Dincolo de cuvinte… poate un zâmbet, atât !

waterfallautumn

Dincolo de cuvinte… poate un zâmbet, atât !

Mă pegătesc. Plec.

Nu contează când, curând, nu contează unde, deloc. Pentru cât timp ? Cine ştie… irelevant.

Dacă am să revin ? Ei, asta e altă poveste, una care-a-nceput să se scrie , pentru moment, prima ei filă e încă albă. Cu puţin noroc, sper să pot aşeza pe obrazul ei un zâmbet, cândva, un licăr…

Regrete, îndoieli, mirări, întrebări fără răspuns, uimiri, experienţe, amintiri, cheiţe, descoperiri, tristeţi, bucurii, trăiri… fărâme din fiecare, dar, n-am timp, le iau cu mine pe toate, promit.

Dacă-mi va fi dor ? Dor de dorul de-a-mi fi dor… dor… da. Ori de câte ori Ciuta va tresări între lacrimă şi zâmbet, între Cer şi Pământ, va săruta şoptit dorul, da.

Hai să ascultăm împreună… iubeşte-mă, mă plouă… :

Spune întotdeauna ce simţi şi fă ceea ce gândeşti. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aş îmbrăţişa foarte strâns si l-aş ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieşind pe uşă, ţi-aş da o îmbrăţişare, un sărut şi te-aş chema înapoi să-ţi dau mai multe. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aş înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată şi încă o dată până la infinit. Dacă aş şti că acestea ar fi ultimele minute în care te-aş vedea, aş spune „te iubesc” şi nu mi-aş asuma, în mod prostesc, gândul că deja ştii. ( Gabriel Garcia Marquez )

mirroring-lady1

Speranţe…

Poruncile gandurilor mele,

sunt rapsodii cu miros

de frunze, rasina si stele..

sunt lacrimi de soare, de Luna,

cuminte liniste si deopotriva furtuna.

Uneori sunt povesti, niciodata minciuna

totdeauna sperante

fulguite de bruma

scaldate in roua,

pitite-n zapada…

sunt padure de nimfe,

melodii de stejar

asteptand ploi sa cada,

deseori, in zadar…

sunt cunună de lacrimi şi zâmbet,

mereu dor, spre Senin,

apă vie… sunt mirarea din cântec…

Sibilla Poesis

Niko

Sibilla

imagine preluată de pe google.ro

citat preluat de pe http://www.citapedia.ro

Chris Spheeris – Rain – youtube

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla, Sibilla poesii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Dincolo de cuvinte… poate un zâmbet, atât !

 1. codeus zice:

  BUUN atunci sa fac si eu un lucru necesarpe care il stiu si eu il stii s tu da poate e necesar sa-l pun cateodata pe tapet.ai intrat in viatza mea furtunos as putea spune Sibilla prin fictiunea ta aia cu vracitzele .mi-a placut stilul tau foarte mult de a vedea lucrurile si mai ales talentul de a scrie cum scrii.Am NEVOIE de ceea ce scrii.este un moment binevenit in viatza mea intotdeauna .Sa nu ne parasesti si vreau sa cred ca si peste ani voi putea sa te citesc .sa-ti dea D-zeu sanatate si putere de a scrie tot aca cum ai facut-o pana acum.Iata declaratia mea cu privire la persoana ta pe care mi-o asum si o semnez.valy.P.S.asta ca sa stii ca tzin cu adevarat la tine

  Apreciază

 2. leo zice:

  Cum bine subliniază Valy, şi aşa cum ţi-am spus-o şi eu în repetate rânduri încercând să păstrez Sfinxul la nivelul, MULT MAI ÎNALT, la care era înainte de transformarea treptată în baricadă de luptă anti-volvure şi anti-piţifelnici, Sibilla exista şi trebuie să existe drept picătură de senin într-un ocean de învolburaţi.
  Nu m-ai ascultat. Şi-acum faci la fel ca ANeul, şi nu asculţi de cei care te învaţă de bine.
  Răsfoieşte paginile blogului aşa cum arăta el acum un an. Dacă tot nu înţelegi nimic, ăsta baci chiar nu mai are nimic de adăugat. Nici aici…

