blaga, Pogea, Boc… ) , nu ??

– ce înţeleg tovarăşu Băsescu şi marioneta Boc, prin * bun simţ *, că-l tot trâmbiţează, dar, le zdrăngăne tinichelele şi de la coadă şi de pe tichie, adicătelea : Udrea, Ridzi, Plăcintă, Blaga, Videanu… să-nţelegem că zdrăngănesc afacerile cu cântec şi joaca cu banul public cu… simţ patriotic, toarăşu Băsescu ??

– duduia Udrea * Vandana * îi lucrează informativ pe toţi cei care se dau la vreun pedelacheu, zăusu şi * minunăţia sa *?? Vrem o explicaţie, că-i interesno… la ce anume şi cât de mult acces are  cabinetul 2, Leana??

– În timp ce ţara se zbate-n agonie, referindu-se la Adrian Mutu, altă * vedetă de succesuri * într-ale tulburărilor de comportamnet, Băsescu, * atotştiutorul *, spune-n văzul lumii, cum că, şi-l citez * Nimeni nu e de neînlocuit . * CORECT toarăşu Băsescu, CORECT !  VEŢI FI ÎNLOCUIŢI, AMÂNDOI!  Mai spune Băsescu făcându-ne morală, cică … cum că, * „Niste oameni carora li se canta imnul de stat trebuie respectati”, i-auzi ! De ce nu-l întreabă mnealui pe Mutu de ce NU cântă Imnul Naţional şi de ce NU e demn să ne reprezinte ţara ???… apropo de * lecţiile de moralitate *!

– de ce mama dracului se dă cubic * geniul mioritic Băsescu *, în timp ce, iată cum e perceput în lume :

* Economist Intelligence Unit atrage atenţia că cele mai bune perspective pentru un guvern stabil în România, pe termen scurt, le are un guvern de tehnocraţi susţinut însă de toate partidele.

Joan Hoey, analist pentru România la Economist Intelligence Unit, îl critică pe Traian Băsescu pentru atitudinea pe care o are de când a început criza politică. Declaraţia a fost făcută pentru portalul de ştiri HotNews.ro.

“Am văzut ştiri potrivit cărora domnul Băsescu le-a spus ambasadorilor UE că urmează să nominalizeze un guvern de uniune naţională condus de un tehnocrat cu legături strânse cu FMI. Spunându-le asta ambasadorilor UE, înainte de a-i informa pe liderii partidelor politice, pare total lipsit de tact”, a apreciat Hoey.

În opinia analistului politic al EIU, “cele mai bune perspective pentru un guvern stabil pe termen scurt le-ar putea avea un guvern de tehnocraţi susţinut de toate partidele politice”. *

Geaba GEME, Băsescu zicând că nu l-a învins sistemul… BA DA, SISTEMUL TICĂLOŞIT, MAFIA PORTOCALIE PE SISTEM PIRAMIDAL,  căreia, oare cine i-o fi dat nas şi aripi.. propria-i * creaţie * l-a învins şi-l va scufunda, ai săi! Poporul e, din nefericire… victimă colaterală, dar… EI VOR PLĂTI absolut TOATE suferinţele poporului, toate la vremea lor, căci nimic nu-i pentru totdeauna şi… din nou îl citez pe Băsescu * NIMENI NU E DE NEÎNLOCUIT ! *….

*******

Va să zică…. :

* IMPORTANT SI ESENTIAL:

UNDE SUNT BANII DIN BUGET (CACI, ASA CUM BINE AI SPUS, S-A FOLOSIT IMPRUMUTUL SI NI SE SPUNE, ACUM- IN MOD TAMPIT- CA PENSIILE SI SALARIILE VOR FI PLATITE DIN URMATOAREA TRANSA)?

Unde sunt sumele din Bugetul statului- fiind clar ca doar jalnicul Boc si sinistrul Pogea au mai “imprastiat” cateva sumedin Buget, de exemplu in beneficiul (cica, ministerial) al turistei-prin-viata Udrea?
PANA ACUM, IN PROPORTIE COPLESITOARE, AU FOST FOLOSITE DOAR TRANSELE DE IMPRUMUT.

CE INGINERIE FINANCIARA SE PUNE LA CALE?
Se incearca, intr-un fel sau altul, “virarea” transelor de imprumut in conturile bugetare, astfel incat sa fie folosite pentru diverse plati, CARE AR FIGURA CA FIIND DE LA BUGET (asa ar fi, in ultima instanta- dar circuitul lor ar fi asociabil “spalatii de bani”)- paralel, opinia publica fiind informata, cu cinism, ca de fapt se “papa” imprumutul?
Unde ar ajunge SUMELE INITIALE de la Buget?

( AYA )

Subliniem din nou, vis a vis de manifestările şi metodele la care se dedă Băsescu, respectiv şantaj şi ameninţarea cu dizolvarea Parlamentului, ceea ce NU poate face  şi ne dăm seama de minciunile sfruntate, manipularea care se încearcă din chiar afirmaţiile  tovarăşului Băsescu, care-o dă cotită pe după vişini … : la o zi după ce ameninţă cu surle şi trâbiţe că dizolvă Parlamentul, iese-n presă şi la TV şi tot el se contrazice spunând că * a fost o eroare de exprimare *, dar….  CULMEA, tot el, acelaşi Băsescu, merge mai departe şi afirmă că, oricum va dizolva Parlamentul… ceea ce NU e constituţional, deci  MINTE, repetat !

* Si aceasta este tot o mistificare grosiera, contrazisa de Constitutie. Presedintele (viitor) NU ar putea dizolva Parlamentul pentru respingerea, de doua ori, succesiv, a unor Cabinete.
Dispozitiile constitutionale sunt clare in acest sens: cele doua respingeri succesive ar trebui sa se petreaca in mandatul prezidential viitor ( mai clar, dupa depunerea juramantului de catre castigatorul prezidentialelor). *

* NU ESTE NEVOIE DE UN VOT AL PARLAMENTULUI IN ACEST CAZ (si nici de o inscriere la Tribunal, cum bat unii campii!!!).

ESTE SUFICIENT (dar obligatoriu!) CA PARLAMENTUL SA IA ACT DE EXISTENTA NOII MAJORITATI PARLAMENTARE. Astfel, acea hotarare a grupurilor parlamentare DOBANDESTE FORTA NORMATIVA.

ASTA INSEAMNA CA este suficienta o declaratie semnata de liderii grupurilor parlamentare ale fortelor politice respective care sa fie PREZENTATA Parlamentului- deci, OBLIGATORIU SA EXISTE, PREZENTATA EXPLICIT, INTR-O SEDINTA (sau, daca nu este o sedinta comuna a celor doua Camere, separat intr-o sedinta a Senatului si in alta a Camerei Deputatilor- daca li se pare mai greu sa existe o sedinta comuna a celor doua Camere; si in acest caz, este esential SA SE MISTE REPEDE, nu cu incetinitorul!). *

* Basescu NU poate dizolva Parlamentul in 7 decembrie (asa cum spune acum, incercand sa santajeze) caci, pana la depunerea juramantului de catre castigatorul prezidentialelor, ne aflam, conform Constitutiei, tot in ultimele sase luni de mandat prezidential cand, (tot) conform Constitutiei, NU  poate fi dizolvat Parlamentul. *

( AYA )

Altă * schemă * la care se dedă-n văzul lumii, Băsescu…. ATENŢIE !!! … :

UN SEMNAL FOARTE INGRIJORATOR:
“AXA” CURTEA CONSTITUTIONALA- BASESCU?

