Ma ajutati? Nu vreau pomana!

Ma ajutati? Nu vreau pomana!

141201

MOTTO:

* Adevărata moralitate nu constă în a urma cărarea bătătorită, ci în a descoperi adevărata cale pentru noi înşine şi a o urma fără teamă.  *  ( Mahatma Gandhi )

*******

Mi-e greu sa fac acest pas! Dar… a venit si acest moment, il anticipasem din clipa-n care am decis pe ce parte-a baricadei sa ma pozitionez in lupta cu coruptii si coruptia. Nu mi-e rusine deloc, nu am de ce sa ma rusinez, nu sunt mandra, mandria-l pierde pe OM, sunt DEMNA si, sunt mama, sunt unul din romanii care-au razbit in viata NUMAI prin munca si, da, subliniez, sunt unul din atat de putinii Avertizori, Luptatori intr-un stat mafiot – si ma doare sufletul ca e astfel – sunt in situatia de-a incerca, iata, SI in acest fel, sa nu ajung sa ma asez la valau cu porcii, sa raman EU.

Greu acest pas,  si, decizia de-a-l face nu necesita explicatii de natura sa sublinieze mai mult decat doresc… cei ce cunosc, cei ce au trecut prin situatii similare, Oamenii ce stiu sa citeasca mai ales printre randuri si dincolo de taceri, vor intelege exact ce spun, nu altceva. Lor ma adresez, restul,*  judecatori *, sau orice altceva, sa traga ce concluzii doresc, nu voi raspunde provocarilor * binevoitoare *, nici ironiilor ieftine, nu-mi arde. Sunt altele, mult mai importante care ma ard si ard, la fel cum dau nopti de insomnie, atator alti romani in situatia mea… nadajduiesc ca se vor abtine.

Asadar, iata, fac un APEL LA NIVEL NATIONAL, in speranta ca, cineva, in aceasta amarata tara ma va auzi ! Da, cititi bine, in tara lui Basescu, in Voievodatul lui Frunzaverde ( mult trambitata pe la colturi, Republica Banat ), eu Sibilla, aia care lupta de una singura cu armata ce se face ghem la comanda impotriva a ceea ce inseamna AVERTIZOR, aia care nu tace, spune lucrurilor pe nume, aia care nu vrea sa se ploconeasca, aia * naiva * care INCA mai crede in BINE, aia * nebuna * care denunta neregulile si ticalosiile din Protectia Copilului din Romania, aia care lupta pe fata prin intermediul CUVANTULUI, si care a fost lovita * ca la carte *, asa cum patesc toti cei care * se pun  * cu sistemul ticalosit , de catre * cinstitii * la putere… NU CER POMANA, insa, doresc cu disperare un loc de munca, ATAT !

Din nefericire, in judetul Caras-Severin, s-au luat masuri radicale, evident, nu pe fata, niciun detaliu insa n-a fost neglijat, Legea Pumnului in Gura, politica de stat in stat, * apararea * formala a Avertizorului, de ochii lumii s.a.m.d., toate au dus la finalitatea mult ravnita de clanuri si capuse, adica, INCHIDEREA ABSOLUT ORICAREI USI, portite, cui altcuiva decat celei ce-a deranjat zulufii unor * dive * inca in functii, a celei ce-a avut curajul sa strige ce se petrece in spatele zidurilor unor institutii publice, a celei care este mai ales incomoda pentru ca are * tupeul * sa nu se teama de tartori nici macar acum, cand repercursiunile le resimt, si-am sa va spun exact cum, a celei ce cunoaste tare bine atat de multe, desi, DA, NU AM AVUT APARATURA NECESARA SA POT INREGISTRA, FOTOCOPIA, FILMA… atat de multe, Doamne… ( pot da insa date, nume, detalii, cateva documente, celor interesati sa verifice ) … a celei care a avut * nesimtirea * sa devina inamicul public numarul 1, sau, ca sa-i citez pe * experti-n toate cele *: * pericol social *, * nebuna *, pentru ca, a deranjat lista stufoasa de nemuri, nemosaguri, cumetrii a catorva personaje binecunoscute din judet, cine alta decat Sibilla ! Sa fie limpede, NU pozez in victima,SUNT o victima a abuzului de autoritate, a abuzului de influenta, a abuzului de functie, a  abuzului fizc pentru ca am luat si * sfanta * bataita prin intermediul unor nevinovati folositi, a unor scenarii diabolice si sunt convinsa ca stiti ca nu fabulez, vedeti zilnic la TV astfel de cazuri, oricine misca-n front e… anihilat, sub o forma sau alta.  Da totul e bine pus la punct, limpede, usile-mi sunt inchise-n nas, dinainte de-a apuca sa bat la vreo usa, sau, sa deschid usa… am tot incercat, m-am straduit, am sperat si inca mai sper, cred in Oameni, raspunsurile pzitive intial, peste noapte s-au transformat in * ne pare rau, dar… *… si-am inteles, pentru ca, pot fi acuzata si banuita de orice, nu si de cretinism. Totul e sub control, monitorizat, etans, nu doar in Twin Peakse-ul carasan ci, probabil pe mai toate miristile mioritice, in epoca basesciana, in mileniul in care banul, puterea, functia, sunt * valori* si * principiile * de viata ale cameleonilor si ticalosilor ce ne-au adus in asemenea hal de nedescris.

Am lucrat intre anii 1992-2009, in protectia copilului. In anul 2005, am avut proasta inspiratie sa apelez la anume personaj al imparatiei carasene, nu pentru mine, desigur, ci ca sa ma sprijine sa descalcesc intortocheate fire… atunci, in acel an a inceput totul, lupta mea cu… ei bine, aveam sa aflu in anii ce au urmat cu cine anume… Si-am tot incercat, m-am straduit, mai mult, in naivitatea mea, de buna credinta fiind, si in acest an am cerut sprijin si interventia acelui personaj. Pe parcurs, m-am lamurit cine e, un cameleon , unul extrem de periculos insa. In acel an 2005, am sesizat cateva aspecte, pe unele le-am expus verbal, cu martori, altele, le notasem pe cateva file, le-am inmanat, personajului. Nu am dorit niciodata scandal, voiam sa se verifice, sa se ia masuri,doream ca unele lucruri sa nu se mai intample, atat. Marele meu * defect *e ca iubesc sa lucrez cu copii si tineri, desi, ma pricep, fara falsa modestie, la o multime de alte lucruri, DAR, daruindu-ma profesiei imbratisate, am avut darul de-a ma afla mereu in locuri… si de-a afla absolut intamplator… NU aveam cum sa evit implicarea, nici sa fi dorit, nu e cazul meu, seriozitatea si asumarea responsabilitatilor nefiindu-mi straine, m-am * dus * pe firele, repet, descoperite inamplator si, uie asa, am reusit eu  furnica sa scormonesc viesparul, sa declansez taifunurile ce au urmat. Nu regret nici o secunda de lupta, sa fie limpede, voi continua, pentru ca in Romania, protectia copilului e orice altceva numai * interesul superior al copilului * NU, e insa o vaca buna de muls si muls si iar muls… dovada salariile astronomice ale unor asa zisi sefi, manageri,  dovada conturile grase ale acestora, averile fabuloase, dovada faptul ca doua-trei personaje, au reusit sa obtina * succesuri * precum acelea de-asi fii angajat tot neamul, nemosagul, pretenarii, pe posturi CHEIE, astfel incat controlul total sa devina nu doar posibil ci, arma perfecta. In blogosfera mioritica s-a itit, mai intai timid, mai apoi o Voce ce s-a dorit mereu auzita, Sfinx667. Blogul Sfinx667, pe care se abordau teme precum : promovarea valorilor nationale si spirituale, lectura, poesia, istoria, mitologia,ei bine, da, continea si articole menite sa atraga atentia institutiilor  abilitate ale statului, societatii civile, asupra unor nereguli grave, a managementului defectuos, a unor ticalosii,etc la nivel national, de pe miristile protectiei copilului. Am tot spus, scris, semnalat,subliniat pe blog, am inainat si memorii… Ce-a urmat, multi dintre cititorii Sfinxului cunosc : blogul Sfinx667, respectiv Sibilla, a fost sanctionata pe linie de servici pentru :

