116. 000… Nu mă uita !!!

nu-ma-uita-1782uhf3

116. 000… Nu mă uita !!!

25 Mai – Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi :

Din 1986, la initiativa Crucii Rosii Internationale, pe fondul inmultirii alarmante a cazurilor de disparitii in randul copiilor.

Prima Zi europeana a copiilor disparuti a fost organizata in 2002, la initiativa organizatiei britanice „Child Focus”, patronata de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si Irlandei de Nord si a organizatiei olandeze „Vermist”.

In toata lumea, la 25 mai, sunt organizate mese rotunde pe tema copiilor dati disparuti, sunt raspandite mesaje de solidaritate cu familiile acestora, prin mass-media sau pe strazile marilor orase, sunt inaltate baloane colorate, semnul sperantei. Simbolul acestei zile a fost ales floarea de „nu-ma-uita” (Myosotis sylvatica), din pricina numelui ei dar si din cauza abundentei acesteia in luna mai. De aceea, la 25 mai, organizatiile care se ocupa de manifestarile din aceasta zi obisnuiesc sa distribuie populatiei aceste flori (fie naturale, fie artificiale).

Sursa : www.copilul.ro

Felicitări şi admiraţie Doamnei Măriuţa Simionescu – Organizaţia ” Salvaţi Copiii ”, filiala Caraş-Severin, pentru întreaga activitate desfăşurată, dăruire, implicare !Da, Măriuţa Simionescu este un OM căruia-i pasă !

Există şi Oameni, se poate, doar să crezi, să dărui, să pui suflet !

Există şi-o mare diferenţă între specialişti, ” specialişti ” şi profesionişti. Există oameni şi ” oameni”, există creştini şi farisei, există jurişti şi ” jurişti ”, există din nefericire prea mult politic în toate , numai competenţă, dăruire, suflet, conştiinţă, NU ! Şi, mă refer la personaje şi specimene de pe plaiurile mioritice pe care le numesc ” volvure ”, căci Zâne Bune ale copiilor, NU sunt, oricât ar poza !

Menţinerea în funcţii a responsabililor ce desfăşoară activităţi decizionale de mântuială de către tartori din mediul politic ce consimt la răstignirea, hărţuirea avertizorilor, spune limpede mai mult decât se crede şi, are un preţ. la un moment dat… căci, banul te ridică şi tot el te doboară. Atenţie la Ochiul Nevăzut !

copil

Autorităţile, preocupate cu, multe cele afaceri în interes personal, conturi, abuzuri de influenţă şi funcţii, NU acordă suficient suport, NU se implică precum trâmbiţează teorii ce ” dau bine … ”, Nu alocă suficiente resurse, timp, şi, măsurile de prevenire, preîntâmpinare a cazurilor de dispariţii ale copiilor sunt… precum ” practica ”, nu teoria de faţadă ! De aceea, societatea civilă, trebuie să se implice ! Fiecare din noi, putem face ceva, trebuie ! Organizaţiile neguvernamentale se implică, noi, ca părinţi, cetăţeni, haideţi să punem umărul, ne stă-n putinţă ! Pentru copiii noştri, pentru că mâine poate fi pe lista copiilor dispăruţi, copilul tău, fratele, nepoţica, vecinul, colegul, oricine… Pentru că, Nu Mă Uita, micuţa, delicata floricică albastră, e Strigătul Copiilor Dispăruţi, din lumea întreagă…

„Cu totii suntem responsabili de protejarea copiilor nostri, cu totii avem obligatia de a le oferi o copilarie fara traume. Tuturor ar trebui sa ne pese ca numarul copiilor disparuti este in crestere si ca de prea multe ori siguranta copiilor este pusa in pericol”…

„In calitatea sa de membru al Federatiei Europene pentru Copiii Disparuti si Exploatati Sexual – Missing Children Europe, Salvati Copiii se alatura celorlaltor 22 de organizatii neguvernamentale din 16 tari membre UE care organizeaza evenimente tematice si campanii de informare referitoare la problema disparitiei copiilor. In Romania este ingrijorator procentul extrem de ridicat al copiilor care parasesc domiciliul de bunavoie. In consecinta, este foarte important sa derulam o campanie de informare asupra motivelor care ii determina pe copii sa plece de acasa, de constientizare a riscurilor la care se expun si de identificare a mijloacelor de prevenire si diminuare a fenomenului” , declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte executiv Salvati Copiii Romania. Campania organizatiei Salvati copiii se desfasoara la nivel national si in Timisoara, Iasi, Suceava, Targu Mures, Dolj, Brasov, Neamt, Vaslui, Hunedoara, Caras Severin, prin activitati de informare in scoli si licee, dezbateri, mese rotunde cu reprezentanti ai institutiilor si campanii stradale.

