Ce ziceţi Domnule Băsescu, vă încumetaţi… ?

Monument_sabia_Decebal

Ce ziceţi Domnule Băsescu, vă încumetaţi… ?

Motto :

Despre dreptate: « La unul fără suflet, trebuie unul fără-de-lege şi la unul fără lege, trebuie unul fără suflet. »  ( proverb românesc )

Cu ceva zile-n urmă l-am visat din nou pe… Andre, dar şi pe Florentina… şi-n visul meu, un grup de copii mă certa : ” ne-ai promis că ne povesteşti despre Sabia lui Decebal, n-ai mai apucat, dar noi, te aşteptăm… tu te ţii de promisiuni… ”… M-am trezit, mi-era sete. Am băut apă rece, am adormit din nou. Atunci, l-am văzut… e a doua oară. Părintele Arsenie Boca mă privea şi-a  zis, la fel ca prima dată ” nu-ţi fie teamă, continuă… ”.

Trezindu-mă, mi-am amintit : ” Cuvântul e mai ascuţit decât Sabia ”… şi-am înţeles că, nu trebuie să mă doară nici vorbele-n vânt şi nici ” săbiile ” înfipte mie prin dos de ” curajoşii ” care se tem de…  Cuvânt !

Articol preluat din ” Ghimpele ” :

Ce-i ala ziar si ce e ala jurnal?

Într-un banc, a carui actiune se petrece pe dealul Golului, in timpul campaniei electorale pentru localele din 2008, Maria il intreaba pe Ion cum se zice corect: funicular sau furnicular? La care Ion raspunde tot cu o intrebare: la ce? Dupa caz, bancul poate fi adaptat si centrat pe dilema topogan-tobogan sau, de ce nu, pe supremul impostor-compostor.

A venit vara. Daca dumneavoastra ati aflat asta urmarind informatiile despre vreme, eu mi-am dat seama de acest lucru citind in presa locala despre Arnold Schwarzenegger, Kurt Marnul, Anina si muzeul care a devenit faimos inainte de a fi infiintat.

De cativa ani, invariabil, cum da caldura, se gaseste cineva sa preia subiectul, sa-l mai stearga de praf, sa-l mai coafeze, sa-i mai puna un bigudiu. Cum n-au prea mai ramas ziare in coltul asta de tara, nici nu mai prea are cine prelua subiectul, dupa ce s-a dovedit unul mai iute de mana. Poate la anul? Cine stie? Oricum, daca mi-ar fi permisa o dorinta, eu as vrea sa revad stirea de la televiziunea mea locala preferata, cea de anul trecut, in care am aflat ca stejarul Arnold e de loc de prin padurile Steierdorfului, sau cam asa ceva. Stirea ar putea fi difuzata pe post de breaking news, pentru ca oricum nimic nu s-a schimbat de-atunci. Nici faptul ca, pe cat se indeparteaza, viitorul Aninei pare tot mai luminos, iar pe cat se apropie, pe atat pare mai negru ca huila, a carei exploatare a fost abandonata. Revenind la Arnold Schwarzenegger, am citit pe undeva (in presa nationala) ca Nadia Comaneci intentioneaza sa-l aduca in Romania, sa-l trimita la Voronet cu elicopterul. Ca Arnie a intrebat-o daca exista in Romania o strada care sa-i poarte numele Nadiei. Se pare ca n-a stiut ca exista niste redactii care, de vreo patru ani, tot anunta infiintarea unui muzeu ce-i va fi dedicat. Poate asa intreba ce se mai aude de el.

Teoria conspiratiei, inspirata

Circula o teorie conform careia zilele ziarului tiparit pe hartie, indiferent de nume si editor, ar fi numarate. Saptamana trecuta, luni de dimineata, niste baieti suficient de instruiti au luat chioscurile la rand, pentru a cumpara tot tirajul unui ziar care a scris ceva, nu mare branza, despre „Alianta baietilor destepti cu PD-L“. O poveste diafana, ca o abureala, in care apareau de-a valma nume precum Traian Basescu, Bogdan Buzaianu, Sorin Frunzaverde, Dana si Adrian Chebutiu, Energy Holding, UCM Resita, AC Management. Noroc cu Internetul, ale carui zile incep sa nu mai fie numarate nici in China, unde, din rosie, viata incepe sa devina din ce mai roz. Astfel, am reusit sa citim si noi despre oameni adevarati, afaceri adevarate si averi adevarate. Pentru ca din ziarul celalalt, pe care nu-l poti cumpara ca e gratis, am citit in acelasi articol cand despre topogane, cand despre tobogane. Acestea fiind spuse, dati-va cu presupusul ale cui zile sunt numarate si de catre cine! Ca intrebarea din titlu ramane tema de casa!

