7 Iunie 2009 – Votăm Florile de Stâncă !

corina-crec89bu-pentru-pe1

7 Iunie 2009 – Votăm Florile de Stâncă !

Corina Creţu – Politician – Europarlamentar – Român mai înainte de toate – Om deosebit – Seriozitate – Competenţă – Perseverenţă – Credibilitate – Dăruire- Activitate asiduă în PE – Autor al volumului ” România Europeană ” – Un Om aproape de Oameni şi pentru oameni – Floare de Stâncă a Social Democraţiei Autentice !

“Promit că în noul meu mandat de eurodeputat voi servi cu aceeaşi perseverenţă interesele României pentru că vreau să ştiţi că 60% din legislaţia românească vine de la Bruxelles. Această carte exprimă interesul meu major pentru ţara mea şi cuprinde intervenţiile, pe care le-am făcut în Parlamentul European, precum şi îndemnul de a ne bate pentru resursele financiare de care România trebuie să beneficieze”, a declarat Corina Creţu.

( Lansare carte ” România Europeană ”, Piteşti – Corina Creţu )

mep-corina-cretu

Corina Creţu – Corina noastră, a românilor, Floarea de Colţ, floare de stâncă !

FLOAREA DE STÂNCÃ

de Pavel Coruţ

Îmbãtrânise bietul Neam,
Cãzuse-n jalea-adâncã,
Dar i-a-nverzit un tânãr ram,
Plângând cu flori de stânca.

Ca o vedenie de vis
Împrãştie lumina
Peste-a tenebrelor abis
De care lumea-i plinã.

Se-nalţã robii din pãmânt,
Sã-l mângâie o razã,
Sã-l prindã dulcele cuvânt,
Gândirea sa viteazã.

Întineresc bãtrâni cãrunţi,
Se întãresc feciorii,
Albastre focuri ard pe munţi
Şi se aratã Zorii.

Întinse neamuri stau la sfat
Sa inteleaga vrerea
Stãpânului ce-a aratãt
Dreptatea si puterea.

Prea înţeleptul învãţat
Descoperi-va, oare,
Din care Neam s-a întrupat
Lumina cea din floare?

Din cartea cãrţilor din veac,
Va înţelege, oare,
Cã neamul vechi, de geto-dac,
E-nmugurit şi-n floare?

Sloganul Partidului Socialiştilor Europeni este “Pe primul loc oamenii” (”People first”).

Putem relansa economia Europei si putem crea o societate mai sigură si mai bună pentru toti, într-o nouă Europă socială. Agenda noastră de reforme progresiste care are ca scop transformarea cooperării în Europa – bazându-ne pe valori ca egalitate, democraţie, demnitate umană, solidaritate, libertate si justitie – poate să aducă schimbarea de care europenii au atâta nevoie.

Noi, socialistii, social-democratii si progresistii democrati, avem valori comune, avem viziune comună. Noi vom colabora pentru a crea o Europă mai bună, mai sigură, mai verde. Împreună suntem o fortă a schimbarii.

Putem construi o societate mai bună, dacă punem oamenii pe primul loc.

Haideti să ducem Europa spre o noua nouă directie în Iunie 2009.

( Manifestul Socialiştilor Europeni pentru alegerile europarlamentare – fragment )

buc-3

Partidul Socialiştilor Europeni, ca şi grupul său parlamentar, este cel mai consecvent promotor al politicilor sociale care vizează principalele categorii de cetăţeni – salariaţi, pensionari, tineri, femei, mici întreprinzători, minoritari de toate felurile, ca şi al politicilor care vizează reducerea decalajelor economico-sociale între ţările dezvoltate şi cele emergente (asa cum este şi România).

Singurul partid din Romania reprezentat în grupul socialist este PSD (membru al PSE).

Lista candidaţilor PSD îi cuprinde atât pe cei ce ne-au reprezentat şi până acum, în ultimii doi ani, în Parlamentul European şi care au fost printre cei mai activi şi competenţi reprezentanţi ai noştri, cât şi unii noi, recomandaţi pentru calităţile şi experienţa lor ca parlamentari sau oameni activi în structurile teritoriale şi locale ale administraţiei.