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/21/sfinx667-primul-blog-din-romania-sanctionat-i/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/23/sfinx667-primul-blog-din-romania-sanctionat-ii/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/24/decizia-va-apartine/

https://sfinx777.wordpress.com/2009/01/06/stejarul-nu-creste-pretutindenea-buruienile-in-tot-locul/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/27/sursa-wwwgardianulro/

La un moment dat, dupa numeroase sicane, jigniri, amenintari, am fost nevoita sa transfer tot materialul de e Sfinx667 pe Sfinx777, nu lipseste o virgula…. ca daca mi-au facut  * stimabilii * caraseni , citez minunatiile * capetelor luminate * : dosar de cauza, foarte interesati fiind nu de articole cat de comentarii de-asi proteja imaginea proprie… bezmeticii, sanctionandu-ma , au facut dovada ca SE RECUNOSC in acele articole, desi pana la data sanctiunii nimeni din tara nu stia cine e Sibilla, unde anume lucreaza cu exactitate, etc… Pasul doi : hartuirea morala constanta la locul de munca, comisii de disciplina, pana cand le-am atras atentia ca NU sunt functionar public deci e un abuz, au schimbat denumirea * tribunalelor * si, au continuat sa ma tot umileasca, sefuletii au cooperat la indemnul sefilor mai mari… furnica trebuia strivita. Devenise prea vocala, incomoda peste masura… Eram convocata pentru una in fata * instantelor lor *, acolo odata prezenta cercetata pentru te si miri ce naiba le fata mintea, concluziile mai apoi, clin maneca cu  vreun subiect. Intre 1992-2009, sarmana furnica NU a fost niciodata sanctionata, a beneficiat insa de ceva ori de salarii de merit, din februarie 2009 eram deja * nebuna *. Personajele se contrazic si se incurca in hatisurile propriilor scenarii, practica arhicunoscuta… Ce NU le pot si nu vreau sa le iert e ca desi o armata intreaga de tartori cu neamurile-n caruta cu tot s-au incrancenat intr-u amutirea furnicii, au folosit ca masa de manevra copii ! Si, inca ceva… asa a fost sa fie, si sa nu ma judecati si condamnati… toti acesti tartori au fete si, nepoate…. Sibilla, niste minore a aparat, printre altele, dar, poate ca unii numai daca vor fi simtind pe propria piele vor realiza nemerniciile la care s-au dedat chiar si numai prin tacere, tainuire, musamalizare,  nu neaparat prin implicare directa. Daca e sa ma refer doar la acest aspect, la suspiciuni de abuz sexual… asa ceva nu se iarta, vinovatii trebuie sa plateasca si mai ales trebuie sa nu se mai intample ! Ca am dreptate, o spun pana si Rapoartele de tara, pe protectia copilului, NU stam pe roze, atat ca mentinem in functii incompetenta si suntem rasul Europei… tara de origini pentru taficul de copii, am incheiat citatul.

Sa n-o mai lungesc, a urmat DEMISIA, aflasem ca se intentiona sa ma enervez foarte tare, sa fac oaresce lucruri necugetate si, sa se cheme salvarea, pentru mine… destinatia, probabil sectia de psihiatrie. Trec peste alte minunatii… mi-e sila si scarba…vanataile, echimozele s-au evaporat in timp, scuipatul l-am sters, am iertat colegi tematori, copii nevinovati… liniste nu am pana ce nu va fi liniste, pana ce imparatia nu va recunoaste ca a gresit, si nu-si vor potoli unele rude, sefi , de la tot soiul de … apucatori ce n-au nicio legatura cu normalitatea, cu protectia COPILULUI, iar de protejarea imaginii institutiilor publice, a scaunelor unor * dive *  mi-e, cum am mai spus, sila si scarba ! POLITIZAREA INTREGULUI SISTEM  ma cutremura, lipsa criteriilor competentei, prezenta unor arbori genealogici pana la ultimele crengute pe toate cararile  administratiei publice… nu pe mine ma pateaza. Inca ceva, pe furnica sibilina nimeni sub soare n-o poate acuza nici de lene, nici de nepricepere, nici de necinste, punct.

In fine, * nevinovatii * s-au facut ghem, uniti prin ticalosii. Problema ce ma arde e  ca va trebui sa gasesc URGENT servici IN ORICARE ALT JUDET  al tarii, aci, in Caras-Severin, totul e deja pecetluit, nu glumesc ! Spun asta de ceva timp, nimeni nu ma aude, acum, fac acest Apel, in calitate de mama mai intai de toate …. ce bine au dibuit tartorii calcaiul lui Achile… satula de amenintarile la adresa fiului meu pe diverse cai laturalnice, nemernicii… ca sa nu mai aud * te-as angaja in secunda doi, dar… imi va trimite garda financara pe cap, nu ma pot pune cu… te admir, dar… *… Interesant. Cu ceva luni in urma, o aratare imi striga ceva de genul * sa pleci din judetul nostru al banatenilor, venetico, corcituro… da de cand sunt sarbii banateni, si oltenii… *, iata ca am ajuns sa pricep exact ce inseamna JUDETUL LOR… judet in care am avut * nesimtirea * sa ma nasc, sa copilaresc… locul natal…. De-aia am priceput eu, si atat de multi alti romani, intelesul Cuvintelor Parintelui Iustin Parvu… PRIGOANA…

Sa-mi dati un semn!!!

Repet, trimit CV, nu doresc pomana sub nicio forma, un loc de munca, atat. Si baietelul meu incepe scoala iar eu nu-mi pot permite luxul sa ma accidentez nici din greseala, as plati spitalizarea… valva mitrala, Har Domnului, ma *asculta *, la fel altele, sunt un om puternic, promit ! Si voi continua sa lupt pentru valori, principii, insa… nu ii pot lasa nici sa ma * rezolve*, nici sa-mi * rezolve * baietelul , nici sa continue la nesfarsit, ceva trebuie sa fac si asta NU presupune sa devin ca ei!

Va multumesc si, astept vesti cu speranta ! Prea multa vorbarie strica… la treaba cu mine ! Vreau oferte, urgent ! Si sa stiti ca nu ma dau in laturi nici de la matura, nici de la sapa, la o adica… m-am saturat sa scriu si intocmesc documente unor *stimabili * cu functii care le… semneaza, odata finalizate. Cat despre protectia copilului… apai a COPILULUI TREBUIE SA FIE! Doamne Ajuta !

Sibilla

P.S. Rogu-va sa ma iertati ca n-am scris cu diacritice… vorba Baciului draghe Leo, tastez de prin codrii de arama,  din haiducie. Adio net, dar, oi reveni eu… musai!

imagine preluata de pe google.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

68 de răspunsuri la Ma ajutati? Nu vreau pomana!

  1. madalina zice:

    In ce zona a tarii ai putea sa te muti? Cum o sa faci cu casa si cu scoala copilului, dac a va trebui sa te muti din judet?

    Hai ca incercam sa anuntam pe cat mai multi! Vorbim!

    Apreciază

  2. Lucia Verona zice:

    Sibilla, stii nemteste? Daca da, am ceva pentru tine imediat.

    Apreciază

  3. leo zice:

    Doamnă Verona,
    când nu ştie ea Sibillina nici măcar limba maicii ei prea bine, srbska, ca limbă străină, de unde-a ştii ea taman limba lui Kant und Freud?! Apăi dumneaei până şi pe comp navighează ca piticuţii, din memoria vizuală a pozelor, că nici în materie de limba lui Morus and Locke nu-i mai brează…
    săracan de ea ştie cel mai bine limba copiilor, şi ăia români, de la care probabil a împrumutat din naivitatea cu care a ieşit aşa, în bătaia vântului, fără a avea vreun „unchi” sau „zăus” care s-o vegheze…
    dar măcar s-a bucura să ştie un prieten aproape cu gândul… 😦

    Apreciază

  4. Oana zice:

    Sibilla, vom incerca! Poate vom gasi un copilasi care are nevoie de tine.