Telefonul unic pentru copiii disparuti – 116.000

Comisia Europeana a decis in urma cu doi ani, si a recomandat tuturor tarilor membre UE, sa aloce un numar telefonic unic pentru pentru copiii disparuti. Acest numar este 116. 000 si este deja operational in Romania, Grecia, Ungaria, Tarile de Jos, Portugalia si urmeaza Belgia si Slovacia. „E cunoscut faptul ca, atunci cand copiii sunt ucisi in urma unei rapiri, peste 70% dintre ei sunt ucisi in 3 ore, iar 90% in 24 de ore de la disparitie. Drept urmare, este indispensabila interventia imediata a serviciilor specializate” a declarat Margarida Barroso, membru independent in Consiliul Missing Children Europe. „De aceea numarul de telefon european pentru copiii disparuti poate salva vieti. Nu exista nici o posibila scuza de a nu lua toate masurile posibile pentru ca numarul sa fie operational in toate statele membre ale Uniunii Europene”, a mai spus Margarida Barroso.

Sursa : www.ziua.ro

punctul-pe-i

Da, NU există scuze pentru cei ce nu pricep că dispariţia unui copil instituţionalizat din unitate nu se anunţă imediat, telefonic organelor de poliţie din teritoriu, NU există scuze pentru că încă se procedează aberant ca abia după 24 de ore să se emită adresă scrisă pentru semnalarea unei absenţe, n-am să pricep niciodată această sminteală patronată direct de cei ce-şi zic cu nesimţire ” autorităţi abilitate ”… argumentul meu e limpede : de ce după 24 de ore, timp în care se poate întâmpla orice, timp în care putem interveni, preveni ceva mai grav… ?

Da, în România anilor 2009, protejăm imaginea instituţiilor, ”divelor ” şi ” prinţişorilor ”, menţinem pe funcţii falşi specialişti, etc. … ” protecţia ” copilului…

Da, spun lucrurilor pe nume : NU se iniţiază controale inopinate în teritoriu, se continuă cu practica anunţării acestor ” controale ” de la centru pe diverse căi de către diverse secretare şi nu numai, de multe ori şefii ierarhici de la centru habar nu au cum se desfăşoară de fapt lucrurile… nu-i aşa, ” stimabili ” farisei proţăpiţi pe nişte biete scaune, voi, cei din teritoriu, numiţi politic ?

Şi dacă mâine-poimâine dispar copiii, nepoţii voştri, ca să vă spălaţi din păcatele nesimţirii, indolenţei, neimplicării, a rapoartelor care numai realităţi NU reflectă… căci Doamne, Doamne, ironic, ne mai ia şi de mânecuţă, doar, doar ne trezim ! Ştiu că sună dur şi aparent a altceva, e însă un Semnal de Alarmă, un Mesaj pe care Sibilla-Sfinx îl urlă de ani de zile urechilor surde tot sperând că… poate într-o zi… Pentru mine, florile de nu-mă-uita, au… Nume, cu tristeţe o spun,dar, răspicat !

Impunerea Legii Tăcerii de către nişte jalnici jurişti ce nu gândesc, de către nişte ” stimabili ” ce ţin cu dinţii de scaune, contrazic realitatea, care realitate nu e roz şi necum precum cea zugrăvită pe… hârtii… Asumarea responsabilităţilor, prevenirea, preîntâmpinarea, să accepţi şi să agreezi mai degrabă o alarmă falsă decât să te faci părtaş, complice prin neimplicare la absolut orice se întâmplă, sunt priorităţi, ar trebui să fie atitudini, modele… nu-i aşa, ” inocentă protecţie ” a copilului ?

Este alarmant şi îngrijorător numărul copiilor dispăruţi de la domiciliu sau din instituţiile de ocrotire… NU contează nici măcar dacă o fac de bună voie ! Sunt copii, NU conştientizează riscurile grave la care se expun, cum să conştientizeze copilul dacă Adultul NU o face dar, a deprins ” abilitatea ” de-a se preface… factorii responsabili şi de decizie sunt mult mai atenţi la ambalaj, glazură, să nu răsufle,să nu pută, să nu transpire, NU la siguranţa şi securitatea copiilor… oricât s-ar minţii, nu se va putea continua la nesfârşit, statistica spune una, rapoartele de activitate alta… că există nereguli, disfuncţionalităţi, mitomanie, abuz în serviciu, trafic de influenţă, nu e o acuză gratuită ci, o mare problemă, una care trebuie Asumată şi Rezolvată, Recunoscându-se că Există, ca prim pas ! ” primul pas în rezolvarea oricărei probleme e să recunoşti, conştientizezi, că există… ” Valabil pentru familie, aparţinători, instituţii de ocrotire, autorităţi abilitate ale Statului , etc.