IATA CE SCRIE PRESA ca a declarat BASESCU despre Ioan Vida si despre Curtea Constitutionala, referitor la o lege legat de care a fost sesizata Curtea:

“Mai mult, aseară, (14 octombrie 2009; n.A.) în cursul declaraţiilor publice făcute de Traian Băsescu acesta a afirmat că “mulţumeşte Curţii Constituţionale” pentru decizia de a amâna judecarea constituţionalităţii legii reorganizării unor autorităţi şi instituţii publice, care conţine inclusiv prevederea celor “10 zile de concediu fără plată al bugetarilor”.
(…)
“Decizia de amânare a judecării legii “10 zile fără plată” a fost considerată ca fiind o măsură binevenită, în condiţiile în care decizia Curţii este, pe de o parte, obligatorie pentru acordul cu FMI, iar pe de alta, absenţa unui Guvern în exerciţiu face imposibile eventuale modificări. Curtea a amânat judecarea întregului pachet al legilor asumate de Emil Boc, ceea ce va face ca decizia finală să fie una unitară.”

Citatele sunt extrase din articolul cu titlul: “Curtea Constitutionala in gratiile presedintelui” semnat de Silvana Patrascanu
(Evenimentul zilei- 15 octombrie 2009).

IMIXTIUNEA LUI BASESCU IN DECIZIILE CURTII CONSTITIONALE- FIE SI PRINTR-UN COMENTARIU (se stie foarte bine cat de influente pot fi “simplele” comentarii ale sefului statului asupra unei instante!) LEGATE DE AMANAREA LUARII IN DISCUTIE A UNOR LEGI IMI PARE CEL MAI GRAV SIMPTOM DE PANA ACUM.

Mare atentie la simptom!!!!!!!

( AYA )

*******

FRAŢI ROMÂNI,

îMPREUNĂ VOM REUŞI SĂ NE SCUTURĂM DE MAFIA PORTOCALIE, UNIŢI, NU DEZBINAŢI ! NU VĂ LĂSAŢI DEZINFORMAŢI, MANIPULAŢI!!! ACUM E MOMENTUL SĂ FIM MAI UNIŢI CA ORICÂND ! BĂSESCU TREBUIE ÎNLĂTURAT ! NU DORIM DICTATURĂ ! AJUNGE, NE-AU BATJOCORIT, UMILIT, MINŢIT… GATA !

JOS BĂSESCU !!! JOS MAFIA PORTOCALIE !!! ROMÂNII S-AU SĂTURAT DE VOI!!! PLECAŢI !!!

VREM RESPECT!!!

MANIFEST PENTRU ROMÂNIA, PENTRU VIITORUL NOSTRU !

Noi, cei care nu mai vrem și vrem…

Nu vrem să facem averi. Nu vrem demnități publice. Nu vrem mașini la scară și nici gărzi personale. Nu vrem să umplem piețe cu adulatori. Nu vrem să ni se dedice emisiuni omagiale. Nu mai vrem să trăim într-o țară care se-nvârte după voința unui singur om. Nu mai vrem să suportăm umilința unui clan de îmbuibați pe banii noștri. Nu mai vrem să fim amenințați și sfidați. Nu mai vrem ca procuratura să fie o importantă agenție de știri. Nu mai vrem să ni se asculte telefoanele. Nu mai vrem să fim conduși/reprezentați de curve și de parveniți. Nu mai vrem să fim rușinea Europei. Nu mai vrem să vedem agramați care ne țin lecții de educatie și țopârlani care să ne definească stilul. Nu mai vrem să-i suportăm. Nu mai vrem să-i plătim. Nu mai vrem să-i îmbogățim. Nu mai vrem să-i vedem.

Vrem să trăim în linște și cu decență. Vrem să redevenim încrezători și senini. Vrem privim în ochii oamenilor cu care stăm de vorbă fără teama că am putea fi înregistrați pe ascuns. Vrem să nu ne mai uităm cu coada ochiului în spatele nostru pe stradă. Vrem ca logica să bată psihoza. Vrem ca majoritatea să redevină mai tare decât minoritatea. Vrem ca legea să nu mai fie negociabilă. Vrem o Românie normală la cap. Noi, cei care nu mai vrem și vrem, suntem mai mulți decât ei, cei care mai vor și nu vor. Putem să ne recâștigăm țara. Fiindcă nu mai vrem și vrem.

VICTOR CIUTACU

Ne stă-n putinţă, ÎMPREUNĂ vom reuşi! VREM RESPECT ! Haideţi să ne implicăm cu toţii,  CATEGORIC NU VOTĂM BĂSESCU ! Vom reuşi, pentru noi,  PENTRU VIITORUL COPIILOR NOŞTRI !

DOAMNE AJUTĂ !!!

Sibilla

imagine preluată de pe google.ro

ABBA – trilulilu * VREM RESPECT !!! *

unele informaţii  preluate de pe sursele precizate mai sus

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

45 de răspunsuri la MANIFEST PENTRU ROMÂNIA, PENTRU VIITORUL NOSTRU ŞI-AL COPIILOR NOŞTRI !!! JOS BĂSESCU ! JOS MAFIA PORTOCALIE !!! NU VREM DICTATURĂ !!!

  1. g1b2i3 zice:

    Draga Sibilla,esti un om foarte curajos si spui lucrurilor pe nume chiar daca asta inseamna amenintari,pierderea locului de munca,sanatatea subreda.
    Ne-am lamurit ce le poate capul acestor oameni care nu traiesc in realitate.Sunt bolnavi,presedintele e bolnav si foarte obosit deja,nu stiu de ce nu se linisteste,nu stiu de ce ameninta in speranta ca murim de frica.
    daca e sa murim,nu frica ne aduce moartea ci bolile,frigul din case,foamea,saracia .
    O duminica linistita!
    P.S.Eu nu-i urasc .
    Gabi.

    Apreciază

  2. Radu Humor zice:

    Buna Sibilla
    Subscriu fara rezerve la strigatul tau disperat de a face ceva, fiecare dupa puteri, cum se spune , pentru a ne scutura de adunatura asta portocalie.
    Si sunt sigur ca-i vom invinge !
    Cine se joaca cu demnitatea oamenilor simpli si curati, sfarseste prost !!!
    Sanatate si toate cele bune..

    Apreciază

  3. phidas zice:

    Pai si pe alt cineva… pe cine sa punem?

    Apreciază

  4. yo yo zice:

    buna dimineatza!
    felicitari pt initiativa!
    subscriu..shi sustin aceasta campanie de mobilizare …nu e suficient sa ne plangem de mila, trebuia sa luam atitudine..tu ai facut-o deja…
    deci, sa iubim portocalele shi portocaliul..dar sa ne descotorosim de ”portocalishti”=oportunishti, parvenitzi…

    Apreciază

  5. maminineta zice:

    Sibilla, strigatul tau se aude deja.Curajul tau hraneste sufletele tuturor nehotaratilor.Sa auzim numai de bine.

    Apreciază

  6. balbeck zice:

    S-ar putea sa-l dizolve,la al doilea mandat.Ar fi in stare.Dar daca din 471(poate nu toti hoţi) raman 300,nu ar fi mai bine?

    Apreciază

  7. Radu Humor zice:

    @balbeck
    E foarte bine !
    Dar nu face nimic, doar vorbele-s de el !
    Si apoi ar putea sa o faca reducandu-le din sumele primite aiurea pentru birouri parlamentare, chirii, deplasari aiurea in strainatate , tot felul de inlesniri pe care nici nu le folosesc, dar incaseaza o gramada de bani pentru ele..
    Si apoi trebuie umblat si la numarul de consilieri locali, ca sa nu mai vorbesc de paralelismul Prefecturilor cu Consiliile Judetene si alte multe surse de a economisi bani aruncati doar pe criterii politice :mrgreen:

    Apreciază

  8. Victor zice:

    Buna Niko. Citeam intrebarile tale din text . Desi banuiesc ca sunt retorice m-am gandit sa-ti raspund eu la o parte din ele :

    -flota ti-a vandut-o nea Basescu. Eu unul as fi mai curios sa stiu care a fost comisionul lui si in ce masura l-a ajutat aceasta in viitoarea ascensiune politica.