    Apreciază

  5. Pingback: Despre artişti numai de bine… « Oana Stoica Mujea

  6. CELLA zice:

    preiau şi eu şi am să întreb, din cîte ştiu avem un aşezămînt în oraş dar se ocupă un ordin catolic de el

    Apreciază

  7. Mirela zice:

    Ma bucur ca Oana a facut acest apel si am sa anunt imediat ce voi putea lua legatura o persoana care s-a mai ocupat de cazuri similare. Imediat ce vine da la fata ei din Miami, o voi ruga sa intre aici si sa ia legatura du dumneavoastra. Doamne, ce oameni, nu-mi vine sa cred!

    Apreciază

  8. maminineta zice:

    Sibilla, povestea asta m-a sfasiat.Ai deranjat prea multi si s-au unit impotriva ta.Ma doare sufletul pentru suferinta ta.Cred insa ca bunul Dumnezeu nu va lasa lucrurile in voia lor.Ma rog lui ca situatia ta sa se indrepte.Sibilla nu esti singura, stii asta.

    Apreciază

  9. Sibilla zice:

    Va multumesc din suflet, tuturor !
    Revin pe seara la acest comp…. trimit CV-uri tuturor prietenilor si am tare multa speranta, cred in Oameni !
    Da, am deranjat cuibul de viespii, dar…Nu le ac jocul! Nu cad in depresie, nu tac, si-am sa muncesc, spal vase, spal pe jos, orice, la lupta cu ticalosia nu renunt. Nu eu am gresit, nu eu m-amdedat la abuzuri, nu eu sponsorizez campaniielectorale, nueu miam angajat tt nemosagul in administratie…. eu le-m adus premii in judet si ei nemernicii s-au premat, apoi… Dumnezeu ste TOT, stiu ei tare bine la ce ma refer…
    Rusine sa le fie, sunt o mana de om de 42 de kg si 1,52 inaltime, o furnica ce suporta nemernicia unei armate de tartori… incrancenarea lor sa ma termine spune tot despre * cinstea* lor …

    @Lucia Verona,
    Multumesc mult. Nu stiu germana, am sa trimit CV-ul, promit !
    Respect Omului Lucia Verona !
    Sibilla

    @madalina,
    Oriunde sunt pornita sa merg sa muncesc, oriunde Ata ca voi avea nevoie de gazduire ana la prima plata, apoi voi fi mai puternica decat isi inchipuie, trebuie, trebuie sa muncesc si sa continui sa lupt pentru tare multi nevinovati. Trimit CV-urile pe seara !
    Respect si multumiri din suflet !
    Sibilla

    @Duso Leo,
    Pentru* limba copiilor *… multumesc !!!! Da, asa e, cu oamenii, cu sufletele ma pricep eu 🙂
    Tine-mi pumnii stransi, duso, sa-i tii acum si pentru Zoran ca stiu ce spun…
    Respecte, tie, Cerbere de Sfinx,draghe Baciule, draghe !
    Sibilla

    @Oana,
    MULTUMESC, Craiasa !!!
    Respect, Omule drag !
    Sibilla

    @CELLA,
    Multumesc frumos, sufletule! Tinem legatura musai !
    Respecte si numai bine !
    Sibilla

    @Mrela,
    Asa safaci, e mai grav decat pot eu descrie aici. Multumesc din tot sufletul. Tinem egatura !
    respecte si stima,
    Sibilla
    @maminineta,
    Nu sunt singura, il am pe Zoran, pe mama si pe voi oameni buni ! ACUM am nevoie devoi toti ! Doamne Ajuta!
    respecte si calde imbratisari, mami Nineta,
    Sibilla

    Apreciază

  10. Pingback: un strigăt… « Mesterulmanole's Weblog

  11. Sibilla zice:

    @Mesterul Manole cu Ana,
    MULTUMESC, Oameni faini !!!
    Doamne Ajuta !
    Sibilla

    Apreciază

  12. Sarut mana, doamna Sibilla! Incerc sa dau si eu mesajul mai departe. Toate gandurile bune si rugaciunile se indreapta catre dumneavostra. Dumnezeu stie tot si vede tot si va readuce soarele dupa aceasta furtuna. Doamne ajuta!
    Cu stima,

    Apreciază

  13. Lilick zice:

    Draga Sibilla, am stat azi cu Cody si Lucia la Uniunea Scriitorilor si am discutat despre tine si problema ta. Ai o groaza de prieteni in blogosfera, care au si ei la randul lor alti prieteni. Eu zic ca nu se poate ca cineva sa nu gaseasca solutia ideala pentru tine. Rotitele au inceput sa se invarta. Iti tin pumnii si astept sa citesc numai de bine aici, despre tine si baiat. 🙂

    Apreciază

  14. Pingback: Oamenii pot sa ajute,daca vor « Elisa-gradina mea de vis

  15. Pingback: Trebuie s-o ajutăm pe Sibilla! « Chat Noir

  16. leo zice:

    Măi dragă, ce CîVîu să trimiţi?! Au oare n-are blogul ăsta rubrica About prin care să poţi prezenta pentru toţi cei interesaţi cine e Nicoleta Surdei, cea din lumea meandrelor concretului, de dincolo de numele de baricadă bloggeristică Sibilla?!
    După cum vezi, aici aflezi oricum mai multe urechi care să-ţi asculte păsul decât în twin-peaks-ul cărăşan în care legea lui n-aude, n-a vede e la fel de sfântă ca Omerta prin Sicilia… N-o spun eu, o spune statistica blogului…

    Apreciază

  17. g1b2i3 zice:

    Draga Sibilla, acum am aflat ce necazuri ai si plang cand iti scriu.
    Nu te pot ajuta decat facand cunoscuta rugamintea ta,povestea ta.
    In Romania basesciana si portocalie se intampla cele mai mari ticalosii de care avem parte,iar tu,ca om care lupti de atat vreme cu ei,ai ramas singura in haita de lupi.
    Imi pare rau ca frica,teama pierderii locului de munca,ii face pe unii oameni niste lasi.
    Sibiila,fii tare ca intotdeauna,vei vedea ca lucrurile se vor rezolva cu bine.
    Multa sanatate si tie si copilasului tau!
    Gabi.

    Apreciază

  18. Fii tare, dragă Sibilla! Îţi sunt alături!

    Apreciază

  19. Pingback: Sibilla are nevoie de ajutor « my heart to your heart

  20. Niko draga, este incredibil prin cate privatiuni iti este dat sa treci!
    Citesc ce-ai scris si nu-mi revin, S.O.S-ul tau este impresionant.
    Ma voi gandi cum sa te ajut, o solutie se va gasi.
    Pana atunci, sfanta mare sarbatoare crestin-ortodoxa de maine, sa te ocroteasca pe tine si pe adoratul tau pui de zimbru!
    Sa ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

  21. Pingback: O poate ajuta cineva pe Sibilla? « Supravietuitor's Blog

  22. Beatris zice:

    Sibilla draga eu iti spun din propria experienta si am curaj sa fac pariu ca in afara de vorbe, compasiune si acelea de la un grup restrins de oameni nu vei fi ajutata de nimeni cu nimic, eu sunt OARBA si din mai 2007 sunt aruncata in strada si in afara de vorbe nu am primit nici un sprijin si in momentul de fata stau pe unde apuc……asa ca la lupta cu jigodiile si nesimtitii din romania…… da un clic aici sa vezi cum am fost eu „ajutata”….http://www.youtube.com/watch?v=l7ze861YpWc
    Succes !!!

    Apreciază

  23. leo zice:

    Şi totuşi, România reală există chiar şi în virtual! Nicio surpriză: nu prea are nimic de-a face cu lumea lor, a politicienilor…
    Beatris, ai avea foarte probabil dreptate, dacă n-ar exista oameni, ca Sibilla, pentru care şi o vorbă bună, efuziile de compasiune care s-au abătut ca o ploaie caldă de vară asupra acestui blog, pot conta ENORM!
    şi, o simt undeva, departe, în adâncul eului meu, că strigătul Sibillei nu va fi chiar unul în deşert; şi asta nu doar prin atingerea unui nou record de accesări în această zi de august, cu peste 600 de trecători opriţi pe căi internaute spre a-i asculta oful. şi ziua încă nu s-a trecut la capitolul „a fost odată”…

    Apreciază

  24. loredana zice:

    nu mi-a venit sa cred cand citeam…se poate ca in romania de azi sa fii persecutat pt ca ai curajul sa spui ce gandesti?…rusine!
    iti doresc din suflet sa reusesti sa obtii ce doresti..stiu ca vei reusi deoarece dovedesti ca esti un om puternic.