  Apreciază

 3. Elisa zice:

  Draga Sibilla,eu nu inteleg nimic desi de obicei mi se intampla….Unde pleci?De ce sa pleci?Este doar o metafora?Cu mana pe inima si cu durere in suflet iti spun ca Leo are dreptate,dupa felul meu de a vedea lucrurile.Esti o fiinta deosebita,stii asta?Iar politica este opusul tau,asta o sti?
  Te imbratisez si iti doresc sa ajunga la tine toate gandurile noastre bune si toate sperantele de mai bine.Eu te citesc fiindca esti o fiinta deosebita si fiindca esti banateana de-a mea si fiindca esti resiteana si fiindca ..orice traseu au luat gandurile tale eu ti-am fost alaturi,in ultimul timp cu mare parere de rau.Am nevoie sa te citesc.

  Apreciază

 4. Sibilla zice:

  @codeus,
  Mulţumesc.
  Voi onora datoria, am spus că vrăciţele mele sunt 7, deci am restanţă încă 2 😉 🙂
  Ei, ştii ce ? Zâmbeşte, asta fac şi eu, zâmbesc şi zâmbesc şi zâmbesc… până la urmă, poate că-mi şi iese …
  Frumoasă declaraţie, cu puţin noroc voi tot scrie vara aceasta, am încă atât de multe de spus, zău 😉
  Ne mai ” auzim ” câteva zile, nu ştiu câte, dar mi-e drag tare să vă descopăr şi pe aci, la taclale cu Sfinxul 🙂
  Senin pe Cerul sufletului tău, Valy !
  Sibilla

  @Leo,
  Nu are nici cea mai mică legătură cu nimic din ce s-a învolvurat în ultimul timp, plecarea mea. Asta nu înseamnă că nu ai dreptate, şi eu am şi tu, dar e să zicem o răscruce… la răscruce de şoapte, cam aşa… 🙂
  Ăsta Baci mai are foarte multe de spus, şi-o va face, aşa simt şi cred eu, pentru că va înţelege că ceea ce trebuie, trebuie, e Cerber de Sfinx, care Sfinx veghează şi e aci dintotdeauna.
  Va veni şi sibilina în vizită, ori de câte ori va simţi , Sfinxul, aci rămâne, cu Cerber cu tot şi … cu iz de Sânzâiene şi zâmbete de flori de colţ..
  Mulţumesc, Leo, încă nu am plecat şi de o fac înseamnă că nu am de ales.
  Hai că mă fugăresc să văz ce-mi mai fac vrăciţele şi mă aşez niţel pe-o gleznă de poesie, Sânzâian, mă tresare o ploaie aparte, cu flori de stâncă, ” roua munţilor ” şi şoapta unei elegii 🙂 Aripi să pot zbura mai lin spre Senin, cum frumos zici tălică, Şefu 🙂
  Nu mă măscări şi pentru ce nu am făcut, niciodată nu m-a interesat trafic, poziţia-n topuri, chestii de acest gen, împreună am pornit cu Sfinxul de la capăt, la un moment dat, de la zero, nu-i aşa ? Mereu voi zâmbi ” doini-m-aş şi n-am cui.. ” şi vreau să te ştiu aci, că dacă viu şi nu eşti, apoi e jale, cum buba să plece ambii Străjeri, unde s-a mai pomenit asta-n legendele tracilor… Eu plec Şefu, tu rămâi de veghe, poate-mi năzare vreun gând să revin şi cum va fi să n-am unde, n-am mai fi noi, n-ar mai aştepta Sfinxul, care repet, a fost el şi sub semnul lui Marte, dar, trebuie să surâdă sub semnul lui Saturn.
  Sibilla
  P.S. Cine a zis că nu ascultă ? Nu uit nimic şi-mi place să şi ascult..

  Apreciază

 5. Ovidiu zice:

  Blogul lui Marius Mioc este suspendat pentru ca mi-a publicat adresa de IP si adresa de mail, si fotografia mea

  http://mariusmioc.wordpress.com/

  Apreciază

 6. mariusmioc zice:

  Nu mor caii cînd vor cîinii.
  Blogul meu a fost restabilit de WordPress. Ovidiu a încercat să mi-l cenzureze cu pretexte absurde, a izbutit pentru scurt timp, dar apoi lucrurile au reintrat în normal. Vezi http://mariusmioc.wordpress.com/2009/04/02/amenintare-cu-stergerea-blogului/
  De fapt pe Ovidiu îl deranjează adevărurile despre revoluţia din 1989 pe care le prezint pe saitul meu. Vă recomand să urmăriţi serialul TVR în decembrie 1989, ca să înţelegeţi de ce deranjează blogul meu. Sîntem la 20 de ani de la revoluţie – anul Brucan – poporul român va afla adevărul despre 1989 indiferent dacă lui Ovidiu îi place sau nu asta.