Dincolo de Zidurile Tăcerii, impuse, se petrec multe, duhnesc multe din ele… şi mai multe, din nefericire, prea târziu ! Acesta e unul din motivele pentru care, voi continua să îndemn la denunţarea neregulilor, tartorilor, chiar dacă în România avertizorul îşi plăteşte preţul ruperii tăcerii, chiar dacă avertizorul devine ţinta unor scenarii diabolice menite să ascundă mizerii sub preş şi să apere imagini, să fardeze zulufii unor diavoli/diavoliţe cu chip uman şi NU să fie sprijinit în Demersuri cum ar fi firesc, chiar dacă la asemenea mascarade ieftine consimt să se complacă inclusiv personaje marcante şi-n scurt timp avertizorul devine din victimă, voce, fiinţă… devine ” abuzator ”, c-aşa doreşte câte-o fâţă, fustă, şi aşa ” înţelege ” autoritatea, profunzimea expresiei : a proteja… rezultatul, copii dispăruţi, deveniţi victime mai apoi, victime ale haitelor străzii, ale exploatării sexuale, ale traficului de minori !

Părinţii, societatea, Biserica, organizaţii, asociaţii, Statul… se impune să consimtă la colaborare, la asumarea responsabilităţii faptic, nu limitându-se la teorii şi-atât, ci, prin implicare, prin trezirea conştiinţei fiecăruia din noi, prin renunţarea la minciuni, prin sancţionarea incompetenţei, prin renunţarea la promovarea non-valorilor şi numirile aberante pe criterii politice şi nu al competenţei, prin a spune lucrurilor pe nume şi-a lua măsuri care să vină-n întâmpinarea evenimentelor şi tristeţilor cu care ne confruntăm zilnic, prin schimbarea legislaţiei dacă e cazul. Repet, în speranţa că poate cineva aude, într-o zi, şi nu mă refer doar la cazurile de copii dispăruţi din instituţiile de ocrotire, ci şi a copiilor dispăruţi de la domiciliu : de ce semnalarea scrisă către autorităţi abia după 24 de ore ? Multe din actele ce ţin direct de Legislaţie în domeniul protecţiei copilului, familiei, se impune a fi regândite, reformulate, să se aducă îmbunătăţiri, să se acopere lacune, goluri, să se preîntâmpine, să nu se mai permită ” loc ” de interpretări şi jonglări la o adică prin hăţişurile legilor, căci, în cazul petrecerii unor tragedii, se practică încă ” o mână spală pe alta ”, vinovaţi sunt oricine numai şefii nu, stabilirea vinovaţilor uneori, chiar NU mai încălzeşte cu nimic…

Chiar dacă tineri, copii, pleacă de la domiciliu, şcoală, din instituţie, de bună voie, din teribilism, ademenit de anturaje dubioase frecventate, ispitit de mirajul ” libertăţii depline ”, fără să conştientizeze ce poate urma, riscurile la care se expun… rolul nostru al tuturor, datoria noastră morală e să prevenim prin implicare directă, efectivă ! Altfel, mai târziu poate devenii prea târziu şi… ne vom trezi cu tot mai puţini copii, dar cu turme, haite, tone de… Şefi şi ne vom fi meritat destinul !

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la 116. 000… Nu mă uita !!!

  1. julia zice:

    Sibila, deci te-au lasat in pace? Ma bucur. Eu iti doresc sincer numai bine si te respect petnru cauza ta. Dar „mediul” de pe blogul tau imi repugna prea mutl ca sa mai dau pe aici. Sanatate si numai bine.
    PS Sper ca semnaturile pe car ele-am dat epntru tine nu au fost in van.

    Apreciază

  2. ELMMAR zice:

    @ julia

    Sarut mana!
    Te rog frumos, vrei sa explici : „Dar “mediul” de pe blogul tau imi repugna prea mutl ca sa mai dau pe aici.”

    Apreciază

  3. leo zice:

    Liviule, maică, ori ai tălică radar la depistat cetitori ilegalişti de almanahe şi romane cu popi şi juveţi, ori sunt eu (prea) răutăcios… 😆

    Apreciază

  4. ELMMAR zice:

    @ leo

    Nu’sh cum drek dar simtzasc in urina adevarata blonda care mishuna p’acilea… 😉 este zugraveala de proasta calitate.

    Apreciază

  5. Mihaela zice:

    Ma doare. De fiecare data cand ai scris desprea copiii institutionalizati, despre abuzuri si atitudinea celor din sistem, acum despre copiii disparuti, ma doare. Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa facem ceva pentru asta. Sa existe intre noi (ma rafer la noi toti, adultii!) o solidaritate neconditionata si tacita pentru astfel de probleme! Suntem responsabili pentru viitorul copiilor nostri! Mi se pare normal ca cei care se ocupa de astfel de situatii, cazuri de disparitie a copiilor sau cei care lucreaza in institutiile unde cresc copii sa fie in primul rand OAMENI! Insa nu intotdeauna e asa….Totusi ma intreb oare ei nu au copiii?
    Cred ca statul, prin toate institutiile in care, intr-un fel sau altul desfasoara activitati ce au legatura cu copiii, ar trebui sa aplice o abordare cu maxima seriozitate, cu responsabilitate si nu in ultimul rand cu suflet!
    Numai bine iti doresc!

