Licitatii, comisioane, contestatii… Caras-Severin = Twin Peakse !!!

greeting_0636864001203426643_1

Licitatii, comisioane, contestatii… Caras-Severin = Twin Peakse !!!

Motto :

„Ai câştigat, continuă! N-ai câştigat, continuă!”   ( Piere de Coubertain )

* Democraţia este atunci când nu eşti închis pentru că eşti deschis! *  ( Vlada Bulatovitch )

Caras-Severinul – Twin Peakse… la protectia copilului caraseana curge lapte si miere, asta daca evitam sau omitem ceva controale si verificari, ignoram articolele din presa centrala, ne facem ca nu observam cum se tot inlocuiesc directorii din subordinea DGASPC C-S, si totusi batranii nostri intelepti spuneau ei ceva de * pestele care se-mpute de la… cap *, CJ C-S, nu se-atinge de cap, adica si ce daca pute… In fine, daca agreeaza damful, putoarea… nu ma pot opune eu, placerea lor. Numai ca… toate au o limita si nimic nu va dura la nesfarsit!

Fabule, daruite * divelor * si tartorilor din Caras-Severin, clanurilor si capuselor, CIOFLINGARILOR, spre luare aminte:

*******

Un lup era flamand de atata vreme, incat incepuse sa invidieze bunastarea cainelui.

– Daca vii cu mine la ferma, vei avea de mancare din belsug pentru tot restul zilelor -ii zise acesta – atata doar ca trebuie sa-i dai ascultare stapanului.

Dar cand lupul vazu ranile de pe gatul cainelui, facute de zgarda, isi veni in fire si spuse:

– Ma intorc in padure, sa indur foamea in libertate!

Morala acestei fabule:

Libertatea nu are pret.

Cheia : furnica sibilina a refuzat sa se puna la valau cu porcii, a ales libertatea, inclusiv a Cuvantului!

*******

Se innoptase si caprarul incerca sa adune turma.

Una dintre capre se opri sa manance. Pentru ca nu-i baga in seama chemarile, caprarul se supara si o lovi cu o piatra rupandu-i un corn.

– Te rog – o implora caprarul – nu-i spune stapanului turmei!
– Eu n-am sa pomenesc nimic – raspunse capra – dar cred ca va vorbi cornul de la sine.
Morala acestei fabule:

Nu poti ascunde o fapta rea.

Cheia: nu cine are * dreptate * primeaza, nici linistea zulufilor platinati si nicidecum nimicurile trecatoare de care va agatati cu DISPERARE : scaune, functii, averi… mizeria nu poate fi indesata la nesfarsit sub pres, doar pana intr-o zi… iar eu lupt nu ca sa primesc * dreptate * sau dreptate ci, CA  SA NU SE MAI INTAMPLE!

*******

Punctulpei

http://www.novapress.ro/ – imagine preluata

Licitatii, comisioane, contestatii… Caras-Severin = Twin Peakse !!!

De pe http://www.caon.ro, aflam :

Ieftin, dle! Ba-i cam scump…

REŞIŢA – CNSC a luat o decizie privind contestaţiile asupra atribuirii unor lucrări la drumuri din judeţ.
Cine „lucră” scump câştigă!

Luna trecută, Jurnal CS scria despre contestaţiile depuse de către câteva societăţi implicate în licitaţiile pentru obţinerea lucrărilor la unele drumuri din Caraş-Severin. Este vorba despre drumurile Reşiţa-Văliug, Reşiţa-Giurgiova şi Caransebeş-Telescaun. Una dintre societăţile respinse atunci a fost refuzată pe motiv că „oferta (…) prezintă un preţ neobişnuit de scăzut“.

Şi chiar ne-a trimis la redacţie listele cu firmele participante, punctajele obţinute de fiecare firmă, clasamentul acestora, preţurile oferite etc. La acel moment, şeful comisiei de licitaţii şi vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, motiva aceste respingeri prin faptul că „vrem să eliminăm sindromul celui mai mic preţ. E adevărat că unele firme adjudecă lucrări la preţuri mici, iar apoi nu mai le pot continua pentru că nu mai au bani. Sau, le continuă dar rezultă lucrări de proastă calitate“.