    -imprumutul FMI s-a dus o parte in banci private, o parte in salarii si pensii. Banii FMI care s-au dus in banci sunt folositi de acestea din urma pt a imprumuta guvernul roman pe termen scurt si cu dobanzi enorme…

    -banii pt campania electorala : din combinatii: ii dai lui Casuneanu cateva sute de milioane de la buget pt asfaltari care nu fac nici jumate din suma, evident ca o parte, „afaceristul” o va folosi pt campania celui care il tine in brate. Insa aici toti sunt de vina, toti fac la fel si asta se demonstreaza prin simplul fapt ca niciun politician din Parlament nu se gandeste sa modifice legea pt a asigura transparenta.

    -de ce incalca Constitutia? ca asa vrea el. :))

    -prin bun simt cei enumerati inclusiv Basea inteleg sa-si bata joc de noi toti. Intrebarea este daca le mai permitem. Daca da, stii cum e, ne meritam soarta…

    Apreciază

  9. Sam zice:

    Asta e dictatura ba? Tu mai stii cum era pe vremea lui Nastase, ce presa era? Aia era dictatura!
    Ce dictatura e aia cand toata lumea, la Tv, in presa, pe bloguri il critica si il injura pe Basescu!
    La alegeri poporul va da o palma zdravana tuturor manipulatorilor care de 5 ani incearca sa proasteasca poporul asta, ‘atentie dle gadea, atentie!’

    Apreciază

  10. Sam zice:

    Din pacate suntem cu toti prostiti, in cel mai scarbos mod cu putinta, si asta de peste 5 ani.
    In realitate avem de ales intre mafia din jurul lui Patriciu, Voiculescu, iliescu, Vantu (mafie formata din mai multe gasti care intr-un mod incredibil si-au unit fortele in ultimii ani) si mafia din jurul lui Basescu!
    Oricine iese, tot hotie va fii, tot se va fura, nimic nu se va schimba!
    Personal intre Vanghelie si Videanu, il prefer pe al doilea!

    Apreciază

  11. Si eu sunt disperat si ma alatur strigatului anti-basescian. Si eu vreau o Romanie normala. Si parintii mei vor o Romanie normala. Si prietenii mei vor o Romanie normala. Toti romanii vor o Romanie normala.

    Apreciază

  12. Bibliotecaru zice:

    Nu mai cred în soluţia Jos Cutare!

    Sunt din ce în ce mai convins că faptul că politicianul cocoţat în vârful piramidei îşi dezvoltă cultul personalităţi şi are tendinţe dictatorială ca efect.

    Cred, din ce în ce mai mult, că avem nevoie cu toţii de o lepădare de sine. Românii trebuie să treacă printr-o stare de metonoia precum pasărea phoenix… Fără restartare, fără redefinire, nimic nu se va schimba, indiferent cine va veni la putere. Nu trebuie luptat împotriva dictatorilor, este prea târziu pentru asta, trebuiesc făcute alte partide, trebuie şcoliţi adevăraţii oameni politici. Pentru asta însă trebuiesc bani, altfel nu ar exista o coerenţă constitutivă, organizaţională, şi nimeni nu este dispus să-i cheltuiască pentru binele României. Dacă cineva vrea să-şi facă un partid politic fără să urmărească un interes personal, un partid politic „pe bune”, indiferent de doctrină, să mă contacteze ca să-l ajut să construiască mecanisme care să ferească partidul de oportunişti.

    Fără noi partide şi un nou tip de om politic, fără o viitoare clasă politică născută din tineri care nu au fost încă pervertiţi de mizeria politicii de astăzi, nu se poate face real nimic, oricare ar fi soluţia politică.

    Părerea mea.

    Apreciază

  13. spedy zice:

    Tot respectul pentru intreprinderea dvs.dar nu pot sa nu va amintesc ca,pe vremea asta dar mai an,un gugalau bagacios si incomod ,(in ce fel ?nu stiu. dar asa considerati atunci )In perostia lui,pomenea tocmai de astfel de pericol.Spre deosebire de altii,nu functionez in virtual cu mai multe nick-uri si nu-mi schimb parerile de la o zi la alta.Cea ce am remarcat si la dvs.Chiar daca din perspective diferite,gandurile pot fi convergente si chiar sunt momente cand trebuie sa se -ntalneasca intr-un sens constructiv .
    Cu tot respectul de rigoare ,

    spedy/18/10/2009

    Apreciază

  14. Victor zice:

    Sam,

    Dar intre craioveanul ala din gasca lui Berceanu care a sechestrat oameni, i-a legat cu lanturi, deci intre ala si Vanghelie pe cine preferi? 🙂

    Apreciază

  15. Draga Sibilla,sper ca romanii sa inteleaga pericolul si sa ia atitudine nevotandu-i pe acesti oameni carora le pasa de interesul lor.
    Multa sanatate!
    Gabi.

    Apreciază

  16. ionborgo42 zice:

    Niko,
    Ma raliez „Manifestului..” din toata inima si cu toata puterea.Mu mi-am putut imagina ,nici in zilele Impuscatului,ca este posibil „sa arunci in aer o tara intreaga” asa cum este acum ; bulversata,stresata,mintita,aiurita,izolata atat din interior cat mai ales din exterior.Regret ca nu mai sunt destul de tanar pentru a spune:”Ubi bebe ,ibi patria!”.Da! As emigra pentru a nu fi un participant,chiar pasiv,la haosul ultimilor cici ani.Daca asta-i adevarata fata a capitalismului,atunci prefer comuna primitiva.Parca pe alocuri ni se potriveste.Si in acele vremi lupta se purta tot pe ciolan,dar de-adevaratelea cu deosebirea ca dupa devorarea ciolanului oamenii primitivi se linisteau.Acestia,primitivii de azi ,nu se linistesc sau mai precis nu sunt lasati a se linisti.”Curat mijloc de tampenie” ar spune un clasic.Cu drag te imbratiseaza,tata Borgo 🙂

    Apreciază

  17. pastel zice:

    Curioasa pozitia Avocatului Poporului, pozitia Curtii Constitutionale. Cind constitutia tarii este interpretata in fel si chip, dupa cum vor muschii lor, aceste institutii, chiar nesesizate, ar trebui sa clarifice prin mijlocele massmedia interpretarea corecta, fara intirziere. Cineva care se incumeta si este cunoscator sa sesizeze aceste institutii, in numele nostru, al tuturor celor care se vor pronunta si-si vor da acordul in scris. Initiatorul sa comunice o adresa.
    Daca politicienii nu ajung la intelegere in doua zile poate iesirea in strada ar fi determinanta. Frica si lasitatea nu trebuie sa ne mai supuna alti 50 de ani sau mai mult! Mai sus sint voci care striga din prea multa suferinta, morala, fizica si aparuta din nevoi.
    Sint multi care nu au si nu intra pe calculator, nu stau in fata TV si nu cunosc realitatea. Socotesc ca-i treaba politicienilor sa conduca. Si ce-i mai grav este ca ei gindesc ca politicienii sint complici, fac rocada la guvernare, si ca circul facut, la care asistam, este doar pentru justificarea financiara aceptata prin alegerea votarea si alegerea lor la conducerea tarii.
    Manifestul tau, cu voia ta, este si al meu, ader la el cu convingerea ca dreptatea va triumfa.
    Asa sa ne ajute Domnul!