    Apreciază

  25. floris zice:

    Un gand bun am pus si eu .
    Sa iti ajute Domnul sa reusesti sa treci si peste asta.

    Apreciază

  26. Pingback: Weekend-ul meu la Cărţile Mariei « Oana Stoica Mujea

  27. Pingback: Sibilla are nevoie de ajutorul semenilor ei « Forever-green.org – fresh facts, attitudes and positive vibes

  28. leo zice:

    Ce semn să fie oare în asta: blogul sfinx777 a avut… 776 de accesări în ziua în care un călăreţ singuratic a simţit că nu mai poate… singur?! Să ne tălmăcească poate vreo sibillină ce şi cum cu magia asta a numerelor…

    Apreciază

  29. blogideologic zice:

    Sănătate multă ! Restul se rezolvă.

    Apreciază

  30. Sibilla zice:

    Va multumesc tare mult, tutuor ! Ceea ce faceti voi, Oamenilor, e extrem de important pentru moralul meu !
    Va cer iertare pentru absenta pe blog…

    @Scarlet Aurora,
    Multumesc, Omule ! Da, de rugaciuni mai ales am nevoie… Doamne Ajuta, noua, tuturor !
    respecte,
    Sibilla

    @Lilick,
    Sunteti cu adevarat niste oameni deosebiti si suflete frumoase. Va pasa si eu simt asta! Mii de multumiri, voua !
    Eu, va trebui sa castig razboiul cu mine, de nemernici, nicio grija, se ocupa si Doamne, Doamne si au dusmani, la fel cum au si copii… la care copii personali nu se gandesc ori de cate ori mai pun o gramajoara de euro-n conturi si si si…. vai steaua lor cand or incepe sa-si plateasca nelegiuirile…
    respecte si stima,
    Sibilla

    @Elisa,
    Hvala lepo, sestro !!!
    numai bine, om fain,
    Sibilla

    @Chat Noir,
    Merci!!!
    respecte sistima, Omule,
    Sibilla

    @Duso LEO,
    Ca ma stiezi de zapa sizbuciu… nah, pe viteza sa ajung si la Marco, sa fac trebi si pe acasa, nah, mi-a intrat un ac drept in talpa piciorului stang, vb f serios… Nooc cu Zoran m-a tinut el de mana sa-l pot scoate la Lumina, schiopatezun pic, dar, am ajuns si acilea, ca-i frumos si civilizat sa le mltamesc Oamenilor. Stiu ca Sefu meu e prezent, dar era musai sa viu la raport, duso 🙂
    Da, aici am cunoscut Oameni, in Caras-Severin, nu gasesc pe oriunde intorc capul decat : finii lui SFv, neamurile de secre de CJ, neamurile de ana lu vasile… clanuri, famglia… Io, nemarachie, nema pile, n-am rude sus puse, n-am cont, nema euro… basca ca-n nesimtirea mea nu-s nici inregimentata politic, o furnica si eu acolo…
    Hvala, duso !!!
    Sibilina

    @g1b2i3,
    Multumesc tare mult, Gabi!
    Tot ce poti face pentru mine e sa te rogi, mai ales pt puiul meu ! Cineva Acolo Sus, ne iubeste si e noi,astia fara de carnete de partid si fara bube-n cap, oricate scenarii mai inventeaza rechinii si * divele * de le-au pus opregurile-ncap, vai de eide muheri in izmene condusi de… blonde, sila mi-e de asemenea personaje… ptiii, auzi, barbati…
    calde imbratisari,
    Sibilla

    @Nelinistitu,
    Danke, brate !!!
    Imi pusai nepotul azi sa ia exemplu de site, te citi, lua notite… in sfarsit ii place ceva 🙂
    calde imbratisari, druje Adi, respecte,
    Sibilla

    @Supravietuitor Blog,
    MULTUMESC !!!
    Am citit si pe forum, voi adauga date pe Sfinx, promit !
    numai bine tie, zambet si bucurii mereu,
    Sibilla

    @Pescarusul Argintiu,
    Doamne Ajuta,sis!!!
    M-as bucura din suflet sa NU fie adevarate minunile ce mi-au trecut pe langa auz, sa fiu eu in continuare aia * nebuna *… numai de Zoran sa nu se atinga !!!
    pupici Marei, respect tie, leoaico draga,
    Sibilla

    @Beatris,
    TE CRED!
    Ajutor, sfaturi, o vorba buna, o imbratisare de suflet, nici eu nu am rimitde la asa zisele autoritati, ci de la OAMENI, si trebuie sa-ti spun ca pe acestia aici in blogosfera i-am cunoscut mai intai…
    Sa ma linistesc un pic, te voi citi si e musai sa ne gandim cum sa facem, si tu esti roman, esti Om esti un suflet… aia, cei ce ti-au intors spatele sunt sobolanii…
    Doamne Ajuta !!!
    respecte,
    Sibilla

    @loredana,
    ultumesc !
    Da, sunt puternica, la cate mizerii mi-au facut, iata, n-am murit, nu mi-a luat Doamne, Doamne mintile,tin minte absolut tot, ca aia-i deranjeaza, memoria sibilina…
    numai bine tie,sufletule,
    Sibilla

    @Oana,
    Am primit mailul Craiasa, am trimis raspuns, tinem legatura !
    MULTUMESC !!!
    Daca Doamne, Doamne va ingaduii, m-as bucura ca intr-o zi, sa spun parintilor tai ca au cu ce se mandri, esti un Om,asta e realizarea lor cea mai de pret !
    stima si respect, Oana,
    Sibilla

    @floris,
    MULTUMESC !!!
    Uite, de asta am eu incredere in romanii mei, inca mai sunt Oameni, si vom razbi cumva sa dam de pamant cu pampalaii ce ne carmuiesc dusi de zgarda si lantic de majorete…. musai !
    Doamne Ajuta !
    Sibilla

    @Forever Green ,
    Multumesc din suflet, draga prietena!!!
    Sa-mi tii pumnii stransi !
    calde imbratisari si Respect tie, Omule,
    Sibilla

    @blogideologic,
    MULTUMESC !!!
    Da, si uite cum reusiti voi, prietenii mei de suflet sa ma rasariti zambet… cititnd sanatate… ca sa si glumesc… asta-mi reproseaza neicusorii de carton si gugustiucele lor, cica la mansarda nu-s , becouse : nu tac, nu a tem de ei
    , nu le fac ode, nu maploconesc si am refuzat sa fac precum mnealor… No ase, mai bine * nebuna * ca dumneameadecat * sanatoasa * ca ei 😉 🙂
    Respecte si stima, Omului care sunteti !
    Sibilla

    @Duso Leo,
    Raportez, Boss,
    Nu au fost 777 accesari pentru ca a absentat sibilina carele e un 7, nascuta sub semnul lui 7 si care lupta cu frustratii si impotentii si caraghiosii haia de 66… ptiii…
    Nah curaj de sarb narod!
    N-am zuitat cum si cine l-a ucis pe Antonie Iorgovan !Nuam uitat cum a murit jurnalistul Chichere din Resita ! Cretinii uita ca mereu altul se vatot radica iar ei nu-s decat niste vanduti, papusi, darze, la porti straine! Dar, eu fiind un 7,stiu ca NU eu voi primi curand un … ravas, un mesaj… contine un singur cuvant… nu eu voi tremura….
    Duso moja…. puii tai de zambet sa fie si vor fii mereu mandrii cu tatal lor, stiu ce spun si nu bombanii… ca-mi revin la normalitatea sibilina si iar il invocam pe tati Borgo 🙂 😉
    MLTUMESC, Baciule draghe !!!
    Sibilla

