Einstein : ” Dumnezeu nu dă cu zarurile. ”

alberteinstein

Einstein : ” Dumnezeu nu dă cu zarurile. ”


Grija pentru om şi destinul lui trebuie să constituie interesul principal. ( Albert Einstein )
Nu sunt doar pacifist, sunt un pacifist militant. Sunt dispus să lupt pentru pace. ( Albert Einstein )
Lucrul cu adevărat valoros este intuiţia. ( Einstein )
Imaginaţia este mai importantă decât erudiţia. ( Einstein )
Învăţământul ar trebui astfel conceput, încât ceea ce oferă să fie perceput ca un dar nepreţuit, şi nu ca o datorie apăsătoare. ( Einstein )
Valoarea unui om rezidă în ceea ce dă el şi nu în ceea ce este capabil să primească. ( Albert Einstein )

E=mc2 -Einstein and the World’s Most Famous Equation.. :

Atunci cand unei persoane i se cere sa numeasca un fizician, aproape intotdeauna numele care ii vine in gand este cel al lui Albert Einstein, cel mai celebru om de stiinta al secolului 20. Cunoscut pentru crearea si dezvoltarea teoriei speciale si generalizate a relativitatii, ca si pentru indrazneata sa ipoteza cu privire la natura luminii, Einstein a fost fara indoiala una din cele mai stralucite minti stiinfice ale umanitatii.
„Dumnezeu”, a spus odata Einstein, „nu joaca zaruri cu lumea”.
Cetatean al lumii

Dupa 1919 Einstein a devenit renumit international. A dobandit medalii si premii, inclusiv Premiul Nobel in 1921, din partea a diverse societati stiintifice internationale. Vizita sa in orice parte a lumii devenea un eveniment national; fotografi si reporteri il urmau pretutindeni. Desi regreta pierderea intimitatii, Einstein si-a capitalizat faima spre a-si impune opiniile politice
Cele doua miscari sociale care au primit intregul sau sprijin au fost pacifismul si sionismul. In timpul primului razboi mondial a fost unul din putinii savanti germani care au deplans implicarea Germaniei in razboi. Dupa razboi sprijinul sau pentru scopurile pacifismului si sionismului l-a facut tinta unor atacuri din partea elementelor antisemite si de extrema dreapta din Germania. Chiar si teoriile sale stiintifice au fost ridiculizate public, in special teoria relativitatii.
Cand Hitler a venit la putere in Germania in 1933, Einstein a decis imediat sa emigreze in Statele Unite. A obtinut un post la Institutul de studii avansate din Princeton, New Jersey. In timp ce si-a continuat eforturile pentru cauza sionismului mondial, Einstein a renuntat la fosta sa pozitie pacifista in fata teribilei amenintari asupra umanitatii puse de regimul nazist din Germania.
In 1939 Einstein a colaborat cu alti cativa fizicieni la redactarea unei scrisori catre presedintele Franklin Delano Roosevelt, in care aratau posibilitatea producerii unei bombe atomice si probabilitatea ca guvernul german sa se fi angajat in aceasta directie. Scrisoarea, care era semnata numai de Einstein, a determinat sporirea eforturilor de construire a unei bombe atomice de catre Statele Unite, dar savantul nu a jucat nici un rol in lucrare si nu a stiut nimic privitor la aceasta la momentul respectiv.
Dupa razboi Einstein a activat pentru cauza dezarmarii internationale si a guvernarii mondiale. Si-a continuat sprijinul activ pentru sionism, dar a respins oferta facuta de conducatorii statului Israel de a deveni presedinte al tarii. In Statele Unite, la sfarsitul anilor ’40 si la inceputul anilor ’50 a vorbit de necesitatea ca intelectualii natiunii sa faca orice sacrificiu necesar pentru a pastra libertatea politica. Einstein a murit la Princeton pe 18 aprilie 1955.
Eforturile lui Einstein in sprijinul cauzelor sociale au fost vazute uneori ca nerealiste. De fapt, propunerile sale erau intotdeauna atent analizate. La fel ca teoriile sale stiintifice, ele erau motivate de o intuitie ascutita bazata pe o evaluare precisa a dovezilor si observatiilor, Desi Einstein s-a dedicat mult cauzelor politice si sociale, stiinta a fost intotdeauna pe planul intai, pentru ca, spunea el adesea, numai descoperirea naturii universului ar avea un inteles de durata. Scrierile sale include: „Relativitatea: teoria speciala si generalizata”(1916), „Despre sionism”(1931), „Constructori ai universului”(1932), „De ce razboi?”(scrisa impreuna cu Sigmund Freud), „Lumea asa cum o vad eu”(1934), „Evolutia fizicii”(1938), si „Din ultimii mei ani”(1950). Documentele adunate ale lui Einstein sunt publicate intr-o opera de mai multe volume incepand din 1987.
Sursa : www.e-scoala.ro

