* Viata este o lupta, dar nu un razboi… *

Silhouette-of-man-looking-down-pop-art-poster-print-8_wallpaper

* Viata este o lupta, dar nu un razboi… *

Actor, rol, decor… actor, un nou rol, alt decor… scena, masti, justificari * firesti *… A devenit, plictisitor. Joc pevizibil, actor prea… vizibil. Despre culise, umbre ori toane? Nimic. Nu merita. Biet actor jucandu-se de-a… viata. Ce trist ! Ramane s-astepte sa-i scoata vreo * nimfa * din focurile-i imaginate, cusute de-a valma… castane…

Ce-a pierdut? Ramane de simtit, vazut… A jucat cea mai slaba * carte *, iar viata… viata merge mai departe. Undeva, o lacrima se-ncranceneaza sa tresara zambet… altundeva, doar un actor si… replici ce-au ramas frant icnet… Pacat, de Undeva de Sus, primise rolul principal si cale-nspre Lumina. Nu a catat atent la lacrimi nevazute, ori vreun suras curat, s-a intrecut pe sine-n… vina… Viata, viata se curge, cu bune, cu grele, cu soapte, cu ziua si noapte… viata se trece, nainte si mai departe…

Morala: cand te-ncapatanezi sa sezi cu  curu-ntre doua, trei, patru… luntre, ai toate sansele ca propria-ti prostie, sa te piarda, minciunile cu care candva ai jonglat, crezandu-te artist, sa te…  scufunde.

Laura Stoica – Un Actor Grabit… :

Nu există roluri mici, există doar actori netalentaţi.   ( Konstantin Stanislavski )

Teatrul nu este viaţă în miniatură, ci viaţă mărită enorm, viaţă exagerată înfiorător.   ( H.L. Mencken )

Unii oameni trăiesc zeci şi zeci de ani şi totuşi, când inchid ochii, nu pot spune că au trăit aievea, căci au fost simpli trecători prin viaţă sau spectatori străini de înţelesul lumii.   ( Liviu Rebreanu )

Catedrala00001

opening-petals.blogspot.com/ : imagine preluata

Umbrele clipocesc ades, sa nu fug… soptesc fire de lumina… Cand fi-va vremea, lumina va tasni. Si-am invatat sa fiu prieten umbrelor si vesnicul cruciat, in cautarea luminii. N-am ales rolul, as fi fost  anonim in multime, pe scena vietii. Imi urmez rostul si, bine fac, caci pilda maicii Darinka am deslusit-o : * Tine minte, lumini si umbre sunt mereu si, pretutindeni. Tu, esti… tu. Dumnezeu ne iubeste pe toti si, mai ales, pe fiecare din noi in parte. Urmeaza-ti Calea si ramai Tu… ca-i plina lumea de actori, cu majka, de ce sa fii unul din ei in… plus… fii Tu, traieste-ti viata, fii alaturi de toti, dar ramai mereu .. Tu…*.

Viata este o lupta dar nu un razboi.   ( John Burroughs )

Sibilla

imagini preluate de pe google.ro

Un Actor Grabit – youtube

citate preluate de pe http://www.citapedia.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Ganduri cu parfum de poesii..., Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla poesii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la * Viata este o lupta, dar nu un razboi… *

  1. codeus41 zice:

    Lumea a venit, l-a vazut si a plecat.el a iesit garbovit pe usa din spate neinsotit, neaplaudat doar el singur a plecat din asta lume asa cum si venise, singur. Un urias Anonim.

    Apreciază

  2. Chiar si cu o minciuna indeajuns de buna ai toate sansele sa ti’o iei la un moment dat… Cu cat e mai buna minciuna, cu atat ti’o iei mai rau !

    Apreciază

  3. Sibilla zice:

    @codeus41,
    Despre altfel de … actori face sibilina-mi fapturica vorovire, majka 😉 🙂
    calde imbratisari sibiline, druje Cody,
    Sibilla

    @Dragos Sorin Nicula,
    Bine-ai revenit, druje ! 🙂
    Adevar graiesti, talica… ce e drept e drept, iar de dai cu dreptu-n stangu, asa e : viata mere-nainte, samo napred, musai !
    numai bine, zambete si bucurii,
    Sibilla

    Apreciază

  4. ELMMAR zice:

    AMORPHIS
    Black winter day.
    Darker than that gloomier than an autumn night.

    In fiecare seara,la o anumita ora,astept in fata Parlamentului la intrarea dinspre parcul Izvor,pe cineva foarte drag mie.
    Am venit obosit dupa santierele patriei noastre dragi pe vestitul dn1,unde n am reusit sa nu vad teribilul accident…sunt mai terminat decat seful asociatiei de locatari din deal.
    Dush si Parlament…masina…mama ce as bea o bere…sau o vodca…sau o tzuica de dude…canci…tzashpe mii de draci.
    Plete,barba,imbracat in negru,bocanci militari, tricou Amorphis,ochelari de soare.
    Ca dracu…
    Parcare?
    Merg cum stiu…pe jos.
    Organe,muuulte organe…si al meu.Politie jandarmi,bgs uri,caini.
    Verfic prin pipaire…al meu e la locul lui.
    Control…controale…pe o distanta de 3 km ,opt aratari de buletin.
    Ce mama dracu scrie la mine pe tricou de la deranjat pe Obama care isi tinea discursul in parcul Izvor?

    Apreciază

  5. pastel zice:

    Zicea bine maika. Fii tu insati. Stiu cit este de greu. Mai ales fara un loc de munca. Rau imi pare. Ai mei parinti,
    cind aveam anii lui Zoran, f. greu cistigau un pol. Aveam in curte o vaca , citeva oi, gaini deasemenea, ne descurcam. Dar ca sa poata cumpara ceva multe ar fi fost necesare. Fugea mama cu un bidon de lapte la tirg (Bucuresti), ori mai vindea tata, din curte, citiva salcimi pt. stilpi de casa sau o prajina de trifoi verde (necosit). Asa ereau vremurile. Ne intoarcem la ele?
    E greu de crezut, dar uneori trebuie.
    Curaj. Domnule te-a daruit si are grija copiilor lui.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.