Alegerea lor înseamnă atât cea mai bună reprezentare a intereselor celor mai largi categorii de cetăţeni, dar şi consolidarea grupului socialist din Parlamentul European, a principalului nostru partener şi susţinător.

( ION ILIESCU _ ECHILIBRU )

parlamentul-european2

”… exista riscul ca Romania sa ramana o tara de categoria a doua in Uniunea Europeana, daca nu vom sti sa valorificam atuurile pe care le avem si sa depasim reticentele si stangaciile pe care inca le avem in a ne apara drepturile si a ne promova interesele.

” Avem sansa de a ne desemna pentru prima data, poate nu intamplator la doua decenii dupa Revolutie, reprezentantii pentru un mandat intreg in Parlamentul European – o institutie care a castigat in timp tot mai multa putere si care va dobandi mult mai multe atributii si o pozitie semnificativa in viata politica a continentului, dupa previzibila ratificare in aceasta toamna a Tratatului de la Lisabona de catre toate cele 27 de state membre ale UE. ”

” Viitorul mandat europarlamentar va fi decisiv pentru viitorul Romaniei pentru ca va include cateva momente esentiale pentru societatea noastra: aderarea la Zona Euro si la Spatiul Schengen, obtinerea libertatii depline de circulatie a lucratorilor romani in UE si atragerea finantarii europene pentru modernizarea tarii.

Dar toate aceste deziderate nu se vor implini de la sine, ci e nevoie de un efort general si de o politica nationala coerenta si pragmatica pentru ca europenizarea sa devina o realitate concreta. Exista riscul, dupa cum decurge dezbaterea politica la nivel national, sa vorbim mai mult despre Europa decat sa lucram pentru o integrare efectiva, dar PSD – partidul care a negociat intrarea in NATO si in UE si care apara constant interesele romanilor – este garantia faptelor pentru o Romanie europeana. ”

( Corina Creţu )

toppage_logo_ro[1]

E dreptul nostru de-a vota şi-o vom face !

NU vom vota PD-L = clanuri, căpuşe, mincinoşi, agresivi, incompetenţi, parşivi, adunătura ce-a adus România la sapă de lemn ! NU vom vota PD-L care, prin voci precum a Monicăi Macovei NU apără interesele ţării, denigrează şi ne fac de ruşine în Europa ! NU vom vota PD-L care-şi acoperă incompetenţa făcând noi şi noi promisiuni pe care NU le vor onora niciodată, ăstora NU le pasă de românii amărâţi ! NU dăm votul mincinoşilor, nu-l merită !

Votăm PSD, pentru că sunt  aproape de oameni, le pasă, se implică !

Pe 7 Iunie 2009, votăm Florile De Stâncă – votăm PSD !

Sibilla

Surse : Corina Creţu – blog

Ion Iliescu – blog

imagini preluate de pe google.ro şi corinacretu.wordpress.com

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la 7 Iunie 2009 – Votăm Florile de Stâncă !

  1. loredana zice:

    Buna
    Mi-a placut f mult poezia ,,floare de stanca”,am sa o postez si eu pe blogul meu tot la fel,alaturi de numele doamnei Corina Cretu.
    Va doresc o zi frumoasa!

    Apreciază

  2. Nea Costache zice:

    Foarte frumoasa poezia! La alegeri pe cine sa pun stampila? pe Eba? Hai dom’le, sunt om serios! Grupul de candidati ai PSD mi se par cei mai buni! Pentru ei ma prezint la vot! O zi minunata!

    Apreciază

  3. leo zice:

    Una-i una, alta-i alta, zice-o ţâpuritură băcească strămoşască. Oricât de mult aş aprecia unii oameni, cândva fruntaşi pesedei, în prezent simpli pioni pe care cel mai Prostănac şahist în viaţă îi mută după cum i se năzare, când mai în faţă, dacă e de păcălit pulimea, când mai în spate, dacă e de păcălit baronimea, să mor dacă văd vreo diferenţă între definiţia tălică despre haita pedelachee şi ruinele social-democrate îndărătul cărora se tupilează hiene nu mai puţin onorabile…
    http://antena3.ro/stiri/politica/troc-la-varful-politicii-intre-geoana-si-sov-expunere-media-contra-control-asupra-cec_72393.html
    PS
    Oricum, de-a dreptul îngrijorător pentru mine masochismul cu care continui să oferi pesedeilor atât de mult din ceea ce nu-şi oferă singuri, tocmai tu, cea care ai beneficiat de acelaşi sprijin ca un anume Arogant când ai fost târâtă cam în acelaşi gen de mârşăvii ca acela…

