Penibilul cărăşan… Vremurile de ‘ succesuri ‘ în care trăim !

Penibilul cărăşan… Vremurile de ‘ succesuri ‘ în care trăim !

c06af_thumb_~gropi2_web

Tot nu ne lamureste nimeni cum ramane cu drumurile carasene si ma refer limpede la : Resita-Oravita si Oravita-Moldova Noua ! Adica, ranile care ne dor , mai draga CJ-ule .  Se impune sa reamintesc, suntem satui de vorbe-n vant, fapte dorim! Bla bla bla-urile se traduc prin gropi, plombe de doi lei, * o sa facem *, tra la la… Halal !

Si, pentru ca pe cai ciudatele se zvonesc palavre de genul * cine-i  aia de-si permite sa ne traga pe noi la raspundere *, sau mai stiu eu ce alte cele * eruditii * emanate de neste neicusori ce se trezira peste noapte sa dea * ganditori *…  raspuns public : cetatean al Romaniei, locuitor al judetului, subliniez fiica unei femei cinstite nascuta-n zona ce arde si la capitolul drumuri, printre multe altele, si care femeie in anii 66-67, adolescenta fiind, alaturi de alti lescoviceni ajutau la marcarea, masurarea, alaturi de specialistii de pe vremuri ( unde-s Doamne !!!! ) a ceea ce a urmat a fi drumul Naidas-Moldova Noua. Acei tineri, se-ntorceau dupa fiecare zi de munca-n sat, trecand in puterea noptii dealurile Radimnei … acum, a venit timpul ca noi, copiii lor sa va tragem la raspundere pe cei platiti din buzunarele contribuabililor : cum va permiteti sa va bateti joc, facandu-va ca ploua, de munca bunicilor, parintilor, mosilor nostri?? Dar voi, cine aveti falsa impresie ca sunteti?

Nu e cazul sa vorbim despre turism in Banatska Klisura cat infrastructura e la pamant, si inca mai sper sa nu se mai piarda timpul cu orgolii zdruncinate de-o furnica sibilina, cu ranchiuna si razbunari pe la colturi si prin dosuri… rusinica sa va fie !

Nu e posibil sa vina sarbii sa ne de-a mura-n gura la nesfarsit : ca e vorba de drumuri ( Naidas – Bazias ), ca e vorba de poluare pe Nera si Dunare, sau mai nou,  ca veni vorba, de Istoria Feroviara a Banatului … INITIATIVA a venit din partea partii sarbe, ca noi n-avem capete… n-avem, acasa cu ei, daca tot sunt de pomana prin peisaj. Dar, cum criteriul competentei nu exista, la papat gaia pe plaiurile carasene, avem neamuri ( nemosaguri ), politizarea sa traiasca, ca-n rest….

* Judeţul Caraş Severin beneficiază în acest an şi în 2010, de peste 600 de milioane de lei, pentru reabilitare, consolidare, investiţii şi lucrări de întreţinere, ce vor fi efectuate pe drumurile naţionale ce străbat judeţul.
În cadrul unei conferinţă de presă desfăşurată marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin dr ing Sorin Frunzăverde a afirmat că vor fi investiţi peste 9 milioane 300 de mii de euro în reabilitarea a 3 drumuri judeţene: Reşiţa Văliug; Reşiţa – Giurgiova şi Caransebeş – Telescaun. Lungimea totală a acestor drumuri este de peste 60 de Km, iar termenul de finalizare este sfârşitul anului viitor.
Sorin Frunzăverde a făcut referiri şi la alte două drumuri a căror execuţie va fi licitată încă din această toamnă: Slatina Timiş – Văliug şi Giurgiova – intersecţie cu Secăşeni, a căror valoare depăşeşte 34 de milioane de euro. Valoarea investiţiilor face ca judeţul Caraş Severin să fie unul dintre cele mai finanţate pe infrastructură. *

Sursa :

http://www.radio-resita.ro/

Repet, drumurile Resita-Oravita si Oravita-Moldova Noua, ale cui sunt si pe cand??