Sursa : ghimpele

Şi cum citeam eu cu minte ” Ghimpele ”, m-au năpădit zeci de triste dar REALE amintiri , ba mai mult mi-am pus mii de întrebări, la care, o să-mi ” răspundă ” Majka mea plecată la stele, căci, băieţii deştepţi e şmecheri, ei nu ştiu decât să acţioneze. Cum ? Simplu. În Caraş-Severin e o practică uzuală să ” dispară ” ziarele de pe tarabe la ora când soarele n-a răsărit, că dacă e ordin de la şăfi, nah, băieţii se execută, ce mama naibii ! Cum apare-n presa centrală vreun nume dă prân Banatul Montan, cum metoda ” adio ziare ”, cetăţenii nu au acces la informaţii va să zică… De unde banii pentru plătit băieţii ce dau năvală-n teren să execute ordinul, de unde banii să cumperi toate ziarele ??? Poate ne spune Băsescu, că-s de-ai lui !

Cum s-a scris ceva în Jurnalul Naţional, cum ar fi despre clanurile şi căpuşele cărăşene, despre nemoşagurile înfipte pe posturi de conducere, în puncte CHEIE din judeţ, despre multe, multe şi deloc mărunte… adio Jurnalul de pe tarabele cărăşene. În Twin Peaks-ul cărăşan, e posibil ORICE, punct. Totul e atent monitorizat, totul sub control, că ie orange, nah !

Şi mi-am adus aminte că a scris tanti presa centrală despre cote astronomice de carburant consumate de nişte direcţii din subordinea CJ C-S, pe ce şi cum dracu, am să mor şi n-oi afla… un lucru ştiu, că ori de câte ori plecam cu copiii în drumeţii, la concursuri, cerşeam la telefon şi făceam zeci de drumuri să fac rost de carburantul necesar efectuării deplasărilor, nu a dat DGASPC  C-S nimic ! Şi-am primit de la oameni cu suflet şi carburant şi bani de cheltuială pentru copii, am făcut rost de sponsorizări, eu ” nebuna ” cum mă alintă şi la această oră onor ” dive platinate ” şi ” prinţişori  moştenitori” cărora eu, Sibilla, le-am făcut loc şi Cale, ca-n proverbe, adică EU am Demnitate, străină lor… Apoi, m-am întristat… amintirile curg… şi eu am semnalat şi-am tot scris, ei bine, pentru scrierile de pe Sfinx, mi-au tot ” dat ” şi nu se opresc, că cică de ce nu tac… Pentru că-s bătăioasă şi-am tot insistat legal, s-a constituit o chestie de-i zicea ” comisie de verificare ” a CJ-ului. Ei bine, această ” Comisie” Nu a fost primită pe tarlaua protecţiei copilului niciodată, s-o fi privatizat şi-au uitat să facă public. Această ” comisie ”, membrii ei coordonaţi de un nene din umbră, mi-au văzut vânătăile de pe ambele picioare, au văzut acte cu număr de înregistrare, dar… abuzul de influenţă, de funcţie, tehnica ” o mână spală pe alta ” e lege-n împărăţia cărăşană. Eu n-am avut de ascuns nimic iar cine are, agonizează acum, căci tot îi va lua tartorul în final şi oricum îşi vor plăti nelegiuirile, n-o să lase Doamne, Doamne nimic tăinuit ! A scris presa despre blogul sancţionat, despre scenariile unor ” dive ”şi ” prinţişori ” cărăşeni puse la cale s-o amuţească pe Sibilla, a scris presa multe. Da ştiţi ce … o să mai scrie iar eu am răbdare, până când vor plăti tot, căci NU eu am greşit, eu am muncit iar ei s-au premiat şi pe munca mea, nemernicii. Iar cine trebuia DOAR să verifice ” de-adevăratelea ” sesizările mele, a preferat să cânte- n strună vinovaţilor şi NU am să uit ! De ce ? Pentru că eu apăr suflete nevinovate care pentru ei sunt numere de dosare şi-atât, iar ei îşi apără funcţiile, scaunele, conturile, averile !