    Apreciază

  4. mihaella1 zice:

    Sibilla, superba postare :). Imi place foarte mult poezia. Intr-adevar Corina este un OM aproape de Oameni. Tot respectul pentru distinsa Corina Cretu si ii uram mult succes in continuare!! Pentru tine, draga Sibilla, calde imbratisari si numai bine!! Cu stima, Mihaela.

    Apreciază

  5. Foarte frumos! M-ai convins si pe mine care n-o cunosteam pe Corina! 🙂

    Apreciază

  6. Sibilla zice:

    Zdravo, tuturor ! 🙂

    @Loredana,
    Te-am adăugat şi-n lista Sfinxului, am omis 🙂
    Da, Corina noastră e Floarea de Colţ a Politicii mioritice şi va fi curând, în câţiva ani, Preşedintele României !
    respecte şi prietenie,
    Sibilla

    @Nea Costache,
    În judeţul meu pe moarte, că-mi vine să urlu nu alta, eba tronează pe tăţi… stâlpii, umblă prin oraş o leşinătură de microbuz şi răcnesc cu nesimţire ceva de jenu ” aveţi încredere în noi, să trăim bine ” … reşiţenii, indiferenţi… un bătrân : ” mai duce-ţi-vă dracu ” , nimeni nu pare interesat de vot, tovarăşii de la PSD, muţi, morţi, inexistenţi… nah, raport pe scurt !
    Mă prezint la vot pt Corina, Severin… Jioană, am eu un descântec la chimir 😉 🙂
    Doamne Ajută !
    numai bine, oltene drag,
    Sibilla

    @mihaela1,
    Da, Corina e Corina şi-i prevăd numai de foarte bine, mi-e nu doar dragă ci am mare încredere în ea, la fel ca mulţi din români ! Foarte curând va trebui ca ţara asta amărâtă să fie condusă de-o mână destoinică de femeie, şi acea e Corina, de ” macho ” zăuşi ne-am acrit, ducă-se… pe pustii of course, da să ne lase ceva indicii despre… flotă, vile, apartamente, etc etc….
    numai bine, calde îmbrăţişări,
    Sibilla

    @ George Şerban,
    😉 🙂
    Corina Creţu, merită !
    Şi da încă mai sper ca cei în plus prin ograda PSD să se ducă dracului, ierte-mă Tatăl, că mă ştie ! Să renască social-democraţia autentică, şobolanii la groapa de gunoi a istoriei cu ei şi tot neamul lor, că au terfelit imaginea PSD destul, vor plăti… la vremea potrivită, unul nu scapă, am eu convingerea asta, va ajuta şi Doamne, Doamne pe ici pe colo, musai 😉
    Sunt câţiva Oameni în care am încredere şi da, ei sunt PSD şi PNL ! Aia coaliţie visam noi, da, în opoziţie, numai nu cu Hoţii, bandiţii, golanii, mitomanii şi mitocanii pedelachei jalnici ! Uf…
    Deci, votăm pe 7 iunie… florile de stâncă, nu oranjada… orice numai pe hăia, BA !
    Doamne Ajută !
    numai bine, stimă şi respect, prieten drag,
    Sibilla