Citim pe caon – ocazie cu care o felicit pe  Doamna Nina Curita, pentru curajul de-a spune lucrurilor pe nume si degetul pe ranile care ne dor, rara avis in judetul * frunce * – dar, nu se pomeneste nimic despre drumurile Resita-Oravita si Oravita – Moldova Noua … brusc, mi-aduc aminte de * cineva * care, mi-a strigat in fata cu ceva luni in uma * vinicico ( venetica ), da de cand is sarbii banateni, aicia-i judetu nostru… *, ma * luminez *, inghit nodul din gat, si, recitesc :

* … DRDP efectuează în Caraş-Severin lucrări de reabilitare (82.450.723 de euro), de investiţii (în valoare de 274.616.976 lei), de consolidare (274.352.977 lei) şi de întreţinere aferente acestui an (6.712.703 lei). Printre lucrările aflate în derulare se numără variantele de ocolire ale localităţilor Mehadia şi Domaşnea şi consolidarea drumurilor Orşova – Moldova Nouă şi Pojejena – Socol. În 2010 vor începe şi lucrările la varianta de ocolire a Reşiţei.  În septembrie 2009 sunt programate să înceapă lucrările pentru asfaltarea drumurilor principale ale Reşiţei care au trecut în administrarea DRDP. „În acest moment, banii pentru lucrări sunt mulţi, iar volumul de lucrări e mare“, a încheiat preşedintele Sorin Frunzăverde.

Licitaţii
Şi pentru că am amintit de licitaţiile adjudecate pentru lucrările la drumurile Reşiţa – Văliug, Reşiţa – Giurgiova şi Caransebeş – Telescaun, trebuie să precizăm că acestea au stârnit nemulţumiri în rândul unor firme care au oferit preţuri mici pentru aceste lucrări. Una dintre aceste firme ne-a trimis la redacţie listele cu firmele participante, punctajele obţinute de fiecare firmă, clasamentul acestora, preţurile oferite etc. Nu le dăm publicităţii deoarece încă nu a trecut termenul de contestare a acestor licitaţii. Avem timp după…

De exemplu, înştiinţarea trimisă de Direcţia de Administrare a Patrimoniului unei firme care a pierdut licitaţia arată că: „… în urma analizei ofertelor depuse, oferta dvs a fost respinsă ca fiind inacceptabilă deoarece prezintă un preţ neobişnuit de scăzut (…)“.

Nedumeriţi de o astfel de justificare, l-am contactat pe şeful comisiei de licitaţii, vicepreşedintele CJ Ionesie Ghiorghioni, care ne-a spus: „Vrem să eliminăm sindromul celui mai mic preţ. E adevărat că unele firme adjudecă lucrări la preţuri mici, iar apoi nu mai le pot continua pentru că nu mai au bani. Sau, le continuă dar rezultă lucrări de proastă calitate. Există şi o hotărâre de guvern care arată că dacă preţul cerut de firmă e mai mic decât 85% din proiectul iniţial, firma nu are cum să câştige“.

Întrebat dacă e întâmplător faptul că una din firmele câştigătoare e din Băuţar, şeful licitaţiilor ne-a spus: „A câştigat o firmă foarte serioasă. Nu am eu nici o legătură cu această firmă. În plus, vrem ca societăţile din judeţ să câştige cât mai multe proiecte pentru ca banii să rămână aici, în Caraş-Severin, nu să plece tot spre alte părţi“.

Nina Curiţa
nina.curita@informmedia.ro

http://www.caon.ro/

CJ al C-S, refresh… aduceri aminte/martie 2009 :

http://www.stirilocale.ro/caras-severin/video_drumuri_proaste_caras_tag1151764.html

Interesant, sau mai limpede spus, ne aşteptam la asemenea * explicatii *, de la  tovarăşul Ghiorghioni… recapitulăm, şi-l cităm, mnealui nu are nicio legătură cu firma din Băuţar dar… este FERM CONVINS  că e o firmă foarte serioasă… Pfiii… claro, Twin Peakse dă pră la cărăşeni cetire, pe  arhicunoscuta derectivă : CA LA NOI LA NIMA-N LUME, că dacă Banatu-i * fruncea *, musai să şi erupă d-aistea…. miru ţării . Tovarăşul Ghiorghioni scăpă una, să mă scuze tot boborul , dar, cică * … pentru ca banii să rămînă aici, în Caraş-Severin *…. nimeni nu-l contrazice, el a spus, nu altul… 🙂  😉

Ca la noi, la nima-n lume  Ca Banatu-i * fruncea * ! Dovada, disponibilitatea unora, nu dau nume ca nu vreau ( nu de teama ci de scarba ) de-a servi * intereselor * judetului, i-auzi, contabilizand datoriile sibilinei si bucurandu-se ca furnica n-are net, ca nu are cu ce-l plati… nah unde-mi erau * gospodarii, * , hale * eminente cenusii * …  Va anunt pe aceasta cale ca o data pe saptamana am de unde accesa InterNetul, raman o Voce. Vreti sa demonstati ceva ? Faceti in asa fel incat nu Sibilla, ci nimeni sa nu aiba motive sa intrebe, sa spuna, sa scrie, sa… Simplu ! Si-om scrie numai poesii, si da, vom promova turismul, ala pe care-l visam si o sa auziti si laude, cand le veti merita, promit ! Pana atunci, nu tac… Dumnezeu sa ma aiba-n paza Sa sa nu * ma taca vreo umbra *, nu-i asa…

Sibilla

infomatii preluate de pe surse online : http://www.radio-resita.ro si http://www.caon.ro

imagine preluata de pe google.ro

VN:F [1.6.2_892]

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Penibilul cărăşan… Vremurile de ‘ succesuri ‘ în care trăim !