    Apreciază

  31. Sibilla zice:

    @DUSO LEO,
    Ia de-acilea…
    http://angelzori.wordpress.com/2009/08/28/nu-ai-job-fa-ti-blog/
    Care va sa zica, asta vrea sa insemne * modelul* de…. iubire, iertare, solidaritate, credinta, crestinsm, … ??? Si cand ma gandesc cine voroveste despre moralitate….
    Apai una ca dumneamea care nu mi-am parasit nici baietelul o zi, nici copilasii institutioalizati vreodata…auuuu… ca zau mi-e doar MILA de asemenea personaje triste-n tristetea lor. Halal * lectii*… Nu merita nici plangere la Politia capitalei,nici denunt la wordpress ! Eu spun : Dumnezeu sa-i ierte si sa-i Lumineze ! Atat.
    Ma teleportez sa citesc Cuvinele Sfintilor Nostri Parinti, ca mi-e sila de vorbe-n vant, si de zbionajele unor * dive * cu zvacul nepotolit… hormoniisa fie oare de-i zdruncina ase… pornirile… in fine, nu-i problema mea si cum problema tre sa constientizezi ca o ai,slaba nadejde sa se opreasca… succesuri, dara ! N-am timp de infantilisme, am de gatit, de scris, de batut ceva drumuri, nema vreme de …. cum zasai : * modele * de…. ARAMA PE FATA, asa se numeste ca daca taceau….
    Doamne, tacerea Ta e vorbitoare si-mi spune limpede sa ma rog pentru slabiciunile tuturor, ca nici lor nu le-o fi …usor… iarta-I Tata, ca NU stiu ce fac !
    Sibilla

    Apreciază

  32. Adrian SM zice:

    Dumnezeu e sus si vede….

    Apreciază

  33. pastel zice:

    De citeva zile iti urmaresc trairile pe care le spui tuturor.
    Simt, deslusesc in cuvintele asternute temerile tale pt. viitorul copilului, pentru viitorul vostru. Cu demnitate ceri (nu mie, nu celor care nu pot) un loc de munca de la „oricine” care poate. Iar acestia, multi la numar, care sint, cu voia sau fara voia lor, beneficiari ai straduintei tale, si ai altor semeni de felul tau, stau deoparte, intepeniti, troieniti, insensibili, la chemarea fortata, disperata, ce razbate in mai toate articolele citite de mine din februarie incoace.
    Am in vedere persoane cu functii inalte in stat, care de mult timp ar fi trebuit sa ajute, ca sa nu fi nevoita sa ajungi aici. Cutez sa te rog sa nu-ti faci inima rea din cauza unora care nu au cunoscut greutatile vietii si nu au discernamint, de genul „nu-ai-job-fa-ti-blog”.
    Suspect astfel de comportament in acest moment. Poate o fi vrut sa spuna altceva. Sau o fi din alta categorie de oameni, mai avuti, pusi la cale, simpatizanti si slugi ai/ale celor care te-au hirjonit.
    Imi pare rau pentru tine. Si eu sint salariat (inca) si m-am lovit de multe nedreptati, de multi indivizi incompetenti, hotariti sa ma indeparteze, sa-mi diminueze meritele si salariu. Dumnezeu a vrut cu mine, in limita ingaduita de EL, si o sa fie si linga tine.
    Ajuta Doamne, mama care cere demnitate pentru copii ei si ai socitatii romenesti! Amin.
    pastel

    Apreciază

  34. instalatorul zice:

    Sibilla, uitati care este treaba – si tii minte ca o scrie un om care a afirmat ca, daca ar fi avut posibilitatea, v-ar fi propus sa lucrati alaturi de el. Ati pornit, dintr-o firesca mindrie, tirziu la a gasi un alt loc de munca. La hei-rup este foarte greu. Nu cred ca sunt sanse mari sa gasiti de lucru la noi tot in ocrotirea copilului, majoritatea se vor feri sa va ia. Eu vad trei cai posibile in acest moment: 1. Sa-i scriem Corinei Cretu sa va gaseasca loc la Bruxelles. 2. Sa-i scriem dlui Nastase sa va ia la Mizil. 3. Tatonez acum doua zone noi de activitate privata si va voi scrie despre ele mai in detaliu daca imi veti da o adresa de mail, dar tineti minte ca sunt doua dezavantaje mari, faptul ca lucrurile sunt de-abia la inceput, deci nesigure – si faptul ca in zona privata lucrurile sunt clare: nu cistigi, nu ai ce minca. Chiar daca nu voi reusi pe nici una dintre aceste cai, nu ignorati activitatea privata, acolo puteti cistiga o piine, mai mica si mai neagra ce-i drept – si daca nu va vede bine X sau Y.

    Apreciază

  35. SuKăRiT zice:

    Mă bucur Poetesă că, iată, ai reuşit (din nou!) să aduni în jurul tău, oameni gata să te susţină. În domeniul Protecţia Copilului este mare nevoie de cineva ca tine, nu cred că altceva ţi-ar aduce satisfacţie. Dar este o perioadă de criză şi, la perioade de criză, se iau hotărâri de criză.
    Baftă!

    P.S. Ştii că nimic în lume nu se întâmplă fără un scop. Să dea Dumnezeu ca, scopul, să fie cel care să-ţi răsplătească eforturile: hoţii să fie aruncaţi după gratii, copiii lipsiţi de protecţie să o primească (în sfârşit) iar ţie să ţi se facă dreptate.

    Apreciază

  36. Pingback: SFINX-ul ameninta dar nu vrea mila!!! « LITERE PE ŞEVALET.

  37. leo zice:

    aşa cum m-am întrebat şi eu ce-i veni Sibillinei să popularizeze pe Sfinx fundături ale spiritului, poate vă veţi întreba ce-mi veni să las linkurile de mai sus spre „monstrele” de „fă ce zice popa, nu ce face popa”…
    pe undeva, şi eu mă întreb… 😆
    dar cred că fiecare poate să judece cu propriile celule gri, desigur, doar cei care au aşa ceva, ci nu biluţe verzi în cutia craniană, ce şi cum cu vorbitul despre ce nu cunoşti.
    în rest… poate să asculte Sibillina de „culorile” Pastel-ului, dacă de baci n-ascultă când îi aminteşte de povestea aia cu troaca porcilor…

    Apreciază

  38. Sibilla zice:

    Va multumesc!!!

    @Adian SM,
    Adevar graiesti! Dumnezeu este si vede TOT ! Da !
    Doamne Ajuta!
    numai bine tie,zambet si bucurii,
    Sibilla

    @pastel,
    Multumesc tare mult !
    La fel cum tu ai inteles, multi o vor face, cum am spus si-n articol, nu ma adresez… ipocriziei incurabile, n-am timp, nu doresc, nu pun la suflet ce nuvine de la EL pot sa ma rog SI pentru din aceia, pot, dar atat!
    Sanatate si numai bine, Omule !!!
    respecte,
    Sibilla

    @instalatorul,
    MULTUMESC!!!
    Imi cunosc lungul nasului , nu marirea ma intereseaza pe mine, vreau sa ucesc, nu-s pretentioasa, sunt convinsa caaici, in Romania noastra e locul meu si daca Doamne, Doamne ngadue,voi gasi ceva. Cei ca mine, care au lucrat si rezistat in sistem ( protectia copilului) mai mult de 16 ani, oare n-ar fi de dorit …. sa fie cooptati de Inspectia Sociala, corpuri de control, camasa ? Si-am sa argumentez, ar stii exact ce sa verifice, unde, cum, cunoscand atat de bine culisele, mastile, jocurile din interior… E o idee doar, eu nu ma dau in laturi nici de la matura,ca nu-i rusine sa muncesti,atat ca-n Caras-Severin, nici macar o matura nu a dorit si gasitFrunzaverde pentru mine, probabil stiind ca folsesc eficient matura 🙂 Era datoria lui Frunzaverde sa gestioneze situatia, necreeata de mine, si sa APERE AVERTIZORUL, dar el NU a facut aceasta , pe lege, firesc, deci… NU eu am de ascuns ceva, dar atitudinea sa spune atat de multe…
    N-am reusit nici in privat in judet, sunt… ei de ei si peste tot, cum cred ca bine se stie!
    Multumescdin suflet pentru solidaritate, numai bine Om Bun!
    respecte si stima,
    Sibilla