O lună mai târziu, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a luat o decizie în privinţa contestaţiilor depuse de către firmele nemulţumite. Contestaţiile unor firme au fost respinse pe motiv că au fost nefondate sau unele capete de cerere ca fiind inadmisbile. Însă, au fost şi contestaţii admise.

De exemplu, CNSC a admis contestaţia nr. 5647/2009, formulată de SC Colas Drumuri SRL din Craiova, pentru reabilitarea drumului DJ 608 Caransebeş-Telescaun, prin care se cerea anularea deciziei autorităţii contractante şi a actelor subsecvente acesteia, precum şi reluarea procedurii cu etapa evaluării ofertelor admisibile. De asemenea, a fost admisă, în parte, şi contestaţia formulată de SC Camand din Reşiţa cu privire la anularea raportului procedurii de atribuire şi reluarea acesteia.

O altă societate căreia i-a fost admisă în parte contestaţia este SC Societatea de Întreţinere şi Reparaţii Drumuri Timişoara. Aceasta a cerut, de asemenea, anularea rezultatului procedurii de atribuire. Cu atâtea contestaţii care cereau acelaşi lucru, CNSC a dispus „anularea raportului procedurii de atribuire şi a actelor subsecvente acestuia, şi reluarea procedurii de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor“.

Care este miza acestor contestaţii? La un moment dat, autorităţile judeţene susţineau că în DJ 608A Caransebeş-Telescaun se vor investi 23.186.168 de lei.

Nina Curiţa
nina.curita@informmedia.ro

© 2005-2009 – Inform Media

*******

GhiorghioniIonesie

Ghimpele de Caras-Severin, ne supune atentiei :

De unde se stie domnu’ vice Ghiorghioni cu Arabela si care e vraja cu pretul drumurilor

Dupa ani de asteptari, în vara acestui an, Consiliul Judetean Caras-Severin a organizat licitatii privind lucrarile de reabilitare a trei drumuri judetene. Bucurie mare pentru firmele de constructii, firme ce s-au prezentat în numar mare la data si ora anuntata pentru licitatie. Nu mai putin de 16 firme din judet si din afara lui au sperat sa câstige macar una dintre cele trei licitatii. Pâna la urma însa, doar doua firme au reusit sa-l impresioneze pe vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, cel care a fost învestit sa conduca comisia de licitatii: Excav Prod Bautar si Axio Mixing Caransebes. Ce au avut ele în plus fata de celelalte competitoare? Vom vedea în rândurile de mai jos.

Cu cât mai scump, cu atât mai bine. Aceasta a fost deviza vicelui Ghiorghioni, cel care a analizat, cântarit si apoi a ales ofertele participantilor. S-a oprit la cele mai scumpe, dupa cum reiese din documente. Firme precum Colas Drumuri Craiova, Marcor Ebro si Prodeximp Bucuresti, Societatea de Întretinere si Reparatii Drumuri Timisoara si Camand Impex Resita, desi au avut ofertele mult mai mici, au fost date la o parte. De exemplu, SIRD Timisoara a cerut un pret de 8,3 milioane de lei pentru una dintre licitatii, însa au fost preferate Excav Prod si Axio Mixing, pe un contract de 13 milioane de lei. ªi în cazul celorlalte licitatii, lucrurile au stat la fel, comisia motivând masurile luate prin aceea ca, la oferte atât de mici, niciun constructor nu ar fi în stare sa finalizeze o astfel de lucrare. Ca sa vedeti în ce tara traim, sa spunem doar ca, la lucrarea Resita-Giurgiova, SIRD Timisoara oferea o garantie a lucrarilor de 10 ani, în timp ce Excav Prod si Axio Mixing, de doar 24 de luni. Cine credeti ca a avut câstig de cauza? Ca sa dea un cadru cât mai legal, organizatorii licitatilor s-au prevalat de recentele modificari la reglementarile privind achizitiile publice, ce au intrat în vigoare la sfârsitul lui iulie. În principiu, cei care vin cu oferte reprezentând mai putin de 85% din valoarea de control publicata electronic, sunt obligati sa faca dovada veredicitatii acelor calcule pornind de la preturile materialelor de constructii existente pe piata. Dintr-un anumit punct de vedere, totul este corect, întrucât, în felul acesta, se descurajeaza anumite întelegeri între parti. Numai ca modificarile la care facem referire au aparut dupa ce a fost postat anuntul Consiliului Judetean Caras-Severin.