    Apreciază

  6. ELMMAR zice:

    Pentru Sibila si adevaratii ei prieteni:

    Apreciază

  7. leo zice:

    Bag sama că un anumit bărbos a suferit transplant de neuron de roşcată, ş-a devenit alergic la blonde… 😆
    Ceea ce nu poate decât a ne face să bănuim că este vorba despre cineva cu fobie la apă, pentru că, nu-i aşa, se ştie….
    „- De ce toarna apa in tastatura o blonda?
    – Ca sa navigheze pe internet…”

    Apreciază

  8. SuKăRiT zice:

    De-ar fi după mine, aş reintroduce pedeapsa cu moartea pentru ca pedofilii, răpitorii şi ucigaşii de copii să nu mai ajungă niciodată pe stradă. Sunt prea mici pedepsele, de aceea aceste crime, la care nici nu mă pot gândi fără să nu am impulsuri ucigaşe împotriva autorilor, sunt din ce în ce mai dese.
    De multe ori mă gândesc că, cei care fac legile şi pun pedepse atât de mici împotriva acestor monştri, au ceva în comun cu ei. Altfel nu înţeleg de unde atâta îngăduinţă.

    Apreciază

  9. ELMMAR zice:

    In viatza vietzishoarelor mele anterioare si posterioare nu mi au placut blondele dar asta nu insemna ca nu le respect…daca merita…ceea ce nu e cazul de fatza.
    Doamna J se crede prezervativ si acopera o alta blonda.
    Un prezervativ reshapat cu aroma de tamaie.
    Deh,varsta,mintea,educatia…

    Apreciază

  10. leo zice:

    Măcar aiasta nu e travestită (păstrându-şi până şi culoarea sexului) ca diverse muieri în izmene de bântuie blogosfera, mai ales o anumită parte a blogosferei, că băieţii cu ochi albaştri nu prestează fără o remuneraţie cât de mică, după bujet; chiar dacă, în unele cazuri, constituţia clădidă exclusiv pe producţii ale vezicii biliare de le ţine loc şi de suflet, şi de circumvoluţiuni, şi-ar putea afla suficientă motivaţie în pornirea jivinească de a face rău altora, neuronul de iudă nu-i lasă să nu „producă” şi niscai arjinţi, vreo treizeci să zicem…

    Apreciază

  11. ELMMAR zice:

    @ leo

    Cioran le zicea…putori cosmice.

    Apreciază

  12. ELMMAR zice:

    @ leo

    De la 11:10 pana acu’ ma gandesc de unde stii tu ca J. si a pastrat culoarea sexului?
    Io nu introduc mana in foc pentru d’alde astea.

    Apreciază

  13. leo zice:

    Maică, prea multă conversaţie cu un oareşce onanist prin grădiniţa ANeului te-a lăsat cu sechele: numa la faianţa din baie ţie gândul… 😆
    Eu făcui vorbire de farba cu care-şi dădu pe cele amazoneşti plete, că n-o schimbă, tot aşa cum nu făcu nici deziceri de la condiţia de feministă pentru a se da vreun „iel”, cum făcură alţii sau altele, dupe caz.
    Oi avea eu mândreţe de intuiţie feminină, da nu-s Superman cu raze X în priviri, başca pătrunzător prin internaute cărări spre aşa… profunzimi…
    Uf, burţile mele te-or acţiona în instanţă, de le mai torturezi cu râsul cu-atari confuziuni confuzive… 😆
    Cred c-o tuli-o amazoana aruncând de-odată-n urmă şi cutea, şi ţesala şi alte cele recuzite de-aţinut calea la zmăi şi zmăoaice cum numa într-un mediu aşa poluat ca aista, al Sfinxului, se poate ezista…

    Apreciază

  14. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc, tuturor. M-aş bucura ca articolul să fi fost citit ŞI de către CJ C-S, care observ că mă monitorizează ” preocupat ”, recunosc desigur că, şi eu pe ei 😉
    Mai ales ” schimbarea la faţă ”, adicătelea refresch la declaraţiile de avere şi interese ale unor personaje, din când în gând…. în fine, copy-paste pe tăt, cu dată şi date, pentru comparaţii… la o adică, because, una e declaraţia de avere acum ceva luni, alta acum… Şi da, eu urmăresc două, fie… trei, anumit şi speciano… nu doar eu 🙂
    Apropo de ce zice Cioran despre… putorile cosmice… 🙂