    Apreciază

  18. octavpelin zice:

    Sibilla,Basescu si camarila portocalie se vor scufunda cu tot cu barcuta numita PDL,dupa alegerile prezidentiale cand Basescu nu va mai fi ales,dar poate ca din motive de sanatate nici nu va participa,o duminica frumoasa ,cu stima Octav!

    Apreciază

  19. bluehate zice:

    oau !……..usurel nu mai tipa ca oricum….astia 2 nu te aud….trebuie numai sa te ”citim” noi ceilalti…pentru ca din partea lor ne-ar fura…..incontinuu……asta e Romania…..oricum eu te sustin, dar nu cred ca vom reusi prea multe pana la alegerile prezidentiale de anul acesta…

    Apreciază

  20. Da, să plătească. Să fie executaţi financiar.

    Apreciază

  21. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc frumos, tuturor, popasul fiecăruia din voi pe Sfinx mă onorează şi responsabilizează ! Vă cer scuze pentru absenţă, duminica sunt mami de Zoran cu … bis şi bine face că mă obligă la tobogane şi lectură-n familie, mereu îmi redă zâmbet şi motivaţie să nu renunţ… mă veţi ierta, dară 🙂

    @g1b2i3,
    Curajul meu e izvorât din teama de instaurare a Dictaturii… şi nu-i lăsăm ! Aveam 19 ani la revoluţia din 89, am strigat * Libertate *, nu Dictatură şi da, avem nevoie de… Echilibru 😉 🙂
    numai bine,
    Sibilla

    @Radu Humor,
    Îi vom învinge, TREBUIE !
    Şi cât încă mai există Oameni şi români ca voi, sigur că prind şi eu aripi şi sper şi mă rog, şi-am observat semnele Treziei Naţionale şi, ca să-l citez pe distinsul George Şerban şi oareşce Licăr de Unitate.
    Doamne Ajjută !
    stimă şi respect,
    Sibilla

    @phidas,
    Că doar n-au dispărut Lupii, iar Sfinxul veghează de nişte mii de ani, om găsi noi unul dintre ai noştri, că de kameleonsky ne lămurirăm buştean, sunt lemn Tănase şi-s de prin multe * ogrăzi *… România NU e a lor, însă!
    respecte,
    Sibilla

    @yo yo ,
    Eu nu am niciun merit decât acela că-s Eu tot timpul, iniţiativa au românii noştri faini, AN, Ciutacu, Aya, Leo, George Şerban, etc etc… şi mai avem încă un atom de Echilibru al nostru, al celor mulţi.
    Cu Dumnezeu înainte, şi-om urni ceva şi-om auzi ŞI de Bine !
    respecte,
    Sibilla

    @maminineta,
    Mare mulţămită, însă atitudinea românilor din ultimele zile e cea care-mi dă Speranţă şi, … Oamenii care sunteţi tot mai mulţi !
    calde îmbrăţişări,
    Sibilla

    @balbeck,
    Nu mă * bag * peste cunoscători, îţi răspunse D-l Humor R, că bine le zice şi cu… prefecturile … 🙂
    NU pupă niciun mandat, poate unul de arestare… că-l Merită !
    stimă,
    Sibilla

    @Victor,
    Că bine zici, tălică, danke Tracule şi pentru intervenţiile de aici şi pentru cele de prin alte grădiniţe, când ai dreptate, ai !
    Rogu-te îmbrăţişări pretenarului meu drăgălaş A 🙂
    respecte,
    Sibilla

    @Sam,
    E prima şi te asigur ultima matale incursiune pe-acilea !
    Ne tragem de niscaiva şireturi * bădie * ? De unde apelativul * bă * ??? Are iz de … portocale, n-aşa.. ?
    Da, tineretalent, ştiu ce-i aceea Dictatură, am mai spus, în Zilele Revoluţiei eram pe redute * imde NU era par egzamplă un anume pedelacheu de prin zona unde încă mai respir şi care acum se dă mare… verde-n multe, da nush de ce tot trosneşte la * foc *…
    Dictatură pe mandatul AN-ului ? Atenţiune acilea la ce-ţi spui : sânje de sârb, io n-am frâne, nici înregimentată politic nu-s, am oareşce simpatii însă, sudui ca tot muritorul, nima-n lume nu m-a atenţionat vreodată până-n 2004, CULMEA, nici înainte de 89 n-am păţit şi NU am suferit ce suport ACUM, graţie existenţei tartorilor Băsescului, de prin teritoriu, pricepi tu ? Eu ŞTIU, pe propria-mi piele! Tu, cu ce trebi ? Întreb ca să nu te reţin prea mult…
    Ai ideea ce suportă AVERTIZORUL în mandatul acestui Băsescu în România ?? Cumva crezi că mi-a pansat vreuna din rănile sufleteşti ori cele fizice , urme de lovituri… Băsescu sau… Frunzăverde… că-mi hrănesc ei băiatul ??? Ştiu exact cine SUNT ăştia! Pentru putere, ban, vreo… fustă, tolerează absolut orice , grija lor şi … furnicile ca dumneamea…
    Eu şi te asigur, mulţi ca mine, NU am nevoie nici de regele marmurei, că-mi adusăşi aminte de Ruschiţa, Videanu, nici de Vanghelie, punct.
    În acest spaţiu nu bălăcăreşti numele Preşedintelui de suflet al românilor că-ţi tai .limba franjuri, asta pentru că dăduşi cu sudulamele, argumente ioc ! Dacă nu ai, taci. Şi eu tac acolo unde vorbesc cei ce ştiu mai multe decât mine, sau întreb, mă informez, nu dau cu piatra de dragul de-a da…
    Cine-l înjură pe Băsescu ??? El e cel ce suduie-n public şi tot el cel ce a tolerat nemerniciile mafiotilor portocalii din teritoriu, el a iesit public si-a răcnit că * luptă cu coruptia *, noi suportam somnul lui şi minciunile.
    Ce s-a cosntruit pe vremea lui Băsescu ?? Vreun suport, garnis pentru perdeluţele cabinetului 2 Leana Udrea … aia, da.
    Dumnezeu să te Lumineze, cred că eşti şi tu un nefericit sub simbrie şi-ţi faci numai treaba, cu timpul ai să-ţi revii şi tu, că ăştia după ce te folosesc te uită …
    Sibilla

    @Alexandru Marin,
    Cum am spus, de ce nu tu sau alţi tineri la Bruxelles, de ce sclifosita de fata lu tata şi-atât, aia de * succesuri *, căci zău nu văzu nimeni şanse egale pe mandatul tătânesu…
    respect şi stimă, druje,
    Sibilla

    @fanitza,
    Şi tu ai dreptate !
    Să auzim şi de Bine, pentru cei mulţi !
    respecte,
    Sibilla

    @Bibliotecaru,
    Acum îmi dai dreptate, că zisăi io cu ceva vreme-n urmă prin grădiniţa AN-ului ceva despre nişte ministere, consilieri… că Visătorii sunt Mântuitorii Lumii şi Luptătorii… Stâlpii… aşa-i că n-ai uitat?
    Adevăr grăieşti, toate au un rost şi-un tâlc, atenţi să fim şi… om reveni şi-om renaşte, Devenirea ne e-n putinţă !
    stimă şi respect,
    Sibilla

    @spedy,
    Cu tot respectul, sincer, nu-mi amintesc şi sper să-midaţi un refresh, dacă greşesc recunosc şi cer scuze, dacă nu oi fi priceput ceva, din nou, greseala mea, mă bucură însă că sunteţi aci, şi cu sufletul alături, căci, aşa cum tot spun, numai împreună reuşim.
    numai bine şi sunteţi binevenit,
    respecte,
    Sibilla