Arabela si mai cum?

Sa vedem cine sunt actionarii de la firmele câstigatoare. Ion Bejerita conduce Axio Mixing Caransebes. Unii spun ca e un tip valabil, ca are si o statie de asfalt, dar nu prea detine forta de munca specializata. Altii spun ca norocul a început sa-i surâda la sfârsitul anului trecut, atunci când i-au fost încredintate mai multe lucrari la primariile conduse la vremea respectiva de social-democrati. Banii pentru lucrari proveneau de la celebrele ordonante date cu darnicie de fostul guvern liberal.

Celalalt fericit câstigator este Ion Obrejan din Bautar. Daca întrebati de numele sau din buletin, putini vor sti despre cine este vorba. Întrebati de Arabela, si toata lumea va va lamuri: este prieten cu primarul de la Otelu Rosu, Simion Iancu, concetatean cu Ionesie Ghiorghioni, ceea ce pentru unii pare sa reprezinte atuuri suficiente într-o confruntare de care pe care.

Punct si de la capat

Cum era de asteptat, contestatiile n-au întârziat sa apara. Nu una, ci vreo zece, daca am numarat noi bine. Asta, în conditiile în care Comisia judeteana de organizare a licitatiilor era ferm convinsa ca lucrase ca la carte. Este adevarat ca nu toate contestatiile au fost acceptate de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, dar cele mai multe si-au gasit rezolvarea. Astfel, s-au admis contestatiile, unele în parte, formulate de Colas Drumuri SRL Craiova, Camand Impex SRL Resita, Drumco SA Timisoara, Societatea de Întretinere si Reparatii Drumuri Timisoara.

Altfel spus, licitatiile vor fi reluate, în diferitele lor faze, ceea ce va împinge si mai mult spre iarna termenul de începere a lucrarilor de reabilitare a drumurilor judetene. Vine vremea rea, si nu ar fi exclus sa-i vedem pe constructori lucrând de zor la aceste drumuri pe ploaie si zloata. Iar de se va întâmpla asa, sa nu ne mai mire de ce în Caras-Severin sunt cele mai proaste drumuri din tara asta, drumuri reparate cu bani multi. Din buzunarul nostru.

Sursa :

http://ghimpele.ro/

Bani pentru… ati ghicit, drumuri, au promis si Muc cel Mic-bocu si Buldogul-blaga , dar, circuitul banilor e precum perpetuum mobile in Twin Peakse-ul carasean, cu sau fara inelul magic al Printesei Arabela, iar drumurile sunt… gropi,  carii… promisiuni, de atat de multi ani…

* Succesuri * marca PD-L…  vorba proverbului cu aia. ce dau din gropi in gropi, macar sa bage la cap carasenii sa stie pe cine sa NU mai voteze in veci, ca daca-s gropari judetului…

Sponsorii campaniilorelectoale ale PD-L  C-S, ghici cine sunt si ce functii detin,  motiv pentru care-i mentin mai marii, d-aia-si permit sa face, orice … Radiografia * cinstei * nababilor banateni ce ocupa scaunele caldute si se joaca cu banul public, ar putea umple zeci de… biblioteci, pentru moment, institutiile abilitate de verificare si control ale statului,dorm, conturile lor se umfla, * sa traim bine *…

Sibilla

imagini preluate de pe google.ro

informatii preluatede pe suse- media online

citate preluatede pewww.citapedia.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Licitatii, comisioane, contestatii… Caras-Severin = Twin Peakse !!!