    @Julia,
    Bună ziua.
    Nu, nu m-au lăsat în pace, am Demisionat eu cu Demnitate urmare a atitudinii îmbrăăţişate de către CJ, urmare a scenariilor pe care le-au pus la punct, pentru aceasta au timp şi resurse… urmare a bătăilor pe care le-am primit, urmare a faptului că s-au folosit cu nesimţire şi au folosit ca masă de manevră împotriva mea copii instituţionalizaţi, ş.a.m.d.
    Petiţiile, sesizările, le-au folosit ca hârtie igienică şi mi-au râs în nas. La sesizări am primit răspuns după 75 de zile, căci în Caraş-Severin legea o fac juriştii de profesie preşuri în faţa unor ” dive ”. Ca să tac, să mă intimideze, au făcut o aşa zis comisie care să ” cerceteze ” afirmaţiile mele, Comisie care NU a fost primită de Ana Vasile pe domeniul public, respectiv DGASPC, însă, comisie atent dresată de un … pretenar al unora, altora… 🙂
    S-au dislocat trupe, s-au făcut ghem, uniţi prin ticăloşii fiind… După 75 de zile, la insistenţele mele, după numeroase drumuri şi audienţe, mi se aruncă cu nesimţire o adresă în care mi se sugerează să mă adresez altor instituţii, chipurile CJ neavând competenţă în acest sens, CJ-ul care, m-a lovit în cel mai mişel stil binecunoscut cu putinţă, pe mine in calitate de avertizor ! Evident, cercetările continuă, de această dată altfel, eu am incercat legal, nu am avut cu cine ! Toţi sunt rude între ei, toti membrii ai aceluiaşi partid, nu contează că eu NU sunt, nu contează copiii, de ce incomozi şi care ar putea susţine multe s-au descotorisit, a trântit CJ şi-o Lege, nimic in presă, nimic nu răsuflă, etc. Dar, sunt urme pe care NU le pot acoperi şi, omit o chestie… au f multi duşmani, şi-am învăţat de la ei in aceşti ani multe… , că dacă ei insistă…
    Soarta copiilor nu importă, ci doar protejarea imaginii şi menţinerea ” divelor în funcţii, cu orice preţ. Da, mi s-au făcut promisiuni mincinoase, de către personaje marcante cică… timp în care continuă să râdă şi, atât. Eu am însă răbdare şi mai am şi Demnitate, care lor le lipseşte cu desăvârşire, am încredere în Doamne, Doamne care le va da o lecţie şi exact ce merită, nici mai mult, nici mai puţin !
    Nimic nu e întâmplător şi nimic la nesfârşit !
    Cel mai trist şi greu de suportat e că nu am servici, lupta o continui pe absolut toate căile şi nu voi renunţa o secundă, toate vor ieşi la ibeală, numai că mi-au închis toate uşile, nici un CV nu-mi e luat în seamă, nu există un loc de muncă pt Sibilla în tot Cara-ş-Severinul pt mine, deşi, nu am cerut in 17 ani de muncă plata vreunei ore suplimentare, deşi am adus premii în judeţ şi tartorii s-au premiat pe munca mea şi-a copiilor mie nici din greşeală un ” mulţumesc ”, deşi nu m-am temut de muncă niciodată… dar, pentru ei contează că nu mă tem de ei, adică de clanuri şi căpuşe !
    Sunt copii care continuă să hălăduie pe străzi după orele 22, mă întâlnesc cu ei întâmplător, nimeni nu ia măsuri şi nu e normal căci se cunosc f bine anturajele şi locaţiile frecventate, materiale igienico-sanitare primesc la raţie, pe motiv de criză…. deşi Boc a specificat limpede că nu sunt bani pt mobilier nou, dotări birouri, etc, necum asemenea ticăloşie… nimic nu s-a schimbat, încă ! De aceea voi continua, cu o mare Dezamăgire în suflet, m-a scârbit atitudinea unei personalităţi care putea să mişte ceva, putea să nu mă mintă, putea să …. Va plătii, pentru că ştie că am dreptate, pentru că nu pentru mine lupt, pentru că toate au un preţ, la timpul potrivit .
    Da, mi-e foarte greu, dar voi rezista cumva, până la capăt, trebuie !