    @Leo,
    Draghe Baciule, draghe, şi tu ai mare dreptate ! Mare ! Sper din tot sufletul şi cu toată fiinţa mea să se facă acea curăţenie prin ograda PSD, sper ca vanghelioni, baronet, jionei, în câţiva ani să devină istorie… eu chiar sper !
    Cât despre cretini şi timpiţice ce şed cu curu-n două luntre şi pozează-n ” consilieri ”, se vor convinge cu timpul mulţi din noi, dintre politicieni… cine sunt de fapt, căci, nimic nu e veşnic când e vorba de piţifelnici şi matrapuze ce uită că vor trage păcatele mizeriilor lor copii lor, nu al meu !
    Nu sunt masochistă, am încredere în puţinii OAMENI şi adevăraţi POLITICIENI din ţara asta, cameleonii, indiferent de coloratură, tot silă şi scârbă sunt, şi-au dat arama pe faţă nu o dată, nu mi-au hrănit ei mie copilul, eu fac masaje să-l pot hrăni, ce vb sau mânuie pe din dos, nu importă, eu am DEMNITATE, ei au… caractere josnice, punctum.
    Hai să nu mai aducem vorba despre specimenele triste, căci fericiri nu au parte nici de mă bălăcăresc pe mine, nici că nu 🙂
    Oi fi eu turbată, nebună, exagerată, etc, am încheiat citatilii ” măreţiilor sale ”, dar… eu nu am şi nu voi mânca rahat niciodată, am coloană vertebrală, nu am enşpe feţe, nu m-a înlocuit nimeni nicăieri pe mine şi da, am muncit inclusiv cu spinarea, mie nu are de ce să-mi fie ruşine… de pozat în ce nu eşti ascunzându-te după vorbe meşteşugite… e, he… e simplu pentru oricine. Cum am spus, până la un moment dat !
    Cerbere- Sânzâian, musai să ne păstrăm bruma de speranţă, musai ! Fac descântece şi mă rog să scape şi pesedeaua de intruşi, gunoaie şi … tăt soiul de fifi înaripate, căci duhnesc, iară noi vrem boare curată 🙂
    zdravo, duşo,
    Sibilla

    Apreciază

  7. loredana zice:

    Am pus si eu poezia pe blog…

    http://lorybia.blogspot.com/2009/05/un-om-ca-o-stanca.html

    Multumesc pt ca ati pus link-ul meu la blogroll.
    Cu respect,Loredana

    Apreciază

  8. loredana zice:

    Am citit ce ati scris sub benerul cu E.M.M.A….impresionant… „Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!”…foarte adevarat…foarte impresionant….
    Va doresc o seara plina de caldura sufleteasca.
    Cu respect,Loredana

    Apreciază

  9. mihaella1 zice:

    Vreau sa adaug si eu link-ul cu Corina…Niko, ma ajuti? Nu prera ma descurc. Pls.

    Apreciază

  10. Sibilla zice:

    Fetelor… eu teleleu, în deplasare… şi-a cştigat Barsa 😉 🙂

    @loredana,
    Eu îţi mulţumesc, sunt Sibilla-Niko, ok 😉
    Da, aşa e, au trecut deja nişte ani, 10 şi Dariana e mereu fetiţa mea, steluţa mea, surioară de Zoran .
    calde îmbrăţişări Lory 🙂
    Sibilla

    @mihaela1,
    să-mi spui m,âine pe mess ce anume doreşti exact să faci şi-om vedea 🙂
    Corina merită susţinută, iar informaţia se transmite şi prin intermediul netului, hai să punem umărul 🙂
    numai bine, Mihaela,
    Sibilla

    Apreciază

  11. Pastel zice:

    Bine v-am regasit. Si citit, zilnic, de cind „va cunosc”.
    „… sa sfirtece framintari…” (i=a)
    Framintari, framintari. E taoata viata fiintelor ca Dv., care simt si traiesc cum traiti Dv.
    „Ramine ceva agatat de aburii tainelor…”
    Ati aflat, le mai cautati pe „aceste taine cu (in) aburi”, ce nu vor sa se lase „dezgolite”, macar partial, cum tablourile… Frumos!
    Domnul sa va iubeasca pt. ce face-ti! Si cei din jurul Dv. la fel, cu stima si pretuire.
    Si eu am aceste sentimente cind trec prin „curte Dv.” si va simt prezenta.

    Apreciază

  12. Sibilla zice:

    @Pastel,

    şi totuşi există speranţă,
    durerea mai pleacă uneori în vacanţă,
    şi totuşi există Ceva, în inima mea, în privirea ta…
    ( Sibilla )

    numai bine,
    Doamne Ajută !
    Sibilla

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.