    @Victor,
    Ihim, Bercovici ăla are timpiţi ce-l urmează-n prea multe…
    Trist e că românaşi noştri cu ochişori de peruzea aleg şi urmează pe cei ce detin punga… e drept, nici Lupii Bătrâni, NU dorm 😉 🙂

    @supravietuitor,
    Da, Gabi, Categoric NU vom vota Băsescu !
    zâmbete şi bucurii-n calea ta, numai bine,
    Sibilla

    @Tati Borgoooooo… 🙂
    Mare bucurie-mi faceţi !!! Mare, mare… nici nu ştiţi… nu poci folosi pentru moment mailul, că NU e-n siguranţă, va fi însă-n câteva zile şi… 🙂
    Nu zice el bine draghe Baciu Leo că ăştia NU ne merită, adicătelea * clasa politică *, căci mai sunt nişte floricele pe ici pe colo, numai că nu se văd de mărăcini, şi buruieni… ?
    Să nu zăuit, tati drag… vin de Târnave musai la păstrare pentru Ziua Judecăţii cameleonilor portocalii, că se impune să ne adunăm, n-aşe ? Musai 😉 🙂 Da să nu mă ziceţi la Şefu meu, duşo, io-s mic, nu ştiez nik 😉
    Sănătate, bucurii şi să auzim ŞI de Bine, tati drag!!!
    respecte şi stimă,
    Sibilla

    @pastel,
    Am primit , hvala lepo ! 🙂
    Cineva, pe un alt fir, cu laşitatea şi ranchiuna pe care io cunosc mai bine ca nimeni altul, mă acuza c-aş instiga românii la agresiune, Mesajul meu fiind Limpede * manifestare paşnică *, implicare, să NU votăm Băsescu… ba ăţi mai dă şi cu părerea despre ceea ce NU cunoaşte amuzându-se cu un bou aidoma, concluzionând… cum dăm, pentru ei, pedelacheii cu şi fără de mască nu-i bine că nu le convine… dar noi, ai cui bubii suntem, pt noi cine să lupte dacă nu noi.. ?
    Manifestul NU e al meu, e un apel al meu şi-al altor multora deja, e Manifestul nostru al tuturor, aşa zic. Un semnal pentru ei să se oprească, că-i Destul ! Cum bine spune Distinsul Domn Ciutacu V, NU MAI VREM !
    Numai că, trebuie să IEŞIM LA VOT şi ochii butelie pe ei să NU fraudeze alegerile hotii ăştia care au experienţă… iar cu buldogul * far *, zău că e tragi-comedie.. Presa, observatorii, noi toţi pe urmele lor, ştiu bine ce zic, în Caraş-Severin de când votez eu, rezultatele parţiale se transmit printre ultimele din ţară… başca clanurile şi căpuşele ceau pus stăpânirepe absolutTOT,presa locală a decedat cu excepţia unei singure jurnaliste, OM, restu nu cârâie…
    Şi totuşi… cu Dumnezeu înainte,căci NU-S nemuritori…
    Hai că ne stă-n putinţă!
    Doamne Ajută !
    respecte şi stimă,
    Sibilla

    @octavpelin,
    AMIN!
    Atât că impostorii vor începe migratia si tare mi-e ca-n loc de curatenie generala prin curtile partidelor, se vor imbogatiiiarsi iar cu alte specimene… uff..
    bucurii si împliniri vă doresc, , respecte,
    Sibilla

    @Omul Negru,
    Mulţumim tare mult ! Citim musai !
    Sunt Sibilla, Niko, nu dvs… inca… nu-mi dati idei de… PM 😉 🙂
    numai bine,
    Sibilla

    @bluehate,
    S-o crezi tu ca nu * aud *, au * ochi * peste tot… 🙂
    Asta e una din idei, sa ne auda ca NU ii mai vrem si nu mai vrem 🙂
    Ba sa crezi, hai sa ne straduim un pic !
    Senin pe Cerul sufletului tău,
    Sibilla

    @Roxana Iordache,
    DA! DA!DA!
    Să plătească, TOŢI !!!
    Execuţie-n grup, că-s mulţi, să vezi numa drugarica, ce ne-am redresa financiar numai din jumate cât au furat ei, trăsnească-i !
    Ţinem aproape, Luptătoare !!!
    Doamne Ajută!
    stimă şi respect, Roxana,
    Sibilla

    Apreciază

  22. Lia zice:

    O postare, Jos palaria !
    Si totusi…Sibila, toate lucrurile se intampla fiindca sunt „vremurile din urma” – cum scrie in Biblie. Lupta ar trebui dusa la alt nivel si anume in post si rugaciune multa!.

    (stiu ca-s la spam….dar uneori iti scriu fiindca spui ceea ce gandim toti romanii! – sanatate sa ai si bucurii. Trecutele” eu le-am uitat sper sa uiti si tu, intr-o zi….)

    Apreciază

  23. Molokasa zice:

    а я думал, что первым прочитал… (вот так всегда) сказано неплохо – кратко и уютно для прочтения и постижения.

    Apreciază

  24. Bibliotecaru zice:

    @ Sibilla
    Ca să fim bine înţeleşi, eu spun că doar prin schimbarea oamenilor nu se întâmplă nimic. În 20 de ani oamenii s-au tot schimbat punctual, dar nu s-a constatat nici o îmbunătăţire, dimpotrivă…
    Problema este că ar trebui să radem tot ce există astăzi şi să repunem în înţelesul unui normalităţi. Priviţi! Se doreşte schimbarea Constituţiei pentru că politica se încăpăţânează să interpreteze eronat Constituţia, se doreşte schimbarea legii pentru că politica se încăpăţânează să interpreteze eronat legea… Nu Constituţia şi legile, nu sistemul instituţional trebuiesc schimbate, trebuie eliminată încăpăţânarea politicii de a acţiona în afara normalităţii. Dacă va cădea Traian Băsescu, va veni un alt preşedinte identic, va cădea Emil Boc, va veni un premier identic, vor cădea Parlamentele, alte Parlamente se vor naşte… trebuie schimbat ceva în interiorul omului, la nivel de mentalitate, la nivel de percepţie… altfel este inutil.

    Conceptul de politic trebuie derobat de interesul personal, de mârlănie, de nesimţire… Din păcate o astfel de schimbare nu poate veni prin înlocuire de lideri, de structuri, de legi… Avem nevoie de partide noi construite pe un înţeles normal, cu politicieni adevăraţi şi nu cu arivişti intraţi în politică „pe interes”. De aceea spun că nu mai cred în politica românească normalizată prin decapitare… Precum Hidra, un cap politic aberant tăiat dă naştere la alte două aberante… şi mai aberante.

    Apreciază

  25. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc.

    @Liliana Mihordea Corbu – Lia,
    Adevărat că trăim vremurile de pe urmă, însă tot atât de adevărat e că NU ar trebui să se-ntâmple multe din cele ce se întâmplă, şi la fel de adevărat e că nicăieri în Sfânta Scriptură NU se spune că ar trebui să renunţăm …. asta subliniez eu, că ne stă-n putinţă să renunţăm la renunţare, să fim, cum spun Sfinţii Părinţi * fără de teamă * faţă de diavol şi cei ce-l slujesc, să avem Credinţă, măcar cât un bob…
    Ca mame, e normalitate să ne preocupe viitorul copilaşilor noştri şi ca Oameni, să spunem lucrurilor pe nume.