  1. ELMMAR zice:

    Ssst… linistite!.
    Simt in urina ca betivul din deal e turbat,manga,zid…
    Se duce pauli de suflet,pupai-a-r tata gogoasa buzata de europarlamentara editata ce e!
    Baga tare nutzy,umeras cu tzatze,imbecilitate rotunda,tzucu mic…
    Nu te lasa fata tatii,fa-te mare,nici cu curu sa nu te uiti la ei,fa p’a dracu’,nu dispera cand greul te apasa!
    La toamna mergem la curve…
    Si stampilam curva preferata!
    Sorry base,pe matale nu,ramai cu blonda ta…

    Apreciază

  2. leo zice:

    şi tălică poate chiar credeai că „pila” ta de la Protecţia Copilului din twin-peaks-ul cărăşan o fi vreun soi de excepţie…
    ete c-aşa-i modelul în „business”: http://antena3.ro/stiri/romania/cinci-minori-aflati-in-centre-de-plasament-obligati-sa-intretina-relatii-sexuale-cu-personalitati-din-lumea-modei_78420.html
    şi să te mai miri că o stăcapră la prezident îşi permite să sfideze o ţară întreagă permiţându-şi să hotărască ea în faţa cui respectă legea şi în faţa cui nu…

    Apreciază

  3. Sibilla zice:

    @ELMMAR,
    Danke !
    Ase, ase… nu-s nemuritori, paparudele ! Le-o da, El, Doamne, Doamne ce merita, fiecaruia din sobolani, da nu cand vrem/credem noi, dar… vai pipota lor de mizerabili ! Amin.
    Multumes si pentru muzica, druje Elmmarule, ascult, da ce-ti spun ce stii 🙂
    calde imbratisarisibilie tavaris ortak,
    Sibilla

    @Duso moja Leo,
    Cerbere de Sfinx, draghe Sefule… adevarat !
    Dumnezeu nu da cu boata, cunosc cativa care au fete, ierte-ma Tatal, dintre ei, zic, dintre sobolani ! Vor plati fiecare lacrima a unor fete, ale mele sau ale baietellui meu, sunt absolut convinsa !
    Vreaudoar sa nu se mai intample, asta NU a priceput imparatul si-a demonstrat ce verede-i ie constiinta si sufletul… Niste gunoaie nefericite-n nefericirea si frustrarile lor, atat, aia care pot face ceva si nu miscaundeget,aci, banul conduce, nu altceva, pana-ntr-o zi….
    Se petrec zilnic orori inimaginabile ! Protectia copilului a devenit o… afacere utila, profitabila, tarlaua nemosagurilor, miristile unde sobolanii se simt puternici… 😦
    Singurul care stie absolut TOT, e Dumnezeu, si… am rabdare si raman cu ochii pe ei, si de dincolo de mormant amsa-i bantui petoticei vinovati de multe, mai ales pe ceice nu au verificat niciodata nimic, mai ales !
    Leana… alta aratare care, l-a suparat pe Doamne, Doamne… si, vai steua ei… vai, vai…. la fel ca si stelele altor blonde…
    Nu ma mir, ca prea multe le stiu duso… acum si altii !
    N-am sa uit niciodata ca au folosit copiii ca masa de manevra impotriva mea, ca NU au demonstrat decat prostia si ticalosia decare sunt capabili, ca STIU CA STIU ca eu spun adevar ! Da, se petrec nelegiuiri cu bunastiina si sub * blanda ocrotire * a unor pr[p[diti de secred imparati si-mp[r[tese, napacile !
    Multumesc, duso, tu, esti OM ! Iti pasa si spui lucrurilor pe nume, uite de asta te iubesc !
    calde imbratisari si respect deosebit, talica, mereu, duso moja,
    Sibilla

    Apreciază

  4. Pingback: * Normalitatea * autorităţilor cu… nevoi speciale din Caraş-Severin ?!! Jos Băsescu! Jos PD-L !!! « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.