    Nu înţeleg ce e cu ” mediul ”, o lămurisem cu timp în urmă. Nu sunt membră a niciunui partid politic, cred, da într-o social-democraţie autentică, veritabilă, care nu există la acest moment, cred în câţiva Oameni Deosebiţi, în principii, valori, nu şi in cameleoni, indiferent de coloratură, nu în şobolanii ce bântuie prin toate ogrăzile partidelor..
    I-am încondeiat de fiecare dată pe ticăloşi fără deosebire şi nu ţin seama de culoare, politic, etc Pe Sfinx vin oameni, prieteni dragi mie, majoritatea pentru poesie, articolele dedicate strămoşilor, sunt oameni minunaţi cu care mă mândresc şi de la care am a învăţa. Sincer, cu tot respectul, nu am înţeles aluzia…
    Mulţumesc din suflet pentru susţinere şi atitudine !
    numai bine, respecte,
    Sibilla

    @ani,
    Mulţumesc frumos .
    E foarte puţin ce fac eu, dar, trebuie, aşa cum am specificat în articol, florile de nu-mă-uita pentru mine , Sibilla, au Nume, nume pe care nu le pot uita !
    respecte şi mai poftiţi la taclale cu Sfinxul,
    Sibilla

    @ŞuKăRiT,
    Cum bine ştii, prieten drag, cu pedofilii, cu traficanţii de minori, cu volvurele şi prinţişorii, cu clanurile şi căpuşele, cu tartorii din umbra lor, am eu ce am, n-ar mai avea ei zile cât rezist eu ! Trăznească-i ! Amin. Căci ştiu ce vorbesc, din nefericire…. 😦
    Eu ştiu, ei uită că au la rându-le fete, nepoate…. niciodată nu ştim unde ne duce viaţa şi ….
    Păi cu îngăduinţa e simplu de elucidat, legaţi fiind prin ticăloşii, nemoşaguri şi rubedeni puzderie pe metru patrat, implicaţi câte unii până-n gât… ce să mai, m-ar ucide-n câteva secunde…
    Ce-ar fi să publicăm nişte declaraţii ale unor copile, că tot nu mai sunt în sistem… au fost măturate, deh… sau nişte chestii despre nişte afaceri şi comisioane ? Să mai aştept, să nu… mai am ceva exemplare, restul le-am dat ! Ca să nu se uite niciodată. Ca să se ştie de ce în acest judeţ ţinem cu dinţii şi ghearele de scaune şi cum funcţionează hardughia pe sistem piramidal, temelie solidă, gradul de rudenie, pretenia, abuzul de influentă, ” o mână spală pe alta ”, impunerea legii tăcerii c-aşa vor tipele ce şi-au pus botinele-n grumazul unora, după ce le-or fi pus fustele-n căpăţâni.
    Copii dispăruţi… păi după o perioadă sunt revocaţi şi punct, s-a rezolvat…
    Mă rog în fiecare zi : Doamne, Tu ştii că nu mint, fă să plătească ghemonii, tot !
    calde îmbrăţişări trandafiraşilor tăi, numai bine şi mulţămire, prieten drag,
    Sibilla

    @Mihaela,
    Seriozitate, asumarea responsabilităţilor, pedepsirea vinovaţilor, implicare faptică nu teoretică…. în Caraş-Severin ??? 😦
    Să le pese de copiii din instituţii ?
    Sunt foarte preocupaţi să-mi astupe mie gura, nu de soarta copiilor, plătiţi fiind din ban public, din buzunarul contribuabililor…
    Păi eu primesc ” lecţii ” şi promisiuni ” de genul… Oprit maşină lângă trotuar, tip cu şepcuţa camuflându-i faţa îmi aruncă : ” poate nu vei mai avea pe cine să duci în parc, sau poate nu va mai avea cine să-l ducă, bă, gură spartă ”, şi pa, demarează rapid apoi…
    Aşa se procedează in România, acu ce să mai zic… de dispar eu sau Zoran sau…. om trăi şi vom vedea, asta e ” tehnica ”… mi-e silă şi scârbă !
    numai bine şi o zi minunată, nu uităm nr unic 116.000 !!!
    Sibilla

    @ELMMAR şi duşo LEO = partizanii, tigrii, tracii… 🙂
    Vă ţuc cu respect şi drag !
    Deci : 116. 000 !!!
    Şi, denunţăm tartorii, piţifelnicii, volvurele… pe redute, musai ! Pentru copilaşi, puii de zâmbet !
    Arkana

    @ ELMMAR,
    Mulţămiri pentru muzică 🙂
    Tălică văzuşi că eu nu vb despre decedaţi/decedate… ? 😉 🙂
    Eu zic aşa, vb în general acum fără nici o legătură cu discuţiile de azi de pe Sfinx, ci, apropo de discuţiile noastre din ultimul timp, nu culoarea podoabei capilare importă, ci, Caracterul, iar pe mine una dualismul, persuasivitatea, jocul la două capte sau… trei, mitomania unor Mata Hari autohtone mă scârbeşte… şi tălică ştiezi exact la ce mă refer.
    O zi minunată, şi, cu respect şi declarată iubire sibilină, ţie Dacule, :
    am găsit pe un site pentru copii ca mine

    O vizită…

    Ieri am avut o vizită simandicoasă:
    A trecut pe la mine o broască ţestoasă.

    De fapt avea un aer atât de serios,
    Încât s-ar putea să fi fost un broscoi ţestos.

