Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit !

Protecţia copilului ???

” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit !

rosu

” Sibilla e nebună, exagerează, nimic din ce afirmă nu e adevărat…. ” Mai ţineţi minte ? Nu există nereguli şi probleme în sistemul de protecţia a copilului, totul e parfum de… roz bombon…

Ia mai dă-te naibii de Sibilă, sesizezi, denunţi, scrii, te dai mare avertizor, ha ? Las că-ţi arăt io şinie mi-s io… Ai tupeul neruşinato care ieşti să apelezi continuu 112 că nu-s copiii prezenţi ? Te duce dracu să-i cauţi prin cartiere ” selecte ”, gură spartă de obraznică ! Ce dacă se consumă alcoale şi se duvăneşte pe oriunde, ce dacă ie noapcie şi mai hălăduie câte una, două, tre să vezi tu tot, strâmbo, vezi c-ai intrat în vizoarele rechinilor, ai belit-o-n firişire, te pui tu cu nemoşagu, haaaa ??…

Nu, nu râd, deloc, şi unii/unele ştiu de ce, c-au avut ei grijă !

Fruncea, fala, cumetria,

cârdăşia şi prostia,

răstignind-o pe… zurlia… (carele ziceau ei, ” stimabilii ”că ieream io, sibilina )

Ăla care ar fi trebuit să mă ajute, apere, verifice şi mai ales să dea dovadă de seriozitate, obiectivitate, impraţialitate şi să-şi ţină cuvântul, cică de onoare… s-a dovedit cel puţin neputincios în faţa volvurelor şi ” prinţişorilor ”, s-a complăcut să tacă, a lăsat nemoşagurile să-şi facă legea, s-a amuzat probabil cu ei laolaltă că adică ce-mi fac mie clanurile şi căpuşele… ştiind în fiece secundă că nu mint, ce mi se pregăteşte şi câte şi… toate. Cică mână de fier, ha ? Cică să-mi demonstrez eu nevinovăţia nu cine trebuie vinovăţia… păi când spun eu : ca la noi la nima-n lume, nush de ce se miră câte-un ” vajnic ”, că mă şi enervează că am dreptate.

Nu am nevoie să am dreptate şi nici ultimul cuvânt pe probleme ce ţin de managementul defectuos din sistemul de protecţie a copilului din România, nereguli repetat semnalate… nu asta contează zăbăucilor ! Să îndreptaţi, să corectaţi, să oblojiţi bubele, să vă scuturaţi de zulufii în plus în peisaj şi să nu se mai întâmple multe, să încetaţi cu ascunderea mizeriilor sub preş că duhneşte de trăsneşte peste hotare !

Eu am plecat, fizic doar, căci nu vă las să vă folosiţi de copii, nu permit, voi, aţi rămas, dar… totuşi eu în picioare şi privindu-vă cu… milă, DEMNĂ, voi… turbaţi, adică dacă am plecat de ce nu am şi murit, păi, ce mai staţi, că doar sunteţi capabili de orice, aveţi putere ce naiba, furnica de mine doar Cuvântul. Eu singură, voi  gaşcă. Eu ” gură spartă ”, ca să vă citez, voi , cu legea pumnului în gură, a Tăcerii, sub braţ. Etc, Etc, Etc…. Eu şi voi… dar copiii ? Când nu vor mai fi numere de dosare, masă de manevră, experimente ?? Păi, băi ” deştepţilor ”, aici e vorba de rezbel între mine li voi sau despre destinul copiilor, despre însănătoşirea unui sistem ticăloşit ??

Fiţi antene : numiţi-vă pe veci în foncţii, luaţi apoi organigramele, numiţi tot ce-aveţi neamuri, cumetrii, pe posturile de conducere… dar faceţi dracului ceva ŞI pentru copii, că de pe urma lor aţi făcut averi de nici  mama tartorilor nu le mai justifică ! Şi… că nu poci şi nu vreu să tac… dacă vreodată, cândva, într-o zi… va prima ŞI criteriul competenţei, ştiţi unde mă găsiţi, fără falsă modestie, aşa cum ştiţi foarte bine şi în ce situaţie m-aţi adus pe mine, la fel ca pe alţii, neavând de câştigat nici voi şi cu atât mai puţin copiii….

