Încă o dovadă că Sibilla, cărăşenii, nu mint, nu-i aşa CJ al C-S ?

Încă o dovadă că Sibilla, cărăşenii, nu mint, nu-i aşa CJ al C-S ?

Drumuri ce toacă miliarde

( articol preluat – http://www.caon.ro/  )

Pentru descrierea unor tronsoane de drumuri din judeţ a curs multă cerneală. Pentru mulţi dintre dvs, gropile nu sunt o noutate, însă faptul că un kilometru de drum din judeţ costă, în medie, 500.000 de euro poate vă surprinde. Nu o spunem noi, ci reprezentantul Secţiei de Drumuri Naţionale din Caransebeş. Situaţia drumurilor din judeţ a fost amplu discutată în şedinţa Comisiei de Dialog Social, iar Nicolae Drăgan, liderul BNS Caraş-Severin a spus: „Ar trebui să se numească «Direcţia de Drumuri şi Gropi» la halul în care arată drumurile“.

Deşi au fost invitaţi să participe la şedinţa Comisiei, «drumarii şefi», Ianăş Roşeţi şi Ioan Maliţa, nu au reuşit să onoreze invitaţia, însă au trimis rapoarte cu situaţia lucrărilor. Indignat de absenţa lor, prefectul Octavian Ţunea a spus: „Să nu se mai supere pe mine când spun că starea drumurilor este deplorabilă. De cinci luni sunt prefect şi nu s-a făcut nimic în acest domeniu. Nu se poate aşa ceva“.

Membrii comisiei au căzut de acord să îl aducă în judeţ pe Radu Berceanu „poate atunci se vor prezenta şi cei ce se ocupă de aceste lucrări la întâlniri“, spunea Nicolae Drăgan. Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a înaintat Comisiei de Dialog Social un raport conform căruia la nivelul judeţului există lucrări finalizate 100% în 2009 – în valoare totală de aproximativ 13.000.000 de lei.

Lucrările au fost finanţate în baza HG nr.577/1997. Pe de altă parte, sunt lucrările noi a căror valoare se ridică la suma de 12.007.385 de lei. Cea mai scumpă lucrare este pentru DJ581 Reşiţa-Grădinari, 5.000.000 de lei, lucrare aflată în curs de licitare.

O altă lucrare costisitoare aflată în curs de licitare este DJ606 A Caransebeş Telescaun-Muntele Mic, care va costa 3.500.000 de lei. Pe de altă parte, raportul de la Drumuri Naţionale de pe raza DRDP Timişoara include patru lucrări aflate în execuţie.

Putem aminti drumul ce leagă Mehadia de Domaşnea, început în 10 octombrie 2005, care a avut termen de finalizare data de 7 mai 2008, dar a fost recepţionat în 10 decembrie 2008. Totuşi în acest caz, stadiul fizic, adică lucrări recepţionate, este de 97%.

Pe de altă parte în execuţie se află şi lucrarea de reabilitare ce leagă Domaşnea de Caransebeş, lucrare deasemenea începută în 10 octombrie 2005 – cu termen de finalizare 7 mai 2008 şi cu o extensie de timp aprobată până în 3 decembrie 2008.

Deşi suntem în iulie 2009, stadiul fizic al lucrării este de 27,5%. Pentru acest tronson drumarii se scuză şi spun că nu au avut oameni cu care să lucreze… Deasemenea în execuţie se află şi drumul ce leagă municipiul Caransebeş de Lugoj, lucrare care a început în 7 aprilie 2008 şi are ca termen de finalizare data de 2 noiembrie 2010. În acest caz stadiul fizic general este de 6,68%.

Anca Preda
anca.preda@informmedia.ro

Va să zică : drumurile cărăşene cu cântec… nicio noutate, nici pentru bieţi cărăşeni, nici pentru cei ce vin cu trebi sau turişti prin ” judeţul fruntaş ”, ca să-l citez pe tovul Boc. Nici măcar nu contrazic pe nimeni, aşa este, suntem judeţ fruntaş la… sudulame la adresa… a mea, cu siguranţă că nu !

Dar cum la noi în judeţ se practică omisiunile din declaraţiile de avere, sau unii îşi justifică averile motivând că le-au făcut din vânzări mere şi răchie, gura lumii e spurcată, presa e nush cum, aia care-a mai rămas, cineva are ceva cu cineva şi anumit exagerează… salarii de leşini ” şi-au tras ” dumnealor, şi n-ar fi rău să le amintim şăfilor  de instituţii că e lesne de verificat pe siteurile tuturor CJ-urilor din ţară, comparativ, salariile, direct din declaraţiile de avere şi iar spun: au dreptate toţi cei care zic, da suntem judeţ fruntaş la… multe, cam prea multe…

SC Drumuri şi Poduri SA Caraş-Severin :

http://www.cjcs.ro/societati-comerciale-detalii.php?sc=6

Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin – declaraţii de avere şi interese anii 2008/2009 – Ianăş Roşeţi :

http://www.cjcs.ro/institutii-publice-detalii.php?institutie=3

Prefectul judeţului, O Ţunea, spune că ” starea drumurilor este deplorabilă ” şi că ” de cinci luni NU s-a făcut nimic în acest domeniu ”. AŞA ESTE !

Cine minte, de ce, care-s dedesubturile dacă sunt… există instituţii abilitate ale Statului, de verificare şi control zicese… Dorm? Să-ntreb altfel, mai există… ?!!

Miliare, miliarde şi… miliardari, ca la noi, că suntem ” fruncea ”…  E criză au ba ?

Sibilla

informaţii preluate de pe

http://www.caon.ro/

http://www.cjcs.ro/

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Încă o dovadă că Sibilla, cărăşenii, nu mint, nu-i aşa CJ al C-S ?

  1. g1b2i3 zice:

    Draga Sibilla,cred ca ce spui aici e valabil pentru toata tara.Imi pare rau ca degeaba incearca unii sa atraga atentia la ticalosiile astea,ca nu prea exista destui oameni care sa li se alature.mai ales acei oameni care stiu,au dovezi in acest sens.
    Iti doresc multa sanatate si putere in lupta impotriva ticalosiilor si ticalosilor!
    Gabi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.