    @SuKaRiT,
    Hvala lepo, druje!
    Da, probabil ca am trecut si trec prin … furci, nu intamplator…
    Incrancenarea carasenilor mei,atat din CJ cat si din protectia copilului nu aduce nimic bun nici copiilor institutionalizati nici altcuiva, oare cand vor intelege, cand se vor potoli… numai Tatal stie.
    Mentinerea-n functii cu orice pret si fara sa tii seama de consecinte spune de la sine altceva, oare imparatia realizeaza sau e vorba de : capatuiala,santaj, o mana spala pe alta, etc etc… Vine ea si ziua deconturilor si, sa ma crezi prieten drag,nu vreau sa fiu in pielea lor, ca nimicin lumea asta nu ramane neplatit…
    Calde imbratisari trandafirasilor tai, druje, numai bine!!!
    Sibilla

    @Liliana Mihordea Corbu,
    Doamna, nu am timp de telenovele !
    Numai bine copilasilor dumitale, sanatate si bucurii sa aibe mereu, sunt pui de zambete, singura avere de pret, un licar de Lumina in vremurile pe care cu totii le traim.
    Praful de nouri nu ma atinge, sunt arc peste hule… n-am timp pentru taduceri, sincer…
    Faptele, atitudinile, manifestarile comportamentale… spun mai mult decat vorbele la care oricine e un mic sau mai mare mester, veti intelege cu timpul si va veti rusina… posibil, daca nu… nu !
    Doamne Ajuta !
    Sibilla

    @DUSO LEO,
    Ai facut bine, ca intotdeauna, stii talica eu ma-nlinc intelepciunii Baciului Leo si iau notite !
    Sa luam loc si sa asistam la spectacolul voluntar si benevol oferit de anume personaje? Sa ne vedem fiecare de chemari,Calea aleasa si ignore celor ce se trezesc vorbind in totala necunostinta… da, ai dreptate, daca insista sa demonstreze ceva, nu ne opunem, sa o faca, de ce nu? Cum am spus, singurele mele slabiciuni sunt batranii,copiii, valorile nationale sispirituale ale neamului nostru, la acestea percutez nu reactionez la gugustiucisme si pitifelnicii,fatarnicia si ipocrizia acelora nu-mi va-ntina nici mie nici altora aripile, dar va sublina cine e … popa, conduita unor personaje, etc.
    Parintele Arsenie Boca, Parintele Iustin Parvu… spun limpede in Zicerile lor de ce nu e bine sa ne asezam la masa cu viespiile sectare… iata-le,ataca, nu stim pe cine, le observam preocuparea pentru amuzament pe seama altora si, cam atat, astea le-or fi limitele, nah. Cum am spus, n-am timp nici chef de telenovelele unora,alta e menirea mea pe lume, talica stii, pentru ca ma cunosti cel mai bine.
    Pe talica te intereseaza telenovelele duduii? Nu. Pe mine nici atat, tara arde si n-avem timp nici interes pentru nimicuri. Are dreptate Pastel, tu duso, mereu !
    Sa revenim la subiect, Dumnezeu s-o lumineze si ierte ! Punct. Trebuia doar sa sada-n banca sa, nu i-a cerut nimeni parerea, acum chiar arata a mirc si hi5 acel blog cu tot veninul si spectacolul la interval, dar, nu-i problema mea.
    Duso…. tu esti un OM, cum atat de multi altii sunt, despre DEMNITATE sa nadajduim sa se * imbolnaveasca * si altii 😉 🙂
    zdravo, duso moja,
    Sibilla

    Apreciază

  39. @ Sibilla :
    ai sa vezi ca-n cele din urma, cumva TOTUL SE PLATESTE !

    Apreciază

  40. i.o.flavius zice:

    sera bună
    cercul oamenilor şi gîndurilor bune alături de tine e prea mare, tot mai mare şi strîns în jurul tău pentru ca lucrurile să nu se aşeze pe un făgaş normal, pentru ca vocea să nu-ţi fie auzită, pentru ca judeţul lor să nu mai fie al lor, pentru ca un OM ca tine să nu cadă în genunchi!
    va fi bine!
    toate cele bune!

    Apreciază

  41. Sibilla, acum am inteles ce-i cu Fruzachy. Grea problema ai, dar sunt sigura ca se va rezolva cumva. Incearca sa aplici si pe ejobs, poate iti gasesti ceva. In presa ai putea sa gasesti sa fi corespondent la un cotidian central, dar banii canstigati iti vor fi insuficienti ca sa cresti un copil. Tinem aproape.

    Apreciază

  42. pastel zice:

    @LEO
    Salut Domnule.
    In peregrinarile mele pe meleaguri virtuale am admirat
    nobletea sufletelor vorbitoare, N-am dorit sa-mi fac din necunoscuti rivali ori amici, timpul meu a trecut si lasa loc admiratorului gradinei altuia. Gradinar priceput, si „flori frumoase”, am zarit si citit si in creatiile „Leului.”
    Imi place sa cred ca-n vorbele mele ai gasit un sprijin in dorinta comuna de sufleteasca alinare a „furnicii” intilnite de mine pe blogul d-lui Nastase, acum „strivita” de „ghete” urit mirositoare.
    Sustinera mea pri incurajari cuvintate, sarace uneori, trebuie, si asta imi doresc, sa aline, sa cheme linistea, sa pastreze sanatatea fizica si spirituala a unui om firav, indepartat, prigonit de membrii unei societati bolnave, ajunsa prin netrebnicie sa conduca comunitatatea.
    Mai jos un alfel de salut:

    trezit in lantul scurt, in a vietii amiaza,
    spiritul meu incatusat imi striga,
    evadeaza, topeste veriga cu veriga,
    duhul Domnului te vegheaza.

    imbatrinit sub vremuri triste, amintire,
    alcatuit din fire in fire, liane in liane,
    caut alunecarea pe clape de piane,
    tirzie libertate si trezire, fiori reci de razvratire.

    cugetul constrins vesnic sa alerge in lume,
    trimis al sufletului dupa vers in poezie,
    urmas supus celui ager si care scrie,
    acum e liber, acum incepe sa adune.

    ocrotire si adapost sub a ta aripa,
    ursitoare, cu apa moarta, apa vie,
    rupe vraja darniciei, cu maiestrie,
    cu simturi inmugurite fa-ma in cer risipa.
    pastel

    PS
    Eu sint un trecator printre rindurile omeniei intilnite pe blogurile urmarite de mine, putine la numar, si naiv cum sint, mai cred in majoritatea purtatorilor atributului „OM al lui Dumnezeu”.
    obisnuit „al casei”, si nici „al castei”.
    In „banca mea” astept iluminarea Ziditorului si binefacerile Lui.
    Am folosit mai deunazi, pentru incurajare, citatele de mai jos, din Tudor Arghezi:

    „Intre Poezie si Dumnezeu este o legatura ca intre forma si culoare.”
    si
    „Pastrati pe copilul vostru, din sufletul vostru: pastrati-l ager si curat. Duceti-va in fiecare zi la perdeaua leaganului in care copilul din sufletul vostru ride… Si jucati-va cu el in fiecare zi…”.

    S-auzim de bine, si sa fim uniti si multumiti pentru reusita „FURNICII” noastre! Domnul cu noi. Amin.
    pastel

    Apreciază

    • leo zice:

      @ pastel
      înainte de toate, cred că am a mulţumi pentru apelul atât de fără echivoc făcut de tălică printr-o anumită grădiniţă; încă o dată, pot doar să sper că o voce pastelată se va face mai bine auzită decât ce-am tot bătutu eu la porcul din chelea căruia s-a face şaua unei iepe care neam nu vrea a pricepe care-i osebirea dintre prietenii ăia de care ne rugăm la Doamne-Doamne a ne feri, şi prietenii ăia care-i vezi în genere p-aproape mai ales atunci când caţi un umăr pe care să te sprijini.
      despre zicerile de-aici, cred că e suficient să zic… Amin!

      Apreciază

  43. leo zice:

    Sibillino,
    înturnându-se zmăul-paraleul p-acilea, p-acasă, sâmţî iel niscai miros de om, aşa, mai… markonian… 😉
    zic bine?
    să fie bine primit!