  1. ELMMAR zice:

    Ciclopu’ asimetric,de ieri ,a inceput al doilea mandat.
    Alegerile sunt inutile…bani,timp si nervi degeaba.
    Nici dracu nu i mai opreste inaintarea spre o noua dictatura.
    Nasol!!!

    Apreciază

  2. Nea Costache zice:

    Prietena sibillina, ai rabdare inca doua luni, pana cand Ceacar-voda, neobositul „luptator” impotriva coruptiei va cadea impreuna cu toata camarila lui de imbuibati „onesti” de la toate nevelele. Atunci, sunt sigur ca toate lucrurile se vor aseza asa cum trebuie peste tot iar pedeleii cu functii, care au facut si fac nedreptati, vor fi inlaturati si trasi la raspundere.
    Cine a spus prima data ca „nu mor caii cand vor cainii” a fost un om destept!
    Cu toate tertipurile lui Zaus de a se agata de putere (referendumul cu privire la parlament unicameral sau legalizarea drogurilor usoare si a prostitutiei- de asta aveam nevoie?), poporul nu mai e prost sa-l aleaga.
    Un sfarsit de saptamana reconfortant alaturi de cei dragi!

    Apreciază

  3. Cristina zice:

    Draga Sibilla, ca modesta concetateanca de-a ta ce ma aflu, o sa-mi permit sa emit un truism: nici Zmau’ n-o sa-i clinteasca un fir de par maretului Frunzaverde din carma judetului. Asa ca avem de ales:ori ne imbatam de necaz, ori ne bagam organul ala masculin de care nu dispunem.
    Restul e tacere. Si oricum sunt ei cu ei, noi cu noi. La gunoi. Noi, carevasazica. Fiindca, vorba lu’ unu’ dastept, ” in lumea asta prost facuta, kkatii f..t in loc sa puta”.
    Da’ jur ca te caut dupa 22 nov si-ti fac cinste daca nu mai avem matroz in fruntea tarii!!!

    Apreciază

  4. Cristi zice:

    Ăsta, Ghiogioni, nu e ăla care era cât pe-aci să fie omorât în bătaie de nişte cetăţeni cărora le furase şi le tăiase pădurile după ce a făcut un Composesorat al Averilor gugulanilor? Parcă aşa mi-l aduc aminte de la televizor, năduşit, holbat ca stăpână-su căruia-i pupă labele şi giubeaua, au venit miliţienii să-l scoată de la întrunirea aia de unde nu era să iasă viu. Era deputat pe-atunci. Păcat c-a murit frate-su, ăla era un om. N-o mai fi suportat, săracu spiţe-n cur de la Maimarele GreenLife. Sau GreeLifenştain. Sau cum dracu l-o fi botezat tătâne-su, Lucifer. Piei Satană!

    Apreciază

  5. Sibilla zice:

    Va multumesc frumos, tuturor !

    @ELMMAR,
    A-nceput pe dracu sa-l pieptane! Iarta-ma Zalmolxe, tu ma stii !!!
    Raman la convingerea ca AS-ul e in mana cui trebuie, nu-i el capabil sa instaureze dictatura, in schimb, ghiavoli din teritoriu, da, par egzampla, dictatura si cotrol total, ticalosii pe fata ca in sud-vest, n-ai sa vezi nicaieri…. si inca instaurata de un fost… fost… fost… un lache, din pt meu de vedere, punct.
    EA, druje, natrag pe redute ca ie grele cu zmintitii, dar, nu imposibil, jur si promit . Bag descantecele sub semnul lui 7 si… pe ei pe mamicuta lor, ca cine-s ei pana la urma? Pufuleti si pufarine, atat..
    respecte si stima,
    Sibilla

    @Nea Costache,
    Asa sa ne-ajute Bunul Dumnezeu ! Pe noi dupa suferintele-ndurate, pe ei, cameleonii, dupa fapte ! AMIN!
    Un sfarsit de saptamana agreabil, alaturi de toti cei dragi, prieten minunat !
    stima si respect, olteanule fain,
    Sibilla