    În rest,
    Uitarea este cea mai divină victorie. ( Schiller )
    Memoria îşi aminteşte chiar şi de uitare. ( Octavian Paler )

    Concluzie :
    Uitarea e suprema mângăiere a tuturor, şi buni, şi răi. ( Barbu Stefănescu Delavrancea )
    şi, dacă-mi permiţi, ceva numai ţie :
    * Cât de mult vreau să împlinesc neîncetat, cu cea mai mare uitare de sine, voinţa Bunului Dumnezeu!… * ( Maica Theresa )

    numai Bine,
    Sibilla

    @Molokasa,
    Легко писать песни, когда вам нечего сказать …
    Борьба между добром и злом …

    хорошо слышать 😉
    Sibilla

    @Bibliotecaru,
    Mă repet, ADEVĂRAT ceea ce ai spus şi ca-ntotdeauna argumentat!
    Spun din nou, ŞI totuşi, niciodată-n Istoria României NU am cunoscut ca naţie asemenea …. nici nu ştiu cum să le numesc, nesimţirea, nemerniciile….
    Apoi, formăm oameni, oameni noi, politicinei după chipul şi asemănarea… cui ?… a ceea ce avem, a ceea ce be dorim… în fine, presupunem că sunt formaţi, banul îi schimbă, o mentalitate sănătoasă se strică-n câteva fire de clipă, din om ajungi neom cu uşurinţă, să redevii OM e greu, şi ai dreptate când spui * mereu se va ridica alt ticălos şi altul şi altul *… dar ŞI din rândul nostru se vor tot rădica, fiecare alege Calea ce-o urmează, Lupta permenentă între Bine şi Rău… sunt un pic mai optimistă, nu te contrazic, spun că trebuie să insistăm să găsim soluţii şi să nu ne pierdem nădejdea-n Dumnezeu.
    Mă crezi că NU am pe cine vota ca tare mulţi din noi cei mulţi ? Dar voi vota, pentru că am încredere în puţinele flori de colţ. Şi cât mai există flori de stâncă NU am voie să renunţ, mâine de-ai ieşi în faţă, prietene Biblio, ţi-aş acorda încredere, şansă. Nu trebuie să ne resemnăm, nu suntem naţia cea mai prăpădită şi nici România nu e a acestor golani ce s-au impus prin ticăloşii fără de margini şi profitând de naivitatea multor români ce au crezut în ei, unde naiba s-a mai pomenit în Istoria României să-ţi tragi ibovnica moţ în fruntea ţării ba s-o şi pui deasupra naţiei ??? Şi să-mi fie iertat Biblio, Udrea e o inteligenţă medie, cu un tupeu fantastic da şi de-o nesimţire crasă…o gaiţă şi ea acolo…
    Cât despre cioflingarii ăştia încă la putere, vor plăti tot, Justiţia Divină dă pe măsura faoptelor fiecăruia.
    Încă ceva, ceea ce spui tu, din nou subliniez, f adevărat, s-ar transpune-n practică, dacă NU ar exista Bilderberg, par egzamplă, şi mulţi alţi ghemoni… şi iar ne-ntoarcem la Lupta dintre Bine şi Rău, la Cale, şi din nou spun că : trecerea prin * furci * ne va întări, din toate avem a învăţa, şi vom Deveni şi întorcându-ne la Cele Dintâi…
    respecte şi stimă,prietene şi mulţumesc pentru fiecare din completări, mereu binevenite, discuţiile cu tine sunt constructive întotdeauna,
    Sibilla

    Apreciază

  26. Sibilla zice:

    @Bibliotecaru,
    P.S. nu trebuie să înlocuim un Rău cu * un rău mai mic*, şi cred că, deopotrivă vinovaţi sunt şi mereu existenţii pupincurişti, limgăi, linge blide… cohorta de-i menţine… înaripaţi pe cameleoni… cum ai spus, mentalitatea , * setea *… cum am spus, Calea… 😉

    Apreciază

  27. Bibliotecaru zice:

    @ Sibilla
    Din fericire, există o soluţie, anume separarea structurii de decizie politică, structură care-şi are locul în partidul politic, de structura de decizie a statului, care-şi are loc în stat. Astăzi partidele consideră de la sine înţeles că şeful partidului trebuie să fie premier, preşedinte, sau ministru (la partidele mai mici). Dimpotrivă, eu cred că cei numiţi în funcţie nu trebuie să aibă legătură cu viaţa politică a partidului, trebuie să fie specialişti construiţi de partid, dar fără funcţie politică în interiorul partidului. Cu alte cuvinte, trebuie să se formeze o subclasă de specialişti pentru funcţiile statului şi o subclasă de politicieni, cele două fiind distincte şi cu roluri diferite. Este foarte simplu şi condiţionarea politică se stinge de la sine.

    Încă o dată. Dacă cineva are determinarea de a construi un partid modern, inteligent, doctrinar şi, mai ales, normal, sunt dispus să-l ajut cu teoriile mele socio-filozofice pentru a construi aşa ceva. Dacă aş fi ceva mai tânăr, aş uita că nu am bani şi reprezentare naţională şi aş construi eu însumi un astfel de partid.

    Apreciază

  28. Sibilla zice:

    @Bibliotecaru,
    Sună interesant…
    Întrebare, dar dacă sunt formaţi de partid şi au implicit susţinere politică, ce garanţie a obiectivităţii, * conduitei * lor mai apoi, vom avea ?
    Din câte cunosc eu eşti, cum zice bănăţanul * cinăr şi-n puciere *, ba să te-ncumeţi la o adică şi nu te limita doar la a ajuta, cum am spus, avem nevoie de MODELE, că de * modele *….
    Cum rezolvăm cu următorul aspect : acolo unde există determinare, zbang de după câte un colţ câte un * satâr * mereu la pândă…? Şi încă o întrebare, zic că nu te obosesc, eu te * simt * un Om deschis şi-un prieten, deci : de ce specialişti construiţi neapărat de partid… ? În afara mediului politic există şi specialişti şi profesionişti de care nimeni nu se foloseşte, pentru că, nu-i susţine, propulsează nimeni, cei formaţi de partid vor urma o anumită * linie *, să nu ne0-ascundem după degete…
    cu respecte,
    Sibilla

    Apreciază

  29. Bibliotecaru zice:

    @ Sibilla
    Specialiştii nu vor mai fi pesedişti, pedelişti, penelişti, udemeriştii… ei vor fi specialişti în primărie de oraş mediu, ministerul culturii, premier, deputat… este vorba despre cele câteva zeci de mii de oameni aleşi şi numiţi prin funcţiile prin care statul funcţionează politic. Gândiţi-vă la oameni care se pregătesc toată viaţa pentru a ajunge pe un anumit post atunci când se poate, gândiţi-vă la situaţia când politica nu va mai căuta aiurea premieri ci va alege din minimum 10 oameni care se pregătesc de 20 de ani să devină premieri şi aceasta este ţinta vieţii lor, unii dintre ei care au fost deja premieri, alţii care doar ţintesc pentru acest post şi nu pentru altul. Astăzi s-a ajuns să ne gândim că domnii Geoană şi Antonescu nu au nici o şansă pentru că nu au fost încă primari. 🙂 Gândiţi-vă că alegerea nu se va mai face după puterea pe care o au acei candidaţi în partid şi nici după acea reţea de interese, ci doar pe criteriul competenţei şi a gradului de pregătire.