    Apreciază

  44. Niko, am să dau şi eu apelul pe blog, dar nu chiar acum. Din păcate, direct n-am cum să te ajut. Îţi ţin pumnii!

    Apreciază

  45. octavpelin zice:

    Sibilla,exista un DUMNEZEU SUS!,o sa aiba grija de tine si de copilas.
    Am ramas siderat de ceea ce ti se intimpla din cauza unui blog,ceea ce se intimpla cu tine ,este un abuz al institutiilor administratiei locale care este condusa de voevodul pedelist Frunzaverde,iar chestia aceea cu „veneticii” mi-a deschis o rana sufleteasca,nu stiam ca banatenii ,uni nu toti se poarta atat de necuvincios.Sibilla trimite un memoriu eurodeputatei Corina Cretu ,care sa prezinta cazul tau la Bruxelles,sunt alaturi de tine si de junior,cu stima Octav.

    Apreciază

  46. Sibilla: welcome to the club… O sa fiu cinic. Iti vei gasi rasplata in Rai. De la lumea asta nu prea ai la ce sa te astepti. Nici nu merita sa-i ceri aprecierea. Tot ce poti face e sa gasesti calea de mijloc: cat sa nu fii fraiera si musai sa nu fii rapace. Nu e usor…
    Iti tin pumnii – atat pot face.
    Si un pupic, sa tina de cald.

    http://amalgammax.wordpress.com

    Apreciază

  47. Pingback: Blogosfera coboară în Cetate « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

  48. camimayer zice:

    Stiu cat iti este de greu,stim care este conditia femeii in tara noastra ,este bine ca te revolti,pentru ca asta inseamna sa actionezi,ca nu te dai batuta,ci esti in cautare de solutii.Este de fapt primul si cel mai important pas spre reusita in viata.Pentru a gasi puterea sa continui ai mare nevoie de cunoastere,de invatare continua,de un program de pregatie care sa te ajute sa_ti atingi adecaratul potential care,din pacate zace in noi nedescoperit.Nu iti spun povesti,experienta vorbeste.Vorbele frumoase,incurajarile,sunt de apreciat,ne fac bine,dar, pe termen lung nu ne pot ajuta.Numai noi ne putem ajuta,caci chiar si Dumnezeu ajuta pe cei care se ajuta singuri.Viziteaza-ne pe adresa:choice4all.wordpress.com

    Apreciază

  49. Sibilla zice:

    Va multumescdin suflet, tuturor !!! Suneti Oameni minunati !
    Promit sa nu va dezamagesc, deocamdata, moralul meu si-a revenit pe linia de plutire SI datorita voua,suflete frumoase ! Recunosc, sunt un pic stanjenita, traind multi, multi ani numai printre cameleoni, * oameni *, etichetata non stop, umilita,aproape ca nu stiu sa * ma port *…. Pentru mine e f important ca acele amenintari de cea mai joasaspeta sa nu se fructifice, ca n-o fi Romania tara lui papura voda si vom tot tremura de teama in fata unor masoni, niste muritori pana la urma care, vor da socoeala intr-un fel sau altul pentru faptele lor. Doamne Ajuta, pe noi toti ! MULTUMESC!!!

    @strongvaleriana,
    Adevarat ! Sa plateasca, pentru fiece aripa franta si nu ma refer la mine… stiu ei exactla ce si la cine…
    respect si pretuire,
    Sibilla

    @George Serban,
    Da, am sa-ti scriu, George, si-amsa-ti trimit ceva…curand!
    Tot am pastrat, nr de inregistrare, acte, sa le public… poate o voi face, pe siteuri europene, ca sa se stie ce fel de * drepturi *avem noi, boborul pe acilea, pe miristile pe care si-au infipt ghearele pedelacheii crezandu-sestapanii a tot si toate..Mie, constiinta, sufletul, inima, nu mi e vor intina acesti ghemoni, mi-am promis eu mie asta, n-au ei bani nici imparatul ca sa-mi cumpere baiatul… sper sa auda tartorii…
    Multumesc Om Bun !
    respecte si stima,
    Sibilla

    @i.o.flavius,
    Sa te auda Tatal…Doamne Ajuta!
    Sa nu ma lasati sa cad, suturis a-mi dati si amintiti-mi mereu ca eu, Sibilla, de la copiii institutionalizati am invatat sa iert si… va fi deajuns, ma ridic .
    stima,
    Sibilla

    @Simona Ionescu,
    Asa voi face !
    Da, frunzaverde niciodata NU m-a putut privi pe mine, furnica, direct in ochi… stie si el exact cine este… Ii dadusem o sansa-n inima mea, sa demonstreze ca e impartial, sa apere Avertizorul pe litera legii, nu sa-l ignore si sa-l lase la ana * hienelor *, dar…
    Poate-i e greu sa creada ca exista si oameni ca mine pe lume… probabil sunt o mica * ciudatenie *… Ei bine eu nu-s * blonda *, n-am salbe la gat, n-am dorinte de marire, n-am atat de multe, am insa ceea ce ei toti la un loc NU au, DEMNITATE. Sunt atat de saraci…
    II reprosez ca nu a verificat chiar si suspiciunile, ca stie ca o anume Comisie a CJ NU a fost primita pe tarlaua DGASPC-ului, platz privat se pare… ca NUa cerut detalii la politie de ex, ca NUatat de multe… si , NU pt mine a intervenit cineva vreodata sa promovez vreun examen sa ma mentin in functie, pe mine ma duce capul, eu am muncit cinstit si pe munca mea s-au premiat * divele * din subordinea sa directa… 7 luni am batut drumuri si pe la usi… nu am mai avut bani nici de tramvai, sangeram si facem km pe jos sa astept ore la usile lor sa intru sa ma asculte un minut cel mult… ca NU mai vreau sa tac fir-ar al naibii de judet, ce-a fost si ce-a ajuns… si el, NU a miscat un deget, nu a tresarit, nu si-a pus o data macar intrebarea* si daca fatuca asta spune si ceva adevar… ? *, Nu a facut frunzaverde asta… Oare de ce???
    Nu cunosc de unde vin amenintarile, nu-mi plac, unele sunt cu conotatii sexuale la adresa fiului meu, asa ceva e INADMISIBIL, caci, nu am ucis, nu am furat, nu eu am salariu astronomic si conturi in nush cate banci, stie el f bine cine are… In fata mea,sa taca! Si sa-i fie rusine. Nu-l acuz, dar nici nu tac, trebuia sa aca Lumina, incolo de Imbrescu si Ana Vasile, care si-au angajat tot neamul in administatie, protectie sociala… e prea mult, au intins coarda prea tare, cine suntastia pana la urma??
    Funzaverde stie ca o furnica a luptat si continua sa lupte SINGURA cu ei , o armata, incrancenarea lor spune atat de multe…
    Nu le ceream decat sa nu se mai intample niste lucruri, nu socoteala, nu-s in masura, desi… responsabilitati au educatorii, nu nemosagul lor care numai ce-ar trebui sa faca nu fac… M-a facut ana vasile * aia fara dinti *, frunzaverde se mandreste cu asemenea personaj,director de protectie a copilului? Nu mi-am pus dantura, am castigat bani din reclame, publicitate pe blog, Sfinxul pe care mi l-a sanctionat aceasta femeiusca, am cumparat suc si saratele copiilor institutionalizati ca am vrut eu, si da nu am dorit sa-mi pun dantura la el ca *divele , cat suc a cumparat ea copilasilor din buzunarul ei personal??
    Dumnezeu e Sus, … ei stiu TOTI, absolut toti, ca NU EU mint !
    Tinem mereu aproape, trebuie !
    respecte si stima,
    Sibilla

    @Pastel,
    MULTUMESC!
    Am citit ingradinita frecventata denoi niste Cuvinte pe care NU le voi uita vreodata! Fiti binecuvantat!
    respecte sistima, sa auzimsi de bine – Doamne Ajuta!
    Sibilla

    @Roxana Iordache,
    Ba e foarte mult ceea ce faceti voi ! MULTUMESC !
    Am fost la un tare mic pas sa clachez, am avut noptii in care-am plans pana am obosit si mi-amadus aminte de-atat de multe,ca NU am voie sa uit…am spus de ce, ca sa NU SE MAI INTAMPLE !
    Faptul ca eu fac public tot si ca voi stiti, e un pas, continui lupta care nu e a mea, cum atat de mizerabil doresc ei sa secreada, NU eu amde pierdut scaun, functie, bani, putere, nu eu…
    stima si respect tie,Roxana Luptatoare
    Sibilla

