GUITAR FOLK-ROCK FESTIVAL GĂRÂNA 2009 !

Garana vedere 2

GUITAR FOLK-ROCK FESTIVAL GĂRÂNA 2009 !

La Gărâna va avea loc a 4-a ediţie a GUITAR FOLK-ROCK FESTIVAL, organizat de Lupo Invest şi Fundaţia Culturală Jazz Banat. Vineri, 7 august, festivalul va fi deschis pe scena din Poiana Lupului de tânăra formaţie Apocalips, evoluţia fiind urmată de recitaluri susţinute de Leo Iorga & Pacifica şi Mircea Baniciu & Vlady Knejevici. A doua zi a Festivalului îi include program pe Horea Crişovan & Adrian Dinu, precum şi formaţiile Egocentrik şi Survolaj. GUITAR FOLK-ROCK FESTIVAL GĂRÂNA 2009, recomandat de Radio Reşiţa, se va încheia cu prezenţa pe scenă a cunoscutei formaţii IRIS.

http://www.radio-resita.ro/

dest24571642

„Anul acesta am decis sa comasez festivalurile de folk si rock. Si asta pentru ca nu avea nici un rost sa existe doua manifestari. Asadar anul acesta va avea loc Guitar Folk Rock Festival, o combinatie de folk si rock. In functie de sprijinul partenerilor nostri, vrem ca acest festival sa se desfasoare timp de trei zile, probabil in jurul datei de 8 august. – Marius Giura – organizatorul manifestării.

http://www.agenda.ro/

2410_001

Oferte de cazare – Gărâna, Caraş-Severin :

http://romaniaexplorer.com/cazarecarasseverin/page_g_cazare_garana.html

http://www.viaromania.eu/cazare.cfm/Garana/3191-Cazare_hoteluri_pensiuni_Garana.html

http://www.la-rascruce.ro/

http://www.roturism.com/cazare/caras_severin/garana.html

http://www.besttourism.ro/pensiuni/garana.html

http://www.banattour.ro/cazare_garana.html

garana3_mare

Gărâna (Wolfsberg) – „Este situată în judeţul Severin, la 36 km de Reşiţa şi 26 km de Slatina-Mică, în regiunea romantică şi plină de legende a munţilor Semenic, înconjurată din toate părţile de imenşi codri nepătrunşi încă de fiinţe omeneşti, în care fauna alternează cu flora cea mai bogată, reprezentată prin superbe exemplare de brazi şi fagi ce răspândesc efluvii îmbălsămate de răşină.
Are o altitudine de 1.000 m deasupra mării şi este socotită ca o staţiune de înălţime cu mari perspective de viitor.
Locuitorii săi sunt exclusiv germani colonizaţi aci din vremuri îndepărtate.
Datorită climei moderate, cât şi aerului bogat în ozon şi raze ultraviolete, a devenit sub regimul român o staţiune climatică şi de vilegiatură foarte apreciată mai ales de bănăţeni.

Culmea „Petriceli”, ce se înalţă deasupra staţiunii, o apără de vânturile ce se abat dinspre apus şi miazănoapte, iar terenul deschis spre miazăzi şi răsărit primeşte în valuri avalanşa de raze ultraviolete ce acţionează într’un chip atât de binefăcător asupra organismului, transformând colesterolul ce se găseşte pe suprafaţa pielii în vitamina D, care împiedică formarea rahitismului la copii.
Medicii recomandă această staţiune atât pentru reconvalescenţi, mărindu-le energia, cât şi persoanelor cu boli organice şi nervoase ce se pot vindeca cu aer curat şi linişte completă.

50922

Aşezată într-o zona splendida a versantului nordic al muntelui Semenic, în apropierea lacului Trei Ape, un sat tipic de munte ( pe coama unui deal), cam pe la o altitudine de 1000 de metrii, localitatea Gărâna este renumită pentru faptul că aici se organizează diferite evenimente pe parcursul verii, unul dintre cele mai cunoscute este Festivalul Internaţional de Jazz, ce se organizează anual începând din 1996. De tradiţie mai recentă este şi festivalul de folk, care işi propune să atragă la Gărâna şi amatori ai acestui gen muzical. Tot la Gărâna se mai organizează şi o tabără de sculptură (unele exponate putând fi văzute pe dealurile din împrejurimile satului). Satul oferă facilităţi de cazare la pensiunile aflate şi amenajate în zonă.

http://www.banaterra.eu/romana/node/1985

Sibilla

imagini preluate de pe google.ro şi http://www.banaterra.eu/

UPDATE :