Am muncit în protecţia copilului între 1992-2009, am învăţat multe, am văzut prea multe… am avut de ceva ori salariu de merit, am adus nişte premii în judeţ, am avut rezultate, am avut şi scăpări, am multe calităţi şi da, am şi defecte, am şi greşit, nu o dată, nu de două ori, poate că de zeci de ori, dar… cele mai frumoase lucruri de la copii le-am învăţat, nu de la voi, pot fi acuzată de orice, dar nu că n-aş fi muncit şi că nu mi-aş fi asumat responsabilităţi, nu pot fi acuzată că nu-mi pasă spre deosebire de… nu am averi, nici nu mă interesează, da, au fost zile când mi-a fost foame, ar trebui să mă ruşinez ? Oare eu ? Da, Ano, tot nu mi-am pus dantura, căci măi Ano, eu banii din reclamele de pe blogul sancţionat de tine i-am folosit să cumpăr suc şi sărăţele copiilor, c-aşa am vrut eu, nah râzi, eu am să-ţi plâng de MILĂ, cândva, că numai Doamne, Doamne ştie când… şi El chiar le ştie pe TOATE…

Să fii bun cu copilul, NU înseamnă să-l minţi, să-l înveţi să mintă, să-l foloseşti, să-l acoperi şi să-i încurajezi prin atitudine nepăsătoare sau dualism derapajele şi tulburările de comportament poate doar specifice vârstei, dar care se pot agrava din cauza neimplicării, neatenţiei, dezinteresului adulţilor… Nu astfel le oferim modele prosociale de comportament, ci altfel, dar, lucrând în echipă, cu profesionişti nu cu adunătura de nomăşaguri şi pretenari.

Şi , iar şi iar şi iar întreb : încotro protecţia copilului ?, când se va renunţa la promovarea nemoşagurilor, la menţinerea-n funcţii cu orice preţ a ” divelor ” şi ” prinţişorilor ”, când va prima competenţa şi profesionalismul, când vor înceta ticăloşiile şi minciunile, cine va înţelege că ” interesul superior al copilului ” nu e DOAR teorie ci altceva, mult mai mult… ??? Când se va recunoaşte că absenţele nemotivate ale minorelor/ilor din instituţiile de ocrotire au legătură directă cu traficul de persoane, cu abuzurile şi că e responsabilitatea adulţilor să intervină la timp, mai ales să prevină ?? E mai important pentru oareşce personaje să fie declarată Sibilla nebună, sau să faceţi ceva concret şi să îmcetaţi cu mascarada, teoriile ieftine, nepotismul, sloganele de partid, de toate coloraturile, ca să fiu limpede… ? Care e rolul secretarilor de Consilii Judeţene, al directorilor de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, al psihologilor, educatorilor, etc… practic, nu teoretic… ?? Dramele din spatele zidurilor nu pot fi ascunse la nesfârşit… Poate că se fac averi de către unii din sistemul de protecţie a copilului, dar, mai ales, umbră pământului de pomană şi, când o fi să plecăm dincolo, nu luăm cu noi decât faptele, iar copiii noştri, ştiu că sună dur dar e o realitate, vor plătii nechibzuinţele, încăpăţânările noastre… să luăm aminte şi la aceasta. N-o spun nici cu răutate, nici cu rea credinţă ci ca unul care a învăţat mai ales din greşeli, pricepeţi ?