    @Cristina,
    Raspund in felul meu, direct : o fi fost mare fostul, candva, acum, ciuciu si nema perspective, singur isi taie craca dupa craca, sfidand pe cine nu trebuie pe tare multe miristi… nici gradele alea nu-l ajuta, ca-s zero barat in comparatie cu gradele altora…
    Are zilele numarate, asa arata stelele…. nu doar pe scaunelul pe care s-a ales… a maniat Divinitatea peste masura si a capiat strivind… furnici, de altceva nefiind in stare, ca de-ar fi fost in stare fostul… n-ar apela la gunoaie sa-l spele de pacate, n-ar lasa lichelele sa faca legea pe miristi si nu s-ar gudura pentr-un pumn de oiro, ar fi barbat si-ar infrunta cu curaj realitate dar… nu e.
    Nimic nu e pentru totdeauna, deci, nici turmentatul, merem dara la un suc, cu mult drag 🙂
    Cat despre voievozi, singuri pleaca, asta daca nu cumva aleg sa fie fugariti… poa le place, mai stii… pe Valea Domanului, recent, carasenii au strigat un prim avertisment… aviz amatorilor intr-ale furturilor… fotbalului, dar, amatorii se dau profesionisti, apai, cum doresc 😉
    S-au saturat carasenii de tare multe, siiii…. va urma, curand, f curand…
    calde imbratisari tie, si, ne auzim musai 🙂
    Sibilla
    P.S. era sa zauit, cica intra-n doliu tot CJ-ul, se pensioneaza unul, de * boala * si, se crede de neinlocuit, dar astia au dija alt tartor la rucsac, ca sa le faca jicurile, fentele… nah… atat ca tot judetul stie ca de fapt se pensioneaza la ordin, ca n-are de ales, geaba canta el lambada, neuronii-i sunt smochiniti, de-atatea nemosaguri bag seama promovaye, acoperite, cazuri musamalizate cu nesimtire si… va plati fiece amenintare aruncata unor femei din zona, ca boul care e asa proceda, una doua * iti iau copilul *, el, a carui jumate din neam nu procreeaza, caci Doamne, Doamne ii starpeste, nu-i ase…

    @Cristi,
    Adevar graiesti! Da, fratele sau a fost si-a ramas in memoria carasenilor ca OM, un om deosebit, un om care nici rau n-a facut, dar a ajutat ori de cate ori i-a stat in putinta si-a depins de el si care, confirm eu, iubea copilasii orfani si necajiti si-i daruia, fara sa faca parada din asta, Dumnezeu sa-l hodineasca-n pace si sa dea sanatate copiilor sai
    Astalalt…. o, Doamne, ca nici macar dupa ce Doamne, oamne l-a tot atentionat… si tot continua… vezi tu, nu seamana degetele la o mana…
    El e, da, corect ! Si celalalt, hal de pe fata i se pupa mainile si-n dos… rad de el si-l sapa, ai sai zabauci… sa ma ierte tatal, greenleustean ofilit, parca suna mai aproape de reality, nu crezi… ? 🙂
    Vezi ca si-o mai deschis unul pe la Carbunari, impreuna cu jinerica-semianalfabet oaresce chestii, adica pe miristile muherisii, cica sa nu bata la ochi, iaca , sari-n telescoapele oamenilor sibilinei, si i-am zis sa nu subestimeze pe cine nu tre… dar, e bou si va trage dupa el caruta de vitei si vaci…
    Tinem aproape, simt ca multi caraseni vor urmari jocul domino… e timpul !
    Sibilla

    Apreciază

  6. Pingback: * Normalitatea * autorităţilor cu… nevoi speciale din Caraş-Severin ?!! Jos Băsescu! Jos PD-L !!! « Sfinxul

  7. vic zice:

    Are cineva idee ce se intampla cu licitatia Valiug Slatina-Timis ? Este mai mult decat interesant .

    Apreciază

  8. Pingback: * Reforme * marca Frunzăverde – * modernizarea * cartelului Caraş-Severino şi… altele… « Sfinxul

  9. Pingback: Gunoier de bunăvoie ŞI la nevoie în Caraş.Severino: Ionesie Ghiorghioni « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.