    Funcţia de premier nu are în ea nimic politic, asta este o gogoaşă avansată de politică. Politic este programul de guvernare, acolo se scrie ce şi cum trebuie să facă premierul. Premierul trebuie să ştie cum anume trebuie să facă ceea ce este stabilit în programul de guvernare, la fel şi miniştrii care completează Guvernul. Despărţirea criteriilor politice de cele profesionale angajează probabilitatea dispariţiei jocurilor politice. Mai mult, un premier care nu este pistonat de mii de oameni din partid care ţipă avantaje, nu poate fi decât un premier cu autoritate şi în afara partidului sau a coaliţiei.

    Sigur, pot exista multe formule. „Pregătirea de către partid” este necesară funcţionării în sistemul instituţional de astăzi (schimbarea despre care vorbesc eu se întâmplă în partid, în statutul de partid, în organizarea şi raţionalizarea membrilor de partid şi nu în societate sau în sistemul instituţional). Una dintre cele patru funcţii care obligă societatea românească să apeleze la partidele politice este pregătirea cadrelor de partid pentru a ocupa locurile respective la alegeri şi posturile numite (premier, deconcentrate…). Specialiştii nu-i musai să fie „de partid”, eu vorbesc numai despre cei numiţi prin voinţa Parlamentului, Guvernului…
    Determinarea nu va fi lovită de interesul personal pentru că interesele politice şi profesionale (adică carieră politică vs. profesie) vor fi distincte, nu se vor amesteca.

    Apreciază

  30. Sibilla zice:

    @Bibliotecaru,
    Am priceput, voi medita şi doresc mai multe informaţii , deocamdată, le * rumeg * şi mă-ntreb cât timp ar dura să fie trecută teoria-n practică, repet, acum am priceput, sună promiţător, de bun augur, reţinerea e că , vedeţi, de astă dată sunt eu cea * reticientă *, oare cine-ar fii interesat de aplicabilitatea celor punctate… ar fi bine, mai mult decât bine, un ideal, dar… şi asupra lui * dar * suntem amandoi de-acord..
    Mi-aţi dat temă de casă şi încă o dată , nu că mă-ntreb, ci mă-nfurie că avem iată, Oameni ce vin,au, ştiu, argumentează, idei posibil de transpus în practică, dar, NU îi folosim, preferăm marionetele, plastilina, de ce nu şi-mi asum responsabilitatea, un Johanis care pe mine m-a convins că e util laACESR moment, dar NU m-a cnvins cu tare multe altele… de ce un rău necesar ca să-l dăm jos pe Băsescu, care clar şi categoric trebuie debarcat şi scufundat cu camarilă cu tot, şi de ce nu avem tăria şi Înţelepciunea să privim la valorile pe care le avem…. mare curvă politichia asta, maaaare…
    Vă mulţumesc pentru precizări şi, cu toată sinceritatea, nu staţi deoparte, aşa tare mă-ntristează pe mine risipirea valorilor noastre, nici nu vă-nchipuiţi, nu-mi place şi nu-s deacord cu nevalorificarea potenţialului, inteligenţei ce-o avem la-ndemână, mama lui de… interes… şi mă dezgustă, da, mă dezgustă, fără a marşa pe ultranaţionalism, nu e cazul, dar nu pot să accept şi să pricep de ce e musai să ne căciulim noi ca naţie vestului sau estului şi nu ne impunem respectul, e drept, nu în situaţia de faţă în care numai de respect nu suntem demni, graţie unor mandate de…. * succesuri * şi nu numai.
    D-aia nu-i suport şi nu-i aplaud eu pe ăia de pozează-n bravi luptători contra terorismului, prin acte de cruzime…. sub masca bunelorintenţii ascunzându-se , din nou….. zeci de mii de … interese… uf !
    Nu e cel mai nimerit exemplu, ce vreau să subliniez e că, un Biblio ar fi perceput incomod şi deci nu cooptat la o adică, pentru că nu ar face jocuri,ori asta nu convine, trista realitate… Pe de altă parte, rolul societăţii civile este aşa de trâmbiţat şi doar teorie din păcate, practic am rămas tare-n urmă şi asta mă întristează, sunt atâtea de discutat, de făcut, de abordat, de…. noi, pierdem timp preţios cu spectacole, nu noicei mulţi, ci dracii şi ceide pe scenă şi cei din culise şi au mare grijă să ne ţină ocupaţi cu… piesă după piesă, recuzită, regizori, actori…. au, noi, avem motivaţia nu şi suficient imbold să ne mobilizăm să le mai scurtăm din corniţe… Unde mămicuţa lor sunt leaderii, cavalerii traci… asta mă doare cumplit… Nu de-un salvator e nevoie, ci de cineva suficient de abil, înţelept, puternic, etc să ne pună la treabă, că din Cer pe tavă… Există ??? Dacă da, zic şi eu, să vie!
    stimă şi respect,
    Sibilla

    Apreciază

  31. ionborgo42 zice:

    Niko,
    Nu frica ma face sa nu comentuesc pe bloage ci scarba,da scarba de tot ce vad si am apucat a trai.
    Gresit spui tu ca aceasta „clasa politica nu ne merita”.Fiecare comunitate are conducerea pe care o merita.Asa ne trebuie daca atunci cand putem sa-i „executam” prin vot facem duireroasa gresala de a nu ne exprima votul.Votul ca si natura opereaza cu „selectia naturala”.Daca am vota toti atunci acesti „mamiferi politici’ ar sti de frica noastra./(vezi Al.Lapusneanu de C.Negruzzi).Repet ,in atari conditii noi ne meritam conducatorii.Punct. Poate sunt subiectiv,dar 4 luni mi-am refuzat a ma exprima si a-mi spune convingerile pe net.Oricare din cei trei candidati ,opusi actualului presedinte,este net suprior acestuia in primul rand dpdv. morol.Cand spun moral ma gandesc la sperjur,miciuna,santaj ,lipsa de consecventa,galcevitor,carcotas,oportunist ,etc.Siguranta si echilibrul psihic si social permit chiar si omului simplu sa gandesca detasat si realist.Cand ai nervii intinsi la maxim,cand foamea ,la propriu,cauta batranii la cozi de la cantinele saracilor,cand lipsa unui loc de munca intr-o familie modesta este o adevarata tragedie,cum sa gandesti detasat si coerent!?O natura conflictuala aflata la un moment dat in fruntea unei colectivitati sociale distruge si fragilul echilibru sufletesc chia si acelora care l-au propulsat.Istoria este plina de exemple.Intr-un final societatea umana procedeaza ca si anticorpii.Eimina raul(puroiul) toxic din organism atunci cand intra in contact.
    Nu exista un om providential ci doar un om intelept si cu drag de respectarea ;egilor si mai ales cu dragoste de oameni si tara..”Rara avis”!Conducatorii malefici nu au un sfarsit normal,soarta se razbuna.Cu siguranta!Sper sa prind si acea zi cu toata varsta mea inaintata.
    Da Niko! Acestea sunt cateva cauze a dezamagirii mele.De cand m-am nascut,in plin razboi mondial,si pana azi ,generatia mea a fost o generatie de sacrificiu,amagita cu iluzoriul „viitor luminos”.
    Sibillino,rar da bine.Te pup.tata Borgo 🙂

    Apreciază

  32. Sibilla, mi-am permis sa te invit sa scrii despre Romania bunului simt in viziunea ta: http://alexandrumarin.wordpress.com/2009/10/18/romania-bunului-simt/ . O seara placuta !

    Apreciază

  33. Bibliotecaru zice:

    @ Sibilla
    Eu estimez punerea în practică între 5 şi 10 ani, desigur, dacă se găsesc doritori să schimbe viaţa politică în România. Declarativ se găsesc mulţi, când vine vorba însă şi de un pic de muncă… De aceea ar fi util ca totul să se aplice în cazul cuiva care vrea să facă oricum un partid sau o organizaţie noi.

