La Mulţi Ani, Lucia Verona !

La Mulţi Ani, Doamnei LUCIA VERONA !


Vivaldi : Concerto per mandolini RV558 (allegro molto) :

Fără Canguri dar, cu… Lucia Verona !

„Proza scurta a Luciei Verona are ingeniozitatea pieselor sale de teatru ca si surprizele si rasucirile de actiune pe care doar un dramaturg le poate pune in scena. Textele sunt remarcabile prin varietate si prin ingeniozitatea in crescendo care se etaleaza in fiecare. Nici un moment de plictiseala ! iata deviza unei autoare care scrie mai ales pentru propriu divertisment. „

Horia Garbea

Sursa : www.tamada.ro

buchet_rotund_de_trandafiri_albi2


„Nădăjduiesc că voi avea timp şi putere să scriu toate cărţile pe care le mai am de scris. Multe. M-am întors în timp, nu o dată, în cărţile mele… În viaţa reală este altceva, pentru că fiecare vârstă are şi bune, şi rele”, ne mărturisea scriitoarea. Lucia Verona îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. Îi urăm „La mulţi ani”.

„Mi s-a pus de multe ori şi în forme felurite întrebarea ce-aş vrea să fiu dacă n-aş fi eu, unde şi când aş vrea să mă fi născut dacă nu m-aş fi născut unde şi când m-am născut şi ce aş face altfel decât am făcut dacă m-aş mai naşte o dată. Habar nu am. Cred că aş fi tot eu şi, în mod firesc, aş face aceleaşi greşeli… Dar aş face, presupun, şi aceleaşi lucruri bune. Aş fi, la fel ca aici şi acum, înconjurată de cărţi, cu aceeaşi dragoste pentru literatură şi muzică. Aş trece prin aceleaşi bucurii, prin aceleaşi suferinţe… Poate că ar fi oportun să dau aici un citat din romanul meu, «Labirint obligatoriu». De fapt, nu este chiar o carte autobiografică, dar personajele ei trăiesc anumite momente din viaţa mea. Din destinul meu, dacă ar fi să mă exprim mai pretenţios. «Recunosc, nu mă pot plânge că nu am avut şi noroc. Şi dragoste. Şi fericire. Am trăit evenimente deosebite. Trăiesc într-o perioadă interesantă. Numai că întotdeauna norocul a fost însoţit de ghinion, şansa de neşansă, binele de rău, fericirea de nefericire». Aşa spune un personaj din acest roman, iar eu nu pot decât să mă declar de acord… Trebuie să spun că am învăţat multe în viaţă – şi de la viaţă. Am învăţat, de exemplu, că totul e de învăţat. La orice vârstă. Această recunoaştere înseamnă că am trecut de vârsta la care aveam impresia, ba chiar eram convinsă, că ştiu totul. Am învăţat că mai sunt multe lucruri pe care nu le ştiu.

Am învăţat că, indiferent de câte ori parcurgi acelaşi drum, el este de fiecare dată altul. Am mai învăţat că nu poţi să-i dai sfaturi unui adolescent. Trebuie să aştepţi să-i treacă. Mai rău e când unii rămân adolescenţi toată viaţa… Sau n-o fi rău? Adolescenţa este o vârstă a sincerităţii şi onestităţii, care de multe ori se pierd o dată cu acneea şi obrăznicia, la fel de specifice. Nu cred că trecerea anilor schimbă ceva la un om, nu în datele esenţiale. Şi visele rămân aceleaşi, chiar dacă unele s-au realizat între timp. Sigur că uneori aş vrea să opresc timpul, să-i spun, precum Goethe, unei clipe frumoase să stea, dar îmi dau seama de fiecare dată că maşina timpului nu este încă funcţională. Poate, cândva… La urma urmei, vârsta biologică nu mă preocupă în mod deosebit. Atâta vreme cât pot să mă bucur de viaţă, ce importanţă au câteva riduri sau kilograme în plus? Atâta vreme cât pot să scriu – iată, tocmai mi-a apărut un volum de proză scurtă, «Fără canguri», la Editura Tracus Arte -, atâta vreme cât există oameni care vor să citească scrierile mele, nu contează câţi ani am împlinit.”

Sursa : www.jurnalul.ro – autor articol Roxana Vintilă

La Mulţi Ani, Lucia Verona ! La cât mai multe cărţi, sănătate, bucurii, împliniri !

Sibilla

informaţii preluate de pe google.ro

imagini preluate de pe google.ro

muzica – Antonio Vivaldi – youtube

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la La Mulţi Ani, Lucia Verona !

 1. Lucia Verona zice:

  Sibilla, m-a emotionat gestul tau. Multumesc foarte mult si iti doresc numai bine, sa se sfirseasca toate necazurile si sa se intimple totul cum iti doresti.

  Apreciază

 2. Nea Costache zice:

  Am onoarea de a fi primul comentator al acestui frumos articol inchinat scriitoarei de exceptie Lucia Verona, cu ocazia zilei sale de nastere. Imi face placerea de a ma alatura si eu acelora care astazi, de ziua sa, ii urez d-nei Lucia, numai sanatate, fericire, putere de munca, sa fie inconjurata doar de dragoste de toti cei dragi si de prieteni si un calduros LA MULTI ANI!

  Apreciază

 3. paul zice:

  Sibilla esti darnica cu suflet mare, oferi caldura celor ce-ti sunt prieteni, sa-i dea bunul Dumnezeu multa sanatate ca sa le poata duce pe toate, iar tie sa-ti Binecuvinteze bunatatea!
  „La Multi Ani”
  Cu respect,
  Paul

  Apreciază

 4. Nea Costache zice:

  …se pare ca n-am fost primul, mi-a luat-o inainte chiar sarbatorita! Va ofer din inima acesta piese:


  La multi ani

  Apreciază

 5. Sibilla zice:

  Vă mulţumesc frumos, tuturor, pentru vizită şi urările transmise prin intermediul Sfinxului, Doamnei Lucia Verona !
  La Mulţi Ani, sărbătoritei !!!

  @LUCIA VERONA,
  La Mulţu Ani !
  Sănătate, tot ce vă doriţi,.împlinit să fie !
  Vă cer mii de scuze, nu ştiu de ce nu reuşesc deloc, sub nici o formă să postez pe blogul dumneavoastră…
  respect, admiraţie şi preţuire,
  Sibilla

  @Nea Costache,
  Să ne trăiască sărbătorita ! La Mulţi Ani !
  Mulţămiri pentru urări, doamna Lucia Verona e o deosebită şi e într-un fel sau altul o fărâmă de suflet cald în blogosferă 🙂
  toate cele bune, oltene drag,
  Sibilla

  @Paul,
  Mulţumesc frumos !
  La Mulţi Ani cu bucurii şi împliniri, sărbătoritei !
  Sunt om, am şi eu micile mele defecte sau răutăţi 😉 De-aş fi perfectă, n-aş mai fi eu…
  numai bine, sănătate şi iubire, Paul,
  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.