Şi mai spun că, după umila mea părere, la conducerea DGASPC-urilor trebuie să fie psihologi, că rolul psihologilor din instituţii e să fie în mijlocul copiilor, nu să-şi piardă timpul şi credibilitatea, încrederea fiind folosiţi ca membrii ai ” comisiilor de cercetare prealabilă ” cu scopul de a gâdila orgolii şi ostoi ranchiuna mai ştie buba căror şefi şi şefuţe , mai spun şi că nu e admisibilă folosirea copiilor instituţionalizaţi ca masă de manevră, că există încă personaje în sistem al căror loc e oriunde numai în protecţia copilului, ba,  şi închei, ca să nu o lungesc, căci am tot spus… prevenţia e mai importantă decât intervenţia, iar intervenţia e degeaba dacă nu e la timp şi, cel mai important lucru care tot nu s-a înţeles : primul pas în rezolvarea oricăror probleme e să conştientizezi şi să recunoşti că există, apoi, cu seriozitate, responsabilitate şi încredere, cu Inimă, conştiinţă, respectându-te, cu un bob de credinţă, poţi muta munţii din loc, nu-mi spuneţi mie sibilină ce se poate şi ce nu… atât că se impune să folosiţi sita ia care cerne şi alege boabele sănătoase de neghină… Recunosc, în acest moment, mă tresar nişte lacrimi, dar zâmbesc gândului pe care nu mă sfiesc să-l urlu ” peştele de la cap se împute ” !

Refresh :

https://sfinx777.wordpress.com/2009/02/12/din-nou-despre-nereguli-grave-in-protectia-copilului-din-romania/

https://sfinx777.wordpress.com/2009/01/26/politica-de-stat-in-stat/

https://sfinx777.wordpress.com/2009/01/12/4644/

https://sfinx777.wordpress.com/2009/01/06/stejarul-nu-creste-pretutindenea-buruienile-in-tot-locul/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/12/18/protectia-copilului-incotro/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/27/sursa-wwwgardianulro/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/23/sfinx667-primul-blog-din-romania-sanctionat-ii/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/21/sfinx667-primul-blog-din-romania-sanctionat-i/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/19/da-se-intampla-rolul-nostru-care-e/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/10/avem-%E2%80%9D-valoare-%E2%80%9D-d-apoi-cum-ii/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/10/20/inspectia-sociala-fata-cu-%E2%80%9D-reactiunea-%E2%80%9D/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/10/14/singura-speranta-justitia-divina/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/10/03/se-aude/

https://sfinx777.wordpress.com/2009/06/17/ce-ziceti-domnule-basescu-va-incumetati/

https://sfinx777.wordpress.com/2009/03/05/%E2%80%9D-consiliul-judetean-cras-severin-isi-pastreaza-capusele-%E2%80%9D/

https://sfinx777.wordpress.com/2009/02/01/%E2%80%9D-solutii-%E2%80%9D-carasene-impuse-reconsiderate-corect/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/12/12/abuzuri/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/12/09/twin-peaks-caras-severin-fenomene-%E2%80%9Eparanormale%E2%80%9D-pe-foarte-bune/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/24/decizia-va-apartine/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/11/02/moamaaaa-ce-de-a-%E2%80%9D-succesuri-%E2%80%9D/

https://sfinx777.wordpress.com/2008/10/16/%E2%80%9D-ca-la-noi-la-nima-%E2%80%9D/

Trist, ruşinos, dureros, dar… ne încăpăţânăm să fâlfâim hârtii, să trâmbiţăm teorii, să ieşim la înaintare cu mizerii numite rapoarte de activitate care reflectă orice numai realităţile nu, ne încăpăţânăm să menţinem pe scaune şi-n funcţii de conducere pe cei direct responsabili ŞI de cele de mai jos, căci ei ar trebui să vegheze la bunul mers al activităţii, să fie buni manageri, nu ceea ce sunt, ruşinea care şifonează imaginea ţării, culmea cu salarii de nababi pe munca celor ce-i hărţuiesc şi pe spinarea unor copii nevinovaţi… :

Raport UE: Romania este tara de origine pentru traficul de copii

Un numar semnificativ de copii din UE cad victime ale traficului pentru exploatare sexuala sau adoptie, iar Romania este in mare parte o tara de origine pentru traficul de copii, dar a implementat o serie de practici de succes pentru combaterea acestui fenomen, se arata intr-un raport european.

Agentia pentru Drepturi Fundamentale (FRA) a Uniunii Europene a publicat marti un nou raport privind „Rolul Uniunii Europene in combaterea traficului de copii”.

Romania este intr-o mare masura o tara de origine pentru copii traficati si numai intr-o mica masura o tara de tranzit pentru retelele de traficanti, constata raportul.

