Sport : handbal, fotbal şi… şampanie ! Prietenii, ştiu de ce !

Imagine001

SPORT : handbal, fotbal şi… şampanie ! Prietenii, ştiu de ce ! 😉

Trofeul Challenge, la Reşiţa

SUCEAVA – Ceea ce era normal să se întâmple, s-a întâmplat. Echipa masculină de handbal U.C.M. Reşiţa şi-a adjudecat al III-lea trofeu Challenge Cup, după succesul previzibil de duminică seara, de la Suceava, unde s-a impus cu 25-20 (17-12), în faţa echipei Universitatea din localitate.

Formaţie care reuşea, în urmă cu o săptămână, în manşa întâi, un 27-25, surprinzător pentru lumea handbalului.

Elevii antrenorilor Aihan Omer şi Gligore Czari şi-au trecut, deci, în palmares, o performanţă deosebită, care face cinste sportului reşiţean, şi chiar handbalului românesc. Fiindcă U.C.M.R. este singura grupare sportivă din ţară care şi-a adjudecat Trofeul Challenge pentru totdeauna.

Revanşa a scos în evidenţă, în mod deosebit, spiritul de echipă, dorinţa de reabilitare a reşiţenilor în faţa suporterilor din sala din Suceava şi de acasă.

Spre deosebire de partida de la Reşiţa, după primele zece minute de tatonare, confruntarea a fost controlată în continuare de oaspeţi.

Experienţă superioară

Graţie evoluţiei foarte bune a lui Bojan Butulija, care, până la pauză a înscris nu mai puţin de şapte goluri. Aşadar, în minutul 11, U.C.M.R. conducea cu 5-3, apoi a fost 6-3 (min. 12). Diferenţă consemnată şi în minutul 19 (10-7), moment în care Cristian Bursuc, de la gazde a primit cartonaşul roşu pentru un fault din spate asupra lui Butulija. Dar, care ar fi putut fi mult mai mare, dacă portarul Iulian Andrei nu se remarca în cel puţin două situaţii.

Spre sfârşitul primei reprize, reşiţenii îşi măresc avatanjul pe tabela de marcaj, şi pentru că a venit rândul lui Damjanovic să se remarce: 14-11 (min. 27), 16-11 (min. 29), 17-12 (min. 30).

După pauză, presiunea mizei partidei a afectat, într-un fel, spectacolul sportiv. Dar, elevii antrenorilor Aihan Omer şi Gligore Czari au reuşit să-şi consolideze avantajul, conducând, în minutul 37, cu 21-12. şi, chiar dacă, în minutul 38, Pârâianu a părăsit terenul de joc, după a treia eliminare, U.C.M.R. a avut forţa să controleze jocul.

În ciuda faptului că între minutele 44 şi 55 a înscris un singur gol, localnicii ajungând la 19-23. A urmat golul lui Florin Ciubotariu, şi diferenţa de cinci goluri a fost consfinţită în finalul confruntării, scor 25-20, pentru echipa mai experimentată, care a avut forţa să revină după acel 25-27 de la Reşiţa.

222_2337282d97_mini

U.C.M.R.: Damjanovic, Ionescu – Butulija (9 goluri), Pasic (4), Ciubotariu (4), Rohozneanu (3), Tucanu (2), Pârâianu (2), Irimescu (1), Cuciula, Grozăvescu, Pârvan, Stan, Filip.

Marius Moraru
marius.moraru@informmedia.ro

Sursa : www.caon.ro

7686177909_large

„Suntem foarte bucuroşi că am câştigat pentru a treia oară trofeul. Nu fără emoţii dar parcă bucuria e mai mare acum decât atunci când am luat prima oară această cupă. După înfrângerea din tur ne-am trezit la realitate şi am analizat foarte bine unde şi ce am greşit iar azi ne-am mobilizat foarte bine. Nu pot decât să-l felicit pe Petru Ghervan şi echipa Suceava, care oricum a realizat o mare performanţă prin calificarea în finală la prima prezenţă într-o cupă europeană”, a declarat Omer.

www.suceavasport.ro

Felicitări Handbaliştilor de la UCMR !!!

smiley

ADIO DINAMO !!! Tai, tai… la nani, câinilor !!!

Dinamo – FC Brasov 0-2 !!! … :))

Câinii dinamovişti au luat-o-n freză ! … Între timp  :

Poli Timişoara – Unirea Urziceni 1-2 !!!  😉

Unirea Urziceni este aproape campioană!

Echipa lui Dan Petrescu dă o nouă lovitură şi câştigă la Timişoara, scor 2-1 cu Poli. Urziceniul e astfel aproape campioană, un egal în ultima etapă cu Steaua fiind suficient pentru un titlu istoric. Unica speranţă a timişorenilor rămân punctele de la TAS, dar şi o victorie în faţa Braşovului coroborată cu înfrângerea Urziceniului în meciul cu Steaua.

Poli a deschis scorul prin Gigel Bucur în minutul 32 după o bâlbâiala a fundaşilor ialomiţeni. La nouă minute după pauză, Pădureţu egalează situaţia de pe tabelă aducând din nou speranţa în tabăra oaspeţilor. Bilaşco avea să lovească decisiv după centrarea lui Bordeianu din minutul 68, iar Unirea Urziceni este aproape de a scrie istorie.

Foto: fcunirea.ro

În fine … : ” Aştept valizele lui Dinamo .. ” – Gigi Becali … O, daaaaaaaaaaaa :))

fc-unirea-urziceni 180px-Steaua

Sibilla&Leo

imagini preluate de pe google.ro

imnul UCMR – youtube

informaţii preluate de pe surse

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Leo dixit, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Sport : handbal, fotbal şi… şampanie ! Prietenii, ştiu de ce !

  1. Sibilla zice:

    @duşo Leo,
    ” jucătoarea română de tenis Sorana Cârstea s-a calificat, luni, în sferturile de finală la Roland Garros, după ce a trecut în optimile competiţiei de sârboaica Jelena Jankovici, cap de serie numărul 5, cu scorul de 3-6, 6-0, 9-7. Sorana Cârstea, numărul 41 în clasamentul WTA, a trecut de Jankovici după aproape trei ore de joc. ”
    Doamne Ajută !
    Da, Sportul ne bucură !!! 🙂
    hvala lepo de vesti bune, duşo 🙂
    Sibilla

    Apreciază

  2. sir-din-nori zice:

    Să ne mândrim cu Banatul! 🙂
    Vivat U.C.M.R! Vivat Cimişoara! ( câştigători sau învinşi…!) Semper Fidelis!
    Reverenţă, sibillină făptură!

    Apreciază

  3. Sibilla zice:

    @sir din nori,
    😉 :))
    ZIVELI U C M R, handbaliştii noştri de suflet !!! Merită Felicitări !
    Acuma, nah,pentru nora Maria, ţinem şi cu Cimişoara, dar… Steaua e de suflet 🙂
    Respecte, Sir, calde îmbrăţişări pentru Lady şi pupici Mariei!
    zdravo, Sir,
    Sibilla

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.