Concert Iris
„Pregătirile pentru cea de-a IV-a ediţie a festivalului au început. Aşteptăm un număr mare de pasionaţi ai acestui gen, mai ales că studenţii şi elevii sunt în vacanţă în această perioadă. Un număr mai mare de spectatori cred că vor veni în cea de-a doua zi, când pe scenă va urca trupa Iris, aflată la cea de-a doua ieşire în lumina reflectoarelor de la revenirea solistului formaţiei, Cristi Minculescu”, a spus Marius Giura, directorul festivalului.
Printre cei mai aşteptaţi la Gărâna în acest an sunt cei de la Iris. „Sigur voi urca în acest final de săptămână la munte. Am cumpărat şi bilete. Vreau să îi văd pe cei de la Iris. Nu am avut posibilitatea de a merge la Craiova să îi văd, dar mă bucur că acum am această ocazie”, a spus Ionuţ Macavei, un pasionat al folk-ului.
Majoritatea locaţiilor din Gărâna sunt deja ocupate. Cei care nu şi-au făcut rezervări la pensiunile din împrejurime aleg să stea la cort, pentru că este mai ieftin şi mai practic. „Locuri de cazare nu mai avem. Rezervările au fost făcute cu aproximativ trei săptămâni înainte”, a spus Monica Paşcalău, administratora pensiunii Gotschna din localitate.

Cât costă cazarea
Cei care vin în această perioadă la Gărâna pentru a asculta muzică bună la festivalul Guitar Folk Rock au mai multe posibilităţi de cazare. Una din cele mai practicate este cazarea la cort. Această variantă costă doar 5 lei de persoană. Cei care nu vor să se aventureze în natură pot opta pentru cazare la pensiunile din zonă. O cameră costă între 80 de lei şi 130 de lei.

http://www.adevarul.ro/

VN:F [1.5.8_856]

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Ganduri cu parfum de poesii..., Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la GUITAR FOLK-ROCK FESTIVAL GĂRÂNA 2009 !

  1. ELMMAR zice:

    … despre
    noi, cei de azi

    “Nu am nici o indoiala ca mesterul Manole a bantuit
    sub diferite pseudonime prin toti Balcanii ca, pâna la urma, sa-si ia
    cetatenie romaneasca si sa se stabileasca definitiv la noi, unde tragedia lui nu constituie exceptia,ci regula.

    “Trebuie sa-ti alegi locul unde vrei sa-ti ratezi viata”, spunea Cioran, iar aici e locul cel mai potrivit. În afara de începuturi, de lucruri neduse niciodata la bun sfârsit, de linsaje mediatice, ne mai reusesc, am
    spus-o deseori, înmormântarile. Si, mai ales,cele ale valorilor pe care le-am ignorat pe când erau în viata. La moartea lor: salve, militari, decoratii
    postume,cuvântari patetice urmate, în buna traditie daco-getica,de firestile
    petreceri. De vreo doua mii de ani încoace,Zalmoxe n-a avut încotro, se vede, a fost nevoit sa se obisnuiasca nu numai cu mirosul de vin,
    ci si cu cel de mici si sarmale. Si sa descopere si el, precum întristata
    adunare, ce mari valori i-au ajuns la sân.

    Acum ne aflam înaintea altui început. Nu ma gândesc la noul guvern – nou, partial, dar foarte vechi prin maniere –, ci la faptul ca
    lumea a trebuit sa înteleaga, în sfârsit, ca situatia este mult mai
    grava decât pare, ca bogati si saraci, specialisti sau ignoranti sunt obligati sa-si puna, cu neliniste, câteva întrebari despre soarta noastra, despre ce se va întâmpla mâine. Sau, cum aud tot mai frecvent: ce se va alege de noi?

    În ultimele zile, si nu chiar din întâmplare, mi-am amintit o întrebare rostita cu toata duritatea de Emil Cioran într-o carte de
    tinerete, Schimbarea la fata a României: „Doamne! Ce vom fi facut o mie de ani?! Toata viata noastra, de un secol încoace nu este decât procesul prin care am ajuns sa ne dam seama ca n-am facut nimic…“

    Sigur, despre cele ce ni s-au întâmplat în cele doua milenii, nu este locul si momentul sa discutam. Trecutul a fost cum a fost, cu înaltari si
    caderi, dar cele ce se petrec în aceste zile ne fac sa ne întrebam cu spaima: „Doamne, ce am facut în ultimii douazeci de ani?“ Si, iarasi, fiindca
    nu avem de ales, trebuie sa ne amintim raspunsul filosofului, si anume, ca
    „nu avem nimic înapoi pentru a avea regrete“. Din nefericire, totul
    trebuie începutiarasi, dar din alt punct. Fireste, daca vrem sa existam.
    De la mizeria comunista la cea capitalista, drumul a fost neasteptat de
    scurt, mai ales ca nu s-a facut absolut nimic pentru a ne determina sa o uitam pe cea dintâi. Cât despre cauze…, sunt convins ca, oricât ar parea de
    ciudat, analfabetismul ne-a ajutat sa ramânem o insula latina
    într-o mare slava, dar a-l întretine în continuare, mi se pare înspaimântator.