albert-einstein-on-bicycle3

Citate Albert Einstein :

Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă.
Lucrurile cele mai preţioase din viaţă nu sunt acelea procurate cu bani.
E un miracol faptul că şi curiozitatea supravieţuieşte educaţiei şcolare
Dumnezeu este un adevăr universal.
Dacă oamenii sunt buni doar pentru că se tem de o pedeapsă şi speră într-o răsplată, atunci suntem, într-adevăr, o adunătură jalnică.
Există două feluri în care viaţa poate fi trăită: prima este a gândi că nimic nu este o minune, a doua este a gândi ca totul este o minune. De ceea ce sunt sigur este că Dumnezeu există.
Dumnezeu este subtil, dar nu rău intenţionat.
Numai o viaţă traită pentru alţii merită a fi într-adevăr trăită.
Am învăţat să respect misterul.
Dacă dorim să continuăm a trăi pe această planetă, este nevoie de o schimbare de atitudine.
Priviţi adânc în propria voastră fiinţă şi apoi veţi înţelege totul mai bine.
Nu ştiu cu ce arme va fi luptat cel de-al treilea război mondial, dar cu siguranţă cel de-al patrulea va fi luptat cu beţe şi pietre.
Atunci când soluţia este simplă, Dumnezeu îţi răspunde.
E posibil ca totul să fie scris stiinţific, dar nu ar avea sens, e ca şi cum ai descrie o simfonie de Beethoven ca o variaţie între presiunile de undă. Cum s-ar descrie senzaţia unui sărut sau „te iubesc” al unui copil?
Dacă cineva nu a greşit niciodată, înseamnă că nu a încercat să facă nimic nou.
Să nu te opreşti niciodată din a-ţi pune întrebări, curiozitatea stă la baza existenţei.
Nu înţelegi un lucru pe deplin decât dacă poţi să i-l explici bunicii.
E pur şi simplu un miracol faptul că metodele moderne de instruire nu au sugrumat încă de tot sfânta curiozitate a întrebărilor; pentru că planta asta plapandă şi delicată, pe lânga încurajări, are nevoie în principal de libertate; fără ea, se ofileşte şi moare negreşit.
Încearcă nu să fii un om de succes, ci un om de valoare.
În mijlocul teoremelor şi ecuaţiilor, nu uitaţi omul!
Conduita morală nu înseamnă pur şi simplu exigenţa de a renunţa anume la plăcerile vieţii, ci mai degrabă interesul plin de solicitudine pe care-l depune cineva ca să făurească o soartă mai bună pentru toţi oamenii.
Idealurile care mi-au luminat calea şi din când în când mi-au dat curaj reînnoit de a întâmpina viaţa cu voioşie, au fost Bunătatea, Frumuseţea şi Adevărul. Banalele subiecte ale eforturilor umane, posesiilor, succesului exterior, luxului mi s-au părut întotdeauna demne de dispreţ.

Sibilla

informaţii preluate de pe google.ro

imagini preluate de pe google.ro

video – google.ro

citate preluate de pe http://www.citapedia.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.