Observ că presa scrie-n continuare… Domnişoarele DNA, ANI, Curtea de Conturi a României sunt rugate frumos ca pe linie legală să facă verificări măcar pe ultimii 5 ani la instituţiile cărăşene cu cântec , mai ales alea-n care sibilele n-au loc… de nemoşaguri ! Şi, poate,poate apar la Lumină şi rapoartele corpurilor de control, cum e normal şi legal, şi poate apar şi banii pe care protecţia copilului îi datorează încă angajaţilor şi mă refer la echivalentul în bani al bonurilor de masă şi echipamentului pe ultimul trimestru al anului 2008, contractul de muncă fiind semnat inclusiv până în 31 decembrie 2008 de către CJ, DGASPC C-S, Sindicat… unde-s banii oamenilor, dreptul lor ??? S-o fi sistat plata acestora pe 2009, dar, aceia din 2008 erau prevăzuţi la buget, viraţi în cont, dar… i-a păpat Gaia, că Ana se face că plouă iar CJ nu deranjează zulufi platinaţi ! Să-l întrebăm pe Băsescu de soarta acestor bani ??? Poate vă ajută să-i găsiţi , stimabililor, că nu-i cerşim ci NI SE CUVIN, ce-aţi făcut cu ei, ce destinaţie au luat… ???

Oare cât crede Caraş-Severinul că vor mai dura toate fenomenele acestea paranormale ce se petrec pe la unele direcţii, instituţii, chiar  există atâta naivitate încăt să se creadă în ” nesfârşit ”… ? Şi iar repet, şi dacă mor eu ” subit ” şi tot s-or ridica alţii şi-or spune lucrurilor pe nume ! În ce judeţ din ţara asta s-a mai pomenit de blogger sancţionat pe linie de servici pentru că a rupt tăcerea şi-a încălcat Legea Pumnului în gură … e legal ca denunţătorul/avertizorul să fie îngropat şi nu apărat de către CJ ? Ca să nu mai amintesc de ” cuvântul de onoare ” al celor ce habar nu au ce-o fi aceea Onoare sau Demnitate ! Nu-i doare nici în …pix, c-au trecut 4 luni de când aştept să-şi ţină ” cuvântul de onoare ”, că deh, cum să-i doară … pixul, au secre…

Sunt pe tuşă, aşadar nema contract de confidenţialitate şi pot să fac un apel public : bântuie pe străzi şi-n nişte cartiere cu renume ” cam multe minore instituţionalizate, s-o anunţe cineva şi pe Ana..  Să fac fotografii, filmări… poate că  nu figurează absenţi, dar, se văd, hălăduie în companii dubioase iar rolul protecţiei care e, să pitim ce se-ntâmplă-n realitate, hm ? La ore cam târzii, bântuie-n stare de ebrietate, alţi minori… E Reşiţa un oraş atât de mic că numai ce nu vrei nu afli şi eu una multe le aflu de la oamenii de lângă voi, care vi se pare că v-ar iubi… Tovarăşul prim ministru Boc spunea că pe 2009 se reduc cheltuielile referindu-se la dotări şi achiziţionări de mobilier, limuzine, nicidecum să se micşoreze cota de materiale igienico sanitare pentru copiii instituţionalizaţi… nu-i aşa, Ano ?

Ghimpele zice bine, cam multe teme de casă pentru aceia cărora NU le pasă, dar de ce nici Ghimpele nu a preluat articolul din ziarul central, cu link, cu precizarea sursei, de ce nu … ? Pentru că e vorba de declaraţii de avere ?

Păi măi , Ghimpele, s-au temut cumva , haia şi hăla cu nalte funcţii publice de nu-şi trecură niciodată şi nicicând – deci nici la această oră – orele predate pe la Facultăţi din Timişoara , respectiv Reşiţa, ore onorate în timpul programului de servici şi pentru care au încasat banul, fără să se mai obosească să-l specifice pe undeva, că cică ” şinie mi-s io …”… ?   Ce atâta tura-vura, nu jigneşte nimeni, nu acuză nimeni, există dovezi, suspiciuni, să se verifice… dar, verificări de-adevăratelea, nu de-alea cu ” inspectori ” serviţi prin staţiuni montane şi p-ormă te dai că cine eşti tu, c-ai ieşit bine la control… bleah, că scârbă mi-e de …. personajele cu pricina, chiar aşa , cine sunt ei, nişte muritori cu funcţie, până la un moment dat şi… atât !