    @Octavpelin,
    Tare frumos ati grait ! Da, Dumnezeu exista si iubeste copilasii, si nu-i place deloc ca nste copii evinovati sunt manipulati in vendete de niste * vedete locale *, ca-s tratati drept nr de dosare si-atat,ca masa de manevra… lacrimeaza Doamne,Doamne, dar si cand va intervenii..
    stima si respecte,
    Sibilla

    @Felix-Gabriel Lefter,
    Multumesc, iau fiece cuvant ca tema de casa, promit!
    Nu-s rapace, sunt doar o luptatoare, mai si lupt cinstit cu cartile pe fata… daca eram agresiva sau rapace le mutam dintii* divelor *, nu ma cobor insa, eu prefer sa ma cobor la inaltimea asteptarile unui copil, nu sub nivelul marii la asemenea persnaje frustrate si triste. Da, nu tac, le zic direct, nu menajez zulufi si orgolii ca nu am de ce, iar cine are a *actionat *… nemiscand un dejt !
    respecte si stima,
    Sibilla

    @Flavius Obeada,
    Multumesc frumos pentru frumoasele cuvinte !
    Dumnezeu sa va rasplateasca pe masura sufletului !
    respecte si stima,
    Sibilla

    @camimayer,
    Da 🙂
    Voi veni,sunt in spusele dvs multe din cele studiate la psihologie, aparent le cunoastem cu totii,cand suntem direct * atinsi,nuexista sa nu ne dorim un zambet, o vorbabuna…
    Va multumesc. Da, sunt corcitura de oltean si sarb, am aproape Oameni minunati, nu exista sa nu actionez, pentru baiatul meu, pentru copilasii de la care atat de multe am invatat, si da, pentru mine, caci exist, si nu ei nemernicii decid de ce mai exist ! Doamne Ajuta !
    respecte,
    Sibilla

    @Duso Leo,
    Istina, iz dj Nortek 😉 🙂 I-am transmis complimente si s-a bucurat foarte,zice ca oricand cu placere dar, inssta sa primeasca de la talica oaresce indicatii.. ca-ntre baieti, deh:)
    Duso, Ceber, Baciule draghe… HVALA LEPO !!! Sa le dea Doamne, Doamne puiutilr talica inmiit, tot ce darui tu altora, de astfel de parinti si modele e nevoie si-n protectia copilului, nu de clanuri si capuse, nemosaguri si *dive *…
    RESPECT!
    Sibilla

    Apreciază

    • leo zice:

      ce indicăţii, maică, doară nici dacă stam să-i desenez o mie de ani situaţiunea, nu o ilustra mai bine: Sfinxul sărutând o floare de colţ cu suflet MARE, de toţi ştiută, şi o altă floricică de colţ, mai… Sburătoriu, undeva, departe, nemuritoriu şi rece…
      ştiam că-i violonist, nu artist plastic… 😉

      Apreciază

  50. Sibilla zice:

    @Duso…
    🙂
    Arta plastica studie cu muuulti ani in urma una majka si talcia-n calitate de aripa pereche simtisi demult asta cestie 😉
    Sefule drag…. am turbat rau,da rau si au… insa, stelista pana la capat orice-ar fi… 😦
    Vezi talica ce fumos tadem de flori de colt? 😉
    zdravo, duso moja,
    sibilina catranita tare…

    Apreciază

  51. Pingback: Neliniştitu’ » Post Topic » Două suflete, două situaţii, două strigăte de ajutor…

  52. sir-din-nori zice:

    Sibillina, nu iti pierde speranta! Va suntem alaturi! Pupici si imbratisari, dragilor! 🙂

    Apreciază

  53. Sibilla zice:

    @Nelinistitu,
    MULTUMESC, OMULE!
    Doamne Ajuta, pe noi toti !
    respecte, prieten drag,
    Sibilla

    @sir-din-nori,
    Hvala lepo, Sirule ! Tu si Lady si Printesa Maria, sa aveti parte de zambet, bucuriisi impliniri !
    calde imbratisari,
    Sibilla

    Apreciază

  54. Am citit raspunsurile la mesajul tau. Exista momente (rare) cand te simti mandru ca esti roman si mai ales om. Am regasit aici multe nick-uri cunoscute, ceea ce inseamna ca mi-am ales bine prietenii.
    Nu ezita sa ne ceri punctual ceva (o poti face privat, pe mail, din discretie). Atat cat voi putea, ma voi stradui. Ai un suflet frumos.

    Apreciază

  55. Sibilla zice:

    @Felix-Gabriel Lefter,
    Va MULTUMESC, m-ati tresarit zambet cu aceste atat de frumoase cuvinte!!! Ma bucura tare mult ca romanii mei dragi sunt deasupra adunaturii de-si zice clasa politica, arc peste hule, asa numesc eu Oamenii si pe glezna acestui arc, m-am asezat si eu… si-mi tineti sufletului de cald, asa sa stiti cu totii !
    Am retinut mesajul, nuvoiezita, acum,sper si sper… faptul ca ma cititi e deja mult, ei stiu de-acum ca nu-s singura e lume…
    respecte si stima, Omule
    Sibilla

    Apreciază

  56. Pingback: Blogolumea exista! Vom reusi, IMPREUNA! « Sfinxul

  57. Sibilla zice:

    @intrus117,
    Multumesc pt vizita, va fi reciproca, promit !
    ANTIMASONERIE!!!!
    respecte si stima,
    Sibilla

    Apreciază

  58. Paul Gabor zice:

    Iti sunt alaturi cu gandul bun… De la mii de kilometri nu se poate face nimic concret, dar cu siguranta te vei bucura un pic (atat cat o mai poti face) sa stii cat de multa lume iti e alaturi…

    Apreciază

  59. Sibilla zice:

    @Paul Gabor,
    MULTUMESC!!!
    Zambet, Lumina, Iubire-n viata ta, prieten drag !
    respecte,
    Sibilla

    Apreciază

  60. pastel zice:

    In vizita , la gradinita, am spus pentru gazda, citeva versuri, cam „fortate” si cu subintelesuri, fiindca stiu bine ca zestrea mintii este indestulatoare, cu prisosinta, ca sa vada mai departe. Gazda noastra comuna este „frumusetea rece din vitrina” pe linga care zilnic trec si o admir, simtindu-i de departe trista ei poveste.
    Domnul sa ne dea mai mult, sa putem ne bizuii si pe intelepciunea noastra si a gazdei de la gradinita!
    pastel
    PS
    Trairile tale sint si ale prietenilor tai!

    Si pornirea rea, si antipatie ori ura,
    Intilnind suflet curat in viata dura,
    Le suprima intelepciunea, le supune,
    „Lasati copiii sa vina la Mine”! Isus ne spune,
    Ne invata, ne indeamna, sa-i ocrotim,
    Cind in viata sintem, putem si stim!
    pastel

    Apreciază

  61. Sibilla zice:

    Pastel,
    Am vazut, citit 🙂
    Multumesc Omule !
    Doamne Ajuta !
    calde imbratisari, prietene,
    Sibilla

    Apreciază

  62. Sibilla, cum o mai duci?
    Abia acum am aflat de necazul tau, dupa ce am patit si eu ceva asemanator.
    http://casteluldenisip.blogspot.com/2011/10/decizia.html
    E uimitor cate lucruri se mai intampla in Romania!
    Te rog sa imi scrii, pe blog, pfb, oriunde!
    Mult noroc!

    Apreciază

    • Sibilla zice:

      Iti voi scrie negresit !
      Nu o duc f bine. Sunt incă pe redute, dar…. dar încă nu e vremea Oamenilor, noi, eu, tu, alţii, mulţi alţii, suntem, din păcate, INCOMOZI pt toţi, indiferent de coloratură. Pt că spunem lucrurilor cu nume, pe nume ! Iar adevărurile dor…
      Am aflat de necazurile tale, am incercat să fac ceva, m-am lovit de uşi în nas, secrete de stat, , supravieţuim în România, că de trai nu poate fi vorba…
      Mult noroc şi ţie, prietene !!!
      ţinem legătura,
      Sibilla

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.