Ziua Mondială a Refugiaţilor !

Ziua Mondială a Refugiaţilor !

02-foto-adrian-piclisan

Ziua Mondială a Refugiatului a început să fie sărbătorită în fiecare an pe 20 iunie, odată cu adoptarea de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a Rezoluţiei 55/76, din 4 decembrie 2000.

Tema Zilei Mondiale a Refugiatului în acest an este “Oameni şi probleme reale”. Scopul este reflectarea realitaţii în care trăiesc milioane de persoane dezrădăcinate, aşteptând o soluţie şi ducând lipsa unor elemente esenţiale vieţii: apă potabilă, mâncare, condiţii sanitare, adăpost, îngrijiri medicale şi protecţie împotriva violenţei şi a abuzurilor.

Cu această ocazie, Oficiul Român pentru Imigrări, alături de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) organizează evenimente ce marchează Ziua Mondială a Refugiatului….

………………………………………………………………………………………………..

Sursa :

http://www.amosnews.ro/

SRI LANKA-UNREST-CIVILANS

Ce face ONU ca să NU mai fie ” nevoie ” de organizarea unor astfel de evenimente, să NU mai existe refugiaţi… ? Prea puţine, cam timide demersuri…

Organizaţii, asociaţii, guverne şi state… neputincioase deseori în faţa valurilor de refugiaţi… Ce e mai dureros, mai trist, e că viaţa dinainte, deseori , morţii, visele, nimeni şi nimic nu le mai poate da înapoi… Familii dezrădăcinate, traume, răni, dureri, lacrimi… uneori speranţe, alteori, poate nimic… Continuă însă să se fabrice arme,  să se propăvăduiască ” eradicarea ” terorismului în numele căruia se răspunde cu forţă la forţă… şi banii curg în conturi şi-n buzunarele unor tartori, ghemoni şi interesele primează, nu viaţa, nu Omul, cum ar trebui…

Doamne, fii TU şi cu ei, Refugiaţii, alină-le suferinţe….

in38

PAKISTAN-UNREST-NORTHWEST

image_123063049328476800_10

Codeus, spune la rându-i :

” Am vrut sa pun o poza semnificativa pt acest post, nu am reusit. Sibilla ne aduce aminte intotdeauna de zilele astea. si m-am gandit si eu la razboaiele duse de unii, atunci cand glasul ratiunii tace si vorbesc armele, mult prea des. pe langa victimele care participa voit la conflicte exista cele mai nevinovate victime ale jocului celor mari de-a razboiul, copii. nu cunosc intotdeauna ce motivatii au ce-i mari de a porni un conflict, economice, in numele unei asa zise libertati a individului. pt mine calea conflictului armat nu e de acceptat sub nici o forma. dar stati o clipa doar si ganditi-va la cei mici, cei pt care copilaria frumoasa se rupe abrupt si e populata de monstruozitatile celor mari, de suferinte psihice si foarte adesea fizice. pe mine ma oripileaza asemenea imagini. e ca si cum ai manji un fond alb perfect cu niste vopsea rosie. in design merge dar sa majesti copilaria inocenta a unor copii, sa-i marchezi pt toata viata cu niste imagini de razboi, sa-i faci sa sufera sau sa ramana cu sechele pe viata atat psihice cat si fizice este un act criminal pt care Istoria si  Cel de Sus te vor judeca indiferent cine esti. Lumea ca o scena nu am spus-o eu dar asa e si o spun si eu jucam intr-o piesa tragica cu accente macabre. inainte de a semna inceputul unui razboi si inainte de a va inflama suflete degraba dornici de razboi stati o clipa si va ganditi la acesti copii… ”

codeus

copiifasiagaza1

VISCOLUL VOCILOR

de Viorica Nania

Am deschis fereastra spre departare
Si am auzit viscolul de voci –
Darima peste lumi absente
Si zile moarte ingropate
In sicriul unui nevazator
Cineva furase din biblioteca raiului
Testamentul unui poet
Tocmai cind se ruga:
Lasa Doamne pentru toate fiintele
Fructe nepoluate de frica…
Si tarmuri…
Unde pacea
nu sta sprijinita
In cirje de fum.

news-20090416-10492045-image

kosovo2

De fapt, de ce se foloseşte mereu “pământul” în critici  dacă nu se ţine cont de “om”? Dar şi dacă acceptăm locul unde trăim doar ca motiv pentru schimbarea cu întrebuinţarea sa (ca şi când transformăm pământul arabil de pe o proprietate rurală într-un teren urban prevăzut pentru construcţii), îi controlăm valoarea, creşterea ameţitoare a acesteia, care este atunci diferenţa dintre o asemenea “loialitate” faţă de loc şi amestecul străin?   ( Duşan Baiski )

kosovo refugee_carol guzy

sahara2

…….   …….   …….

Sibilla

informaţii preluate de pe http://www.amosnews.ro/

imagini preluate de pe google.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ziua Mondială a Refugiaţilor !

  1. Pastel zice:

    Ma bucur mult ca va place. Surpriza placuta si mie.
    Sa ne rugam impreuna.
    Doamne pune in sufletul lor Taria si Mila TA!
    Apara Doamne viata lor de suferinte, de griji,
    Indeamna semenii lor sa-Ti respecte Cuvintul,
    Sa nu uite cine a creat pamintul!
    pastel

    Apreciază

  2. Sibilla zice:

    @Pastel,
    Eu vă mulţumesc mult, pentru versurile, iată, nimerite tristei realităţi… avem datoria morală de-a nu uita, de-a nu-i uita, de-a ne implica, de-a medita la …. toate !
    Da , o Rugă are Puterea ei mereu, respect pentru Cele Dintâi, Cuvânt, Oameni, El…
    Viaţa, dublu mixt

    Trăiesc aici, dar mă simt că sunt departe,
    Din ce în ce mai singur şi mai trist,
    Nici nu mai ştiu cât pot să rezist,
    Închis într-un ziar şi într-o carte.

    Mă-ncredinţez iluziei deşarte
    Că mă salvează regăsirea-n Christ,
    Dar, vai, ajung un fel de dublu-mixt,
    Cu viaţă-n minus şi cu plus de moarte.

    Şi, totuşi, nu m-a ocolit norocul,
    Deşi mi-a fost întotdeauna greu,
    Şi-am transformat în foc destinul meu
    Ca, azi, cenuşa să rezume focul.

    Şi de-aş cădea, aşa cum cere jocul,
    Ca să devin o piesă de muzeu,
    Eu tot îi mulţumesc lui Dumnezeu
    C-a-ntârziat şi-aşa, prea mult, sorocul.
    ( Adrian Păunescu )

    respecte şi preţuire,
    Sibilla

    Apreciază

  3. Viorica Abbu zice:

    uite ce este, ziua refugiatilor a devenit afacerea materiala si politica a fel de fel de ong-uri,fundatii si o mare de fripturisti care asalteaza fondurile europene….
    fiecare isi trage cate o felie pe care o manaca pe sest, departe de ochii flamanzi ai refugiatilor pentru care primesc donatii….!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.