Poate se încumetă  Domn Băsescu şi ne spune cum mai ŞADE la capitolul ” luptă anticorupţie ”, căci, cu toată sinceritatea, pe noi românii amărâţi termopanele  nu ne dor,dar nişte prea multe chestiuni fără de răspuns, da ! Asta pentru că, Domnul Băsescu afirmă că este , citez : ” preşedintele tuturor românilor ”, am încheiat citatul !

Sibilla

*******

Articol preluat – publicat în ziarul volatizat de pe tarabele reşiţene.. :


O societate înfiinţată în regiunea Alsacia, cu acţionariat integral românesc, urcă PDL în barca jucătorilor din domeniul energiei, stigmatizaţi de Traian Băsescu. Un parlamentar european, un ministru şi un baron local, toţi membri de vază ai Partidului Democrat Liberal, „s-au intersectat” cu „băiatul deştept” Bogdan Buzăianu, controversatul mogul al energiei.

Asistenta personală a eurodeputatului PDL Dragoş David deţine, în Alsacia, Franţa, o firmă legată ombilical de Energy Holding, societate înfiinţată de Buzăianu şi beneficiară a celor mai mari achiziţii de energie ieftină de la Hidroelectrica.

Dragoş David, membru în Comisia de energie a Parlamentului European şi candidat pentru încă un mandat în legislativul UE, spune că „nu vede niciun conflict de interese” în această privinţă.

Societatea alsaciană, patronată de expertul europarlamentar Dana Chebuţiu, derulează afaceri de milioane de euro şi în România, prin ramificaţii deschise în Timişoara şi Reşiţa. În 2007, unul dintre „braţele” româneşti ale firmei franceze l-a avut pe statele de plată pe „baronul” PDL de Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, exact înainte ca el să ajungă în Parlamentul European. Frunzăverde afirmă că a făcut muncă de consultanţă.

Soţul Danei Chebuţiu, Adrian Chebuţiu, este un apropiat al lui Bogdan Buzăianu şi fost angajat al firmelor acestuia. Împotriva Energy Holding, preşedintele Băsescu a dezlănţuit un adevărat tir de acuzaţii în urmă cu trei ani, nominalizându- i patronii printre „băieţii deştepţi” din sistemul energetic românesc.

Firma din Alsacia

Firma Forces Motrices France (FMF) a fost înfiinţată în 2003, în oraşul Mulhouse, din Alsacia, Franţa, şi a avut ca asociate fondatoare două persoane de naţionalitate română: Dana Chebuţiu şi Simona Lăslean.

Dana Chebuţiu conduce destinele companiei încă de la înfiinţare şi a devenit, între timp, asociat unic. Prin statutul FMF, aceasta a fost mandatată să încheie un contract de consultanţă pe perioadă nedeterminată cu Energy Holding. Contractul de consultanţă nu era întâmplător: directoarea FMF este soţia lui Adrian Chebuţiu, om de încredere al „băiatului deştept” Bogdan Buzăianu – patronul de atunci al Energy Holding.

La data semnării contractului dintre FMF şi Energy Holding, Adrian Chebuţiu ocupa funcţia de director operaţional al companiei lui Buzăianu. În 2004, el a părăsit Energy Holding, devenind director al Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa, proaspăt privatizate.

De la înfiinţare şi până astăzi, FMF a fost mult mai activă între graniţele României decât în Franţa, punând bazele a peste zece firme în Reşiţa şi Timişora. Obiectul acestora de activitate variază de la construcţii până la producţia de gaz industrial şi de la consultanţă până la servicii de pază. Cifra de afaceri a întregii reţele desfăşurate de FMF în România se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro. Cifra de afaceri a FMF în Franţa: doar 563.000 euro.

Prin multe dintre societăţile deschise în România, FMF participă în business-uri alături de ramificaţii ale grupului UCM Reşiţa, controlat tot de Bogdan Buzăianu şi compus din peste 15 companii.

Firma elveţiană care a cumpărat UCM Reşiţa în 2004, INET AG, a fost, iniţial, reprezentată de un fost partener de afaceri al lui Bogdan Buzăianu şi conectată tot la cel mai „deştept băiat” din sistemul energetic românesc. Energy Holding n-a dorit să comunice în ce a constat contractul de consul-tanţă încheiat în 2003 cu FMF, transmiţând doar că nu mai e în vigoare.