    De doua decenii, nu facem decât sa ne cultivam cu îndaratnicie defectele.
    Învatamîntul, ignorat, supus unor neîncetate reforme, terorizat de politica si de subfinantare, este într-o situatie disperatã. Cartea nu mai intereseaza nici macar în vorbe. Demagogii au omis-o demult din
    promisiunile lor. Foamea si saracia nu au nici o legatura cu instructia si cu
    libertatea. De aceea, mai grava decât brutala criza economica, mi se pare criza morala. Nimeni nu mai raspunde de nimic, toti striga, ameninta si se urmaresc unii pe altii zi si noapte. De doua decenii, mahalaua s-a întins peste tot cao pedeapsa.
    Politicienii de azi nu au fost capabili sa faca ceva pentru
    tara sau sa respecte legile pe care ei însisi le-au facut, ci
    se lupta pentru ocuparea micilor ecrane pe care nu-si mai au loc actorii si valorile adevarate.

    De “pe sticla” tv s-a condus si se conduce tara, de acolo s-a
    pronuntat justitia, acolo s-au frânt destine, s-au conturat biografii false,
    valori false, tara ajungând un rai al neispravitilor si haitasilor. Un trist
    fight club. Sau, pentru a ne mentine în limitele spatiului nostru spiritual, mi
    se pare mult mai convingatoare explicatia data de compozitorului german Flechtenmaher regelui Carol I, care a dorit sa afle de ce autorul Imnului
    intentiona sa paraseasca definitiv România: „Prea mult pezda mo-tii, Majestate!“

    Astazi, cred ca doar înjuratura ne mai apartine, caci în rest, s-a vândut tot
    si nu s-a pus nimic în loc. A disparut, cum încerca sa glumeasca cineva, chiar si praful de pe toba!

    E adevarat, am trait atâtia ani în minciuna si fals încât nu e de mirare ca
    adevarul nu mai este luat în serios si nu are asupra oamenilor efectul pe care ar trebui sa-l aiba. Criza începe sa ne deschida ochii, facându-ne sa întelegem ca eterna întrebare „Doamne ce se întâmpla cu noi?“
    îsi asteapta raspunsul.

    Exista, fireste, un scepticism al lasilor, o imbecila lene intelectuala, dar si
    o teama a celor mai multi de a înfrunta realitatea. Ma urmareste înca imensa iresponsabilitate a celor peste 73% dintre inconstientii
    sau disperatii, mai degraba, care-si doresc un conducator puternic. Si asta, dupa numai doua decenii de la împuscarea celuilalt. Sigur, toate sunt
    bipolare: plus si minus.
    Poate ca de dragul echilibrului în lume, noua, celor din
    Est, ni s-au dat mai ales raul, suferinta, orbirea. Si pentru ca l-am citat pe
    Cioran, nu pot sa trec cu vederea unul din avertismentele sale: „Tiranii
    sunt mari cunoscatori ai oamenilor. Nu sunt cretini. Ei stiu cum poti
    manipula oamenii, pâna unde poti merge. Un tiran imbecil, asa ceva nu
    exista. Tiranii sunt oameni care vor sa faca experiente, care înainteaza tot timpul, merg pâna la capat, pâna la momentul când totul se duce de râpa.

    Istoria e pe trei sferturi istoria tiraniilor, a
    sclavajului omenesc.“

    În loc sa învete din experienta altora, politicienii nostri izolati de lume
    repeta idei si momente asupra carora istoria si-a dat verdictul. Dupa dorintade sânge proaspat, dupa lupta cu batrânii si cu bautorii
    de cafea, ar mai ramâne în arsenalul politic expirat înca un vis al
    Raposatului, care s-a îndeplinit abia dupa moartea lui: omul
    nou. Pentru cunoscatorii realitatii românesti, nu este un secret ca acesta a aparut abia dupa Revolutie. Si, mai mult, el ne conduce spre cele mai înalte culmi ale… capitalismului!

    Este la îndemâna oricui sa-l recunoasca: incult, agresiv, nesatul, mitocan,
    demagog, versatil.

    Augustin BUZURA

    Apreciază

  2. leo zice:

    Ce Gărâna?! Ce ghuitar folk?! Ce bănăţancă (?!?!!?) eşti tălică dacă poţi vorbi la ora asta despre alte acorduri muzicale decât:

    Apreciază

  3. Sibilla zice:

    @Duşo Leo,
    🙂
    Trăiţi, Şefu !!!
    Ordinul se execută, nu se discută 😉 :
    https://sfinx777.wordpress.com/2009/08/06/%E2%80%9D-sa-se-vada-n-toata-tara-cum-petrece-timisoara-%E2%80%9D/
    Gura Baciului, adevăr grăieşte !
    sibilina

    Apreciază

  4. Sibilla zice:

    @ELMMAR,
    Hvala lepo, Elmmar ! Pregătesc postare, binevenit, bineprimit textul propus de tine, druje ! Promit să iese ca la carte, să trăiţi, ortak ! 😉 🙂
    calde îmbrăţişări sibiline şi-am fujit la hodină… relaxare pentru… meci 🙂 Hai, Steaua !!!

    sibilina

    Apreciază

  5. ClaudiuBlog zice:

    Salut,vrei domeniu .info gratis?
    Daca vrei contacteazama la id: TilvarClaudiu

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.