    Era destul de mic şi de tânăr, n-ai fi dat pe el doi bani,
    Nu cred c-avea nici cinci sute de ani.

    (Pentru că – ştiţi, desigur – aşa fără nici un motiv
    Ţestoasele trăiesc un mileniu aproximativ).

    Totuşi ştia să se poarte, şi ştia să vorbească,
    Şi era foarte inteligent pentru o broască.

    Deoarece fusese crescut în natură,
    Se pricepea la agricultură;

    Şi pentru că experienţa lui era notorie,
    Se pricepea grozav la istorie;

    Era o adevărată plăcere să-l asculţi,
    Dintre domnitori îi cunoscuse pe cei mai mulţi.

    Povestea despre Brâncoveanu şi Cantemir
    Şi despre alţii pe care nu mai ştiu să-i înşir.

    Dar – dacă nu se lăuda – se pare
    Că-l zărise chiar şi pe Ştefan cel Mare.

    Despre războaie doar n-avea prea multe de spus,
    Stătuse în carapace, ascuns.

    Oricum, mi-ar fi plăcut să-l ascund în penal,
    Să-mi sufle la istorie la extemporal.

    the zdravo L E. ,
    Sibilla

    @duşo Leo,
    Am Cerber ! 🙂
    Şefu, pentru tine, musai :

    Duşo, muherile halea-n izmene mă iubeşte precum io pe iele 😉 🙂
    Zivei, Sânzâian, Şef de Sibillă !
    Sibilla

    Vouă, tuturor, cu mult drag :

    Sibilla

    Apreciază

  15. ELMMAR zice:

    De ce ascult asa ceva acum?
    Habar n am…

    Apreciază

  16. Draga Sibilla,ma bucur ca ai revenit pe-aici.
    Te felicit pentru tot ce faci si-ti doresc multa sanatate sa te poti lupta cu nedreptatile.
    Voi prelua articolul tau,sunt foarte multe informatii.Ieri nu am gasit pe net despre aceasta zi a copiilor disparuti decat un articol mai vechi.Azi am aflat ca simbolul acestei zile sunt florile de nu-ma-uita.
    Cu prietenie,
    Gabi.

    Apreciază

  17. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc, tuturor ! Şi, nu uitaţi : 116. 000 – Nu mă uita !

    @supravieţuitor,
    Mulţumesc frumos, Gabi, Oameni, suflete alese ca tine, ca mine, Tatiana Stepa, zeci de mii de pui de zâmbete… suntem supravieţuitori şi, fie să fim cât mai mulţi învingători !
    Aprecierile tale, mă onorează şi obligă deopotrivă .. să continui !
    Pentru tine OM deosebit, cu mult drag şi recunoştinţă :

    stimă şi respect, sinceră prietenie,
    Sibilla

    @ ELMMAR,
    Şi eu ascult… :

    …….
    Sibilla

    Apreciază

  18. @Sibilla. Felicitări pentru 116.000! Şi pentru tenacitatea ta. Şi mă enervez, cum adică te-au bătut?! Mă înfurie mizeria-asta!

    Apreciază

  19. Pingback: 25 mai – Ziua internationala a copiilor disparuti « Supravietuitor’s Blog

  20. Sibilla zice:

    Vă cer scuze pentru absenţă şi întârzierea răspunsurilor !

    @Gabi- supravieţuitor,
    Mulţumesc frumos ! Eşti un om tare bun !
    recunoştinţă şi stimă,
    Sibilla

