” Basarabie cu jale… ”

bpr

Basarabie cu jale…

Voronin declară că deţine ” dovezi ” privind implicarea României :

18.30 Voronin declară că deţine „dovezi” privind implicarea României. Vladimir Voronin, preşedintele moldovean, a declarat vineri că deţine „dovezi” privind implicarea României în protestele violente care au afectat Republica Moldova la începutul săptămânii. „Ceea ce ştim astăzi constituie deja o bază de dovezi în acest sens”, a afirmat Voronin, în faţa presei, la sediul preşedinţiei.

17.06 Deutsche Welle: SUA ar putea folosi R. Moldova ca o pârghie de diminuare a influenţei Rusiei. Potrivit unui raport al agenţiei Stratfor, citat de Deutsche Welle în pagina electronică, o implicare a Statelor Unite în politica Republicii Moldova ar putea arăta Kremlinului că există pârghii prin care influenţa Rusiei poate fi serios zdruncinată. În Republica Moldova ar putea avea loc o „revoluţie colorată”, în pofida numărului redus de protestatari care au răspuns vineri apelului de a participa la un miting paşnic în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

Sursa : www.gandul.info

patratalbthumbnail

Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, este de parere ca acuzatiile aduse Romaniei de Vladimir Voronin fac parte dintr-o manevra perfida de a provoca tara noastra.

„Este o maniera specifica unei anumite mentalitati de a baga Romania in mijlocul acestui conflict. Sa nu ne lasam provocati si sa existe si retinere si responsabilitate”, este indemnul lansat de presedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu este de parere ca nu doar insitutiile statului roman trebuie sa fie rezervate in legatura cu conflictele de la Chisinau, ci si populatia.

„Este nevoie de actiuni responsabile nu doar din partea structurilor si institutiilor statului, ci si din partea societatii romanesti”, a mai precizat Iliescu.

Sursa : www.ziare.com

Basarabie pământ românesc :

Basarabie cu jale – Grigore Vieru

In mine a lovit strainul
De Pasti sau Denii.
Dar incoltitu-m-au bezmetici
Si moldovenii.
Ca nu suntem romani strainul
Pe-a lui o tine.
Si-ai mei mai tare-l cred pe dansul
Decat pe mine.
Basarabie cu jale,
Basarabie,
De pe deal si de pe vale,
Basarabie!

„Incalcita-ti este viata“,
Basarabie!
„Ca graul ce-l bate gheata“,
Basarabie!
In mine-au dat si moldovenii
Necrestineste.
Ci-s fericit ca-n ei romanul
Tot mai traieste.
Ei spun ca nu-s romani, ci lacrimi
In piept framanta
Cand un Farcas sau Vicoveanca
Sau Gheorghe canta.
Basarabie cu jale,
Basarabie,
De pe deal si de pe vale,
Basarabie!
„Incalcita-ti este viata“,
Basarabie,
„Ca graul ce-l bate gheata“,
Basarabie!

Dumitru Fărcaş – Doina :

Limba noastră cea română – Grigore Vieru

Sarut vatra si-al ei nume
Care vesnic ne aduna,
Vatra ce-a nascut pe lume
Limba noastra cea romana.
Cant a Patriei fiinta
Si-a ei rodnica tarana
Ce-a nascut in suferinta
Limba noastra cea romana.
Pre pamant stravechi si magic
Numai dansa ni-i stapana:
Limba neamului meu dacic,
Limba noastra cea romana.

In al limbilor tezaur
Pururea o sa ramana
Limba doinelor de aur,
Limba noastra cea romana.

” Viitorul Românesc ” perspectiva plauzibilă pentru Republica Moldova :

„Viitorul romanesc” reprezinta o perspectiva plauzibila pentru Republica Moldova si, in aceasta situatie pentru Transnistria, este foarte importanta pozitia adoptata de Rusia, a declarat vice-ministrul transnistrean de Externe, Serghei Simonenko.

„Factorul romanesc reprezinta o realitate. Moldova singura se impinge in spatiul romanesc. Vedem ca a crescut generatia care se considera de etnie romana. Peste zece ani, situatia din Republica Moldova va fi alta, la putere se va afla tineretul din ziua de azi”, a spus Simonenko, intr-un interviu citat de agentia Novii Reghion.

Sursa : www.ziare.com

Basarabia – Pământ Românesc !

Sibilla

informaţii preluate de pe surse-presa online

imagini preluate de pe google.ro

muzica-youtube

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la ” Basarabie cu jale… ”

  1. harlau625 zice:

    Sunt incepator in ale blogeritului, am fost placut impresionat de blogul dv. Un continut national si patriotic de inalt nivel. Putini isi iubesc si promoveaza tinuturile natale ca in acest blog. Ma gasiti la Harlau625.wordpress.com. Incerc cu slabele mele puteri sa promovez in lume un moment aniversar: Orasul Hirlau jud.iasi, fosta cetate de scaun a domnilor Moldovei si locul de obarsie a lui Petru Rares implineste 625 de ani. Mult succes in continuare. Va promit ca voi fi un cititor fidel al dvs. Doamne ajuta si sarbatori fericite de Paste. Dumitru Miron

    Apreciază

  2. Mihnea Georgescu zice:

    Domnul Preşedinte are dreptate, mai bine ar fi fost şi acum Preşedinte… Ca de obicei, o poziţie de Echilibru, matură, responsabilă. Felicitări! 🙂

    Apreciază

  3. deci,totodată... zice:

    sărutmîna doamnă !…citesc , apreciez , da fincă nu-ş ce-aş măi putea zîce , tac ! şi din cînd în cînd , ca acu , scriu ceva, să nu credeţi că sînteţ sîngură , că nu s-teţ !