De exemplu, in primele 6 luni ale anului 2008, Agentia Nationala pentru Protectia Drepturilor Copiilor (ANPDC) din Romania a primit 250 de cereri privind copii romani neinsotiti in strainatate, iar 138 dintre acestia au fost repatriati. In Romania exista 12 centre specializate exclusiv pentru copii romani neinsotiti care sunt repatriati sau pentru victime ale traficului.

Romania incearca reintegrarea copiilor traficati

Romania este singura tara membra a UE care a dezvoltat un program de integrare specializat pentru copiii traficati, se mai arata in raport. In cadrul acestui program, situatia copilului in cauza este mai intai evaluata, apoi este alcatuit un plan individual pentru recuperare si integrare, dupa care este implementat si monitorizat constant.

ANPDC a identificat, in afara categoriei de minori straini neinsotiti, si alte categorii expuse riscului de trafic: copiii strazii, copii din familii vulnerabile, din comunitati sarace de romi, copii neglijati sau abuzati, copii care au renuntat la scoala, cei cu dizabilitati sau cu parinti care lucreaza in strainatate.

Planurile si strategiile nationale ale autoritatilor romane au ca obiectiv reducerea vulnerabilitatii grupurilor expuse la riscul de trafic, inclusiv in cazul celor mai vulnerabili copii.

Raportul atrage atentia, citand bazele de date ale ANPDC, ca numarul de persoane traficate din Romania catre Cehia pentru exploatare prin munca a crescut. „Baza de date nationala este un instrument eficient in identificarea tendintelor de trafic si serveste drept model pentru alte tari”, specifica raportul.

Potrivit unui recent raport al ONU, citat de agentia europeana, din ianuarie pana in noiembrie 2008, 131 de copii au fost traficati in Romania, in timp ce in 2007, 81 de astfel de victime fusesera identificate in Germania si 53 in Bulgaria. O serie de tari din UE sunt inregistrate in raport cu mai putin de 10 cazuri.

„In fiecare an, un numar semnificativ de copii din UE cad victime ale traficului pentru exploatare sexuala, exploatare prin munca, adoptie ilegala sau extractie de organe”, a subliniat directorul FRA, Morten Kjaerum. Acesta a explicat ca, din cauza dificultatii de a aduna si centraliza datele din toate tarile UE, agentia nu poate inca sa estimeze reala amploare a problemei.

Copiii din centrele de plasament cad victime traficantilor

Raportul FRA indica faptul ca un numar mare de copii dispar din adaposturi si ajung „cel mai probabil in mainile traficantilor”. De exemplu, 400 din cei 1.320 de minori care au ajuns la centrul italian pentru imigranti din Lampedusa au disparut in 2008.

In Irlanda, mai mult de 50 de copii din caminele de stat au disparut anual in perioada recenta, inclusiv cinci minore din Nigeria care nu mai sunt de gasit din iunie 2007.

FRA recomada tarilor sa construiasca centre specializate pentru tinerele victime ale traficului, iar minorilor neinsotiti ar trebui sa li se permita sa ramana in tara in care ajung, asa cum se intampla in Cehia.

Unul dintre cele mai mari impedimente in calea combaterii traficului de minori a fost faptul ca autoritatile nu reuseau, adesea, sa identifice victimele traficului, tratandu-le drept prostituate sau infractori. Raportul mai arata ca autoritatile din unele tari nu constientizeaza aceasta problema.

Agentia pentru Drepturi Fundamentale sprijina propunerea recenta a Comisiei Europene de a armoniza legislatia statelor membre si ar asigura asistenta si ingrijire pentru victime. Consiliul European trebuie sa adopte aceasta propunere facuta in martie.

In unele state membre, victimele traficului de copii pot fi arestate pentru infractiuni la trecerea frontierei si alte fapte ilegale precum prostitutia. Prin urmare, legislatia Uniunii Europene ar trebui sa asigure standardele minime ale unei politici de nepedepsire a victimelor traficului de copii.

Astfel, s-ar putea contribui, de asemenea, la cresterea increderii acestora in organismele de stat, in acelasi timp victimele nemaifiind dependente de traficantii lor.