    Apreciază

  34. Bibliotecaru zice:

    @ Sibilla
    Dar până la a ajunge la moralitate şi normalitate politică, sfatul meu este să se construiască de urgenţă o comisie pe lângă Academia Română care să conţină şi judecătorii Curţii Constituţionale şi care să construiască un site public prin care să se explice foarte clar prevederile Constituţiei şi principiile care călăuzesc constituţia şi societatea românească. Este evident că textul constituţiei poate fi interpretat şi încep discuţiile asupra fiecărui cuvânt… Este însă absurd ca orice spune constituţia să poate fi pus sub semnul întrebări. În momentul în care textul este dublat cu o listă de principii clare, interpretarea şi ambiguitatea nu mai sunt posibile, totul devine clar. Nu putem la nesfârşit să spunem că înţelegem fiecare ce-i convine din legi şi Constituţie, este nevoie de un for care să lămurească societatea asupra înţelesurilor legale. Desigur, nu este vorba despre un for cu personalitate juridică, dar desigur ar trebui să aibă o reprezentare socială menită să aducă certitudine în situaţiile de ambiguitate.

    Apreciază

  35. Sibilla zice:

    Vă tare mulţumesc, tuturor şi musai să spun că mă bucură răbdarea cu care mă aşteptaţi să revin, ştiind că mereu revin… Rogu-vă să NU luaţi lipsă de politeţe sau interes absenţele mele, lunea, marţea şi miercurea sunt cele mai pline : teme de casă, teoria muzicii, vioară… am fecior are acuşi 🙂

    @tati Borgo,
    CORECT !
    Mă/ne unge la suflet când spuneţi cu-nţelepciune, punând degetul pe rană şi punctul pe i, c-aşa-i !
    Ioi şi tulvai, că recunosc musai public, că n-am nimic de-ascuns şi nici motiv de ruşine… Unicoarna sibilină cu drag din drag de drag îl ţucă şi-l îmbrăţişează respectuos pe tati Borgo, cum altfel, ca orice unicorn, rar, da BINE !
    Şi tot eu zic, cu năduf de aistă dată, naiba ştie cum se nemeri colbul în zodia me, respectiv, Cocoşica Leana * Vandana *, bag seama ca să luăm aminte la… toate cele… 😉 🙂
    stimă şi mereu respect, tati Borgo,
    Sibilina

    @Alexandru Marin,
    Da,Unicornule !
    Spusei la tine-n grădiniţă şi motivul pentru care nu refuz 😉 🙂
    respecte şi… pe curând, că promisăi, dară,
    Sibilla

    @ Bibliotecaru,
    Aşa este, * când vine vorba de muncă *, CORECT !!!!
    O singură completare am la rândurile cu referire la Constituţia României, acel site să fie neapărat f bine structurat, organizat, administrat, limbaj accesibil , pe-nţelesul inclusiv a elevilor şi merg mai departe, să devină mai apoi bibliografie pt BAC, căci şi tinerii liceeni de la 18 ani au Drept de Vot şi e necesar să fie corect informaţi, ca NIMENI să NU-şi mai permită să batjocorească pe viitor, Constituţia, cu îmbunătăţirile de care aţi amintit mai bine decât mine şi vă mulţumesc încă o dată, druje.
    Ţinem aproape, musai !
    numai bine, respecte,
    Sibilla

    Apreciază

  36. octaaa zice:

    Jos basescu! Jos mafia portocalie!

    Dar sa nu o inlocuim cu mafia rosie! Sa nu o inlocuim cu mafia lui Vanghelie si a lui Hrebenciuc!!

    Apreciază

  37. leo zice:

    Rămâne cum am stabilit:
    JOS SATANIC ABUSER-ul”

    Pasărea Pheonix renaşte întotdeauna:
    http://sfinxredivivus.wordpress.com/
    puţină răbdare, şi transferul se va finaliza…
    Rămâne cum am stabilit:
    JOS SATANIC ABUSER-ul”

    PS
    Spre deosebire de Sfinxul anterior, acesta nu va fi şters. Spre ştiinţă şi aducere aminte a democraţiei originale cu pumnul în gură…

    Apreciază

  38. ELMMAR zice:

    @ Sibilla

    Iata ce am scris si pe blogul lui Adrian Nastase.

    In ultimele doua saptamani nu am primit mesaje pe mail de la tine.
    Am vorbit cu Aya de la care am aflat ca a primit un mesaj dar ca nu a putut da replay si nici nu a putut trimite mesaje pe adresa ta.
    Mi a spus ca acele mesaje cu adresa ta nu plecau.

    Apreciază

  39. Sibilla zice:

    @octaa,
    Jos Băsescu ! Jos Mafia portocalie!
    Răbdare majkă, se va face şi curăţenia generală, avem oameni de valoare, social idemocraţi autentici,putini, e drept, dar pe care o sa-i urmam şi stiu mai bine ca noi ce e de facut inclusiv in interior.
    Prioritatea romanilor ramana : JOS BASESCU ! ACUM.
    stima,
    Sibilla

    @duşo Leo,
    Îţi mulţumesc mai ales pentru că mă suporţi când sunt turbată şi nu zâmbi… fie, tot timpul!
    Ai făcut treaba tare bună !!! Le păstrămpe ambele, când ai timp îmi mai explici una alta… preintâmpinăm astfel pumnulîn gură,cum am maispus, am Cerber şi aripă păreche, vai pielicica vulpilor şi şobolanilor de.. pretutindeni…
    Nu voi şterge niciodată NIMIC din ce-mi asum !
    Şi-apoi Sfinxul e al nostru, dintotdeauna, nu al meu ci, AL NOSTRU !!!
    Rămâne cum am stabuilit : JOS SATANIC ABUSER !
    respecte,
    Sibilla

    @ELMMAR,
    Da, aşa este… se strânge laţul, se adună dovezile, nu că noi câţiva nu am fi ştiut… Nici Maxi nu cred să mai fi primit dinspre mine ceva… nici tati Borgocare mereu îmi spunea că încă aşteaptă răvaşele mele, ori eu le trimisesem, la fel către George Serban, intereso,hm ?
    Multumesc frumos pt confirmare 😉
    respecte,
    Sibilla

    Apreciază

  40. ionborgo42 zice:

    @Frate Leo,
    Salutare si respect.
    Revin .Incet,incet si cu rabdare.Acum nu-ti spun mai mult prietene Dac.
    Cu drag,tata Borgo 🙂

    Apreciază

  41. zincabeiu zice:

    Subscriu, draga surioara.E vreamea mobilizarii generale.Fiecare la locul lui, in orasul lui, pe strada lui.Dar nu m-as da inapoi de la o chemare in Piata!
    Ma gandesc cum de-am ajuns aici.Unde-i energia creatoare a acestui popor? Chiar suntem blestemati sa suportam cinciceci de ani pana la urmatoarea explozie a mamaligii.? Si-au trecut doar douazeci…Eu nu mai vreau, vorba lu’ Ciutacu.

    Apreciază

  42. leo zice:

    Tata Borgo,
    tocmai ai rostit tălică un cuvând la care am devenit alergic: răbdare!
    de-atâta răbdare, suntem deja cu doi paşi în tărâmul dictaturii… mi s-a chiar acrit de-atâta răbdare şi solidaritate în… inacţiune…

    Apreciază

  43. roka zice:

    Cautand (pentru o documentare) am gasit acest manifest, respectiv blog. Si pentru că în mod foarte vizibil era afişat titlul „GROPARII ROMANIEI”, m-am gandit sa va trimit „Groparii” , la zi. http://docromania.wordpress.com/2010/07/22/groparii/
    În rest, informatii pe site si…rezistenta maxima!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.