    Apreciază

  4. codeus zice:

    Cateodata suntem nerabdatori provocam evenimente in viatza noastra vrem mai repede ceea ce ne dorim si de multe ori suntem nemultumitzi de rezultat.in foarte multe cazuri din viatza noastra cred ca mai bine ar fii sa lasam lucrurile sa decurga de la sine .timpul le rezolva in felul lui.cred ca si vizavi de Moldova de prea multe ori de la revolutie incoace autoritatiile romane s-au aruncat cu capul inainte fara a calcula in perspectiva efectele.care spre exemplu isi arata coltii acum si ne pun intr-o situatie jenanta din pct de vedere diplomatic..poate singurul lucru benefic a fost sprijinirea tineretului basarabean de a invatza in Romania de a-si descoperi identitatea natzionala.generatiile de acum nu mai privesc catre Moscova ci catre Bucuresti.cred ca greseala cea mai rea a fost acordarea pe banda rulanta a cetateniei romane.nu asa se face o unire statala.asta e parerea mea.acum suntem pusi in situatia din pct de vedere diplomatic ca tzara sa nu ne putem apara cetatenii nuaia de peste prut nu cei de aici.

    Apreciază

  5. codeus zice:

    Cateodata suntem nerabdatori provocam evenimente in viatza noastra vrem mai repede ceea ce ne dorim si de multe ori suntem nemultumitzi de rezultat.in foarte multe cazuri din viatza noastra cred ca mai bine ar fii sa lasam lucrurile sa decurga de la sine .timpul le rezolva in felul lui.cred ca si vizavi de Moldova de prea multe ori de la revolutie incoace autoritatiile romane s-au aruncat cu capul inainte fara a calcula in perspectiva efectele.care spre exemplu isi arata coltii acum si ne pun intr-o situatie jenanta din pct de vedere diplomatic..poate singurul lucru benefic a fost sprijinirea tineretului basarabean de a invatza in Romania de a-si descoperi identitatea natzionala.generatiile de acum nu mai privesc catre Moscova ci catre Bucuresti.cred ca greseala cea mai rea a fost acordarea pe banda rulanta a cetateniei romane.nu asa se face o unire statala.asta e parerea mea.acum suntem pusi in situatia din pct de vedere diplomatic ca tzara sa nu ne putem apara cetatenii nu ,aia de peste prut nu cei de aici.

    Apreciază

  6. codeus zice:

    scuze Sibilla se pare ca am dat clic de 2 ori

    Apreciază

  7. g1b2i3 zice:

    Draga Sibilla,nu inteleg ce s-a intamplat de totul s-a schimbat asa de mult fata de acel an `90 cand fratii de dincolo de Prut s-au imbratisat cu cei de aici pe acel pod de flori.Nu uit ce moment emotionant a fost,iar acum…Voronin ne considera cei mai mari dusmani.
    Nu cred ca Basarabia se va mai uni vreodata cu Romania,dar de ce sa nu ne intelegem ca fratii de acelasi sange?Pe mine asta ma doare cel mai mult…nici nu ma mir cand noi intre noi nu ne prea iubim.
    Sibilla,iti doresc o duminica de Florii cu mult soare!

    Apreciază

  8. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc, tuturor, pentru comentarii şi vizită !
    Vă cer scuze pentru absenţă, şi vă asigur că vă preţuiesc pe fiecare-n parte şi mă bucură mult prezenţa prietenilor aici, pe Sfinx777 !

    @hârlău625,
    Am şi adăugat Dumitru Miron la blogroll ! Dobrodosli ! Bun venit în blogosferă şi mult Succes !
    Mulţumiri pentru aprecieri, contaţi pe cititorul Sibilla-Sfinx777.
    Sărbători în Lumină, vă doresc !
    respecte,
    Sibilla

    @Mihnea Georgescu,
    Da, Echilibru e… Echilibru !
    O Duminicăde Florii în Lumină, Mihnea, bucurii şi linişte sufletească! Aaa… să nu uit, afacerile 😉 🙂
    haide zdravo,
    Sibilla

    @Ovidiu,
    Mulţam fain de invitaţie, uite-acum sosesc 🙂
    Duminică Senină şi toate celebune, Ovidiu !
    calde îmbrăţişări,
    Sibilla

    @deci,totodată,
    Mulţămiri !
    Sigur că nu sunt singură, Doamne, Doamne e mereu cu mine, io-s mai zbuciumată, dar El bunul mă iubeşte că mă ştie , şida, simt că am şi întăriri !
    Vă doresc Sărbători în Lumină,împliniri de suflet, sănătate şi-un pumn de zâmbete sibiline, cu mult drag ! Doamne Ajută !
    respecte,
    Sibilla

    @codeus,
    Şi tu ai dreptate…
    Dumnezeu să ne Lumineze pe toţi !
    Îţi doresc Florii înLumină, senin pe cerul sufletului şi bucurii ! O rugăciune pentru românii noştri de pretutindeni e binevenită din partea noastră, a tuturor !
    respecte şi preţuire,
    Sibilla

    @g1b2i3,
    Mulţumesc frumos,dragă prietenă !
    Va trebui să ne trezim, să conştientizăm că mai întâi de toate şi de orice trebuie să fim OAMENI !
    Îţi doresc la rându-mi Sărbători în Lumină, bucurii şi împliniri alături de toţi cei dragi sufletului tău ! Doamne Ajută !
    calde îmbrăţişări, respect şi preţuire,
    Sibilla

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.