„In acest context, Agentia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene saluta propunerea Comisiei din aceasta primavara de combatere a traficului de persoane. Personal, adresez un apel ferm Consiliului sa adopte aceasta propunere, care va reprezenta un pas important pentru Uniunea Europeana in lupta impotriva traficului de persoane. In ceea ce priveste copii, vor fi necesare masuri suplimentare, deoarece copiii sunt deosebit de vulnerabili si, prin urmare, au nevoie de protectie si atentie speciala”, conchide raportul.

http://www.ziare.com/Raport_UE_Romania_este_tara_de_origine_pentru_traficul_de_copii-811263.html

Ori de câte ori trec prin faţa porţii unei  anume instituţii şi văd pe… ” cineva ” hălăduind şi suduind printre dinţi… o lacrimă se curge nevăzută şi… mi-e silă, silă şi scârbă… Îndrept spatele, salut şi răspund celor ce mai au curajul să mă salute, zâmbesc, nu am voie să nu mă rădic… gândesc : Doamne, Tu Ştii ce ştiu eu, ce ştiu toţi, mai ales mai marii ştiu, fă Lumină şi fă să nu se mai întâmple ! Atât ! Eu am să merg la săpat cu ziua, că nu mi-e ruşine, ruşine mi-e de lipsa de bun simţ şi de absenţa ruşinii ăluia ce şi-a dat cuvântul de ” onoare ” că-n luna mai am servici, ştiind că merit ! Nu-i bai, sănătoasă să fiu eu şi să se-ndrepte lucrurile, să se renunţe la vendetele personale şi să nu mai primeze interesele unor volvure, să le fie un pic mai bine copiilor şi să apuc ziua când politicul să nu se mai simtă în protecţia copilului ! Doamne Ajută !

Sibilla

imagine preluată de pe google.ro

informaţii preluate de pe sursele precizate

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit !

  1. Apocryphus zice:

    Încă nu ti-ai dat seama că a spune adevărul în România lui HĂ-HĂ e infractiune? Chiar păcat capital? E tara pupincurismului jegos, josnic, hepatic! Vreau altă Românie si alti locuitori!

    Apreciază

  2. wu2005 zice:

    traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
    Tara de rahat turcesc 🙂

    Apreciază

  3. Pingback: ” Ce face politica din om ” sau… ” modele ” dă prîn Caraşu fălos că-i ” fruncea ” la mai toate cele… « Sfinxul

  4. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc frumos, tuturor şi cer scuze pentru absenţe. Vă rog să nu-mi luaţi întârzierea răspunsurilor drept nepoliteţe, nu mă simt tare bine şi prin urmare aloc mult mai puţin timp netului, dar, ştiţi că mereu revin 😉 🙂

    @Apocriphus,
    Călin, prieten drag… şi tu ai mare dreptate !
    Ba da, eu chiar ştiu, pe propria piele ! Eu ştiu ce înseamnă să ” te pui cu sistemul ticăloşit ”, ştiu ce înseamnă să ai curaj să spui lucrurilor pe nume, ştiu cum e să iei bătaie, să fii hărţuit, să… multe… şi, uite, continui să sper… urlă speranţa în mine !
    Poate că, şi din cauză că am încredere în Justiţia Divină şi… în voi, OAMENII !
    Trist e că nu ne trezim să devenim uniţi, să renunţăm la … renunţare, să luptăm. Ştii tu, Călin, de ce spun eu asta ? Pentru că ei, şobolanii, năpârcile, sunt uniţi…. uniţi prin ticăloşii, ghem se fac la o adică, pe când noi….
    Îţi mulţumesc tare mult pentru solidaritate şi-ţi urez sănătate şi trimit ţie zâmbet , calde îmbrăţişări !
    preţuire şi stimă deosebită,
    Sibilla

    @Ovidiu,
    Viu să văz musai… că dacă ie vorba de majoreta ministeresă pretenară cu fata lu tata….
    numai bine, respecte,
    Sibilla

    @wu2005,
    Din nefericire…. şi tu ai dreptate… 😦
    Mulţumesc pentru vizită şi, zic, să nu ne pierdem speranţa ! Doamne Ajută !
    respecte,
    Sibilla

    Apreciază

  5. Pingback: Caraş-Severino – feuda porno?! « Sfinxul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.