    @Roxana,
    Mii de scuze, am eu tare mult de lucru zilele acestea, Zoran are examen la vioară, avem de citit şi dictări, ajung f târziu din parc , masaje braţ nepot… Abia acum reuşesc să-ţi răspund şi te rog frumos să nu consideri absenţa răspunsului meu impoliteţe, Doamne Fereşte, te stimez pentru ceea ce faci şi admir la tine mai ales insistenţa ta pe argumente, argumentare, eşti un luptător.
    Nu m-au tăbăcit ei personal mişeii, au folosit copiii ca masă de manevră, copii care 17 ani m-au respectat, asta nu le-o iert şi unul din motivele f serioase pentru care am Demisionat a fost ŞI acesta, e nefiresc să se folosească de suflete nevinovate, uşor de manipulat. Da, am avut două săptămâni dungi vinete pe ambele picioare, ţevi de metal… mai rău e că cei mari îi băteau pe cei mici, le distrugeau jucăriile pentru a mă provoca, m0au baricadat punând un dulap la clasa unde-i adăpostisem pe cei mici, a fost… ca-n filmele cu proşti… mititeii bătuţi, speriaţi, eu huiduită, înjurată, ţevi aruncate, am chem,at poliţia, s-a întocmit un proces verbal, mi s-a trimis şi-un răspuns la sesizare, favorabil mie, dar…. ca in Caraş-Severin mai rar… ăştia nu au Dumnezeu, nu au limite, nu au conştiinţă… i-o bate Tatăl cândva, nu pentru mine, ci pentru ce-au suportat copii mici, pentru faptul că cei mari mă opresc acum pe stradă şi spun : ” Niko, iartă-mă, ne-au obligat să semnăm împotriva ta, au spus că tu pleci şi noi rămânem aici şi…. e şi mai rău de când ai plecat, şi pentru materiale ( igienico-sanitare ) ne certăm zic că nu au bani pentru noi… ”.
    Nu sunt supărată pe bieţii copii, e inadmisibil abuzul din Caraş, comisia CJ-ului nu e primită, pentru că o directoare e pe moşia personală, la cel de-al 5 – lea mandat, migratoare politic, şi care se laudă cu ” rezultate ”, cu munca mea printre altele, căci da, i-am adus rezultate şi eu şi alţi oameni cu suflet pe care-io tratează drept neica nimeni şi aceasta sub umbrela blajinităţii CJ-ului…
    În toată ţara s-au făcut schimbări în protecţia copilului la nivel de conducere, la noi nu, deşi presa centrală a tot scris despre salariile astronomice ale cărăşenilor despre cota astronomică de carburant, despre procese cu curtea de conturi, despre cum achiziţionările cu cântec de apartamente, despre cum se practică licitaţii şi ce firme le ” câştigă ” an de an, că deh, ne vândem carnea de vită şi porc de la ferma personală prin firmele cele….
    Urmele loviturilor au trecut, mizeriile la adresa mea continuă, ameninţări la adresa copilului meu, căci, nu tac !
    Nu-i vreau plecaţi, nici crăpaţi, vreau să răspundă şi să plătească ! Dar, DNA, ANI, Curtea de Contuyri a Ropmâniei, are pretenarii în teritoriu… iar controalele se anunţă mai întâi telefonic. Eu nu am acuzat nominal, nu, am spus să se verifice amănunţit, şi e legal şi e un drept al oricărui cetăţean !
    În judeţul nostru conduc însă… să nu zic acum, că vomez, ierte-mă Dumnezeu.
    Îţi mulţumesc frumos pentru solidaritate, şi pentru creditul acordat, ai să vezi, chiar de vor trece ani, adevăruri vor ieşi la suprafaţă şi ruşine să le fie celor ce s-au dezis de mine, ştiu că fiece sunet al meu e adevăr şi mi-au fost alături doar cât a dat bine la … imaginea lor, s-au pus între timp la vălău cu porcii, asta eu nu fac, sufletul meu nu e de vânzare ! Voi găsi eu şi de lucru, orice, am să mătur scări şi-am să-mi plătesc netul, e singura mea modalitate să mă fac auzită şi să spun despre viaţa copiilor, despre leaderii folositi de mahării adulti, despre afaceri, despre multe, trebuie !
    numai bine, preţuire,
    Sibilla

    Apreciază

  21. Sibilla zice:

    @Lucas,
    Mulţumesc !
    „Nicio talpã nu este atat de micã, incat sa nu lase nicio urmã, pe lumea asta!”

    Sibilla

    Apreciază

  22. munteanu viorel zice:

    Sibilla cit mai cautat dar eu te-am gasit.Acum sa vad daca am si norocul sa colaboram. bacau str.marasesti 7-a-15 telefon;0746382623 iata povestea mea; Scriu un scenariu de film despre copii si pedofili.fara sa stiu mai nimic decit cea ce e pe internet si este , dar lipsesc amanuntele, durerea,exemplelel,sentimentele de furie, de ura,rautate, negleijenta, ete Plus cei care sint raspunzatori pentru activitatea celor inplicati in trafic,vinzare si exploatare sexuala.cit mai mult cit mai dur cit mai provocator.scenariul este construit din 80/100 real si doar restul fictiune. Te rog ajuta-ma! Am nevoie de stilul si duritatea ta. Spune-mi povestea ta ca s-o pot face personaj in scenariu, orce ce e legat de copii si pedofilie, traficanti,colorati,politie incapabila sa gestioneze problema,autoritati si de ce ? ce se intimpla cei care lucreaza cu acesti copii se dezumanizeaza? Unde ar putea fii copii disparuti ? Cum au sfirsit? Si ce ar trebui de facut, pentru personajul pozitiv, ca un mesaj dat de film celor din sala. cu stima viorel.Apropo nu sint un nume, un incepator dar dupa acest scenariu voi pleda in aparator convins al toturor copiilor.

    Apreciază

  23. munteanu viorel zice:

    Sibilla scriu un scenariu de film;copii,pedofili,focus,politie,stat,guvern ete am nevoie e ajutorul tau in functie de secrete si tot ce nu poate fii spus. multumesc.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.