  Folclor timişorean:
  De ce nu-s capabili bucureştenii să lămurească misterele revoluţiei din 1989? Pentru că aceste mistere nu există!

  Apreciază

 7. Pingback: Ameninţare cu ştergerea blogului « Blogul lui Marius Mioc

 8. Sibilla zice:

  Vă mulţumesc pentru vizită, tuturor !

  @Elisa,
  Am adresa ta de mail !!! 🙂
  Mulţumesc pentru cuvintele de suflet, sestro !
  Curând plec, curând… nu te impacienta, va fi cum e dat să fie, nu pot influenţa 🙂
  calde îmbrăţişări, Elisa şi mult, mult drag ,
  preţuire,
  Sibilla

  @Lucas,
  🙂
  E cum ţi-am spus, sufletul învinge timpul, nu cunoaşte bariere, de nici un fel ! Asta să-ţi rămâie zâmbet de la mine, Om Bun 🙂
  respecte şi preţuire,
  Sibilla

  @Ovidiu,
  @Marius Mioc,

  Cu tot respectul, da io vă bat ! Jur ! Voi văzurăţi ce păţii io ? Aşa facem noi Sindicat al bloggărilor să ne împotrivim cenzurii de orice fel ?
  Ovidiu,
  ce buba , azi de exemplu pe blog la Marius Mioc te scăpă voluntar una ” am fost tânăr ofiţer de securitate ”, tu ai zis, nimeni nu te-a întrebat. Să nu iei cuvintele mele drept altceva, eu nu judec, nu am ce, dar suntem colegi cu toţii iar inamicul nu e între noi, ci sunt cei ce vor să ne pună căluş. Apropo de IP-uri, păi tu, Ovidiu pentru o nimica toată sărişi, IP-ul meu e raportat, monitorizat, comenturile centralizate zilnic şi, să-mi scuzi limbajul ce nu-mi face cinste, dar, mi se rupe de ” vitejii ” ce fac asta. Mi-a fost ” zdruncinat ” IP-ul, ştii f bine, că DOAR pe blogul Domnului Preşedinte puteam să transmit informaţii, să comunic, ideea fusese să fiu izolată. Şi am luptat, fără să dau în colegii şi Ovidiule, cu unii din ei mă cert ca o tigroaică sunt, tu ştii, dar, la o adică sunt toţi, absolut toţi, colegii mei din blogosferă ! Şi-am să sar pentru oricare din voi, oricând ! Fă pace, că nu-i capăt de ţară, s-a înţeles ce trebuia înţeles şi, gata, asta e opinia mea, cu respect.
  Marius Mioc,
  Cu acelaşi respect, cred că există cale de mijloc şi că din cât v-am citit eu pe alte bloguri, sunteţi un OM echilibrat şi cu răbdare, experienţă şi abilităţi în comunicare. Zic că neînţelegerea se va rezolva pe cale amiabilă şi avem cu toţii tăria la o adică să trecem peste episoade mai tensionate. Departe de mine gândul să mă erijez în judecător, sau altceva, sunteţi colegii mei, amândoi aţi luat poziţie şi mi-aţi fost mereu alături la un moment dat, am spus doar ce gândesc, că simt că pentru noi toţi mereu e loc de mai bine şi loc pentru noi toţi sub soare. Respecte şi preţuire.
  Concluzionând, decât să vă ia sibilina de un metru jumate la ” bătaie ”, hai să ne gândim cum să ne rezolvăm pe viitor eventuale tentative de cenzură, pentru că tare presimt că se pregăteşte ceva … 🙂
  stimă şi respect Domnilor,
  Sibilla

  Apreciază

 9. Carmen zice:

  La multi ani!!!

  Trairile …sunt dincolo de cuvinte,spune un prieten drag!

  Carmen.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.