Ba nu, ba da

În 2007, Dana Chebuţiu a devenit asistentă personală a eurodeputatului PDL Dragoş David, membru în Comisia de industrie şi energie a Parlamentului European. Iniţial, David a mutat întâlnirea cu Chebuţiu în planul hazardului: „Am angajat-o asistentă în baza CV-ului pe care mi l-a trimis prin e-mail. Am selectat-o dintre toţi cei care mi-au trimis CV-uri. M-a mulţumit că locuieşte aproape de Strasbourg, astfel încât nu trebuia să-i mai dau bani şi pentru chirie. Nu o cunoşteam dinainte”.

După câteva săptămâni, David s-a răzgândit: „Îi ştiam şi pe ea, şi pe soţ dinainte de a ajunge la Bruxelles, dar ce importanţă are asta? Sunt mulţumit de ea. Lucrează cu mine când sunt la Strasbourg. E angajată pe partea de afaceri economice”.

Întrebat dacă ştie de legătura dintre Dana Chebuţiu şi Energy Holding, David a izbucnit: „Nu ştiam! Chiar dacă ar fi fost să ştiu, nu mă interesa… În Parlamentul European vin o grămadă de firme, ca Siemens, E.ON, Gaz de France, care fac lobby. Se practică lobby-ul în Uniunea Europeană. Stăm de vorbă cu fiecare companie în parte, pe legislaţie. Nu văd niciun conflict de interese în treaba asta. Problema se punea dacă eu eram angajat în vreo companie.”.


Baron cu 9.000 lei/lună

Un alt membru marcant al PDL, aflat în directă legătură cu Dana Chebuţiu, este Sorin Frunzăverde, capul de listă al democratliberalilor la alegerile europarlamentare din 2007.

Între momentul în care a părăsit portofoliul Apărării (aprilie 2007) şi cel în care a devenit deputat la Bruxelles (decembrie 2007), Frunzăverde a fost prezent pe statele de plată ale companiei timişorene AC Management, controlată de FMF şi placă turnantă pentru multe afaceri marca Buzăianu în România.

Frunzăverde explică : „(…) Dana Chebuţiu mi-a solicitat colaborarea cu AC Management: lucram la Timişoara şi la Reşiţa”. Dar îşi pierde din siguranţă atunci când trebuie să-şi descrie fişa postului: „Am fost consilier pe probleme de management… Am avut tot felul de probleme legate de management şi de piaţă ”. Din declaraţia sa de avere, reiese că firma timişoreană l-a plătit cu 9.000 de lei pe lună. Frunzăverde spune că nu el i-a recomandat-o pe Dana Chebuţiu colegului Dragoş David, pentru poziţia de asistentă personală la PE: „Eu nu i-am recomandat niciunui europarlamentar să angajeze pe cineva”.

Dana Chebuţiu nu a putut fi contactată. Secretara de la sediul FMF din Mulhouse, Franţa, a spus de fiecare dată că Dana Chebuţiu nu e la birou. Drept urmare, aceasta n-ar fi contactat EVZ la numărul lăsat de noi pentru că, în ultima lună, ar fi fost tot timpul plecată în vacanţă şi alte deplasări. Apelat de EVZ, Adrian Chebuţiu a spus: „M-aţi prins la volan şi sunt şi nemâncat. Ştiu că voi vreţi să mă întrebaţi live, dar prefer să-mi trimiteţi întrebările pe e-mail. Vă răspund într-o zi sau două”. Nu a mai răspuns. Personaj discret, nici mogulul energiei Bogdan Buzăianu nu a răspuns la telefoanele EVZ.

„Vă spune ceva firma Energy Holding? Mie îmi spune, Buzăianu…”
Traian Băsescu, preşedintele României, către Călin Popescu-Tăriceanu, în februarie 2007

Sursa : www.evz.ro


Sibilla

informaţii preluate de pe surse : ghimpele şi evz.ro

imagine preluată de pe google.ro


Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ce ziceţi Domnule Băsescu, vă încumetaţi… ?

 1. Pastel zice:

  Sint in preajma , va urmaresc si va admir. Un cuvint de bine pt. Dv. si unul mai aspru pentru „merituosi”.
  pastel

  Apreciază

 2. Sibilla zice:

  @Pastel,
  Nu amintesc lor decât de…. Sabia lui Damocles !
  ” Nimeni nu este de neînvins . ”
  Măcar de-ar pricepeceva…
  Vă mulţumesc,
  respecte,
  Sibilla

  Apreciază

 3. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.